За скъпата и евтината козметика

• 260 758
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 810
Sofi, а би ли ни изброила някои от тези  натурални консерванти?

Lonicera Caprifolum Extract
Lonicera Japonica Extract

Благодаря Софи  bouquet
Погледнах един нов крем дето си купих, няма парабени, но пък не мога да открия там тези консерванти които ми посочваш.
Ето ги
Гел от Алое Барбадензис (стабилизиран гел от алое вера), циклометикон, вода, диметикон полимер с омрежена структура, диметикон, глицерин, бутилен гликол, полиакриламид, С13-14 изопарафин, лаурет-7, хидрогениран полиизобутен, екстракт от листа на бял чай (Camellia Sinensis), екстракт от кора на мимоза (Mimosa Tenuiflora), токоферил ацетат,натриев аскорбил фосфат, 1,2-хексанедиол, каприлил гликол, трополон, аромат.
Какво ще кажеш ти като специалист?

# 811
Благодаря, EMPRЕSS и Sofi!   bouquet

Уж бърках с миксер и не бяха много изстинали съставките, но е възможно по-бързо да съм добавила водния извлек. Каковото масло замених с част Ши (Шеа) и част кокосово олио (защото не намерих какаово масло). Да не би кокосовото олио да е объркало нещо? Или пък пчелния восък, понеже не е медицински, а купен от пазара, да е съдържал нещо кофти? И друго си мисля - като гледам в повечето кремове има емулгатори. Маслата, които ползвам също съдържат, но дали количеството е достатъчно?

# 812
multimodal, а ти от къде взе маслото от ши? От твоя провал и аз "намазвам" Simple Smile

Sofi, нещо май не съм те разбрала добре. Ти имаш предвид, че студенопресованите масла биха могли да дразнят кожата, така ли? Защото аз точно с тях искам да направя слънцезащитния крем, вместо с козметичните на Икаров. Дай да се изясним, че тъкмо бях приготвила тенджерата Simple Smile

# 813
  • Торонто
Grace,

Забравих да ти допълня за СПФ че дори с 20% цинков окис ще постигнеш грубо 10-11, а ще изглеждаш доста бяла.

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 15:48 от Sofi

# 814
по повод на рициновото масло-можели да се използва за около очите или не? newsm78

# 815
    Sofi ,много благодаря за твоя отговор   bouquet, крема е с (SPF15) , но изхвърлих кутийката и не мога да разбера дали е
Clinically Tested , в интернет страницата им също не пише , най-вероятно не е , но важното за мен е че ми понася много добре на кожата . За протокола (тъй като темата е за скъпата и евтината козметика ) ще кажа , че крема струваше около 27 лв.
    аз също намерих рецепта за крем и когато я преведа ще ви я пейстна Hug

# 816
  • Торонто
multimodal, а ти от къде взе маслото от ши? От твоя провал и аз "намазвам" Simple Smile

Sofi, нещо май не съм те разбрала добре. Ти имаш предвид, че студенопресованите масла биха могли да дразнят кожата, така ли? Защото аз точно с тях искам да направя слънцезащитния крем, вместо с козметичните на Икаров. Дай да се изясним, че тъкмо бях приготвила тенджерата Simple Smile

Слагай тенджерата и експериментирай на воля. Пробвай от вътрешната страна на лакътя за дразнимост.

Всеки един продукт във суров вид може да предизвика реакция независимо кой.

# 817
  • Торонто
Темата придобива все повече ,,съдържание,,-общи приказки....
Извинете ме ,но така я чувствам....и разбирам
P.S.Много противоречия и недоразумения...в ,,изказванията,,.... Tired

Поне да беше цитирала нещо, че да разберем кое ти се струва недоразумение и кои изказвания заслужават кавичките ти

# 818

Грейс, Икаров имат масло от Ши. http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://ehealthbeauty.com/i … 6hl%3Dbg%26sa%3DN

Но сега като ви чета, съвсем се обърках..

# 819
Grace,

Забравих да ти допълня за СПФ че дори с 20% цинков окис ще постигнеш грубо 10-11, а ще изглеждаш доста бяла.

Имаш предвид бяла намазана или няма да хвана тен  Joy

multimodal, голям ни меракът, ама нещо...

