За скъпата и евтината козметика

• 261 178
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 630
  • Торонто
Sofi, запозната ли с работата на Paula Begoun?
Голяма част от написаното от теб се припокрива и с нейното мнение - за козметиката като цяло и за отделни продукти. Именно това породи и въпроса ми.
В началото бях леко скептична по отношение на отзивите и, но с течение на времето и от личен опит се убеждавам колко права е всъщност.
Интересно ми е да чуя и мнението на човек, работещ в козметичния бранш, за нея  bouquet

Имам само бегла информация, като цяло не съм запозната, че да коментирам.

# 631
  • Торонто
Имам въпрос към Софиbouquet
Софи, какво мислиш за алуминиевия хлорхидрат, който се слага в дезодорантите и ролоните против изпотяване?
Вреден ли е? Някъде четох, че трябва да се избягва, защото прониква през жлезите и има съмнения, че може да предизвика рак на гърдата.
От друга страна - във всички ролони има алуминиев хлорхидрат. Rolling Eyes
Все нещо трябва да ползваме лятото, но какво?
Аз лично досега си купувах едни дезодорант на Буржоа, в който според обявения състав няма алуминиев хлорхидрат,но някакси ми е по-удобно да си нося ролончето в чантата,а не дезодоранта.
Благодаря!  bouquet

Не знам, не съм правила дезодоранти.

# 632
  • Торонто

Досега съм видяла само една марка, която е претъпкана с активни съставки и съм чула за още една  друга от колежка.

О,моля те,Софи! Praynig Сега ,разбира се,мечтаем да чуем имената на тези марки!
   А? Rolling Eyes

О, да, да изръсиш един куп пари, да се обринеш от някоя активна съставка и после да кажеш Софи ме накара.
Не! Peace

# 633
мога ли да остана спокойно с този крем който ми осигурява, както казваш SPF4, или трябва да слагам отгоре и друг с по- висок фактор. Какво би ме посъветвала   bouquet

Зависи как прекарваш деня си. Много е индивидуална всяка кожа. Ако работиш в офис или си цял ден на закрито - за какво ти е крем с филтър?
Иначе като за цял ден на открито не е достатъчно.

Ами засега основно в къщи, само малко с детето на разходка, но вероятно скоро ще трябва да си взема и отделно слънцезащитен, когато стоим по- дълго време навън. Лошото е, че тази марка няма голям избор от фактори. Има само един слънцезащитен, който е фактор 35, което си мисля, че е много, по- скоро за плаж и ще трябва пак да експериментирам с козметика, а толкова трудно намерих такава, която да ми понася, много алергии правя. Или пък да взема този с фактор 35...  Thinking   Пише, че е с минерални екрани. Ето го и текста за активните съставки: Анти-UVB слънчеви филтри - предпазват кожата от слънчевата радиация, като абсорбират UVB лъчите. Анти-UVA и анти-UVB минерални екрани - предпазват кожата от слънчевата радиация, като отразяват UVA и UVB лъчите и не позволяват да бъдат абсорбирани. Хидратиращ и антиоксидантен комплекс - предпазва кожата дехидратация и я защитава от свободните радикали. Водоустойчиви агенти - осигуряват устойчивост на вода и изпотяване и осигуряват копринена и лека текстура, "лека за носене".

# 634
  • Торонто
Ами засега основно в къщи, само малко с детето на разходка, но вероятно скоро ще трябва да си взема и отделно слънцезащитен, когато стоим по- дълго време навън. Лошото е, че тази марка няма голям избор от фактори. Има само един слънцезащитен, който е фактор 35, което си мисля, че е много, по- скоро за плаж и ще трябва пак да експериментирам с козметика, а толкова трудно намерих такава, която да ми понася, много алергии правя. Или пък да взема този с фактор 35... 

За разходка навън по-добре 35  от 4. Още повече щом си го харесала вече като усещане.
(25 би било най-добре при нормален тип кожа)

# 635
Ами засега основно в къщи, само малко с детето на разходка, но вероятно скоро ще трябва да си взема и отделно слънцезащитен, когато стоим по- дълго време навън. Лошото е, че тази марка няма голям избор от фактори. Има само един слънцезащитен, който е фактор 35, което си мисля, че е много, по- скоро за плаж и ще трябва пак да експериментирам с козметика, а толкова трудно намерих такава, която да ми понася, много алергии правя. Или пък да взема този с фактор 35... 

