За скъпата и евтината козметика

• 260 542
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 915
  • Торонто
О, значи не си била ти, извинявай. Но го обяснявах на едно момиче, чакай да потърся.

Да - 42-ра стр. по средата.

# 916
Толкова съжалявам!!!
Редовно чета, а това съм го пропуснала.  Embarassed Embarassed Embarassed
Извинявай, Софи   bouquet

# 917
Какво ви е мнението за ТАЛОДЕРМА?

Не съм ползвала всичко. Но като цяло са добри продукти.

# 918
А какво мислиш за минералните гримове?
Ingredients: titanium dioxide, zinc oxide, iron oxides, mica, arrowroot powder.

Мисля, че цитираният от теб грим е един съвсем регулярен такъв и не виждам какво го прави по-минерален от останалите на пазара.

Има минерални гримове, които не съдържат повечето от посочените съставки.

# 919
Въпроса ми е и към двете компетентни дами: За българската вече разбрах, на коя чуждестранна козметика да се спра? Лично аз уважавам френската, но искам да чуя и професионално мнение.

# 920
Имам въпрос към Софи - какви по различни съставки се влагат в хидратиращите маски, по какво се различава действието им от това на един хидратиращ крем. Чудя се, защото има маски, на които пише, че могат да се оставят да действат върху кожата през цялата нощ, тоест като нощен крем. Преди време обясни много подробно за действието на серумите. А сега ако може и за маските. В една друга тема съм чела също, че може крема, който ползаш да го нанесеш по- обилно и да го оставиш да действа като маска - та това ме наведе на размисли дали маските се различават съществено от кремовете.

Имам още един въпрос. Paula Beguin много набляга на това, че кремовете не трябва да са в бурканче, защото някои  съставки не са стабилни в такава опаковка. Ти какво мислиш по този въпрос?

Благодаря предварително за отговорите.

# 921
  • Пловдив
Здравейте момичета. Sissi_82 съм. От май месец имам наложен бан поради конфликт с модератор и администратори в подфорум Родители, отглеждащи сами децата си.
Тази регистрация ми е нова и смятам да я ползвувам само в тази тема.
Софи,   Hug

# 922
Добре дошла отново  Hug Hug Hug

# 923
  • Пловдив
Сега забелязах появата на ColorIndex. Но не разбрах с какво точно се занимава. И честно казано ми се стори малко груб тонът. Защото трябва да се има предвид, че Софи се ангажира с консултации напълно безвъзмездно.
Roly Poly, ще се опитам да ти отговоря.  Simple Smile
Първо за опаковката на крема. При редовно отваряне на бурканчето и отнемане от козметичния продукт се вкарват микроорганизми. Пръстите, с които си загребваме кремче не са стерилни. Вече гледам доста бг фирми пускат и апликатори към крема. Това наистина е по удачен вариант, но друг е въпросът колко е удобен и кой се занимава да мие, подсушава и прибира апликаторът. Също така при отваряне на бурканчето масата има чест контакт с атмосферен въздух. Това може да интензифицира окислителните процеси в маслените компоненти. А както знаем окислените мазнини са доста вредни за кожата. Не на последно място - водата от емулсията се изпарява, кремът няма същият вид и при нанасяне не се постига същия ефект на първоначалния продукт.
Относно въпроса за маските - не обичам много да говоря за продуктите по принцип. Виждала съм маски, които са си обикновени кремове, препоръката е да се нанасят в по плътен слой и да се отмиват.  Thinking А могат и да се оставят за по продължителен период (примерно вечер). Има и гел маски, които са богати на хидратиращи агенти, натурални съставки с овлажняващо действие и разбира се на многооо вода.  Mr. Green Който и вариант да избереш все ще е от полза.

# 924
Преди време обясни много подробно за действието на серумите.

Обикновено се стремим крема, а не серума да даде кадифеност на кожата.
При серума главната цел е да се постигне висока концентрация на активни съставки (за да отговори на името си). Там може и да няма маса (пълнеж), а да представлява просто воден разтвор на акивни компоненти леко сгъстен с 1-2 допълнителни вещества, за да придобие удобен за ползване вид. Иначе съвсем течен би бил неудобен за употреба.

По тази причина не може да се разчита само на серума за подхранване, овлажняване и др. пред вид, че често липсва напълно маслена фаза. Затова без крем не можеш (някои кожи могат, но повечето го изискват).

Серумите са много високопрофитни за компаниите продукти, защото съдържат много малко съставки, а се продават доста скъпо.

Ами аз не виждам обяснение за действие на серумите (освен това което почерних), а за това как се правят.  newsm78

# 925
Например зад едно инки-име може да стоят доста различни като физико-химия продукти, което пряко влияе на техните въздействия: хиалуроновата киселина е биополимер например (най-малкото има продукти с доста различни молекулни маси), диметикон (вид силикон, общо са над 100 за козметиката, и се различават ужасно много от тези за цици, лепила и т.н.)- ами има поне десетина вида различни според вискозитета им.

Значи ли това, че една и съща суровина, упомената на етикета, може да бъде различна?

Малко любителски си задавам въпроса, но повечето МЛМ компании напр. казват, че техните суровини са с естествен произход, докато на другите компании се получават в лабораторни условия.

# 926
Sissi_82, благодаря за отговорите и добре дошла отново. А може ли да дадеш няколко примери за т.нар. "хидратиращи агенти", които е добре, ако ги има в една маска?

Стики, на мен обяснението  на Софи по отношение на  серумите ми беше достатъчно.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2008, 08:51 от Roly Poly

# 927
Не е задължително някой да се занимава с нещо конкретно или да бъде в качеството на еди какъв си, за да дава ЛИЧНО мнение в тази тема Peace. Мисля, че за това сме се събрали или пак съм изгубила връзката някъде (тц, често изпадам в "дълбоко и непоправимо" объркване с някои мнения тук Mr. Green, но не ще да е моя вината Tired) На мен ми е полезно да чета коментарите на новите попълнения в темата, даже мисля, че значително се освежи Flutter след тяхната поява. Колкото повече хора, които имат познанията по обсъжданите проблеми, се включват и споделят, толкова по-добре! Нали трябва да си бъдем полезни все пак, не е нужно темата да се монополизира Laughing Peace

# 928
Thermal spring Water.Mineral oil (Parrafinum liqiudum).Stearic Acid.Caprylic (Capric triglyceride).Carthamus tinctorius(safflower) seed oil (carthamus tinctorius). hydrogenated palm/palm kernel oil peg-6 esters.triethanolamine. glycerilstearate.microcrystalline wax(cera microcristallina). peg-100 stearate.propylene glycol. caprylic glycerides. carbomer.disodium edta. fragrance. phenyl trimethicone.
Preservative-free

Това е състава на хидратиращата маска, която си купих.
Моля ако Софи, Сиси или Color Index имат време да направят един кратък разбор.
Увеличих малко шрифта на съставките, за да не се кьоравите с тези букви.

# 929
Между другото диметикона никой не го пипа засега, "забранените" са циклометиконите и по-специално циклотетрасилоксана. На циклопентасилоксана и циклохексасилоксана им се даде карт бланш още година две поне.
Нито един PDSM не е забранен, поне в Европа не е. Иначе прекрасно знам какви са вредите на D4.
На етикета суровините се подреждат строго по намаляване на концентрацията им само до 1%!
Под 1 % вече може да е разбъркано.

Това не го ли коментирахме поне 20 пъти досега в темата?
Sorry, чел съм само 5-6 страници от темата.

но евтината просто няма как да е добра!

Никак не е изключено. Една евтина спирала може да бъде в пъти по-добра от скъпата. Цените на полуфабрикатите на двете са много близки и оттам нататък говори опаковката и марката. Качествен продукт в този случай не се постига със задължително скъпи суровини, а с много точно комбиниране на "обикновени" суровини. Затова се иска майсторлък и експериенс, Index.
Имам спирала за 0.22$ цена на полуфабрикат, а се продава за 36$. И върви та се късa.
Вадиш ми думите от контекста! И това не е коректно! Какво можеш да очакваш от една спирала, освен да оцвети и подчертае миглите ти! Някакви биологични действия?
Говоря за козметични продукти, които имат т. нар claim за нещо био-активно: да намалят и премахнат бръчките, да избелят тена, да загладят кожата, да намалят целулита и т.н. Когато зад един продукт не стоят ЕФИКАСНИ АКТИВНИ СЪСТАВКИ няма как да работи по целта си. Колкото до майсторлъка и експириенса... Laughing Laughing Laughingнедей, моля те

Видът на продукта също е от много голямо значение: каква е емулсията и като почнеш от права (с какви емулгатори и емолиенти?), обратна, микро-, нано-, мултифазна... Технологията (машини, условия, температури, ХОРА)...
От значение за какво? За цената, качеството? Дали е права или обратна е въпрос на предназначение на продукта независимо скъп или евтин такъв.
Видът на козметичния продукт е важен за неговото ЕФЕКТИВНО ДЕЙСТВИЕ. Видът на козметичният продукт улеснява и синергизира действието на всички инградиенти и разбира се активните съставки.

Общи условия

Активация на акаунт