За скъпата и евтината козметика

• 261 013
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 525
Софи, предполагам, че ти я ясно. Но тук все още масово се консервира с Бронопол. И си слагат хората триетаноламин и хич не им пука какво протича вътре. Разрешено е и точка. Катон СИ ЖИ в неизмивни препарати и такива неща бол.
Пробвала съм на Симрайз няколко продукта за консерване без консервант (как прозвуча само), единият имаше и АО активност, но няма кой да даде да ги внесем.  Crazy
Има фирми, които си позволяват да вкарват иновативни неща, но нашата не е от тях. Тук все още пазарът е масово за Русия и републиките. Там нас само името ни продава.

# 526
  • Торонто
Sissi, в НАШАТА лаборатория консервираме с Optiphen, но това не значи че навсякъде в Америка се прави това. Напротив - както виждаш от постнатите състави на скъпи кремове тук консерванта масово е парабен.
Освен това, това ни е нова тенденция от 1-2 год. , направените преди това продукти си вървят на пазара с парабените и др. (е, катона само в измивни го слагаме  Simple Smile))
Ти няма какво да се ядосваш, че не ви внасят скъпи суровини, трупай си опита и друго да не те интересува. Скъпо и хубаво всеки може да прави  Simple Smile  Важното е да можеш да направиш хем евтино, хем хубаво, защото големите марки и те как обичат евтинките рецепти няма да повярваш

# 527
  • Торонто
  Какво ще кажете за следните активни съставки :
  octinoxate 7,49%
  avobenzone 2%
  oxybenzone 1%
   Rolling Eyes
    Това е дневен флуид на Кристиан Диор от серията Каптюр.

Това са ти само УВ филтрите.

Момичета,
за коментар на целия състав - през уикенда ако ми остане време. На кратки въпроси няма проблем да отговарям, но за състав ми е нужно да се концентрирам, за да не сбъркам и да подведа някой. Трябва да направя разбор на всяка съставка и да предположа приблизително количество, за да кажа дали е хубав крема. Ако Сиси иска и разполага с повече време (едва ли като гледам снимката Simple Smile) може да тя да коментира.

# 528
  • Торонто
Софи,а също толкова вредни ли са бензофенон 2 и 4?
Проверих си цялата козметика,има го изобилно навсякъде,да не говорим,че в един от най-любимите ми парфюми Хипноз на Ланком също има бензофенон 3. Ако се пръска на дреха,а не на кожа също толкова вреден ли  е? Абсорбира ли се през белия дроб при вдишване?
 newsm78

Момичета,
Дължа ви едно обяснение, за което този постинг ме подсеща.
Не се сетих да отбележа, че Бензофенон-3 има следните 2 предназначения:

1. Влага се в слънцезащитни продукти, за да формира УВ защита в комбинация с други филтри. Процентите на влагане обикновено са големи - и в този случай може да се смята, че не е безвреден (но официално е разрешен както и много други предполагаемо вредни съставки).

2. Използва се в нищожни проценти (0.1-0.3%)с цел да предпази цвета на продукта от избледняване. Тоест ако кремчето е бледорозово или бледооранжево (или какъвто и да е цвят) - ако този цвят не се предпази с нещо, той ще избледнee още докато е на витрината в магазина. За да се предотврати това се слага УВ филтър в много малко количество и така цветът се запазва дълго време. В парфюм предназначението му е същото - да защити цвета на парфюма особено ако е прозрачен флакона.
В този случай не може да се говори за вреда.

# 529
Благодаря на Sofi на младата Sissi  за разясненията  bouquet

# 530
И аз благодаря!  bouquet

# 531
Здравейте Sofi и Sissi,
искам да ви питам нещо за SPF за децата. Не мога да не ги мажа с нищо, а вече се пощурих с това в крайна сметка дали повече не им вредят съставките в козметиката, отколкото да ги предпазват. Взела съм SPF на Клоран. Фактор 30. Пише на опаковката "no chemical sunscreen", предполагам това значи, че няма бензофенони. Има titanium dioxide, доколкото знам се води физичен ( не знам правилно ли го пиша) филтър. Дотук добре, но в съдържанието на продуктите са описани 3 вида парабени. Знам,че не са забранени, но все пак много се изписа за тях и трябва да се внимава, поне за децата, хайде мен кучета ме яли. Та да сменям ли пустия му крем-(струва 25 лв. все пак) или да мажа поне за това лято. А още по-практично -вие за дечицата си какво използвате за предпазване от слънцето?
Много ви благодаря предварително и лека седмица!