За разходка навън по-добре 35  от 4. Още повече щом си го харесала вече като усещане.
(25 би било най-добре при нормален тип кожа)

Благодаря ти, Софи, съветите ти са безкрайно ценни за мен, а и за всички, предполагам  Hug  bouquet

# 636

Досега съм видяла само една марка, която е претъпкана с активни съставки и съм чула за още една  друга от колежка.

О,моля те,Софи! Praynig Сега ,разбира се,мечтаем да чуем имената на тези марки!
   А? Rolling Eyes

О, да, да изръсиш един куп пари, да се обринеш от някоя активна съставка и после да кажеш Софи ме накара.
Не! Peace
     Изобщо нямах предвид,че веднага ще отида да си купя марката,която назовеш! Laughing
     Заченала си темата,споменала си за марките,нормално е и да ги назовеш.
     Предполагам,ако беше толкова против да ги назоваваш,нямаше изобщо и да заговаряш за съществуването им.... Rolling Eyes
     Моите уважения,Софи! Peace

# 637
  • Торонто
В последно време отговорите на всички въпроси ги има винаги по-напред в темата.
Попитаха ме в предните страници за серията Ла Mер - отговорих. Това е единият отговор и предпочитам да бъде прочетен като такъв (отговор на конкретен въпрос, който са ми задали) oтколкото аз да декларирам: В Ла Mер има всичко. Има разлика, нали?

# 638
  Sofi,разбрана си !
  Благодаря! Simple Smile

# 639
  • София
Отчитайки факта, че трябва много да се внимава с поръчките от eBuy, любителите на LA MER могат да разгледат предложенията на този продавач:
http://global.ebay.com/gbh/viItem?ItemId=140222471927#photo

Има много добри отзиви. newsm78

# 640
  • Торонто
И аз да попитам за два крема:

1. Shiseido The Skincare, Day Moisture Protection Enriched

Ingredients:
Water, Butylene Glycol, Glycerin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Phenyl Trimethicone, Xylitol, SD Alcohol 40-B (Alcohol Denat.), Dipropylene Glycol, Octocrylene, Peg-60 Glyceryl Isostearate, Bentonite, Silica, Isotearic Acid, Glyceryl Stearate Se, Hydrogenated C6-14 Olefin Polymers, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Behenyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Peg-5 Glyceryl Stearate, Phenoxyethanol, Stearic Acid, Sodium Hydroxide, Fragrance, Trisodium Edta, Peg/Ppg-14/7 Dimethyl Ether, Trehalose, Xanthan Gum, Behenic Acid, Erythritol, Alcohol, Citronellol, Linalool, Sodium Metaphosphate, Limonene, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Hydroxypropyl Cyclodextrin, BHT, Cinnamyl Alcohol, Iron Oxides (CI 77492), Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Hexyl Cinnamal, Iron Oxides (CI 77491), Citrus Junos Seed Extract, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Phytosteryl Macadamiate.

2. Adrien Arpel, Night Formula Plus

Ingredients:
Decyl Oleate, Lanolin, Sweet Almond Oil, Gastor Oil, Isopropyl Palmitate, Oil, Glyceryl Stearate, Beeswax, Stearic Acid, Dimethicone, Sodium Borate, Triethanolamine, Sodium RNA, Glycoprotiens, Allanolin, Imidazolidinyl Urea, Methyl Paraben, Carbomer, Propylparaben, Quatermium-15, Disodium-EDTA, Fragrance

Дневен - Добре омекотява и овлажнява, но това, което не ми харесва е, е че има етилов алкохол (спирт) и активните със сигурност не са във висок процент. Би трябвало да е добре на апликация.
Има УВ защита.

Нощен - Да не си пропуснала водата най-отпред?
Има приятни емолиенти, но единият от тях (Isopropyl Palmitate) е нарочен за комедогенен, та не знам като краен резултат... Все пак си зависи индивидуално от кожата.

# 641
Може би тук е мястото да попитам - Произвежда ли се в БГ истинска био или органична козметика?
Има ли някакво лого, по което да я познаем?
Продукти с големи маркетингови надписи "натурална", "естествена", "чиста", а същевременно пълни с петроло-производни съставки като парабен, зариват пазара..

