За скъпата и евтината козметика

• 261 034
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 465
ако ще се дават луди пари за кремове и т.н., то поне нека да е "клиник",защото след изследване ти определят кой крем е най-подходящ за теб!  Peace
аз лично ползвам нивеа софт, защото ми е прекалено чувствителна кожата и съм мн доволна от него! всяка грешка се заплаща скъпо! и не само неправилният крем, но и неправилният сапун ме вкарват в приключение, което и като тинейджърка не съм имала - пъпките Sad

# 466
А кои са индикаторите за наличие на UV-филтър.......по какво точно би могъл да разбере човек ако не е отбелязано на опаковката, че дадения продукт има фактор  Rolling Eyes

Очаква се да пише UV защита само, без да e упомената стойност на SPF.
Може тези момичета на които казах, че имат да проверят на опаковките им пише ли такова нещо.
Не всички кремове са с УВ защита.

За мен лично това е едно от първите неща, които проверявам, тоест искам да няма за нощен крем и дневен крем за работа. Само ако ходим на открито тогава слагам.

напълно се присъединявам към това мнение-и аз процидирам точно така...Доста спорехме с Бастет в темата за Ягода, но все пак, за градски условия, по моему, трябва да се търси крем с минимум 15 фактор, а лятото и много повече, ако искаме да направим нещо за кожата си. Тези стандартно заложени и "неупоменати", но подразбиращи се фактори въобще не ме успокояват и хич не ми вдъхват доверие, независимо коя е фирмата производител...... Винаги внимавам да има у п о м е н а т а  UVA и UVB защита:bowuu:

# 467
  • Торонто
А кои са индикаторите за наличие на UV-филтър.......по какво точно би могъл да разбере човек ако не е отбелязано на опаковката, че дадения продукт има фактор  Rolling Eyes

Очаква се да пише UV защита само, без да e упомената стойност на SPF.
Може тези момичета на които казах, че имат да проверят на опаковките им пише ли такова нещо.
Не всички кремове са с УВ защита.

За мен лично това е едно от първите неща, които проверявам, тоест искам да няма за нощен крем и дневен крем за работа. Само ако ходим на открито тогава слагам.

напълно се присъединявам към това мнение-и аз процидирам точно така...Доста спорехме с Бастет в темата за Ягода, но все пак, за градски условия, по моему, трябва да се търси крем с минимум 15 фактор, а лятото и много повече, ако искаме да направим нещо за кожата си. Тези стандартно заложени и "неупоменати", но подразбиращи се фактори въобще не ме успокояват и хич не ми вдъхват доверие, независимо коя е фирмата производител...... Винаги внимавам да има у п о м е н а т а  UVA и UVB защита:bowuu:

Има много кремове, в които не е упоменат SPF, но въпреки това Ув филтър присъства в рецептурата.
Но не е правило да има в дневния крем УВ филтър. Предполага се, че поне ще пише УВ защита, но и това не е задължително.

# 468
  • Торонто
Продължавам да следя темата с интерес.
Sofi, възхищавам се на енергията ти.

Ааа недей да се възхищаваш, че ще приключвам вече. Имам енергия и ми е приятно, но тези деца не ми видяха очите  Simple Smile

# 469
  • София
Sofi, след като факторът в кремовете действа само 2 часа /казват/, какво правим през останалото време на деня? Колко време действа защитата във ФДТ?

# 470
  • Торонто
Sofi, след като факторът в кремовете действа само 2 часа /казват/, какво правим през останалото време на деня? Колко време действа защитата във ФДТ?

Кой ти каза, че действа 2 часа?  Simple Smile

Видя ли по-горе обясненията що е SPF?

# 471
  • София
Четох по диагонал. Laughing

Всички консултанти и козметици, на които съм попадала, имат едно мнение по въпроса за фактора. Всъщност, това е единственото нещо, по което имат единно мнение. Simple Smile

Връщам се по-горе да чета.

# 472
  • Торонто

Не са лоши, но не са им в голям процент активните - като изключим две от тях в дневния крем.
В нощния всички ми изглеждат малко.
Извинявай за краткия отговор но и аз ослепях вече  Simple Smile
Благодаря, Софи. Те не са дневен и нощен, а околоочен и дневен, но както и да е. Околоочният така или иначе си го купих, но за дневният ще помисля

Да, видях сега пак. Значи за околоочния се отнася, че са му повече активните.

# 473
  • София

Кой ти каза, че действа 2 часа?  Simple Smile

Видя ли по-горе обясненията що е SPF?

Дааа...и на мен консултантките са ми го казвали това нещо и съм се чудила дали наистина е така, че на тях вяра много-много не може да се има.

# 474
  • Торонто
Емел,

Точното определение за SPF по учебник е следното:

SPF is not well understood by the public, or even within the sunscreen profession. SPF is a ratio of the ability of a person to burn with the sunscreen realtive to his ability to burn without the sunscreen. Thus, if a person burns in 10 min without the sunscreen, but does not burn until 150 min with the sunscreen, then the SPF of the sunscreen is 150/10 = 15.

За пример виж по-горе коментара ми по написаното от Бастет за  SPF 60.

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 00:24 от Sofi

# 475
  • София
Мерси.  bouquet

# 476
Sofi, благодаря ти за ценната информация, която така самоотвержено ни предоставяш!  bouquet

Ще ти бъда много благодарна да споделиш какво мислиш за Liiv Botanicals дневен крем с SPF 20, който се води dye-free, fragrance-free, preservative-free?

Active ingredients:

Octinoxate 7.5%
Octisalate 5.0%
Oxybenzone 4.0%
Avobenzone 2.0%

Inactive ingredients:
Water, butylene glycol, glycerin, PEG-8, dimethicone, trisiloxane, caprylyl glycol, ethylhexyl isononanoate, fennel fruit extract, cucumber fruit extract, apple fruit extract, anthemis noblis flower extract, lemon fruit extract, portulaca oleracea extract, lagersteroemia indica extract, camellia sinesis leaf extract, rose extract, linseed oil, squalane, silica, cetyl alcohol, tromethamine, glyceryl stearate, trimethylsiloxsilicate, hydrogenated licithin, hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldmiethyl taurate copolymer, carbomer, acrylates/C 10-30 alkyl acrylate crosspolymer, disodium EDTA, polyglyceryl-3 diisostearate, caprylic/capric triglyceride, polysorbate 60.

и този нощен Anew Alternative Intensive Age Treatment PM
 WATER, AMMONIUM GLYCOLATE, GLYCOLIC ACID, GLYCERIN, ETHOXYDIGLYCOL, ISODODECANE
NEOPENTYL GLYCOL DIHEPTANOATE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, THIODIPROPIONIC ACID
HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, CETEARYL ALCOHOL, DIMETHICONE, BEHENYL ALCOHOL, CETEARYL METHICONE, POLYMETHYL METHACRYLATE, 2-AMINO-4,5-DIMETHYLTHIAZOLE HBR, LIGUSTICUM CHUANXIONG ROOT EXTRACT, MELIA AZADIRACHTA FLOWER EXTRACT, PALMITOYL TETRAPEPTIDE-3, PUNICA GRANATUM FRUIT JUICE, TETRAHYDRODEMETHOXYDIFERULOYLMETHANE
TETRAHYDROBISDEMETHOXYDIFERULOYLMETHANE, PYRUS MALUS (APPLE) ROOT EXTRACT,
FOENICULUM VULGARE (FENNEL) FRUIT EXTRACT, TOCOPHERYL ACETATE
SQUALANE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, TETRAHYDRODIFERULOYLMETHANE
GLYCOL STEARATE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, CETEARYL GLUCOSIDE
STEARETH-20, SCLEROTIUM GUM, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, BUTYLENE GLYCOL, SILICA, DISODIUM EDTA, STEARAMIDE AMP, POLYSORBATE 60
FRAGRANCE, PHENOXYETHANOL, TITANIUM DIOXIDE
MAY CONTAIN:
CARAMEL

# 477
  • Торонто
Софи, моля те да изкажеш мнение за този дневен крем, освен филтъра, има ли други притеснителни съставки. Като цяло как ти се струва? Благодаря предварително  Hug

Water (aqua purificata) purified, dimethicone, ethylhexyl methoxycinnamate, butylene glycol, butyl methoxydibenzoyl-methane, isononyl isononanoate, silica, benzophenone-3 (oxybenzone), glycerin, polyglyceril-2 triisostearate, polysilicone-11, laminaria saccharina extract, triticum vulgare (wheat bran) extract, olea europaea (olive) fruit extract, coffea robusta seed extract, echinacea pallida (coneflower) extract, rosmarinus officinalis (rosemary) extract, sea whip extract, adenosine phosphate, trehalose, disodium nadh, creatine, sodium rna, caffeine, nordihydrogua-iaretic acid, sodium dna, phytosphingosine, linoleic acid, cholesterol, ferulic acid, ascorbyl tocopheryl maleate, sodium hyaluronate, aminopropyl ascorbyl phosphate, tocopheryl acetate, sucrose, micrococcus lysate, astrocaryum murumuru butter, lauryldimonium hydroxypropyl hyrdolyzed soy protein, lecithin, tridecyl trimellitate, hexylene glycol, ethylhexyl stearate, ethylhexyl palmitate, propylene glycol dicaprate, chamomilla recutita (matricaria), zeolite, maltodextrin, C1-8 alkyl tertahydroxycyclohexanoate, caprylyl glycol, polyethylene, hydroxyethyl cellulose, xanthan gum, sodium chloride, PVP, laureth-4, laureth-23, polysorbate 20, ammonium acryloyldimethyl-taurate/ VP copolymer, tromethamine, disodium edta-chlorphenesin, phenoxyethanol, methylparaben (ILN27622)

Много неща има, аз бих си го купила ако ми харесва и на апликация ( с тестер).
Има и УВ защита.

# 478
  • Торонто
Значи този крем ще го ползвам само за плаж.Нали така  newsm78

Аз така бих процедирала.

# 479
  • Торонто
Sofi, благодаря ти за ценната информация, която така самоотвержено ни предоставяш!  bouquet

Ще ти бъда много благодарна да споделиш какво мислиш за Liiv Botanicals дневен крем с SPF 20, който се води dye-free, fragrance-free, preservative-free?

Active ingredients:

Octinoxate 7.5%
Octisalate 5.0%
Oxybenzone 4.0%
Avobenzone 2.0%

Inactive ingredients:
Water, butylene glycol, glycerin, PEG-8, dimethicone, trisiloxane, caprylyl glycol, ethylhexyl isononanoate, fennel fruit extract, cucumber fruit extract, apple fruit extract, anthemis noblis flower extract, lemon fruit extract, portulaca oleracea extract, lagersteroemia indica extract, camellia sinesis leaf extract, rose extract, linseed oil, squalane, silica, cetyl alcohol, tromethamine, glyceryl stearate, trimethylsiloxsilicate, hydrogenated licithin, hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldmiethyl taurate copolymer, carbomer, acrylates/C 10-30 alkyl acrylate crosspolymer, disodium EDTA, polyglyceryl-3 diisostearate, caprylic/capric triglyceride, polysorbate 60.

Този не е лош, има доста екстракти.
Активните, които са изброени са УВ филтрите.

Общи условия

Активация на акаунт