За скъпата и евтината козметика

• 261 174
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 615
Sofi,
Здравей отново в темата. Благодаря ти за всички коментари - интересува ме какво е мнението в професионалните среди за козметиката на Сисле (Sisley), Ре-Вив (Re-Vive), Валмон (Valmont) и Суислайн (SwissLine). Нямам под ръка конкретни състави - много съм заета тези седмици.....ще се опитам да копирам по нататък нещо. Ако имаш обща представа ще съм ти благодарна предварително, ако не извини ме за все още  непълния въпрос Simple Smile  bouquet

Последна редакция: сб, 12 апр 2008, 10:45 от Bastet

# 616
  • по пътя на светлината
Sofi,благодаря ти за отговора ,най сетне ще се успокоя и ще си го купя след няколко годишно отлагане! Hug

# 617
  • София
И аз да попитам за два крема:

1. Shiseido The Skincare, Day Moisture Protection Enriched

Ingredients:
Water, Butylene Glycol, Glycerin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Phenyl Trimethicone, Xylitol, SD Alcohol 40-B (Alcohol Denat.), Dipropylene Glycol, Octocrylene, Peg-60 Glyceryl Isostearate, Bentonite, Silica, Isotearic Acid, Glyceryl Stearate Se, Hydrogenated C6-14 Olefin Polymers, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Behenyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Peg-5 Glyceryl Stearate, Phenoxyethanol, Stearic Acid, Sodium Hydroxide, Fragrance, Trisodium Edta, Peg/Ppg-14/7 Dimethyl Ether, Trehalose, Xanthan Gum, Behenic Acid, Erythritol, Alcohol, Citronellol, Linalool, Sodium Metaphosphate, Limonene, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Hydroxypropyl Cyclodextrin, BHT, Cinnamyl Alcohol, Iron Oxides (CI 77492), Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Hexyl Cinnamal, Iron Oxides (CI 77491), Citrus Junos Seed Extract, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Phytosteryl Macadamiate.

2. Adrien Arpel, Night Formula Plus

Ingredients:
Decyl Oleate, Lanolin, Sweet Almond Oil, Gastor Oil, Isopropyl Palmitate, Oil, Glyceryl Stearate, Beeswax, Stearic Acid, Dimethicone, Sodium Borate, Triethanolamine, Sodium RNA, Glycoprotiens, Allanolin, Imidazolidinyl Urea, Methyl Paraben, Carbomer, Propylparaben, Quatermium-15, Disodium-EDTA, Fragrance

# 618
Sofi,

Gommage е френската дума за ексфолиант или пилинг. Доста е популярна у нас по салоните, които ползват по-читава френска козметика, естествено и във франкофонския свят. Simple Smile.

# 619
Сиси, Софи, и аз се включвам с молба да ми "разтълкувате" един крем. Това е крем "Нежна вода" на Dr Renaud. Благодаря ви предварително  bouquet

Composition: extrait de Framboise 1%, huile de Pepins de framboise 0.5%, extrait de Cresson 1%, Moist 24 3%, GPS 3%, Beurre de Karite 1%, Vitamine E 0.5%, filtres UVA et  UVB  2%

Ingredients:

water(aqwa), CYCLOPENTASILOXANE, SIMMONDSIA CHINENSIS(JOJOBA) SEED OIL, ISONONYL ISONONANOATE, SILANETRIOL TREHALOSE ETHER, STEARYL DIMETHICONE, GLYCERIN, GLICERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, POLYACRYLAMIDE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, IMPERATA CYLINDRICA ROOT EXTACT, CETYL ALCOHOL, PROPILENE GLYCOL, C13-14 ISOPARAFFIN, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, BUTYL METHOXTDIBENZOYLMETHANE, RUBUS IDAEUS(RASPBERRY) SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE(PARFUM), LAURETH-7, NASTURTIUM OFFICINALE EXTRACT, BHA, TETRASODIUM EDTA, PEG-8, METHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, CARBOMER, RUBUS IDAEUS(RASPBERRY) FRUIT EXTRACT, PROPYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, RED-4(Cl 14700)
Това е кремчето, дано не скъм пропуснала нищо и да съм изписала всичко правилно.

