За скъпата и евтината козметика

• 261 095
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 600
Бързам да споделя радостна вест. Вече има Шисейдо във Варна - в Central Plaza. Закупих си глос, серум Bio-Performance Super Refining Essence, Multi-treatment hair lotion /natural spray/.
Нямам търпение да се намажа със серума:)
И аз видях рекламата минавайки, но не влязох. Как са цените, в сравнение с Ягодка. Само декоративна козметика ли има или и бялата?

# 601
  • Там където съм обичана
Искам ако може някой да ми даде името на един продукт който е евтин и е много добър.Много ще съм му благодарна Peace
Смятам ,че скъпите продукти са скъпички, не заради името,а заради качеството.С храната нещата стоят по същия начин,погледнете цената на кренвишите newsm11 ,на рядкото кисело мляко,на евтината луканка пълна с жили и кокълчета.защо според вас филето и кренвиша не са на една цена.Как Шанел и Арома да са на една цена?
А козметиката е храната за нашата кожа.
Вие как смятате?
Естествено ,че понякога има изключения, но........ newsm10

# 602
t-е-a, май не си прочела първите страници на темата и се включваш сега, такова чувство имам. Tired

# 603
  • Варна
И на мен ми препоръчаха серума, само дето не съм го открила по сайтовете. А колко струваше?

Пардон, пуснали са го в Ягодка за 72.50$.
Аз го взех за 151лв. Мисля, че при всяко положение ще е по-скъпо от Ягодката.

# 604
  • Варна
Бързам да споделя радостна вест. Вече има Шисейдо във Варна - в Central Plaza. Закупих си глос, серум Bio-Performance Super Refining Essence, Multi-treatment hair lotion /natural spray/.
Нямам търпение да се намажа със серума:)
И аз видях рекламата минавайки, но не влязох. Как са цените, в сравнение с Ягодка. Само декоративна козметика ли има или и бялата?
\
Цените, естествено, са по-високи от Ягодка. Има бяла козметика - серумът си е крем както съм писала. Струваше 151лв, средството за коса - 42, а глосът - 49лв.

Използвах серума - мноооого съм доволна, почти веднага се вижда ефекта на хидратирана, мека кожа. Глосът ......ами, обикновен глос, едва ли ще си купя повече. Особено за тази цена. Средството за коса още не съм го ползвала. Искам да го нанеса върху току-що измита коса, за да мога да преценя ефекта му.

# 605
Определено е по-скъпа Шисейдо у нас, отколкото в Ягодката. Като гледам - смятайте доларът по 2лв. и ще получите нашите цени.
Чудя се дали си заслужава - за професионалното мнение на консултант, пресен продукт, опакован, взимаш го веднага а не се терзаеш поне една седмица ..  newsm78

# 606
Аз съм ползвала и скъпа,и по-евтина козметика и не мога да кажа,че скъпата задължително е по-добрата.В повечето случай се плаща повече заради името.Важно е как ти действа на кожата. Аз от скъпи козметични продукти съм правила алергии

# 607
otnosno Kanebo moga da vi kaga, che ot vsichki marki koito sam polzvala kato La Priri, Estel Layder, Klinik, Roc,Shiseido,Lancaster,Bioterm,Sisli i mnogo drygi prestigni(molia da me izvinite za netochnoto izpisvane na markite) Kanebo dava nai dobri rezyltati saobrazno prednaznachenieto na saotvetnite prodykti. Naprimer imah maska za pochistvane na litse- pochistvashe taka kakto nito edna dryga.Imah maska protiv brachki deistvashe mi mnogo dobre i popivashe i mogeshe da se polzva i kato krem. sega sam kypila serymi i imylsia za litse protiv brachki i za okolo ochite, no oshte ne sa probvani.Loshoto e , che ne se vnasia markata i niama dostatachno kompetentna informatsia za prodyktite im. A ot Shiseido sam mnogo razocharovana. polzvala sam tsialata seria protiv brachki, lifting i tozi sas zelenata kytia. efekta i e nikakav.La priri imat hybavi prodykti sashto, no ne vsichko. nai efikasen e zlatnia serym.

# 608
  • Торонто
Сиси, Софи, и аз се включвам с молба да ми "разтълкувате" един крем. Това е крем "Нежна вода" на Dr Renaud. Благодаря ви предварително  bouquet

Composition: extrait de Framboise 1%, huile de Pepins de framboise 0.5%, extrait de Cresson 1%, Moist 24 3%, GPS 3%, Beurre de Karite 1%, Vitamine E 0.5%, filtres UVA et  UVB  2%

Ingredients:

water(aqwa), CYCLOPENTASILOXANE, SIMMONDSIA CHINENSIS(JOJOBA) SEED OIL, ISONONYL ISONONANOATE, SILANETRIOL TREHALOSE ETHER, STEARYL DIMETHICONE, GLYCERIN, GLICERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, POLYACRYLAMIDE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, IMPERATA CYLINDRICA ROOT EXTACT, CETYL ALCOHOL, PROPILENE GLYCOL, C13-14 ISOPARAFFIN, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, BUTYL METHOXTDIBENZOYLMETHANE, RUBUS IDAEUS(RASPBERRY) SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE(PARFUM), LAURETH-7, NASTURTIUM OFFICINALE EXTRACT, BHA, TETRASODIUM EDTA, PEG-8, METHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, CARBOMER, RUBUS IDAEUS(RASPBERRY) FRUIT EXTRACT, PROPYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, RED-4(Cl 14700)
Това е кремчето, дано не скъм пропуснала нищо и да съм изписала всичко правилно.

Също искам да попитам и за един гомаж, който хвалят, че има страхотни качества. Аз го използвам и съм доволна, но дали съставките му наистина са толкова добри. Сега ще потърся съставките

Продуктът се казва "Нежен гомаж" пак на Dr Renaud

COMPOSITION:

EXTRAIT ORIGINEL DE KIWI DE GATTEPOSSE 0.5%, ENZYME EXFOLIANTE 3%, BEURRE DE KARITE 1%, HUILE D`AVOCAT 2%

INGREDIETS:

ETHYLHEXYL PALMITATE, WATER(AQWA), OCTYLDODECETH-25, METHYL GLUCETH-20, SORBITOL, GLYCERIN, PERSEA GRATISSIMA(AVOCADO) OIL, MUCOR MEIHEI EXTRACT, BUTYROSPERMUM PARKII(SHEA BUTTER) EXTRACT, MICA(Cl 77019), CITRIC ACID, ACTINIDIA CHINENSIS(KIWI) FRUIT WATER, TITANIUM DIOXIDE(Cl 77891), BUTYLENE GLYCOL, PHENOXYETHANOL, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, ETHYLHEXYL MMETHOXYCINNAMATE , PPG-26-BUTETH-26, FRAGRANCE(PARFUM), PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, ETHYLHEXYL SALICYLATE, TETRASODIUM EDTA, METHYLPARABEN, LINALOOL, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN

оХ, АМИ ТОВА Е. бЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО Hug

PS Съжалявам, бях тотално объркала състава на гомажа, сега го поправих. Дано вече съм го написала вярно

Кремчето ми изглежда прилично. Не мога да намеря друга дума. Не е кой знае какво, но пък и не е лош. В смисъл, че изглежда приятен за нансяне заради многото емолиенти и силикони, но съставът му не е скъп. Дано и цената му на дребно не е особено надута.
Според написаното има 2 екстракта по 1%, което не е толкова зле в сравнение с масовата практика да се влагат екстрактите по 0, *** % (най-добре по 3-5 че и повече %, но това е много голяма рядкост).
Има много слаба УВ защита.

Гомаж (какво е това, защо се казва така Simple Smile?):
Аз честно казано за първи път чувам този термин така че не мога да коментирам много. Изглежда ми на ексфолиант с ензими (по името на активната). Както и при кремчето съставките са хубави без да са особено скъпи но и не от най-евтините. Рекламираният на етикета екстракт от грозде е само 0.5%; маслата от шеа и авокадо са много приятни за кожата.
Също много слаба УВ защита.

# 609
  • Торонто
Пак да попитам за един крем с:

чист(99.5%)висококачествен колаген произведен чрез мембранна технология, перлен прах, розова вода, канела, гуарана, масло от гроздови семки природни витамини А, Е, С. Има и Lipoqutin VE и  Transcutol CG - това какво е? И колагена е от животински произход и затова се чудя да го вземам ли.
 Sofi  bouquet

Мисля, че си дала предимно активните съставки. Тук обикновено момичетата слагат целия състав на крема, за да се прецени къде в списъка стоят тези активни и какво друго съдържа крема, за да се определи като хубав или лош.
Транскутол е търговското име на етоксидигликол - това е разтворител, нищо друго.

(спомням си, че Арома май имаха една боя за коса с Транскутол - голям смях беше как го рекламираха като някакво чудо заради по-гръмкото му име. А то всъщност много бои го имат, и просто нищо не значи).

# 610
  • Торонто
искам и аз да попитам  Praynig моля
става въпрос за маска за лице. орифлеймска.

INGREDIENTS:
Aqua, Alcohol Denat., Polyvinyl Alcohol, PropyleneGlycol, PVP, Oleth-20, Parfum, Glicerin, Salix Nigra, Vitis Vinifera, Sodium C8-16 Isoalkylsuccinyl, Lactoglobulin Sulfonate, Sodium Benzonate, Lactic Acid, Potassium Sorbate, CI 16035, CI17200, CI42090

Не казваш каква е маската, съставките са като на една стандартна пилинг маска.
Повечето пилинг маски, които съм виждала са с подобен състав.
Трябва да се прецени как е на апликация (дали залепва добре полимера и се отлепва безболезнено и пр.)

(ще стане интересно ако не е пилинг маска Wink)

# 611
  • Торонто
Кремче на Гленик от серията OPHYCEE-anti-wrinkle firming,препоръчителен е за възраст 40+ ,(аз съм на 37)но на мен кожата ми се чувства комфортно в него и не знам дали не се подвеждам и да не изчакам още някоя и друга година за да го употребявам ежедневно?
WATER\AQUA\.PPG-15 STEARYLETNER.MINERALOIL\PARAFFINUMLIQUIDU\.CYCLOMETHICONE.GLICERIN.ALGAE EXTRACT\ALGAE\.DIMETHICONE.MYRISTYL ALCOHOL.ARACHIDYL ALCOHOL.DECYL OLEATE.GLYCERYL STERATE.PEG-100STERATE.ARACHIDYL.GLUCOSIDE BEHENYL ALCOXOL.BENZOIC ACID.BHT.BLUE 1 \CI 42090\. C13-14 ISOPARAFFIN.CHLORPHENESIN.COLLAGEN.DISODIUM EDTA.FRAGRANCE\PARFUM\.GLYCOPROTEINS.LAURETH-7. MYRISTYL GLUCOSIDE. PHENOXYETHANOL.POLYACRYLAMIDE.TOCOPHERYL ACETATE.TRIETHANOLAMINE.XANTHAN GUM.

Според мен няма нужда да чакаш щом се чувстваш комфортно с него. Не съм чула за някаква вреда от тези активни съставки още повече, че не си на 20 години та да кажеш, че претоварваш кожата с ненужен материал.

А и маркетолозите да не мислиш, че им е лесно да измислят подходяща легенда за всяка активна. Нарочили са ги тези за над 40 год ама на базата на какво те си знаят. Даже и да има нещо вярно, то в никакъв случай не е за такъв тесен диапазон (37-40).

Имаш algae extract доста напред в списъка като за екстракт, paraben-free.

# 612
  • Торонто
Кремче на Гленик от серията OPHYCEE-anti-wrinkle firming,препоръчителен е за възраст 40+ ,(аз съм на 37)но на мен кожата ми се чувства комфортно в него и не знам дали не се подвеждам и да не изчакам още някоя и друга година за да го употребявам ежедневно?
WATER\AQUA\.PPG-15 STEARYLETNER.MINERALOIL\PARAFFINUMLIQUIDU\.CYCLOMETHICONE.GLICERIN.ALGAE EXTRACT\ALGAE\.DIMETHICONE.MYRISTYL ALCOHOL.ARACHIDYL ALCOHOL.DECYL OLEATE.GLYCERYL STERATE.PEG-100STERATE.ARACHIDYL.GLUCOSIDE BEHENYL ALCOXOL.BENZOIC ACID.BHT.BLUE 1 \CI 42090\. C13-14 ISOPARAFFIN.CHLORPHENESIN.COLLAGEN.DISODIUM EDTA.FRAGRANCE\PARFUM\.GLYCOPROTEINS.LAURETH-7. MYRISTYL GLUCOSIDE. PHENOXYETHANOL.POLYACRYLAMIDE.TOCOPHERYL ACETATE.TRIETHANOLAMINE.XANTHAN GUM.

Според мен няма нужда да чакаш щом се чувстваш комфортно с него. Не съм чула за някаква вреда от тези активни съставки още повече, че не си на 20 години та да кажеш, че претоварваш кожата с ненужен материал.

А и маркетолозите да не мислиш, че им е лесно да измислят подходяща легенда за всяка активна. Нарочили са ги тези за над 40 год ама на базата на какво те си знаят. Даже и да има нещо вярно, то в никакъв случай не е за такъв тесен диапазон (37-40).

Имаш algae extract доста напред в списъка (като за екстракт), paraben-free.

# 613
  • Торонто
а това е крема от същата серия, дневен
aqua, glycerin, petrolatum, caprylic/capric triglyceride, cetearyl alcohol, ethylhexyl methoxycinnamate, butylene glycol, stearic acid, glyceryl stearate, peg-100 stearate, cetearyl ethylhexanoate, dimethicone, tocopheryl acetate, parfum, carbomer, phenoxyethanol, imidazolidinyl urea, potassium cetyl phosphate, sodium hydroxide, hamamelis virginiana, disodium edta, methylparaben, isopropyl myristate, propylparaben, alcohol denat., ethylparaben, vitis vinifera, sodium benzoate, bht, lactic acid, potassium sorbate, ci 77891

Изглежда приятен без да е със скъп състав. И активните не са във висок процент. Но ако ти е добре на кожата ползвай си го.

# 614
Sofi, извинете ме ако задавам аматьорски въпрос, но kaк от съдържанието се разбира какъв е процента на активните съставки newsm78

Общи условия

Активация на акаунт