За скъпата и евтината козметика

• 261 044
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Имам въпрос (най-вече към Sofi)
в съседна тема една мама беше публикувала този линк:
http://neways.hit.bg/Composition.html
тези неща, които пише за съставките верни ли са?

# 271

Ефи,бъди,моля те по-конкретна.Кой е гланца,колко струва,пусни и снимка ако можеш.Аз използвам две течни червила на Лореал в момента.Страхотни цветове,стоят много хубаво,но са много нетрайни.Най-трайното,което съм използвала е на Максфактор,но много ми "тежи" на устните
[/quote]
Малко по късничко, че съм на работка. Само да кажа ,че е 42лв.

# 272
Много ми харесва темата.Софи, прекрасна си!
Имам и аз един въпрос за козметиката, защото често се спори по него.Задължително ли всеки един крем има слънцезащитен фактор, дори и да не е упоменато?

# 273
Прочетох темата с огромно любопитство.
И аз искам да благодаря на Софи за отзивчивостта и търпението й.

И аз се включвам с една молба.
Софи, моля те само за оценка на качеството на крем с посочените съставки. Не можах да ги намеря с оригинални латински наименования, за което се извинявам.

Стабилизиран гел от Алое Вера, дестилирана вода, глицерил стеарат, стеаринова киселина, пропилен гликол, С12-15 алкил бензоат, хидрогенизиран полиизобутен, разтворим колаген, триетаноламин, Полиетиленгликол-100 стеарат, масло от кайсиева ядка, полисорбат 60, натриев хиалуронат, хидролизиран еластин, натриев PCA, натриев лактат, токоферол (естествен витамин Е), сквален, пчелен прополис, пантенол (провитамин В5), екстракт от черен оман, екстракт от лайка, ретинил палмитат (витамин А палмитат), глюкозен глутамат, глицериди от пшеничен зародиш, аскорбинова киселина (витамин С), цетилов алкохол, алантоин, имидазолидинил карбамид, метилпарабен, пропилпарабен, аромат.

# 274
  • София
След като купувам предимно Шисейдо, Диор и Ланком от сайтовете за козметика, днес влязох в една аптека и имайки предвид прочетеното в тази тема се спрях на маска на Nuxe със следното съдържание: екстрат и масло от боабаб 6% /тук не е ясно кое колко процента е newsm78/, екстракт от лилия, флорентинска перуника и водна лилия 7%, екстракт от сладък бадем 3%, а останалите вече са под 1%. По късно ще споделя отзиви дали съм доволна.

# 275
SOFI,БИ ЛИ СПОДЕЛИЛА С НАС ТИ КАКВА КОЗМЕТИКА ПОЛЗВАШ В МОМЕНТА?

ВИДЯХ, ЧЕ НА ПРЕДХОДНА СТРАНИЦА СА ТИ ЗАДАЛИ ТАКЪВ ВЪПРОС, НО МОЖЕШ ЛИ ДА ПОСОЧИШ "НЕЩО ХУБАВО", КОЕТО СМЯТАШ ДА СИ ВЗЕМЕШ И С КОЕТО РАЗНООБРАЗЯВАШ ОТВРЕМЕ НАВРЕМЕ "СКУЧНИТЕ КУТИЙКИ С БОГАТО СЪДЪРЖАНИЕ". НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА НЕ СИ КУПУВАЛА/НЕ КУПУВАШ НИКАКВА МАСОВА КОЗМЕТИКА, ГРИМОВЕ, КРЕМОВЕ, ЧЕРВИЛА И ДА НЯМАШ МНЕНИЕ ЗА НЯКОИ ПРИОРИТЕТНИ МАРКИ/ЗА ТЕБ/, КОИТО СИ НАБЕЛЯЗАЛА.  chef

СПОДЕЛИ НИ КАК СЕ ГРИЖИШ ЗА ЛИЦЕТО СИ...

МЕРСИ bowuu

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 18:29 от mamaLina

# 276
  • София
SOFI,БИ ЛИ СПОДЕЛИЛА С НАС ТИ КАКВА КОЗМЕТИКА ПОЛЗВАШ В МОМЕНТА?

И аз се интересувам. Ще бъда много благодарна.

# 277
момичета откъде вземате съставките на кремовете? нали не ги преписвате на ръка от кутията?

# 278
Нещо за Shiseido моля да кажат спецовете в тази тема  Praynig
Невероятна марка. Ползвам я от около 3г. Много съм доволна. Жалко, че досега трябваше да си я закупувам на "едро"Simple Smile от чужбина или да моля някой познат да ми я носи от чужбина. Сега се надявам, че ще стъпи добре на нашия пазар и ще може да се разшири асортимента й /четох, че внасят само 4 линии Sad - Pureness - за проблемна кожа, Skincare - овлажняваща серия, Benefianсе - за по-зеяла кожа, White Lutence - избелваща серия + линията им за тяло/
Питай нещо по-конкретно, надявам се, че ще ти бъда полезна.

# 279
Невероятна марка. Ползвам я от около 3г. Много съм доволна. Жалко, че досега трябваше да си я закупувам на "едро"Simple Smile от чужбина или да моля някой познат да ми я носи от чужбина. Сега се надявам, че ще стъпи добре на нашия пазар и ще може да се разшири асортимента й /четох, че внасят само 4 линии Sad - Pureness - за проблемна кожа, Skincare - овлажняваща серия, Benefianсе - за по-зеяла кожа, White Lutence - избелваща серия + линията им за тяло/
Интересува ме избелващата им линия за лятото подходяща ли е ?

# 280
Интересува ме избелващата им линия за лятото подходяща ли е ?
Лично мое мнение - единствената серия на Шисейдо, която не ми допадна:( Няма достатъчно овлажняващо действие, въпреки че се води хидратант. Плюс дневният крем няма защитен фактор, което води и до отговора на въпроса ти - не , не смятам, че е добре за лятото. Но винаги можеш да ме обориш;)

# 281
  • София

Някакви отзиви за околоочният крем Bio Performance Super Eye Contour Cream на Shiseido, има ли ефективно противобръчково действие ?

# 282
  • Варна

Някакви отзиви за околоочният крем Bio Performance Super Eye Contour Cream на Shiseido, има ли ефективно противобръчково действие ?
Не мога да кажа със 100%сигурност. Не мога да сравня, защото засега /три пъти пфу/ нямам бръчки около очите. Явно помага предотвратяването им. Тепърва започвам серията Benefiance, досега бях на Skincare, но вече ми идва недостатъчна. А за Bio Performance съм чувала, че се препоръчва след 35г.

# 283
  • София
yourDesire , от кой околоочен крем, дневна и нощна грижа на Шисейдо сте изключително доволна ?

Съответно с какъв тип кожа сте и години ?  Wink

# 284
yourDesire значи няма да рискувам с избелващата серия.Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт