За скъпата и евтината козметика

• 261 022
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте момичета , темичката е доста интересна , а аз предварително се извинявам за това , че пиша преди  да съм q изчела цялата , но пусто любопитство все пред мене тича...
Софи виждам ,че даваш оценка на кремовете , затова ще те помоля да хвърлиш едно оче и да си кажеш мнението за тези съставki

Active ingredients:3.0% octinoxate:7.5%
water, octyldodesyl neopentanoate,glycereth-26,glycerin,
glyceryl polymethacrylate,cetyl alcohol,glyceryl stearate,
C12-15alkyl benzoate,ppg12/smdi copolymer,polymethyl
methacrylate,jojoba esters,propyleneglycol,peg-75stearate,
phenoxyetanol,polyacrylamide,butyleneglycol,dimethicone,
octyldodecanol,oryzanol,tocopheryl acetate,ceteth-20,steareth-20,
fragrance, c13-14 isoparaffin,chlorphenesin,pea extract,
salicylic acid,disodiumedta,laureth-7,polysorbate 20,cyclomethicone,
dimethiconol,sodiumcarbomer,trihydroxypalmitamydohidroxypropyl myristyl ether,
orange flower oil,sodium hyaluronate,methylparaben,palmitoyl
pentapeptide-3,red-4..ufff

Благодаря ти предварително
А сега се връщам към четенето
Първото, което ми хареса в този крем е, че вътре има силикони. Малко са, но ги има. Усещането, което оставя dimethiconol в кремовете е прекрасно.  Също така смятам, че емолиентите са хубави. Не виждам натурални масла. Това, което не ми допадна толкова са разнообразието от етоксилирани емулгатори, които са потенциални алергени.  Вече се лансира идеята за "ядивни" емулгатори. Далеч съм от мисълта да закусиш с крема за лице, но това са тенденциите, както и "консервант и парфюм фри"
За активните съставки - има ги, щом пише 3% - значи са 3. Дали са им да ги сложат, сложили са ги.  Simple Smile
Консервирането за мен е добро. Ама вий парабените не ги обичате. Важното е да си свърши работата и вътре дане бъка от разни и разнообразни буби.
Отивам, че бебето реве и сядам на порции да пиша.
Поздрави!

Сиси , благодаря ти за отговора  Heart Eyes
А кремчето е на Шанел , понеже виждам , че държите да се пише и марката.
Обикновено  всеки нов крем на тази марка ми прави леки обриви около очите , но това е само първите няколко мазания и после всичко е ок.Незнам защо така се получава , но толкова съм доволна от ефекта му върху кожата , че зарадни няколко червени петънца не мисля да се отказвам от тях.Може и да е погрешно , ама и как да го спра , като вече пари съм дала за него .Пени се не пени... Laughing

# 556
Дано не съм много нахална, но понеже съм много доволна от един крем и бих искала да дам съставките му за  преценка от Сиси или Софи. Да не се окаже, че хубавото усещане, което ми оставя е само заблуда Simple Smile
Aqua, cetearyl, isononanoate, ethylhexyl stearate, hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethyltaurate copolymer, squalane, cyclomethicone, dimethilconol, ethylexyl cocoate, glycine soja, polysorbate 60,  ethylexylmethoxycinnamate, ceratonia siliqua, retinol, alore barbadensis, lecithin, glycolipids, hydrolized soy protein, hydrolized wheat protein, xanthan gum, chondrus crispus, glucose, aloe ferox, aloe arborescens, aloe chinesis, phenoxyethanol, sodium dehydroacetate, methylparaben, ethylparaben, propylene glycol, butylparaben, propylparaben

Едва ги преписах съставките, дано няма грешки, лепнали са бг етикет на опаковката точно върху тях.
Благодаря предварително, ако имате време да погледнете Peace

Кремът е от серията Алое Вера на Planter's, Crema Viso Lifting 24 ore

# 557
"Чета с интерес писанията на всички.Имам съм Софи въпрос.Какво ти е мнението към този продукт http://www.kosmetyka.com/display_product.php?lang=en.Предварително благодаря!

