За скъпата и евтината козметика

• 260 398
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 020
Аз лично бих си купила първия. По красив ми изглежда.  Crazy Като гледам и на цена по разумен. Ама за мен и двата не си струват парите. Пак казвам - не съм специалист и познанията ми са малки.
Сиси, ти какви марки си купуваш?

# 1 021
  • Пловдив
Имам ги всиките, които предлагат в Метро. Даже понякога по два от марка. Като вляза в банята и се чудя с кой да си измия косата. За шампоан определено не бих дала много пари. Тъй като познанията ми са на ниво поста на КолорИндекс - харесвам си най-красивия или ако се колебая избирам този, който мирише най-хубаво.  Crazy
Онзи ден например като разглеждах харесах шампоан Clear. Но не съм го пробвала още.
За балсамите се чудя повече. Не купувам без отмиване, защото честичко слагат кондиционери, които задължително трябва да се отмиват. Моята коса не търпи маслена фаза. Та си купувам обикновени балсами, които оставям по поне 5 мин на главата. Там търся някой по хубав кондиционер и ако може силикон два за разкош, а и много важна точка - да мирише като шампоана, за да не се получи ефект на  Sick И в крайна сметка най харесвам течните кристали, в които слагам и малко силикон за блясък. Без излишни натурални масла, които да ми омазнят косата още преди да съм я сресала. Та с това се изчерпват грижите за моята коса.
Но много важен момент е, че не я боядисвам и нямам все още бели коси. Тоест косата ми е сравнително натурална, не е твърде изтощена и няма нужда от незабавно съживяване.

# 1 022
Хм, Пантен ми образува пърхот. Поне преди 10 г., когато спрях да го ползвам. Нови серии, нови опаковки, нови реклами колко прекрасен е станал и ... пак пърхот. Последният на пазара наистина ли е толкова прекрасен или да не се хабя отново?

# 1 023
А ако косата е химически третирана и изтощена, въпрос ли е на скъпа козметика някакъв видим ефект?

И ако може мнение за две кремчета

bioderma,
Sensibio Light cream 24.60 за 40мл
Ingredients
WATER (AQUA), GLYCERIN, CETEARYL ISONONANOATE, ISOHEXADECANE, GLYCOL PALMITATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, TRICETEARETH-4 PHOSPHATE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, XYLITOL, GLYCYRRHETINIC ACID, RHAMNOSE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, GLYCOL STEARATE, PEG-2 STEARATE, PENTYLENE GLYCOL, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, CAPRYLYL GLYCOL, 1,2-HEXANEDIOL, DISODIUM EDTA, XANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE.

bioderma
Sensibio AR  32.60лв  за 40мл
Ingredients
WATER (AQUA), MINERAL OIL (PARAFFINUM LIQUIDUM), GLYCERIN, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL UNSAPONIFIABLES, ARACHIDYL ALCOHOL, DIMETHICONE, GLYCERYL STEARATE, GLYCOL DISTEARATE, OZOKERITE, PEG-100 STEARATE, SODIUM PCA, CANOLA OIL, DIPALMITOYL HYDROXYPROLINE, GLYCYRRHETINIC ACID, TOCOPHERYL ACETATE, GINKGO BILOBA EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) GERM EXTRACT, ALLANTOIN, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, SODIUM CHONDROITIN SULFATE, PROPYLENE GLYCOL, BEHENYL ALCOHOL, POLYACRYLAMIDE, ARACHIDYL GLUCOSIDE, C13-14 ISOPARAFFIN, DISODIUM EDTA, LAURETH-7, SODIUM HYDROXIDE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN.

# 1 024
  • Пловдив
Днес имам чувството, че се сраснах с компютъра.  Crazy
За първия крем: на мен лично ми допада. Не е консервиран с консервант, няма парфюмна композиция, ориентиран в направление "парфюм и консервант фрии". Емолиентите са хубави, не са тежки, доставят добро усещане след апликация. Стабилно количество полиоли, които са хидратиращи съставки. Няма УВ филтри, не е подходящ за дневен крем. Според мен липсва натурално леко масло, което би обогатило картинката. За активките сигурно са написали фермани на опаковката.
Вторият крем: определено доста по тежък крем. Има го и течния парафин, и вазелина, които вече ги набедиха за комедоногенни. Обаче на мен ми харесва. Определено е за суха кожа. Емулгаторната система е много често използвана и дава красиви емулсии. Има си консерванти. Вкарали са парабен, а тук май недолюбвахте парабени. Има натурални масла. Отново различни захари, които предполагам имат и някакво друго биологично значение освен омекотяване и кондициониране на кожата.  Thinking Активните съставки според мен са под границата от 1 %. Отново няма УВ филтър и предполагам, че този крем наистина е нощен.
Като гледам и цените им са съвсем прилични на фона на доста други продукти, цитирани тук.
Но добре ще е специалистите с по голям опит да си кажат мнението.