Ако имате идеи и опит в тези продукти, моля споделете..

Мерси,
Клео.   

# 642
  • София
И аз да попитам за два крема:

1. Shiseido The Skincare, Day Moisture Protection Enriched

Ingredients:
Water, Butylene Glycol, Glycerin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Phenyl Trimethicone, Xylitol, SD Alcohol 40-B (Alcohol Denat.), Dipropylene Glycol, Octocrylene, Peg-60 Glyceryl Isostearate, Bentonite, Silica, Isotearic Acid, Glyceryl Stearate Se, Hydrogenated C6-14 Olefin Polymers, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Behenyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Peg-5 Glyceryl Stearate, Phenoxyethanol, Stearic Acid, Sodium Hydroxide, Fragrance, Trisodium Edta, Peg/Ppg-14/7 Dimethyl Ether, Trehalose, Xanthan Gum, Behenic Acid, Erythritol, Alcohol, Citronellol, Linalool, Sodium Metaphosphate, Limonene, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Hydroxypropyl Cyclodextrin, BHT, Cinnamyl Alcohol, Iron Oxides (CI 77492), Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Hexyl Cinnamal, Iron Oxides (CI 77491), Citrus Junos Seed Extract, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Phytosteryl Macadamiate.

2. Adrien Arpel, Night Formula Plus

Ingredients:
Decyl Oleate, Lanolin, Sweet Almond Oil, Gastor Oil, Isopropyl Palmitate, Oil, Glyceryl Stearate, Beeswax, Stearic Acid, Dimethicone, Sodium Borate, Triethanolamine, Sodium RNA, Glycoprotiens, Allanolin, Imidazolidinyl Urea, Methyl Paraben, Carbomer, Propylparaben, Quatermium-15, Disodium-EDTA, Fragrance

Дневен - Добре омекотява и овлажнява, но това, което не ми харесва е, е че има етилов алкохол (спирт) и активните със сигурност не са във висок процент. Би трябвало да е добре на апликация.
Има УВ защита.

Нощен - Да не си пропуснала водата най-отпред?
Има приятни емолиенти, но единият от тях (Isopropyl Palmitate) е нарочен за комедогенен, та не знам като краен резултат... Все пак си зависи индивидуално от кожата.
Благодаря, Софи Hug.

За нощния - не съм пропуснала водата, явно те са я пропуснали Mr. Green. Аз самата се учудих, когато преписвах съставките. А какво означава "комедогенен"?

# 643
Eiphnh , не съм Софи, но да ти отговоря, ако позволяваш - комедогенен означава причинява черни точки (комедони).

# 644
Здравейте,
Бих искала и аз да попитам за едно кремче:
SHISEIDO - NIGHT MOISTURE RECHARGE LIGHT

WATER(AQUA).GLYCERIN.CYCLOMETHICONE.SD ALCOHOL 40-B (ALCOHOL DENAT).DIPROPILENE GLYCOL.XYLITOL.HYDROGENATED C6-14OLEFIN POLYMERS.CETYL ETHYLHEXANDATE.PHENOXYETHANOL.SODIUM ACRYLATE/ACRYLOYDIMETHIL TAURATE COPOLYMER.ISOHEXADECANE.ERYTHRITOL.TREHALOSE.PEG/PPG-14/7DIMETHYL ETHER.GLYCERYL DIISOSTEARATE.ACRYLATES/C10-30ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER.ALCOHOL.POLYSORBATE 80.BUTYLENE GLYCOL.FRAGRANCE.POTASSIUM HYDROXIDE.TRISODIUM EDTA.SORBITAN OLEATE.XANTHAN GUM.HYDROXYPROPYL CYCLODEXTRIN.CITRONELLOL.LINALOOL.MENTHA PIPERITA LEAF EXTRACT.LIMONENE.SODIUM HYALURONATE.CITRUS JUNOS SEED EXTRACT.PEG-60 GLYCERYL ISOSTEARATE.PHYTOSTERYL MACADAMIATE.TOCOPHEROL

Благодаря предварително   bouquet

Да си се цитирам аз   newsm78
Е, Софи, Сиси?

Общи условия

Активация на акаунт