# 558
Цитат
Не държим да се пише марката а точно кой е крема. Идеята е да не питаме за един и същи крем по няколко пъти  Peace

# 559
Дано не съм много нахална, но понеже съм много доволна от един крем и бих искала да дам съставките му за  преценка от Сиси или Софи. Да не се окаже, че хубавото усещане, което ми оставя е само заблуда Simple Smile
Aqua, cetearyl, isononanoate, ethylhexyl stearate, hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethyltaurate copolymer, squalane, cyclomethicone, dimethilconol, ethylexyl cocoate, glycine soja, polysorbate 60,  ethylexylmethoxycinnamate, ceratonia siliqua, retinol, alore barbadensis, lecithin, glycolipids, hydrolized soy protein, hydrolized wheat protein, xanthan gum, chondrus crispus, glucose, aloe ferox, aloe arborescens, aloe chinesis, phenoxyethanol, sodium dehydroacetate, methylparaben, ethylparaben, propylene glycol, butylparaben, propylparaben

Едва ги преписах съставките, дано няма грешки, лепнали са бг етикет на опаковката точно върху тях.
Благодаря предварително, ако имате време да погледнете Peace

Кремът е от серията Алое Вера на Planter's, Crema Viso Lifting 24 ore
Емолиентите (течни маслени компоненти) ми допадат.dimethilconol създава копринено усещане. Няма омекотяващи съставки примерно като глицерин и пропиленгликол. Няма натурални масла.  Има вложен филтър, но не мога да кажа, че има УВ-защита. Много хубави активни съставки. Комплекс от косерванти (предполагам, че е един продукт) - phenoxyethanol, sodium dehydroacetate, methylparaben, ethylparaben, propylene glycol, butylparaben, propylparaben.
На мен лично ми хареса като маса. Не видях да има парфюмна композиция.
Искам да кажа, че моят опит не е много голям. Не съм работила с много от суровините, само съм чела за тях. Така, че ще се радвам и Софи да изказва мнение след моето. Има много да се учим от нея.   bouquet

# 560
Имам въпроси към ползващите козметиката на Ла Мер и към компетентните момичтеа тука..Сиси и Софи... Peace

Отново за Ла Мер...знае ли някой, дали в кремовете и серумите им има живак? И на каква основа са толкова популярни и добри + и много скъпи...Тоест какви по-специални съставки съдържат  които в другите хубави кремов ги няма? Какво ги прави толкова уникални?

Благодаря предварително... Simple Smile

# 561
Цитат
Не държим да се пише марката а точно кой е крема. Идеята е да не питаме за един и същи крем по няколко пъти  Peace

A, ok моя грешка уточнявам: Chanel - Precision rectifiance itense

И ако може едно мнение,  относно ето това кремче  (не че съм се засилила да го купувам ) , но вниманието ми беше привлечено от атрактивната му цена

http://us.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=71177&goChar=E

Верно , че е големичък , но за тази цена и вълшебен прашец трябва да му е прибавен. Crazy

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 21:49 от maxi_

# 562

Това е много крайно. Защо само за Avon , трябва да се запознаваш със съставките на която и да е марка. Никой не прави изключение, дори най-скъпите марки.
Софи, благодарение на теб и темата това вече ми е ясно. Имах предвид, че тази марка се поръчва на сляпо, по каталог. Което вече няма да правя без да съм запозната със съставките. Peace

# 563
Да питам какво означава абревиатурата PA ++/ PA+++, по отношение на кремовете със SPF ?

# 564
"Чета с интерес писанията на всички.Имам съм Софи въпрос.Какво ти е мнението към този продукт http://www.kosmetyka.com/display_product.php?lang=en.Предварително благодаря!
когато започнах да пиша не съм разбрала,че има освен Софи  и Сиси за което се извинявам на втората сега ще се опитам да препиша съставките:
Aqua,Mineral Oil,Steareth-7 (and) Stearyl Alcohol,Isopropyl Myrictate,Cetyl Alcohol,Propylene,Glycol,Dimeticone,Glyceryl Polyacrylate,Aqua (and) Propilene Glicol (and)  Caviar (Acipenser Sturio Egg) Extract,Euphrasia Rostkoviana Extract,Shea Buter(Butyrospermum Parkii),Polysaccharides (and) Casein Hydrolysate,Glicerin (and)  Algae Extract (and) Polyglucuronic Acid,Hydrolyzed Soy Protein (and),Propilene Glicol,Tocopheryl Acetate,Pantenol,PEG-8(and) Tocopherol (and) Ascorbyl Palmitate (and) Ascorbic Acid (and) Citric Acid,Methylchloroisothiazolinone (and) Benzyl Alcohol,DMDM Hydantoin (and) Methylparaben (and) Propylparaben,Parfum            
Без очи останах и се извинявам за евентуалните грешки!Предварително благодаря!  bouquet

# 565
И пропуснах да попитам какво означава това (and) навсякъде

# 566
Какво ви е мнението за това кремче:
SHISEIDO The Skincare Multi-Energizing Cream
aqua,xylitol,glycerin,hydrogenated C6-14 olefin polymers,cetyl ethylhexanoate,dimethicone,butylene glycol,peg-60 glyceryl isostearate,stearyl alkohol,cyclomethicone,alcohol denat,petrolatum,glyceryl stearate,behenyl alcohol,squalane,tocopheryl acetate,panthenyl ethyl ether,glycine soja (soybean) sterols,potassium ascorbyl tocopheryl phosphate,thiotaurine,sodium polyacrylate,sodium hyaluronate,lysolecithin,silica,hydrogenated palm oil,elaeis guineensis (palm) kernel oil,elaesis guineensis(palm)oil,potassium,acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer,trisodium edta,tocopherol,citric acid,ethylparaben,butylparaben,parfum,cl 77491,cl 77492
Много алкохол има. Подходящ ли е за нощен крем?

# 567
Софи, а ти само с кремове ли работиш?Мога ли да те попитам за един ексфолиант с ензими? Hug

# 568
когато започнах да пиша не съм разбрала,че има освен Софи  и Сиси за което се извинявам на втората сега ще се опитам да препиша съставките:
Aqua,Mineral Oil,Steareth-7 (and) Stearyl Alcohol,Isopropyl Myrictate,Cetyl Alcohol,Propylene,Glycol,Dimeticone,Glyceryl Polyacrylate,Aqua (and) Propilene Glicol (and)  Caviar (Acipenser Sturio Egg) Extract,Euphrasia Rostkoviana Extract,Shea Buter(Butyrospermum Parkii),Polysaccharides (and) Casein Hydrolysate,Glicerin (and)  Algae Extract (and) Polyglucuronic Acid,Hydrolyzed Soy Protein (and),Propilene Glicol,Tocopheryl Acetate,Pantenol,PEG-8(and) Tocopherol (and) Ascorbyl Palmitate (and) Ascorbic Acid (and) Citric Acid,Methylchloroisothiazolinone (and) Benzyl Alcohol,DMDM Hydantoin (and) Methylparaben (and) Propylparaben,Parfum            
Без очи останах и се извинявам за евентуалните грешки!Предварително благодаря!  bouquet
(and) свърва отделни компоненти в един продукт. Примерно - Steareth-7 (and) Stearyl Alcohol е емулгатор + консистенс фактор. Aqua (and) Propilene Glicol (and)  Caviar (Acipenser Sturio Egg) Extract е екстракт (активна съставка), който включва вода и пропиленгликол като носители. И т.н. За консервантите - няма да ви харесат.
За масата на крема - на мен лично много не ми допада, но в никакъв случай не казвам, че е лоша. Не видях УВ филтри. Като натурално масло има включено само Шеа. Активните съставки ми харесват, но предполагам, че като количество не са повече от 1 % -мисля, че стоят на границата.

# 569
Какво ви е мнението за това кремче:
SHISEIDO The Skincare Multi-Energizing Cream
aqua,xylitol,glycerin,hydrogenated C6-14 olefin polymers,cetyl ethylhexanoate,dimethicone,butylene glycol,peg-60 glyceryl isostearate,stearyl alkohol,cyclomethicone,alcohol denat,petrolatum,glyceryl stearate,behenyl alcohol,squalane,tocopheryl acetate,panthenyl ethyl ether,glycine soja (soybean) sterols,potassium ascorbyl tocopheryl phosphate,thiotaurine,sodium polyacrylate,sodium hyaluronate,lysolecithin,silica,hydrogenated palm oil,elaeis guineensis (palm) kernel oil,elaesis guineensis(palm)oil,potassium,acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer,trisodium edta,tocopherol,citric acid,ethylparaben,butylparaben,parfum,cl 77491,cl 77492
Много алкохол има. Подходящ ли е за нощен крем?
Това, че пише, че има алкохол не означава, че има спирт. Ксилитол също е поливантен алкохол, който има омекотяващо действие. stearyl alkohol е маслен компонент, който играе роля на консистенс фактор. Общоизвестният спирт е това - alcohol denat, но не считам, че количеството му е много. Според мен кремът е подходящ за нощен. Има голямо количество хумектанти (омекотители на кожата)- xylitol,glycerin. Емолиентите не са много леки, тоест оказват някакво оклузивно действие (действат превантивно на изпарението на водата от кожата). Консерванти - парабени. На мен лично емулгаторът ми допада. Активните съставки според мен са под 1 %.

Общи условия

Активация на акаунт