За скъпата и евтината козметика

• 261 075
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 300
  • Торонто
Много ми харесва темата.Софи, прекрасна си!
Имам и аз един въпрос за козметиката, защото често се спори по него.Задължително ли всеки един крем има слънцезащитен фактор, дори и да не е упоменато?

В никакъв случай. Напълно възможно е да няма особено ако е нощен крем  Simple Smile

Това, което е възможно е крема да има УВ филтър, но да няма обявен SPF на предния етикет. А не е обявен, когато не е правен тест за стойността на SPF. В този случай не се знае колко е точно СПФ, обикновено е много малък. На етикета на тези кремове може да пише само УВ защита и нищо повече. Изследванията за стойност на SPF са много скъпи и много фирми прдпочитат да не ги правят.

# 301
  • Торонто
Прочетох темата с огромно любопитство.
И аз искам да благодаря на Софи за отзивчивостта и търпението й.

И аз се включвам с една молба.
Софи, моля те само за оценка на качеството на крем с посочените съставки. Не можах да ги намеря с оригинални латински наименования, за което се извинявам.

Стабилизиран гел от Алое Вера, дестилирана вода, глицерил стеарат, стеаринова киселина, пропилен гликол, С12-15 алкил бензоат, хидрогенизиран полиизобутен, разтворим колаген, триетаноламин, Полиетиленгликол-100 стеарат, масло от кайсиева ядка, полисорбат 60, натриев хиалуронат, хидролизиран еластин, натриев PCA, натриев лактат, токоферол (естествен витамин Е), сквален, пчелен прополис, пантенол (провитамин В5), екстракт от черен оман, екстракт от лайка, ретинил палмитат (витамин А палмитат), глюкозен глутамат, глицериди от пшеничен зародиш, аскорбинова киселина (витамин С), цетилов алкохол, алантоин, имидазолидинил карбамид, метилпарабен, пропилпарабен, аромат.

Крема изглежда хубав. Както и друг път съм казвала много е рядко състава да не започва на първо място с вода. Първата съставка е в най-голямо количество и това е водата в болшинството от случаите. В твоя случай се зпочва с алое, което е супер. Може пък да има някаква уловка - като е на български не мога да разбера, ако е написано със стандартизираното международно име е по-лесно. Защото например сега не знам в самия гел от алое вера какво има.
Имам съмнения за апликационните свойства, може да не попива много добре, но това вече е индивидуално до кожа.
Но звучи добре при всички положения.
Българска ли е фирмата? Кой е продукта?

# 302
  • Торонто
След като купувам предимно Шисейдо, Диор и Ланком от сайтовете за козметика, днес влязох в една аптека и имайки предвид прочетеното в тази тема се спрях на маска на Nuxe със следното съдържание: екстрат и масло от боабаб 6% /тук не е ясно кое колко процента е newsm78/, екстракт от лилия, флорентинска перуника и водна лилия 7%, екстракт от сладък бадем 3%, а останалите вече са под 1%. По късно ще споделя отзиви дали съм доволна.

Процентите са повече от прилични. Дано и останалите съставки са на ниво.

# 303
  • Торонто
SOFI,БИ ЛИ СПОДЕЛИЛА С НАС ТИ КАКВА КОЗМЕТИКА ПОЛЗВАШ В МОМЕНТА?

ВИДЯХ, ЧЕ НА ПРЕДХОДНА СТРАНИЦА СА ТИ ЗАДАЛИ ТАКЪВ ВЪПРОС, НО МОЖЕШ ЛИ ДА ПОСОЧИШ "НЕЩО ХУБАВО", КОЕТО СМЯТАШ ДА СИ ВЗЕМЕШ И С КОЕТО РАЗНООБРАЗЯВАШ ОТВРЕМЕ НАВРЕМЕ "СКУЧНИТЕ КУТИЙКИ С БОГАТО СЪДЪРЖАНИЕ". НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА НЕ СИ КУПУВАЛА/НЕ КУПУВАШ НИКАКВА МАСОВА КОЗМЕТИКА, ГРИМОВЕ, КРЕМОВЕ, ЧЕРВИЛА И ДА НЯМАШ МНЕНИЕ ЗА НЯКОИ ПРИОРИТЕТНИ МАРКИ/ЗА ТЕБ/, КОИТО СИ НАБЕЛЯЗАЛА.  chef

СПОДЕЛИ НИ КАК СЕ ГРИЖИШ ЗА ЛИЦЕТО СИ...

МЕРСИ bowuu

Предимно си нося в къщи от лабораторията. Аз както и почти всички колеги, които сме се нагледали на толкова лъжи включително в скъпите марки  не вярваме на никой...
Тежко е  Mr. Green

Днес например си взех крем на Лореал ты като го пробвах и ми попи много приятно. Мен друго не ме интересува. Трябваше ми нещо да закърпя положението че в момента не работя крем за лице, а за масаж и нямам какво да си взема за в къщи. Планирам да си намеря нещо по така в скоро време, но докато го открия ще карам с това Лореалче.

Една колежка, която преди да дойде при нас е работила в Estee Lauder ми каза, че само някои от линиите  им си заслужават парите а други съвсем не. Ще я питам кои точно са на ниво и може би тях ще ги уважа, поне информацията ми ще е от извора   Simple Smile

# 304
  • Торонто
Софи, искам да те попитам защо на кутийката на бурканчето на крема ми /Супердифенс на Клиник/ е отбелязано - contains : OXYBENZONE. Всички останали съставки бяха описани върху кутийката на крема, а на самото бурканче е отбелязана единствено тази съставка. С какво тя е по-различна от останалите? Много ти благодаря, ако ми отговориш. Темата е страшна.