Също искам да попитам и за един гомаж, който хвалят, че има страхотни качества. Аз го използвам и съм доволна, но дали съставките му наистина са толкова добри. Сега ще потърся съставките

Продуктът се казва "Нежен гомаж" пак на Dr Renaud

COMPOSITION:

EXTRAIT ORIGINEL DE KIWI DE GATTEPOSSE 0.5%, ENZYME EXFOLIANTE 3%, BEURRE DE KARITE 1%, HUILE D`AVOCAT 2%

INGREDIETS:

ETHYLHEXYL PALMITATE, WATER(AQWA), OCTYLDODECETH-25, METHYL GLUCETH-20, SORBITOL, GLYCERIN, PERSEA GRATISSIMA(AVOCADO) OIL, MUCOR MEIHEI EXTRACT, BUTYROSPERMUM PARKII(SHEA BUTTER) EXTRACT, MICA(Cl 77019), CITRIC ACID, ACTINIDIA CHINENSIS(KIWI) FRUIT WATER, TITANIUM DIOXIDE(Cl 77891), BUTYLENE GLYCOL, PHENOXYETHANOL, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, ETHYLHEXYL MMETHOXYCINNAMATE , PPG-26-BUTETH-26, FRAGRANCE(PARFUM), PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, ETHYLHEXYL SALICYLATE, TETRASODIUM EDTA, METHYLPARABEN, LINALOOL, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN

оХ, АМИ ТОВА Е. бЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО Hug

PS Съжалявам, бях тотално объркала състава на гомажа, сега го поправих. Дано вече съм го написала вярно

Кремчето ми изглежда прилично. Не мога да намеря друга дума. Не е кой знае какво, но пък и не е лош. В смисъл, че изглежда приятен за нансяне заради многото емолиенти и силикони, но съставът му не е скъп. Дано и цената му на дребно не е особено надута.
Според написаното има 2 екстракта по 1%, което не е толкова зле в сравнение с масовата практика да се влагат екстрактите по 0, *** % (най-добре по 3-5 че и повече %, но това е много голяма рядкост).
Има много слаба УВ защита.

Гомаж (какво е това, защо се казва така Simple Smile?):
Аз честно казано за първи път чувам този термин така че не мога да коментирам много. Изглежда ми на ексфолиант с ензими (по името на активната). Както и при кремчето съставките са хубави без да са особено скъпи но и не от най-евтините. Рекламираният на етикета екстракт от грозде е само 0.5%; маслата от шеа и авокадо са много приятни за кожата.
Също много слаба УВ защита.

Софи, безкрайно ти благодаря, че въпреки всичко си намерила време да отговориш.

Козметиката, за която съм писала е на Dr Renaud. Използва се много в салоните. Не е евтина(за мен), но не е и от най- скъпите. Горе- долу в средния ценови сегмент.(крем 50-70 лв, почистващи около 30-50 лв.) Аз лично съм много доволна. Изненадана съм, че дневният крем е с много малка УВ защита.
 А гомажът...,този е като перлен крем,  с изключително фина текстура, . Действа страхотно на кожата. Аз го възприемам по- скоро като маска. Престоява 10-тина минути на лицето, лек масаж и се отмива, не е типичния ексфолиант. За него дори не съм очаквала УВ защита, даже ми е странно, че има.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 620
  • Торонто

Изненадана съм, че дневният крем е с много малка УВ защита.

Ами те са си го написали - filtres UVA et  UVB  2%
А филтърът, който е в ингридиент листинга - Ethylhexyl Methoxycinnamate , употребен в 2 % ти дава SPF 4 (приблизително).

За гомажа ако е цветен самия продукт може УВ защитата да е да предпази цвета. По начина на изписване не мога да разбера процента, но предположих, че е СПФ за кожата, защото има 2 филтъра ... За предпазване на продукта обикновено един е напълно достатъчен. Виж да не си пропуснала процента - така както си го написала за крема.

# 621
  • Торонто
Sofi, извинете ме ако задавам аматьорски въпрос, но kaк от съдържанието се разбира какъв е процента на активните съставки newsm78

Когато съм казала точен процент - това значи, че го пише преди състава (както е в постинга на kremi например).

В другите случаи както съм казала по-напред аз само предполагам процентите и казвам, че са ниски или високи или под 1%. Това е на базата на моя опит, тоест като знам диапазона, в която се слага всяка една съставка и правя своите изводи. Реда на изписване ми помага, ты като съставките над 1% вървят винаги в низходящ ред на влагане в продукта. Тези под 1% се нареждат след тези над 1% и са изписани в случаен ред.

Когато видя съставка, която с абсолютна сигурност е под 1% (просто това е нормалната и доза на влагане) - това означава, че всичко нататък е под 1% също.

# 622
  • Торонто
Sofi,
Здравей отново в темата. Благодаря ти за всички коментари - интересува ме какво е мнението в професионалните среди за козметиката на Сисле (Sisley), Ре-Вив (Re-Vive), Валмон (Valmont) и Суислайн (SwissLine). Нямам под ръка конкретни състави - много съм заета тези седмици.....ще се опитам да копирам по нататък нещо. Ако имаш обща представа ще съм ти благодарна предварително, ако не извини ме за все още  непълния въпрос Simple Smile  bouquet

А, само наминавам, защото знам, че имаше 1-2 висящи състава   Simple Smile
И аз благодаря за разяснението за гомажа, в нашите среди не е много популярен този термин.

На другия въпрос - какво да кажа ... Докато нямам състав нищо не мога да кажа на базaта на марката само.
В професионалните среди на т.нар. cosmetic chemists винаги се говори с голяма ирония за много скъпата козметика. Вече мога да си позволявам да твърдя това, защото докато работех в БГ естествено следваше репликата, че гроздето е кисело и какво друго ни остава да говорим за западняците.

Сега вече когато имам достъп до толкова скъпи рецептури и колегите ми не идват от Ален мак или Арома ами от Есте Лаудер, Ревлон, MAC, Ив Сен Лоран и т.н. го казвам с чиста съвест, че рядко можеш да чуеш химик формулатор да се изкаже благосклонно. Всеки ми казва, че голяма част от цената е съсредоточена в опаковката; донякъде в активните съставки; самата рецептура (тоест масата на крема без активните) е абсолютно нищо като цена; и всичко останало плащаш brand name. Тоест единствената надежда остава, че влагат активните в малко по-висок процент от другите. Но аз лично знам и много такива, които даже и активните не влагат в нормален процент. (иначе ги изпипват идеално на апликация, a за това не са нужни много скъпи суровини)
Досега съм видяла само една марка, която е претъпкана с активни съставки и съм чула за още една  друга от колежка.

Така че наистина без състав абсолютно нищо не мога да кажа.

# 623
Sofi, запозната ли с работата на Paula Begoun?
Голяма част от написаното от теб се припокрива и с нейното мнение - за козметиката като цяло и за отделни продукти. Именно това породи и въпроса ми.
В началото бях леко скептична по отношение на отзивите и, но с течение на времето и от личен опит се убеждавам колко права е всъщност.
Интересно ми е да чуя и мнението на човек, работещ в козметичния бранш, за нея  bouquet

# 624
Имам въпрос към Софиbouquet
Софи, какво мислиш за алуминиевия хлорхидрат, който се слага в дезодорантите и ролоните против изпотяване?
Вреден ли е? Някъде четох, че трябва да се избягва, защото прониква през жлезите и има съмнения, че може да предизвика рак на гърдата.
От друга страна - във всички ролони има алуминиев хлорхидрат. Rolling Eyes
Все нещо трябва да ползваме лятото, но какво?
Аз лично досега си купувах едни дезодорант на Буржоа, в който според обявения състав няма алуминиев хлорхидрат,но някакси ми е по-удобно да си нося ролончето в чантата,а не дезодоранта.
Благодаря!  bouquet

# 625

А филтърът, който е в ингридиент листинга - Ethylhexyl Methoxycinnamate , употребен в 2 % ти дава SPF 4 (приблизително).

Да, написано е, но аз обърнах внимание, след като вече го бях купила. След като беше толкова 
коментиран в темата въпроса за ползата и вредата от високите филтри, мога ли да остана спокойно с този крем който ми осигурява, както казваш SPF4, или трябва да слагам отгоре и друг с по- висок фактор. Какво би ме посъветвала   bouquet

# 626

Досега съм видяла само една марка, която е претъпкана с активни съставки и съм чула за още една  друга от колежка.

О,моля те,Софи! Praynig Сега ,разбира се,мечтаем да чуем имената на тези марки!
   А? Rolling Eyes

# 627
За мен няма значение колко струва една марка стига да ми понася добре на кожата. Примерно не съм чувала добри отзиви за Vichy, но имам един гел от тяхната серия, който много добре ми почиства кожата. Това да си призная е най-скъпото ми козметично средство. Ползвала съм маски на една българска марка Amrita се казва, от чийто ефект просто онемях! Няма такова освежаване и почистване просто!!! Чувала съм от достоверен източник, че те са подписали договор с някаква английска фирма за пластична хирургия... Та представете си. Маските им са по 70ст., а никога не съм очаквала, че има нещо толкова добро, като това!
ДА на качеството, НЕ на количеството пари  Heart Eyes

# 628
  • Торонто

Да, написано е, но аз обърнах внимание, след като вече го бях купила. След като беше толкова 
коментиран в темата въпроса за ползата и вредата от високите филтри, мога ли да остана спокойно с този крем който ми осигурява, както казваш SPF4, или трябва да слагам отгоре и друг с по- висок фактор. Какво би ме посъветвала   bouquet

Зависи как прекарваш деня си. Много е индивидуална всяка кожа. Ако работиш в офис или си цял ден на закрито - за какво ти е крем с филтър?
Иначе като за цял ден на открито не е достатъчно.

# 629
  • София

О,моля те,Софи! Praynig Сега ,разбира се,мечтаем да чуем имената на тези марки!
   А? Rolling Eyes
      А?

Общи условия

Активация на акаунт