За скъпата и евтината козметика

• 261 020
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 585
Софи, а ти само с кремове ли работиш?Мога ли да те попитам за един ексфолиант с ензими? Hug

Не, съвсем не правя само кремове. Ексфолиант с ензими не съм правила, но съм правила други ексфолианти. Дай да го видим. 

Ето:

Water Lactic Acid, Polyethylene, Cetearyl Alcohol, Ceteareth 20, Glycine Soja (Soybean) Oil, Pectin, Carica Papaya Fruit, Lactobacillus/Cucurbita Pepo Fruit Ferment Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Papain, Bromelain, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate (Vitamin A), Beta Carotene, Honey, Acetic Acid, Geranium Maculatum Oil, Pogostemon Cablin Oil, Aniba Rosaedora(Rosewood) Wood Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Cinnamomum Cassia Leaf Oil, Salicylic Acid, Chlorophyllin-Copper Complex, Dehydroxanthan Gum, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cinnamaldehyde, Potassium Sorbate, Ethanol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben

Ексфолиантът е ExfoliKate на Kate Somerville.
Мерси предварително Hug

Според мен е много хубав. Страхотни активни има.
Аз не бих го ползвала всеки ден заради полиетилена, че доста стърже, но за 1-2 пъти в седмицата е идеален.

Мерси много Hug
И в упътването пише да се ползва най-много два пъти на седмица, за всеки ден абсурд, много е силен Grinning

# 586
Пак да попитам за един крем с:

чист(99.5%)висококачествен колаген произведен чрез мембранна технология, перлен прах, розова вода, канела, гуарана, масло от гроздови семки природни витамини А, Е, С. Има и Lipoqutin VE и  Transcutol CG - това какво е? И колагена е от животински произход и затова се чудя да го вземам ли.
 Sofi  bouquet

# 587
Sofi, извинявам се за повторния си въпрос, но какво ще кажете за моя ексфолиант, предварително благодаря  bouquet

# 588
  • до морето
Здравейте момичета, отдавна се каня да напиша тук съставките на едно околоочно кремче от което съм очарована като консистенция и усещане след нанасяне.Виждам обаче , че сигурно никак не ви е лесно да отговаряте на всеки още повече , че трябва да анализирате куп съставки. Все пак се надявам някоя от вас да ми отговори когато има възможност, за което предварително благодаря.

Кремчето е AGE MANAGEMENT EYE REPAIR / la prairie:

Water  ,Glicerin,Butylene Glycol,  C12-15 Alkyl Benzoate, Hydrogenated Vegetable Oil, Octyldodecyl Neopentanoate,Cetearyl Alcohol, Triethanolamine, Neopentyl Glycol Diethylhexanoate,  Lactic Acid, Polyacrylamide,  Batyl Alcohol, Dimethicone,  Algae extract,  Pyrus Malus (apple) Fruit extract,  Sodium lactate,  Hidrolyzed Milk Protein,  Propylen glycol,  Neopentyl Glycol Diisostearate,  Xanthan Gum,  Citric Acid, Glycoproteins*, Panax Ginseng Root Extract*,  Equisetum Arvense (horsetail) Extract,  Retinyl Palmitate,  Ascorbyl Palmitate, Hydrogenated Lecithin, Symphytum Officinale (Comfrey)Leaf extract, Centella Asiatica (hydrocotyl) Extract, Calendula Officinalis (Marigold) Flower Extract, Malva Sylvestris(Mallow) Flower/Leaf/Stem Extract, Rosmarinus Officinalis(Rosemary)Leaf Extract, Beta-Glucan, Biotin, Malic Acid, Camellia Sinensis Leaf Extract, Lactitol, Tocopheryl Acetate, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Xylitol, Glycyrrhiza Glabra(Licorice)Root Extract, Calluna Vulgaris(Heather) Flower Extract, Sodium Hyaluronate, AnthemisNobilis(Camomile)Flower oil, Phospholipids, Stearic Acid, Aluminum Hydroxide, Ceteareth-20, Steareth=2,Ethoxydiglycol, C 13-14 isoparaffin, Glyceryl Stearate, PEg-100 Stearate, Disodium EDTA, Laureth-7, Ceramide-2, Panicum Miliaceum (Millet)Seed Extract, Polyperfluoromethylisopropyl Ether, Peg-60 Hydrogenated Castor oil, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben,Propylparaben, Butylparaben, Titanium Dioxide

Нqмам много време в момента, но от пръв поглед още ми се зави свят от активни съставки. Според моя опит всички до една са под 1%, но при този голям брой е нормално. В смисъл, че всички го правят.

Освен има следния трик - фирмата взима всички тези съставки накуп и патентова комбинацията от тях за себе си. Фирмата-производител на активни съставки започва да произвежда този "букет" само за съответната марка (примерно да кажем за Ревлон, за Есте и т.н) Това се прави с цел да не могат да я копират малките фирми - защото те нямат правото да купят вече тази обединена активна съставка. Имат право да ги купят всички активни по отделно и да ги вложат в продукта си, но това е безумно скъпо и на никой не може да му излезе сметката.
Фирмата, патентовала комбинацията има право да сложи ако иска само 1% от всичко това (не по 1% от всяка активна, а 1% от букета).

Това съвсем не се случва винаги, но има и такива случаи. Също и не казвам, че случая с това кремче е такъв, просто като любопитен факт.

Та като цяло на мен ми харесва крема.

Благодаря ти Софи за професионалнотомнение, ти направо ме учуди...позна за патентования коктейл..най-отдолу пишеше нещо което аз не сметнах за важно а то е , че всички саставки отбелязани със * са 4аст от специален патентован комплекс на марката..мисля, че Celular се казваше комплекса, май вече хвърлих листовката.Всички други съставки обаче (без звездичка) са отделно и т.е. не се знае според теб в какъв процент са.  Много се чудя дали да си го взема (пробвах само тестер) защото е над 200 лв , но никой друг околоочен не ми е харесвал досега, все ми дразнят, изсушават или са ми лепкави а този направо ми действа освежаващо и като усещане и видимо.

Нищо не каза за многото парабени, нормално ли е такъв скъп крем да е фуул  с парабени и това ме разколебава честно казано а иначе консултантката в магазина която ми даде мострата каза, че това било козметика без химични консерванти!  Mr. Green

# 589
Сиси, Софи, и аз се включвам с молба да ми "разтълкувате" един крем. Това е крем "Нежна вода" на Dr Renaud. Благодаря ви предварително  bouquet

Composition: extrait de Framboise 1%, huile de Pepins de framboise 0.5%, extrait de Cresson 1%, Moist 24 3%, GPS 3%, Beurre de Karite 1%, Vitamine E 0.5%, filtres UVA et  UVB  2%

Ingredients:

water(aqwa), CYCLOPENTASILOXANE, SIMMONDSIA CHINENSIS(JOJOBA) SEED OIL, ISONONYL ISONONANOATE, SILANETRIOL TREHALOSE ETHER, STEARYL DIMETHICONE, GLYCERIN, GLICERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, POLYACRYLAMIDE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, IMPERATA CYLINDRICA ROOT EXTACT, CETYL ALCOHOL, PROPILENE GLYCOL, C13-14 ISOPARAFFIN, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, BUTYL METHOXTDIBENZOYLMETHANE, RUBUS IDAEUS(RASPBERRY) SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE(PARFUM), LAURETH-7, NASTURTIUM OFFICINALE EXTRACT, BHA, TETRASODIUM EDTA, PEG-8, METHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, CARBOMER, RUBUS IDAEUS(RASPBERRY) FRUIT EXTRACT, PROPYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, RED-4(Cl 14700)
Това е кремчето, дано не скъм пропуснала нищо и да съм изписала всичко правилно.

Също искам да попитам и за един гомаж, който хвалят, че има страхотни качества. Аз го използвам и съм доволна, но дали съставките му наистина са толкова добри. Сега ще потърся съставките

Продуктът се казва "Нежен гомаж" пак на Dr Renaud

COMPOSITION:

EXTRAIT ORIGINEL DE KIWI DE GATTEPOSSE 0.5%, ENZYME EXFOLIANTE 3%, BEURRE DE KARITE 1%, HUILE D`AVOCAT 2%

INGREDIETS:

ETHYLHEXYL PALMITATE, WATER(AQWA), OCTYLDODECETH-25, METHYL GLUCETH-20, SORBITOL, GLYCERIN, PERSEA GRATISSIMA(AVOCADO) OIL, MUCOR MEIHEI EXTRACT, BUTYROSPERMUM PARKII(SHEA BUTTER) EXTRACT, MICA(Cl 77019), CITRIC ACID, ACTINIDIA CHINENSIS(KIWI) FRUIT WATER, TITANIUM DIOXIDE(Cl 77891), BUTYLENE GLYCOL, PHENOXYETHANOL, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, ETHYLHEXYL MMETHOXYCINNAMATE , PPG-26-BUTETH-26, FRAGRANCE(PARFUM), PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, ETHYLHEXYL SALICYLATE, TETRASODIUM EDTA, METHYLPARABEN, LINALOOL, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN

оХ, АМИ ТОВА Е. бЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО Hug

PS Съжалявам, бях тотално объркала състава на гомажа, сега го поправих. Дано вече съм го написала вярно

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 12:31 от kremi_s

# 590
искам и аз да попитам  Praynig моля
става въпрос за маска за лице. орифлеймска.

INGREDIENTS:
Aqua, Alcohol Denat., Polyvinyl Alcohol, PropyleneGlycol, PVP, Oleth-20, Parfum, Glicerin, Salix Nigra, Vitis Vinifera, Sodium C8-16 Isoalkylsuccinyl, Lactoglobulin Sulfonate, Sodium Benzonate, Lactic Acid, Potassium Sorbate, CI 16035, CI17200, CI42090

# 591
  • по пътя на светлината
Кремче на Гленик от серията OPHYCEE-anti-wrinkle firming,препоръчителен е за възраст 40+ ,(аз съм на 37)но на мен кожата ми се чувства комфортно в него и не знам дали не се подвеждам и да не изчакам още някоя и друга година за да го употребявам ежедневно?
WATER\AQUA\.PPG-15 STEARYLETNER.MINERALOIL\PARAFFINUMLIQUIDU\.CYCLOMETHICONE.GLICERIN.ALGAE EXTRACT\ALGAE\.DIMETHICONE.MYRISTYL ALCOHOL.ARACHIDYL ALCOHOL.DECYL OLEATE.GLYCERYL STERATE.PEG-100STERATE.ARACHIDYL.GLUCOSIDE BEHENYL ALCOXOL.BENZOIC ACID.BHT.BLUE 1 \CI 42090\. C13-14 ISOPARAFFIN.CHLORPHENESIN.COLLAGEN.DISODIUM EDTA.FRAGRANCE\PARFUM\.GLYCOPROTEINS.LAURETH-7. MYRISTYL GLUCOSIDE. PHENOXYETHANOL.POLYACRYLAMIDE.TOCOPHERYL ACETATE.TRIETHANOLAMINE.XANTHAN GUM.

# 592
а това е крема от същата серия, дневен
aqua, glycerin, petrolatum, caprylic/capric triglyceride, cetearyl alcohol, ethylhexyl methoxycinnamate, butylene glycol, stearic acid, glyceryl stearate, peg-100 stearate, cetearyl ethylhexanoate, dimethicone, tocopheryl acetate, parfum, carbomer, phenoxyethanol, imidazolidinyl urea, potassium cetyl phosphate, sodium hydroxide, hamamelis virginiana, disodium edta, methylparaben, isopropyl myristate, propylparaben, alcohol denat., ethylparaben, vitis vinifera, sodium benzoate, bht, lactic acid, potassium sorbate, ci 77891

# 593
  • Торонто
този направо ми действа освежаващо и като усещане и видимо.

Нищо не каза за многото парабени, нормално ли е такъв скъп крем да е фуул  с парабени и това ме разколебава честно казано а иначе консултантката в магазина която ми даде мострата каза, че това било козметика без химични консерванти!  Mr. Green

Важното е, че ти действа добре, друго няма значение. Освен ако ти е скъп и ще се лишаваш от други важни работи или пък децата ти - в този случай за мен никога не си заслужава. Козметиката няма да ти направи чудеса, сигурна съм че и за 50-60 лв ще си намериш хубав. Но ако можеш да си го позволиш - давай, има всички данни да е добър.

Вече говорихме много за парабените. Естествено, че са химически консерванти. Почти всички големи марки продължават да си ги влагат именно защото са големи и клиентите им вярват каквото и да сложат в продуктите си. Не са толкова страшни според мен, по-добре е ако ги няма, но трудно ще намериш такъв крем. От толкова съставки би трябвало да се тревожим, но не може да се избегне всичко.
По тази логика козметиката (и детските млека, които се затоплят) не трябва да са в пластмасови опаковки, а в стъклени, защото пластмасата мигрира в продукта, може да се отдели формалдехид и пр. и пр.

Момичета с последните състави, не знам директно в последната страница ли се включвате, но преди няколко страници вече казах, че не мога да участвам активно. Довършвам си отговори към тези, с които преди това сме имали диалог, може от време на време на кратки въпроси и също състави ако са 1-2, но те стават все повече и повече, а аз нямам това време.
Дано Сиси ви отговори. Много ми е неудобно да си бодете очите и да преписвате, а после да не получавате отговор. Ще се постарая до 1-2 седмици да довърша вече постнатите ако не го направи Сиси, но за повече не гарантирам.

P.S. Мама Tin, поне си сложи името на продукта (извинявам се ако не съм го видяла), но изглежда като да е на Forever Living. Ако е така, по-напред вече обсъдихме, че продуктите им са хубави.

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 17:07 от Sofi

# 594
# 595
Имам въпроси към ползващите козметиката на Ла Мер и към компетентните момичтеа тука..Сиси и Софи... Peace

Отново за Ла Мер...знае ли някой, дали в кремовете и серумите им има живак? И на каква основа са толкова популярни и добри + и много скъпи...Тоест какви по-специални съставки съдържат  които в другите хубави кремов ги няма? Какво ги прави толкова уникални?

Благодаря предварително... Simple Smile

Имам колежка , която идва от Estee Lauder. Когато я попитах за продуктите им каза, че някои си заслужават парите, други - не. Серията Ла Mер според нея притежава всичко необходимо, за да оправдае високата си цена.

Благодаря ти много за отговора!!!     bouquet

Поръчах си на Ла мер " Night Care" крема от Ягодка. Радвам се, че не съм сгрешила в избора си. Наистина си залужава човек да даде  малко повече пари и да ползва качествена козметика.

# 596
Здравейте Simple Smile
На 24г. съм и мисля да си поръчам този крем http://oth.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=66165&goChar=S
Кожата ми е смесена.Може ли някой да ми каже дали е подходящ за възрастта ми?
Благодаря предварително!   bouquet

# 597
  • София
Здравейте Simple Smile
На 24г. съм и мисля да си поръчам този крем http://oth.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=66165&goChar=S
Кожата ми е смесена.Може ли някой да ми каже дали е подходящ за възрастта ми?
Благодаря предварително!   bouquet

Отскоро ползвам този крем - разкошен е. Многооо приятен. Подходящ е за възрастта ти, моята кожа също е смесена и ми влияе добре.

Само моят съвет е да го поръчаш оттук Wink: http://web2.sasa.com/SasaWeb/eng/product/viewProductDetail.jspa? … emno=102514421001

# 598
  • Варна
Бързам да споделя радостна вест. Вече има Шисейдо във Варна - в Central Plaza. Закупих си глос, серум Bio-Performance Super Refining Essence, Multi-treatment hair lotion /natural spray/.
Нямам търпение да се намажа със серума:)

# 599
  • София
И на мен ми препоръчаха серума, само дето не съм го открила по сайтовете. А колко струваше?

Пардон, пуснали са го в Ягодка за 72.50$.

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 22:44 от Емел

Общи условия

Активация на акаунт