# 1 025
би ли ми казал някой от знаещите люде нещо за козметиката на eveline и красная линия,дали съдържа вредни съставки,дали е качествена и въобще нещо каквото знаете,чета по форумите че мамите са много доволни от продуктите на eveline ,иска ми се да опитам нещо

# 1 026
  • Торонто
Повечето им продукти са правени от двете бивши иноваторки на Д. Георгиев. Сега в Биофреш работи само едната. Друга работи с мен.  Simple Smile

Ами ако е същата, за която се сещам - значи си голяма късметлийка! Браво!

За пенителите - копирвам си постинг от по-предни страници:

[/quote]
За измивните ексфолианти и въобще каквито и да е измивни за лице според мен най-важно е да е колкото се може по-мек пенителя. Агресивните пенители са изключително дразнещи кожата (дори и за коса трябва да се избягват).
Много търговски продукти обаче ги съдържат.
На първо място това ca Sodium Laureth Sulfate (може да се пише и Sodium Lauryl Ether Sulfate) и Sodium Lauryl Sulfate.
Всички други са по-добре от тях като едни от най-добрите са: съдържащи в името си думите Succinate, Sarcosinate, Glucoside, Betaine...
[/quote]

От двата шампоана няма да си купя никой от тях за тези пари.
Но да използвам възможността да помоля някой ако има състава на цимента на Керастаз да го постне да го видим, че много доволен народ в съседната тема.
Също фенките на Rene Furterer може да покажат някой състав да видим и там ли основния пенител е SLES.

# 1 027
  • Торонто
А какво мислиш за минералните гримове?
Ingredients: titanium dioxide, zinc oxide, iron oxides, mica, arrowroot powder.

gevestra, бях си наумила и за твоя грим да се доизясня:

казвам като в предния си пост, че прилича на съвсем регулярен грим. Има сума ти гримове със същия състав, които изобщо не се рекламират като минерални. Даже и ние имаме същите - с изключение на байндъра (в твоя случай  arrowroot ) всичко друго ни е същото.

Този тип marketing story напоследък нашумя много.
Дали имаш съставки от минерален произход?
titanium dioxide, zinc oxide, mica, - Да.

Но тези съставки винаги са присъствали в производството на сенки/пудра/руж. Без тях не може да стане цвят (титановия и цинковия окис ти дават белия цвят, миката - блясък, железните оксиди също цвят - жълт, черен и червен).
Какъв ти е продукта - на пудра ми прилича, но ти кажи пак. За телесен цвят пудра се смесват посочените по-горе 4 цвята със силен превес на бялото, затова и титановия ти е на първо място.

Та така - минерален ти е грима, ама той както и много други винаги са си били такива, но в последно време се набляга на минералните им съставки, защото са на мода.
Има и други mineral ingredients естесвено, но най-използваните за прахообразни продукти са тези независимо дали се води минерален или не - без тях просто масовата декоративна козметика не може.
Иначе за непрахообразни е по-голямо разнообразието.

Не съм в този отдел - прахове не работя, но "минерални" спирали и фон дио тени съм правила та горе долу ми е ясна картинката и при праховете.

# 1 028

Та така - минерален ти е грима, ама той както и много други винаги са си били такива, но в последно време се набляга на минералните им съставки, защото са на мода.
Има и други mineral ingredients естесвено, но най-използваните за прахообразни продукти са тези независимо дали се води минерален или не - без тях просто масовата декоративна козметика не може.

Та така... още един рекламен трик  Hug
минерален се "води" гримът - пудра за лице.
Поръчах го от тук:
http://www.gourmetbodytreats.com/mineral%20foundation-10g.html

Търсех информация кои съставки в гримовете не дразнят кожа с розацея и минералните гримове биват препоръчани в такъв случай.
Вие какво мислите?