Много е по-различна от останалите - това е УВ филтър и предупредителния надпис е задължителен даже и да няма обявен SPF (виж отговора ми по-нагоре на подобен въпрос)

# 305
  • по пътя на светлината
Кой на Лореал.....?Софи моля те,бъди по конкретна,така информацията ти на мен лично нищо не ми говори..... Rolling EyesПопиването на крема на момента ли трябва да става или за период от време?Аз пробвах един хидратиращ на Ла Рош ,който кожата поема на момента,но  не знам дали точно за това попиване говориш или......?

Последна редакция: сб, 15 мар 2008, 06:43 от k.a.l.i.

# 306
  • Торонто
И още нещо - как ще коментираш това ?

Необходими ли са кремовете за около очи?
Повечето жени вярват че околоочните кремове са специално формулирани за тази зона. Въпреки че зоната около очите е по-предразположена към алергии и реакции и често там най-напред се появяват бръчки, факт е че кремовете за около очи не се различават по съдържание от кремовете за лице. Не съществува доказателство, изследване или документация поддържащи тезата че околоочните кремове имат състав който ги различава от другите овлажнители за лице. Изисква се само бърз поглед върху съставките на крем за лице и такъв за около очи, за да се види, че те се различават само по цената и малката опаковка на последния. Кремовете за около очи са номер на козметичната индустрия, целящ да предизвика продажбата на два продукта, като само един е необходим.
Единствено в случай че кожата около очите е различна от тази на лицето е може би необходимо да се ползва отделен продукт. Например, ако лицето е нормално към мазно и няма нужда от овлажняване с изключение на сухите части или около очите, тогава един подхранващ, добре формулиран овлажнител от какъвто и да е вид би свършил чудесна работа.
Каква ирония, че основния недостатък на много така наречени околоочни кремове е че те рядко съдържат UV-филтър. За през деня това прави повечето кремове сериозен проблем за здравето на кожата. Човек вярва че прави нещо специално за очите си, но всъщност ги излага на риск от слънцето и на образуване на бръчки, използвайки продукт без защита.
Това е още един пример как козметичния маркетинг и заблуждаваща информация могат да ви накарат да пилеете пари и да си повреждате кожата.

По принцип съм съгласна с написаното.
Има някои изключения.

# 307
  • Торонто
Кой на Лореал.....?Софи моля те,бъди по конкретна,така информацията ти на мен лично нищо не ми говори..... Rolling EyesПопиването на крема на момента ли трябва да става или за период от време?Аз пробвах един хидратиращ на Ла Рош ,който кожата поема на момента,но  не знам дали точно за това попиване говориш или......?

Аз и не искам да ти говори, за да не те подведа  Simple Smile
Моята кожа не е като твоята. Dermo-Expertise Futur E. Ако някой ми го beше пратил да ме пита за състава му щях да отговоря, че е средна работа.

Попиването зависи само от личните ти предпочитания. Аз обичам за дневен крем да попива моментално, за нощен може по-бавно. Майка ми обича да и стои мазно, за всеки е различно.

# 308
  • по пътя на светлината
Благодаря! Simple Smile

# 309
Благодаря на Софи за ценната информация.  bouquet
Хайде малко по-нататък,след като кажеш кои са по-читавите на Estee Lauder ,да направим едно малко списъче на хубавки кремчета.... Laughing

# 310
  • Варна
Аз лично не съм попадала на нито един свестен продукт от бялата козметика на Estee Lauder. Всичките им кремове с уж хидратиращи съставки са някак мазни, непопиващи и комедогенни. Може би козметиката им за зрляа кожа е по-добра, но нямам намерение да опитвам.

# 311
Аз лично не съм попадала на нито един свестен продукт от бялата козметика на Estee Lauder. Всичките им кремове с уж хидратиращи съставки са някак мазни, непопиващи и комедогенни. Може би козметиката им за зрляа кожа е по-добра, но нямам намерение да опитвам.

Е това вече е въпрос на вкус и на сработване с кожата, кое колко е свясно - тука поне 20 жени ще ти наскачат, че от Есте Лодер по-велико няма Peace.Аз съм от тези, при които ЕЛ не работи много, но бих се въздържала от коментари кое е свястно и кое не.

# 312
  • София

Е това вече е въпрос на вкус и на сработване с кожата, кое колко е свясно - тука поне 20 жени ще ти наскачат, че от Есте Лодер по-велико няма Peace.Аз съм от тези, при които ЕЛ не работи много, но бих се въздържала от коментари кое е свястно и кое не.

А при мен определени продукти на Ести работят, други ми действат ужасно.

Но като цялостна грижа козметиката на Clinique не пасва на моята кожа.

# 313
Подведена от друга тема и от една новина вчера по телевизията искам да питам Софи:

Най новата вълна в козметичната индустрия е златото.Започват да добавят 24 каратово чисто злато в кремове,серуми,маски...цели процедури в козметичните салони със  златни маски и т.н.
Идвало от митологията,от Египет,от Клеопатра,която още тогава носела златна маска за да запази красотата и младоста си.
Та въпроса ми е какво е действието върху кожата на метала злато.Има ли толкова добър ефект или е поредния рекламен трик ?!?!

# 314

А при мен определени продукти на Ести работят, други ми действат ужасно.

Но като цялостна грижа козметиката на Clinique не пасва на моята кожа.

Клиник е едната от двете козметики, която не ми направи добро впечатление изобщо (другата е Дарфен, но аз имам свръхчувствителност към едно от маслата съдържащи се в нея - иначе за мен Дарфен е едно от нещата, което е качествено и съдържа работещи вещества). Имам приятелки които твърдят, че Клиник е високия ценови клас на супер-маркет козметиката - склонна съм да се вслушам в мнението им - айде сега и мен да ме наядат фенките на 3-те стъпки Laughing Joy

Общи условия

Активация на акаунт