# 820
     успях да преведа крема - хидратиращ е за всички видове кожа , ето го :

СЪСТАВ :
230 гр. дестилирана вода
30 гр. лимонена киселина
90 гр. стеаринова киселина
115 гр. кокосово масло първо пресоване
90 гр. Масло от манго
115 гр. масло от авокадо
25 капки етерично масло от иланг-иланг
10 капки етерично масло от портокал
10  капки етерично масло от роза

КАК ДА ГО ПРИГОТВИМ
В чаша от стъкло , което да издържа на топлина ,смешайте водата с лимонената киселина. Нагрейте сместа на водна баня 10 мин,като постоянно разбърквате. Отстранете от огъня и оставете  настрана. Смесете всички останали съставки (освен етеричните масла) в отделна чаша . Поставете сместа на гореща водна баня., за да се разтопи  восъка почти напълно. Смешайте заедно маслата и восъка до получаване на еднородна кашица. Имайте предвид, че нерафинираното масло от авокадо има зелен оттенък, който може да остане в крайния продукт. Може да се използва рафинирано масло от авокадо или друго, което е подходящо за вашия тип кожа, например, масло от жожоба. В отделен съд смешайте всички съставки до получаване на еднородна смес. Започнете да смесвате маслото и восъка с електрически миксер, добавяйки водната смес. В процеса на смесване сместа ще започне да се сгъстява. Продължавайте да смесвате до  момента, в който  масата не стане гъста - значи кремът е готов. Разлейте в чисти бурканчета и оставете да изстине, затворете бурканчето. За да продължите срока на годност , съхранявайте крема в хладилника и използвайте тампон или лопатчица , за да не попаднат в крема микроби.
Срок на годност: 3 мес
         смятам в най - скоро време да го изпробвам ! Имате ли някаква идея откъде мога да намеря и тази стеаринова киселина ?

Софи ще те помоля и за твоето мнение , предварително благодаря smile3525

# 821
Здравейте и от мен. Едва сега се включвам при вас и искам да ви питам към коя медицинска козметика за лице да се ориентирам. По време на бременността направих алергия към крема за лице "Нивеа", а само към него не бях алергична. Дерматологът ми каза да използвам медицинска козметика, но продуктите са толкова много.... Много марки има на пазара, коя да избера? Благодаря предварително.

# 822
Темата придобива все повече ,,съдържание,,-общи приказки....
Извинете ме ,но така я чувствам....и разбирам
P.S.Много противоречия и недоразумения...в ,,изказванията,,.... Tired
това за мен е една от най-хубавите теми в Красива мама. Наистина малко се разводни напоследък, но включванията на Софи са достатъчно чести, така че продължава да е тема, в която да прочетеш нещо полезно - и то поднесено от професионалист.

# 823
  • Торонто
Възможно е да има пред вид именно моите включвания.
Ты като между този й постинг и предходния й има предимно мои изказвания.
Може да не е доволно от отговорите момичето, нека тя да каже.

А ако е имала пред вид по-отдавнашни включвания на други потребители, то тогава недоразумението е в нейния постинг.

# 824
Привет, момичета! Много хубава тема, прочетох почти всичко написано досега и научих доста полезни и интересни факти. Много бих се радвала ако някое от момичетата, които се занимавят професионално с козметични продукти, коментира следния крем, който за български всъщност не е евтин - около 16-17 лв.
Става въпрос за Bio Serum на пловдивската фирма Biofresh от серията им Био Роза. За самия продукт пише: 
Ново оръжие срещу застаряването: превенция и защита едновременно.Съдържа уникалното българско розово масло, което дарява енергия и живот на клетката. Комбинацията с VENUCEANE™, високотехнологичен природен продукт получен чрез култивиране на океански екстремофили, позволяват перфектна самозащита. Запазване на колагена 100%  и “Anti Age“ превенция. Осигурява висока степен на UV защита. Кожата възвръща своята младост, еластичност и мекота по напълно безопасен и естестевен начин.

100% природен продукт:

•   без консерванти

•   без петролни детергенти /продукти/

•   без парабени

•   без синтетични оцветители

•   без изкуствени аромати

•   без силикони

•   без минерални масла

•   без алкохол

А съдържанието му е следното:
AQUA, ROSA DAMASCENA DISTILLATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRYGLYCERIDE, SHOREA STENOPTERA, GLYCERIN, THERMUS THERMOPHYLLUS FERMENT, BEES WAX, SIMMONDSIA CHINESIS (JOJOBA) OIL, GLYCERIL STERATE, CETEARYL ALCOHOL, STEARIC ACID, POTASSIUM PALMITOYL HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, GLYCERYL CAPRYLATE, SCELEROTIUM GUM, ROSA DAMASCENA OIL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXRACT, POTASSIUM SORBATE

Flutter

Общи условия

Активация на акаунт