# 532
  • Торонто
Здравейте Sofi и Sissi,
искам да ви питам нещо за SPF за децата. Не мога да не ги мажа с нищо, а вече се пощурих с това в крайна сметка дали повече не им вредят съставките в козметиката, отколкото да ги предпазват. Взела съм SPF на Клоран. Фактор 30. Пише на опаковката "no chemical sunscreen", предполагам това значи, че няма бензофенони. Има titanium dioxide, доколкото знам се води физичен ( не знам правилно ли го пиша) филтър. Дотук добре, но в съдържанието на продуктите са описани 3 вида парабени. Знам,че не са забранени, но все пак много се изписа за тях и трябва да се внимава, поне за децата, хайде мен кучета ме яли. Та да сменям ли пустия му крем-(струва 25 лв. все пак) или да мажа поне за това лято. А още по-практично -вие за дечицата си какво използвате за предпазване от слънцето?
Много ви благодаря предварително и лека седмица!

Как ще сменяш заради едни парабени Simple Smile Догодина ще купиш друго.
Ползвай си го още повече щом няма химични филтри си съвсъм safe.
Но най-добре по-малко на силно слънце.

# 533
Sofi, олекна ми-честно! Много благодаря и продължавам да следя страхотната тема  bouquet

# 534
Страшно интересна е тази тема!
Ще си постна и аз състава на крема съвсем скоро!

# 535
Софи, благодаря за отзивчивостта и страхотната информация!  bouquet Изчетох темата с интерес и ми се отвориха очите за доста неща.
Иначе аз също съм от феновете на Клиник- не конкретно на марката, а на определени продукти.  Ползвам трите стъпки  и съм доволна много, а също repairwear intensive - нощен и за под очи, не знам дали има ефект, но чувствам кожата си страхотна. Също ми допада и Тотал търнараунда... Преди години ползвах основно бяла козметика, която се продава в аптеките, защото имам силно чувствителна и алергизираща се кожа. Сега съм в търсене на добър дневен продукт. В момента ползвам едно кремче на Ести SPF15, но не съм много очарована...

# 536
Бях поръчала слънцезащитен препарат за децата (като пулверизатор) от предпоследната брошера на AVON, тюркоазен цвят на флакона, днес ми го донесоха. На трето или четвърто място в състава му е бензофенон-3, и аз след изчетеното до тук го отказах. Друг е въпроса, че в стягащия крем за мен има парабени.
Извод: No more AVON без да съм запозната със съдържанието на продукта.

# 537
Като потребител мога да кажа. Мажех големия си син с 16 до 20 фактор от бебе. То сега вече няма 16, ами направо 20. Но редовно. Високите фактори блокират кожата и тя не може да получи и полезното от слънцето. Скоро четох, че физичните филтри също се отхвърлят. Защото са изключително микронизирани и се допуска, че могат да проникнат в клетката. Особено за титаниевия диоксид. Но като се има предвид вредата от слънцето все пак трябва да се избира по-малкото зло.
Много голямо значение се отделя на УВА защитата, която се отбелязва със звездички. Защото освен до състаряване на кожата тези лъчи имат по-голяма проникваща способност и могат да доведат до увреждане на клетката.
За себе си лично (макар, че съм доста бяла) не купувам страшно високи фактори. Защото това в повечето случаи означава по-голямо количество филтри вътре. Златната среда, редовно мазане.  Peace

# 538
Бях поръчала слънцезащитен препарат за децата (като пулверизатор) от предпоследната брошера на AVON, тюркоазен цвят на флакона, днес ми го донесоха. На трето или четвърто място в състава му е бензофенон-3, и аз след изчетеното до тук го отказах. Друг е въпроса, че в стягащия крем за мен има парабени.
Извод: No more AVON без да съм запозната със съдържанието на продукта.

Едва ли ще намериш нещо на пазара без парабени - иначе трябваше да си държим козметиката в хладилник, както майките и бабите ни на времето.
А за слънцезащитата на Ейвън мога да ти кажа, че е идеална - повече от 5 години я ползвам, както и на децата и нямам забележки. Много по-добра е от тази на останалите фирми като Нивеа, с които съм изгаряла.  Peace

# 539
Аз пък купувам  крем правен в една аптека и наистина си го държа в хладилника.
Пчелен восък, ланолин, маслиново олио, глицерин, лечебна дъвка, вода, кокосово масло, вит. А
Sofi, Sissi, какво ще кажете?

Общи условия

Активация на акаунт