За скъпата и евтината козметика

• 261 019
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 330
  • Торонто
Може ли и аз едно въпросче Praynig
Може ли мнение за тези съставки?
-пречистена вода,диметикон,триглицериди,бутилен гликол,екстракт от червен чай,екстракт от зелен чай,екстракт от бял чай,екстракт от кафе арабика,екстракт от пшеничен зародиш,екстракт от розмарин,бензоена  коселина,глицерин,екстракт от ечемик,екстракт от грозде,изопропил парабен.
Дано не съм сбъркала в писането Wink
Благодаря предварително

Я провери да не си забравила нещо.
Така описан продукта не изглежда да е в кремообразна форма. Да не е лосион или тоник?

# 331
  • Торонто
И аз да се присъединя към недоволните от 3-те стъпки на Клиник. От тях /мисля, че от лосиона особено/ определено се изпъпчвам, а очаквах точно обратния ефект. Ако пропусна 1-2 дена да слагам лосиона и кожата ми се възстановява много по-добре. Та сега със сигурност съм решила да го заместя с розова вода поне за 1 седмица, за да видя резултата.

Иначе това са съставките на DDML ще съм много благодарна ако Sofi си каже мнението:

WATER * MINERAL OIL * SESAMUM INDICUM (SESAME) OIL * PROPYLENE CLYCOL * TEA-STEARATE * GLYCERYL STEARATE * LANOLIN ALCOHOL * PETROLATUM * METHYLPARABEN * PROPYLPARABEN * YELLOW 5 (CI 19140) * YELLOW 6 (CI 15985) * RED 33 (CI 17200) [ILN29832]

Какво е предназначението на този крем? Доста семпъл изглежда .
То не пречи да са малко съставките ако са висококачетсвени, но тук само вазелин, терчен парафин, пропиленгликол и още 1 пълнител ...
Може ли да споделиш марката че да си вземем бележка  Simple Smile

# 332
  • Торонто
Темата е много полезна и интересна, специални благодарности на Софи за информацията  smile3525
Най новата вълна в козметичната индустрия е златото.Започват да добавят 24 каратово чисто злато в кремове,серуми,маски...цели процедури в козметичните салони със  златни маски и т.н.
Идвало от митологията,от Египет,от Клеопатра,която още тогава носела златна маска за да запази красотата и младоста си.
Та въпроса ми е какво е действието върху кожата на метала злато.Има ли толкова добър ефект или е поредния рекламен трик ?!?!
И аз се присъединявам към многото питащи

Не съм в течение. Досега не сме имали задание с такова изискване.
Според мен е страхотно рекламно попадение. Не може да се отрече че звучи бомбастично имайки пред вид какви асоциации правят хората със златото.
Пак да кажа, че не знам де... Ще се заинтересувам.

# 333
  • София
И аз да се присъединя към недоволните от 3-те стъпки на Клиник. От тях /мисля, че от лосиона особено/ определено се изпъпчвам, а очаквах точно обратния ефект. Ако пропусна 1-2 дена да слагам лосиона и кожата ми се възстановява много по-добре. Та сега със сигурност съм решила да го заместя с розова вода поне за 1 седмица, за да видя резултата.

Иначе това са съставките на DDML ще съм много благодарна ако Sofi си каже мнението:

Може ли да споделиш марката че да си вземем бележка  Simple Smile

Тя, Eiphnh си го е написала, става въпрос за 3 стъпка на CliniqueWink

# 334
  • по пътя на светлината
Това е лосиона на трите стъпки...на Клиник.........,поне аз така го разчитам.....

# 335
  • София
Това е лосиона на трите стъпки...на Клиник.........,поне аз така го разчитам.....

DDML e Dramatically Different Moisturising Lotion - третата стъпка на Clinique, овлажнителя.  Peace

# 336
  • по пътя на светлината
Да,това исках да кажа...... hahaha Joy Joy Joy

# 337
  • Торонто
Чакай, че се притесних като разбрах че е на Клиник  Rolling Eyes Наистина е много dramatical, толкова съм развълнувана от състава му  Mr. Green
Гледах, гледах пак да открия нещо, което съм пропуснала, но уви...
Eiphnh, ти целия етикет ли преписа?

# 338
всъщност ДДМЛ трябва само да овлажнява и е подготовка за 'истинския' дневен крем с активните съставки - за това може да е с по-семпъл състав

# 339
ползвам Клиник изцяло,Скоро си купих  една серия на боди  от Пловдив с мурсалски чай bodid.net.
останах очарована. Както и от Талодерма. Моето мнение е че има страхотна българска козметика.
Клиник все пак е от 100 години с тези 3 стъпки на пазара .Нищо не ми е почиствало ицето както 3 стъпки и Търнараунд, но почнах да сиправа и маски с натурални съставки и масла!

# 340
всъщност ДДМЛ трябва само да овлажнява и е подготовка за 'истинския' дневен крем с активните съставки - за това може да е с по-семпъл състав

Да - за да можеш да купиш 5-6 продукта вместо един качествен и съответно да дадеш маса пари за пълнители.......Sofi ми затвърждава мнението, че Клиник е супер-маркет козметика. Peace

# 341
Прочетох темата с огромно любопитство.
И аз искам да благодаря на Софи за отзивчивостта и търпението й.

И аз се включвам с една молба.
Софи, моля те само за оценка на качеството на крем с посочените съставки. Не можах да ги намеря с оригинални латински наименования, за което се извинявам.

Стабилизиран гел от Алое Вера, дестилирана вода, глицерил стеарат, стеаринова киселина, пропилен гликол, С12-15 алкил бензоат, хидрогенизиран полиизобутен, разтворим колаген, триетаноламин, Полиетиленгликол-100 стеарат, масло от кайсиева ядка, полисорбат 60, натриев хиалуронат, хидролизиран еластин, натриев PCA, натриев лактат, токоферол (естествен витамин Е), сквален, пчелен прополис, пантенол (провитамин В5), екстракт от черен оман, екстракт от лайка, ретинил палмитат (витамин А палмитат), глюкозен глутамат, глицериди от пшеничен зародиш, аскорбинова киселина (витамин С), цетилов алкохол, алантоин, имидазолидинил карбамид, метилпарабен, пропилпарабен, аромат.

Крема изглежда хубав. Както и друг път съм казвала много е рядко състава да не започва на първо място с вода. Първата съставка е в най-голямо количество и това е водата в болшинството от случаите. В твоя случай се зпочва с алое, което е супер. Може пък да има някаква уловка - като е на български не мога да разбера, ако е написано със стандартизираното международно име е по-лесно. Защото например сега не знам в самия гел от алое вера какво има.
Имам съмнения за апликационните свойства, може да не попива много добре, но това вече е индивидуално до кожа.
Но звучи добре при всички положения.
Българска ли е фирмата? Кой е продукта?

Фирмата е американска. Казва се Forever Living Products. Станах дистрибутор на тази компания, но като цяло съм от скептиците и не съм човек, който би препоръчвал нещо без да е убеден в качествата му. Точно затова те помолих за професионално мнение.
Относно съдържанието - всичките продукти са на базата на патентован от тях чист екстракт от Алое Барбаденсис. Това е основният им продукт. За съжаление не можах да открия състава на латиница и на новите им продукти от серията Соня.
Ако не те затруднява погледни сайта им: www.flp.bg или www.foreverliving.com /втория е международния и за съжаление не мога да намеря състава там/ и дай оценка като цяло за козметиката им. Интерсно ми е мнението ти за околоочния крем и за Алое активатор. Вкъщи имам някои кремове и мога да препиша състава им в оригинал.

Благодаря отново за отделеното време Simple Smile 

# 342
  • София
Чакай, че се притесних като разбрах че е на Клиник  Rolling Eyes Наистина е много dramatical, толкова съм развълнувана от състава му  Mr. Green
Гледах, гледах пак да открия нещо, което съм пропуснала, но уви...
Eiphnh, ти целия етикет ли преписа?

Абсолютно Peace. Дори докато го преписвах и аз със скромните си познания схванах, че няма кой знае какво в него Crazy.

А в лосиона (майлд, стъпка 2 за смесена кожа) още по-малко неща има - основно само вода и алкохол + още 1-2 съставки. Ще го препиша и него, но в момента нямам никакво време.

# 343
Още едно въпросче към Софи ако не е много нахално Embarassed

Попаднах на тази маска за лице.По описание е за всички типове кожа и е универсална-витализираща,подхранваща,овлажняваща и грижеща се за финната структура на кожата.Пише също ,че за кожа с пори,неравности,инперфекции и белечета може да се ползва по често и на нужните места да се нанася тънък слой за през целия ден,може и под стандартния крем.Можеш ли да ми кажеш по съставките може ли да се вярва на описанието и добра ли е според теб тази маска:

Ingredients: Aqua, Pyrus Cydonia, Alcohol, Glycerin, Triticum Vulgare, Anthyllis Vulneraria, Borago Officinalis, Cetearyl
Alcohol, Prunus Armeniaca, Arachis Hypogaea, Chamomilla Recutita, Buxus Chinensis, Bentonite, Daucus Carota,
Propolis Cera, Parfum, Citral*, Citronellol*, Geraniol*,
Linalool*, Limonene*, Farnesol*, Lecithin, Xanthan Gum,
CI 75810.

Процентите изглеждат добри, някои от съставките не са много популярни. Имат лечебен ефект, но може и дразнещо действие.
Дали може да се остави маската на лицето - трябва да провериш дали ще те дразни и сама да прецениш.

Мими23, нали се разбрахме да пишем имената на продуктите за които питаме Софи, за да не я питаме по няколко пъти за едни и същи продукти  Peace
Коя е тази маска?

Присъединявам се към мнението на Bastet за 3-те стъпки на Clinique /най-вече за третата/ - целта е да си купуваме колкото се може повече продукти  Sick
Аз ползвах 3-те им стъпки 4 или 5 месеца - не мога да кажа че съм особено впечатлена от резултата. Ще ги заменя, в моя случай не си заслужават парите  Crossing Arms Освен това колкото и пречистен и бла-бла да е спирта във втората стъпка  Naughty вече не, благодаря .
В момента ползвам Total Turnaround крема /страници назад го бях постанал като състав и Софи даде мнение за него/ - рано ми е още за резултати. Пробвала съм още Ripearwear, Moisture surge, All about eyes, City block SPF40. Не мога да кажа че тази марка козметика ме впечатли с нещо досега  Peace

# 344
  • по пътя на светлината
gato,искам да те попитам гела с алое като крем за лице ли го използваш?Задавам ти този въпрос,защото в къщи моето семейство го използва за всякакъв вид наранявания,инфекции и ефекта е вълшебен,както казва моето момиче вълшебното нещо...... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт