За скъпата и евтината козметика

• 261 067
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 405
  • Торонто
Опаковката е нормална,не бих казала смотана, в никакъв случай.
На нея пише- биофлавон и коензим Q 10.
Екотест с оценка много добра, това е най-високата в Германия, спечелил  при тестване на 16 други крема.

Е, ти няма как да знаеш за колко я купува компанията тази опаковка (туба ли е или бурканче?).
Въпроса е, че не е дизайнерска като на хигх енд козметиката - в университета даже учихме че опаковката на такъв продукт (за парфюма ставаше дума) е минимум 50-60% от цената).

# 406
Хайде всички на кремаааааааааааааааааааааааа.... само 2,50 евро. Супер действие,идеални съставки и направо без пари.Не е за вярване направо Shocked Shocked Shocked
Дайте снимка или линк да го потърся и тук дали го има.
Ще дам снимка, само ако сериозно го мислиш. Ако е подигравка, предпочитам да не отговарям. Wink
Бурканче е Софи. Grinning Общо взето темата потвърждава някои мои наблюдения, че не е необходимо да дам маса пари за крем, за да действа.

# 407
  • Торонто
Софи,не съм химик,така са ми го обяснили фармацевти така пиша,дори и простичко да съм го казала молекули на крема,то е ясно че става въпрос за съставките в него.....,но така и не ми е ясно молекулата може да е ниско атомна,може и да е с повече на брой атоми или както се казва научно високо атомна...Не разбрах какво искаш да кажеш за кремовете предназначени за лице и тези за около очи,маркетингов трик ли е това?Защото ми се е случвало да използвам крем за лице и да си допринеса такива щети на около очния контур и самото око ,че след това възстановяването е мъчително, а крем от същата серия предназначен само за тази зона около очите да ми се отразява чудесно.

Идва ми наум, че някои консерванти не се понасят от зоната около очите и ако използваш регулярен крем за лице с този консервант може да те дразни.
Но за по-големи или по-малки молекули исках да уточня, че не звучи правдоподобно. Hапример виж как вече се правят кремове за около очи и уста . Нали виждаш, че кожата около устата си е доволно много по-груба от тази около очите, а продукта е един и същ. Така, че размера на молекулата на отделните съставки в крема (ако това се има предвид) не може да е от такова значение.

Мисля, че по-често може да се поддържа кожата около очите, а не с по-специален вид крем.
Аз съм фенка на серуми около очи в roll-on флакон, които могат да се нанасят по-често през деня, но разбира се със супер изчистен състав. Например някои продукти от линка, който е дала Bastet ми се видяха много подходящи за тази цел (май на Skin ceuticals бяха)

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 21:59 от Sofi

# 408
  • Торонто
Хайде всички на кремаааааааааааааааааааааааа.... само 2,50 евро. Супер действие,идеални съставки и направо без пари.Не е за вярване направо Shocked Shocked Shocked
Ще дам снимка, само ако сериозно го мислиш. Ако е подигравка, предпочитам да не отговарям. Wink
Бурканче е Софи. Grinning Общо взето темата потвърждава някои мои наблюдения, че не е необходимо да дам маса пари за крем, за да действа.

На мен ми звучи иронично ... Confused

Да, в никакаъв случай не се отказвай от крема си защото е евтин - ако ти действа добре на кожата. Няма по-добър индикатор.

# 409
Нямам и най-малкото намерение да се отказвам. Wink
Наистина ми действа добре.

# 410

Аз го казах вече-всеки си ползва каквото си иска и това е...Моите лични наблюдения и мнения са ми по скъпи от информация прочетена във форума,написана от някой който дори не познавам и чиито цели не са ми известни /нищо лично Wink/
Става въпрос за другите,които ще се подведат по написаното,ще захвърлят каквото имат в някой шкаф и ще хукнат към най близкия магазин да закупят така прехваления и обсъждан продукт...
След месец вече и той ще е отписан като боклук,защото във форума вече ще се обсъжда друг,още по добър и всеки трябва да го притежава за да отговаря на измисления стандарт.
Не защитавам марки и не оплювам такива...давала съм съвети за неща от които съм доволна,но никога не съм отписвала продукти като буклуци,евтини и нищо не струващи и дори и да го мисля гледам да съм по тактична за да не засегна някой с нещо...
Споровете които се развихриха тук са далеч от това което очаквам да прочета в една тема.

И да сериозно,искам да го видя това кремче...винаги съм готова да пробвам нещо ново и да споделя впечатления Peace

# 411
  • Торонто
Моите лични наблюдения и мнения са ми по скъпи от информация прочетена във форума,написана от някой който дори не познавам и чиито цели не са ми известни /нищо лично Wink/
Става въпрос за другите,които ще се подведат по написаното,ще захвърлят каквото имат в някой шкаф и ще хукнат към най близкия магазин да закупят така прехваления и обсъждан продукт...След месец вече и той ще е отписан като боклук,защото във форума вече ще се обсъжда друг,още по добър и всеки трябва да го притежава за да отговаря на измисления стандарт.

В случай, че се отнася за мен - да отговоря.
Записах се в темата Професията ви и вследствие на това ми отправиха въпроси за различни кремове. Предложих да отворим тази тема за да не оспамваме другата. Така че няма никаква цел, отдавна бих спряла, ты като ми е по-ценно да прекарам времето с децата, но като авторка на темата се чувствам длъжна да остана докрай.

"Другите, които ще се подведат по написаното" - кое написано? Всеки пита за собствения си крем. Не съм рекламирала нито един крем отначалото на темата досега, дори на лични съобщения избягвам да споменавам имена на фирми.
Допълнително помолих модераторката да изтрие постинга ми, в която отговарям на въпрос аз за коя компания работя.

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 23:05 от Sofi

# 412
Софи, имаш моите уважения за това ,което правиш.  bouquet
Убедена съм, че повечето разсъждават така.
Каквото и да беше написала по моя въпрос, и да не беше положително,щях да бъда пак благодарна и да се замисля над написаното.
 Благодаря за отделеното време!  bouquet

# 413
Софи, благодаря за отговора  Hug

Добре звучи продукта, чак да не повярваш че е част от същата серия  Simple Smile

Тук за ДДМЛ/3 стъпка на Клиник/ ли става въпрос?
Някой няма ли на Тотала съставките ,че моя свърши ,а съм многоооо доволна от него?

Не за ДДМГ, което пък ме навежда пак на мисълта за ценообразуването, явно себестойността на някои продукти би могла частично да се покрива от други с не толкова скъп състав, но добри продажби и еднаква цена, което разбира се не етично към крайния потребител на по-евтиния откъм суровини продукт.

За Търнараунда, върни се на 6-7 страница от темата, там Софи му е направила разбор на състава  Peace

Емия, как се казва това кремче, за каква кожа е предназначено?

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 23:50 от AniSim

# 414
като стана дума за продукти за около очи и за около устни софи какво ще кажеш за това:

water, cyclopentasiloxane, aluminium starch octenylsuccinate, butylene glycol, cetearyl isononanoate, glycerin, squalane, cyclohexasiloxane, caprylic/capric triglyceride, cetearil alcohol, polyacrylamide, cetyl palmitate, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, alcohol denat, ananas sativus fruit extract, angelica archangelica root extract, ascorbic acid, ascorbyl palmitate, benzophenone-4, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, c13-14 isoparaffin, camellia sinensis leaf extract, ceteareth-20, citric acid, citronellol, coffea arabica extract, creatin, dextrin, fructose, glucose, glycogen, guar hydroxypropyltrimonium chloride, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, inositol, laureth-7, lecithin, limonene, malpighia punicifolia fruit extract, peg-8, plankton extract, pongamia pinnata extract, prunus cerasus extract, sodium carboxymethyl beta-glucan, sodium cetrate, tetrasodium edta, tpcopherol, tocopheryl acetate, triethanolamine, yogurt, butylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, methylparaben, phenoxyethanol, propylparaben, fragrance

продукта е флуид на ланкастър за очи, устни и чело

# 415
Кремът,за който писах, струва 2.50 евро,от Германия съм го купувала.
Миналото лято си взех от Италия на такава цена.Съставките му бяха много добри и кожата ми се чувстваше комфортно с него.Съвсем прилично изглеждащо.

# 416
Емия, пиши тук или на лична, кой е крема, моля   bouquet

# 417
http://www.presseportal.de/story.htx?nr=957082&action=bigpic&att=68202/
това е нощният

http://www.ciao.de/Lacura_Tages_Creme_mit_Coenzym_Q10_Aldi__523980/

а вторият е дневният,за чийто състав питах Софи.
Който чете на немски ще види в статията,че кремът е спечелил в тест с кремове на Биотерм,Виши,Хелена Рубинщайн, Нивея Визаж Q 10 и други.

# 418
Sofi, моля за твоята оценка за този състав:
Cyclopentasiloxane, Polydimethylsiloxane (silicone slip agents), Carthamus Tinctorius (Safflower) Oil (non-volatile plant oil), Camellia Olefiera (Green Tea) Leaf Extract, Arctostaphylos Uva-Ursi (Bearberry) Extract, Lupinus Albus (Lupine) Seed Extract, Solanum Lycopersicum (Tomato) Extract (antioxidants), Avena Sativa (Oat) Kernel Extract (anti-irritant), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (anti-irritant), Tetrahexyldecyl Ascorbate
Това е Super Antioxidant Concentrate Serum all skin types на Paula's Choice  Peace

Също и за този: Water, Methylpropanediol (slip agent/water-binding agent), Salicylic Acid (beta hydroxy acid/exfoliant), Hydroxyethylcellulose (gel-based thickener), Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract (antioxidants), Epilobium Angustifolium (Willow Herb) Extract, Bisabolol (anti-irritants), Phytosphingosine (skin-conditioning agent), Sodium Hydroxide (pH balancer), Tetrasodium EDTA (preservative)
Това е 2% Beta Hydroxy Acid Gel на същата марка.

Ще се радвам да дадеш мнение и за тоника на Клиник на който по-горе съм постнала състава   bouquet

Тези ми харесват и двата. Има много съставки с активно действие, изглеждат и в не малки проценти (това е само мое предположение), няма излишни боклуци за пълнеж.
А как са на апликация? Приятни ли са върху кожата?
Защото има хубави богати кремове, които обаче стоят тежко на кожата и това ги прави неприятни.

Sofi, благодаря ти много   bouquet
За съжаление не мога все още да кажа как са на апликация, харесах си ги и ще чакам моя приятелка да ми ги донесе от USA, до месец - два ще мога да дам мнение от личен опит  Peace

# 419
  • София
Софи, имаш моите уважения за това ,което правиш.  bouquet
Убедена съм, че повечето разсъждават така.
Каквото и да беше написала по моя въпрос, и да не беше положително,щях да бъда пак благодарна и да се замисля над написаното.
 Благодаря за отделеното време!  bouquet

Абсолютно подкрепям Hug  bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт