За скъпата и евтината козметика

• 261 078
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 480
UVC -
Те нали не достигат земната повърхност...
Не знам да се прави нещо специално, ты като се смята че ще се поемат от сегашните УВ филтри.

Заради озоновите дупки се говори, че достигат вече. Май следващите поколения , ако я караме така , изобщо няма да се показват на слънце........ newsm78

# 481
  • Торонто
и този нощен Anew Alternative Intensive Age Treatment PM
 WATER, AMMONIUM GLYCOLATE, GLYCOLIC ACID, GLYCERIN, ETHOXYDIGLYCOL, ISODODECANE
NEOPENTYL GLYCOL DIHEPTANOATE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, THIODIPROPIONIC ACID
HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, CETEARYL ALCOHOL, DIMETHICONE, BEHENYL ALCOHOL, CETEARYL METHICONE, POLYMETHYL METHACRYLATE, 2-AMINO-4,5-DIMETHYLTHIAZOLE HBR, LIGUSTICUM CHUANXIONG ROOT EXTRACT, MELIA AZADIRACHTA FLOWER EXTRACT, PALMITOYL TETRAPEPTIDE-3, PUNICA GRANATUM FRUIT JUICE, TETRAHYDRODEMETHOXYDIFERULOYLMETHANE
TETRAHYDROBISDEMETHOXYDIFERULOYLMETHANE, PYRUS MALUS (APPLE) ROOT EXTRACT,
FOENICULUM VULGARE (FENNEL) FRUIT EXTRACT, TOCOPHERYL ACETATE
SQUALANE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, TETRAHYDRODIFERULOYLMETHANE
GLYCOL STEARATE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, CETEARYL GLUCOSIDE
STEARETH-20, SCLEROTIUM GUM, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, BUTYLENE GLYCOL, SILICA, DISODIUM EDTA, STEARAMIDE AMP, POLYSORBATE 60
FRAGRANCE, PHENOXYETHANOL, TITANIUM DIOXIDE
MAY CONTAIN:
CARAMEL

Тук предпочитам да се въздържа от коментар ты като аз не съм ползвала втора и трета съставка.
Тоест гликолова киселина съм използвала в много малък процент само за корекция на pH, но в този крем е употребена в голямо количество явно с някаква друга цел.

# 482
Sofi, отново с благодарности, че ни просветляваш Simple Smile  bouquet. Като имаш време би ли написала някои от повечето популярни филтри - химични и физични, за да можем да ги разчитаме всред съдържащите се съставки. Поне горе-долу за лаици да можем да се ориетнираме.

# 483
  • Торонто
Момичета, мисля да приключвам с участието си.
Беше ми много приятно и се надявам друг път пак да продължим  - с удоволствие бих участвала във всякакви дискусии когато съм по-свободна.
Засега искам да отделя повече време на децата ми и за някои други мои лични работи   bouquet

Bastet,  другата седмица.

# 484
Беше ми много приятно и се надявам друг път пак да продължим  - с удоволствие бих участвала във всякакви дискусии когато съм по-свободна.
Засега искам да отделя повече време на децата ми и за някои други мои лични работи   bouquet

Bastet,  другата седмица.

с мъка те освобождаваме Simple Smile.......гледай си нещата и до нови срещи в темичката!  Hug беше приятно да те чета.

# 485
Sofi   благодаря   bouquet

# 486
  • София
Беше ми много приятно и се надявам друг път пак да продължим  - с удоволствие бих участвала във всякакви дискусии когато съм по-свободна.
Засега искам да отделя повече време на децата ми и за някои други мои лични работи   bouquet
Hug

# 487
Софи искрени благодарности за отделеното време  smile3525

Когато имаш възможност ще ми е приятно, а мисля и не само на мен да споделиш как да разпознаваме UV филтрите, кои са съставките които трябва да избягваме, как да различаваме дали крема е овлажнител, анти-ейдж или с лифтинг ефект ...  например Simple Smile

# 488
  • София
И аз се присъединявам към казаното от AniSim.

Sofi, приятна почивка!

# 489
Sofi, благодаря ти много за бързия отговор  bouquet
Темата е много интересна и актуална, ще бъде жалко да се приключи.
Би било добре кой каквато информация има по темата да я споделя тук за да се информираме взаимно.

# 490
Благодарим за отделеното време Hug

# 491
Някой писа за Ла мер, че била козметика от висока класа.... Rolling Eyes Честно казано , до сега не бях и чувала за тази  марка. Rolling Eyes

По цената ли съдите  за това, че е висок клас или сте ползвали продуктите на Ла мер и по-специално нощния  крем от 2.000 лева? newsm78  #Crazy

# 492
Sofi, благодаря ти много  bouquet
Темата е много интересна и актуална, ще бъде жалко да се приключи.
Би било добре кой каквато информация има по темата да я споделя тук за да се информираме взаимно.
smile3521

# 493
Не е нужно темата да отиде забравена на някоя задна страница.Ние пак може да си пишем,обсъждаме и да се съветваме.Ето едно мн.полезно сайтче с информация за съставките и тяхното действие.Намерих го случайно докато ровех в Гугъл за друга информация Crazy Crazy Crazy
http://www.cosmeticsinfo.org/index.php

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 13:53 от мими23

# 494
Софи искрени благодарности за отделеното време  smile3525

Когато имаш възможност ще ми е приятно, а мисля и не само на мен да споделиш как да разпознаваме UV филтрите, кои са съставките които трябва да избягваме, как да различаваме дали крема е овлажнител, анти-ейдж или с лифтинг ефект ...  например Simple Smile

Присъединявам се към това мнение и аз  Grinning Софи, благодаря, до скоро   bouquet
Ще се радвам ние да продължим да си пишем в темичката междувременно  Wink
Ето и от мен един Cosmetic Ingredient Dictionary  Hug

Общи условия

Активация на акаунт