За скъпата и евтината козметика

• 260 667
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 870
  • Торонто
Софи, искам да попитам как можем да познаем един качествен ексфолиант за лице ? Какви съставки е добре да има, и кои не е желателно да влизат в състава?

Нали имаш пред вид rinse off продуkт, а не ексфолиращ крем?
За измивните ексфолианти и въобще каквито и да е измивни за лице според мен най-важно е да е колкото се може по-мек пенителя. Агресивните пенители са изключително дразнещи кожата (дори и за коса трябва да се избягват).
Много търговски продукти обаче ги съдържат.
На първо място това ca Sodium Laureth Sulfate (може да се пише и Sodium Lauryl Ether Sulfate) и Sodium Lauryl Sulfate.
Всички други са по-добре от тях като едни от най-добрите са: съдържащи в името си думите Succinate, Sarcosinate, Glucoside, Betaine...
Ексфолиращата съставка вече ти зависи от кожата дали обичаш грубо или нежно ексфолиране.

# 871
  • Торонто
Софи, искам да те попитам за мнението ти относно Глицерина. Бях чела някъде, че хидратиращите му свойства са само рекламен трик, ако може така да се каже. Вредата от него била по-голяма от ползата, защото за да овлажни епидермиса, извлича влагата от по-дълбоките слоеве на кожата. Вярно ли е това?

Ох....Няма съставка вече освен водата, която да не е отречена все от някои изследвания. Чела съм го това и не знам дали да вярвам. Глицерина поема голяма част от водата, но се смята, че задържа водата от крема върху кожата за по-дълго време, а не че я извлича от кожата. Не знам кои са верните изследвания и на кой е последната дума, но се използва в името на красотата от хилядолетия и аз лично съм склонна да вярвам в качествата му.
Така или иначе не се мажеш директно с глицерин, а с крем който го съдържа 1-6%, което не може да е опасно. Водата в същия този крем ти е 50-80% и реакцията вече е настъпила, той не може да поглъща вода до безкрайност та да започе да извлича и тази от вътрешността на кожата.

# 872
  • Торонто
Sofi, поздравления за чудесната тема и полезното инфо
едно въпросче и от мен:
маслата на Икаров как се ползват?
може ли да се ползват в чист вид или трябва да се смесват с нещо?
според теб има ли полза от тях или евентуална вреда?

Благодаря

До маслата на Икаров по географски причини нямам достъп Simple Smile Не съм чела инструкциите им за употреба.
Не вярвам да има нещо вредно в използването им ако се продават в чист вид.
Масло можеш да ползваш дректно като маска, да си правиш домашен крем, да смесваш различни видове масла.
Не можеш да смесваш естествено с водоразтворими продукти. Мисля, че е въпрос на въображение какво да правиш с тях.
Аз лично мога само да поздравя фирмата за супер бизнеса, който си е измислила и реализирала.

# 873
Благодаря ти Софи Hug
А как стои въпроса с ексфолиращите кремове?

# 874
Ами, работя с козметика и имам възможност да използвам доста от скъпите марки и трябва да ви кажа, че българските по нищо не им отстъпват. За себе си купувам предимно козметика на фирмите "Христина", Елеа, Арома и Евтерпа...
Изключително препоръчвам "Христина"  Flutter

# 875
Тая козметика "Христина" не съм я чувала, просто защото я няма по нашия край,  какво предлагат като козметика?

# 876
Софи, а какво ще кажеш ти и колегите ти за хиалуроновата киселина? Слагането й в кремове подпълва ли бръчките, след като същата киселина принципно се използва като пълнител чрез дълбочинна намеса (инжкции). Въобще има ли някакъв ефект след като тя се апликира повърхностно чрез крема и пенетрацията едва ли е толкова дълбока, съответно ефективна.
Би ми било интересно, ако някой от вас ходи - ти и колегите ти - от време на време на разни семинари и конференции, да споделите някои новости относно вещества, начините им на използване и т.н

апропо да се похваля, дъщеря ми влезе фин органичен синтез. Grinning

Последна редакция: нд, 07 сеп 2008, 17:53 от Bastet

# 877
Имах една бирена бутилка от Робърт Смит.Той скакво се друса?

Оффффффффффф топик .

# 878
  • Пловдив
Хора ако знаете какви девойки ги има....броят си последните левчета,казват колко са гладували от даскало да си съберат по 100-150 лева за крем или 40-50 лв за глосче ама да е на Диор или Шанел,а положението наистина е плачевено като чух една такава"гъзарка" " оо има и УВЕС САИнТ ЛауренТ Еле" или "Долсе и Габан",има и варинт "Гивенцу"   Thinking и веднага звънят телефони да се похвалят какв са си взели,чак незнам да ги съжалявам ли какво аз сега работата ми налага да ползвам подони козметики,но пак не бих гладувала да си ги купя,просто е смешно ....Иначе ако имаш възможност СУПЕР,инвестираш си в себе си понеже наистина има ефект,Това от мен извинявам се ако поста ми е малко неразбираем просто не съм в кондиция нещо
ПОЗДРАВИ

# 879
Софи, а какво ще кажеш ти и колегите ти за хиалуроновата киселина? Слагането й в кремове подпълва ли бръчките, след като същата киселина принципно се използва като пълнител чрез дълбочинна намеса (инжкции). Въобще има ли някакъв ефект след като тя се апликира повърхностно чрез крема и пенетрацията едва ли е толкова дълбока, съответно ефективна.

апропо да се похваля, дъщеря ми влезе фин органичен синтез. Grinning
ooooh! Естествено, че не, в кремовете киселината се използва за хидратация, за попълване, както казваш, трябва да проникне по-надълбоко...За какво иначе са инжекциите Wink

# 880
EMPRЕSS , с това съм наясно....въпросът ми е не е ли търговски трик влагането на нищожни количества хиалуронова киселина в кремовете (в сравнение с концентрацията, която предполагат инжекциите) тъй като вероятно има и по-мощни хигроскопични съставки.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2008, 16:25 от Bastet

# 881
Хиалуроновата киселина е с много мощно действеие - доколкото знам, една молекула НА, задържа 1000 молекули вода. Така, че количеството в кремовете може и да е достатъчно newsm78

Последна редакция: пн, 08 сеп 2008, 14:02 от mama Tin

# 882
EMPRЕSS , с това съм наясно....въпросът ми е не е ли търговски трик влагането на нищожни количества хиалуронова киселина в кремовете (в сравнение с концентрацията, която предполагат инжекциите) тъй като вероятно има и по-мощни хигроскопични съставки.
Не си си формулирала правилно въпроса значи Wink
Колкото до търговския трик, така е , в смисъл каквото и да съдържа един крем, която съставка е ''модерно'' да се ползва в момента, тя е на етикета Wink Тя може и преди да се е използвала за хидратация, но никой не е обръщал внимание Mr. Green

# 883
много полезна информация. Записвам се да следя темата. Имам и няколко въпроса, но ще си ги задавам по-късно, защото сега умирам за сън.

# 884
Темата е хубава, особено като влезе Софи. Имаше и една друга мама, която работи в България, но одавна не е влизала...........мисля, че Сиси и беше ник-нейм-а

Аз искам да питам и Софи (като влезе) относно продуктите за коса..по-точно ампулите за стимулиране на растеж и прочие серуми, които претендират, че стимулират скалпа. Въобще кое там е ценната субстанция, която се предполага, че работи.

Общи условия

Активация на акаунт