# 1 029
А ако косата е химически третирана и изтощена, въпрос ли е на скъпа козметика някакъв видим ефект?

И ако може мнение за две кремчета

bioderma,
Sensibio Light cream 24.60 за 40мл
Ingredients
WATER (AQUA), GLYCERIN, CETEARYL ISONONANOATE, ISOHEXADECANE, GLYCOL PALMITATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, TRICETEARETH-4 PHOSPHATE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, XYLITOL, GLYCYRRHETINIC ACID, RHAMNOSE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, GLYCOL STEARATE, PEG-2 STEARATE, PENTYLENE GLYCOL, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, CAPRYLYL GLYCOL, 1,2-HEXANEDIOL, DISODIUM EDTA, XANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE.

bioderma
Sensibio AR  32.60лв  за 40мл
Ingredients
WATER (AQUA), MINERAL OIL (PARAFFINUM LIQUIDUM), GLYCERIN, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL UNSAPONIFIABLES, ARACHIDYL ALCOHOL, DIMETHICONE, GLYCERYL STEARATE, GLYCOL DISTEARATE, OZOKERITE, PEG-100 STEARATE, SODIUM PCA, CANOLA OIL, DIPALMITOYL HYDROXYPROLINE, GLYCYRRHETINIC ACID, TOCOPHERYL ACETATE, GINKGO BILOBA EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) GERM EXTRACT, ALLANTOIN, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, SODIUM CHONDROITIN SULFATE, PROPYLENE GLYCOL, BEHENYL ALCOHOL, POLYACRYLAMIDE, ARACHIDYL GLUCOSIDE, C13-14 ISOPARAFFIN, DISODIUM EDTA, LAURETH-7, SODIUM HYDROXIDE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN.

За изтощената и третирана коса задължително хубав продукт ще я префасонира, и то веднага!
УВ - филтри нямат ефект в измивни продукти: те по принцип имат много кислородни атоми, а те пък дават отрицатела натовареност на молекулата. Косъмът също е отрицателно зареден - ето защо се ползват квати (позитивно заредени молекули)- за да могат да прилепнат върху му, и да неутрализират негативния заряд.
Ерго - отрицателните (относително) УВ филтри няма как да останат върху косъма, а този Етилхексил (или изо-Октил)Метокси Цинамат пък хич!
И двата продукта на Биодерма са добри на четене. Имат захари, което е интересно, и екстракт от водорасло - също!

# 1 030

Та така... още един рекламен трик  Hug
минерален се "води" гримът - пудра за лице.
Поръчах го от тук:
http://www.gourmetbodytreats.com/mineral%20foundation-10g.html

Търсех информация кои съставки в гримовете не дразнят кожа с розацея и минералните гримове биват препоръчани в такъв случай.
Вие какво мислите?
Правилно се препоръчват - те са индеферентни (не реакционоспособни), добра покривна способност, стабилни във времето и добри оцветители, УВ-стабилни, да не говорим, че някои са и УВ-абсорбери, подсушаващ и антимикотичен ефект (цинков оксид).
Но бягайте от талк-а: потенциален канцероген, фул макс с акари.

# 1 031
Повечето им продукти са правени от двете бивши иноваторки на Д. Георгиев. Сега в Биофреш работи само едната. Друга работи с мен.  Simple Smile

Ами ако е същата, за която се сещам - значи си голяма късметлийка! Браво!

За пенителите - копирвам си постинг от по-предни страници:

За измивните ексфолианти и въобще каквито и да е измивни за лице според мен най-важно е да е колкото се може по-мек пенителя. Агресивните пенители са изключително дразнещи кожата (дори и за коса трябва да се избягват).
Много търговски продукти обаче ги съдържат.
На първо място това ca Sodium Laureth Sulfate (може да се пише и Sodium Lauryl Ether Sulfate) и Sodium Lauryl Sulfate.
Всички други са по-добре от тях като едни от най-добрите са: съдържащи в името си думите Succinate, Sarcosinate, Glucoside, Betaine...
[/quote]

От двата шампоана няма да си купя никой от тях за тези пари.
Но да използвам възможността да помоля някой ако има състава на цимента на Керастаз да го постне да го видим, че много доволен народ в съседната тема.
Също фенките на Rene Furterer може да покажат някой състав да видим и там ли основния пенител е SLES.

[/quote]
Добро допълване, мисля бях забравил за саркозинатите, мисля имаше и други ПАВ-ове на база захари.
Но натриевия лаурил сулфат мисля се ползва само в паста за зъби.
Рене Фуртерер е марка на Пиер Фабр:
http://www.pierre-fabre.com/homepage/0,4157,2072_0_0_fr_FR_0,00.html?vid=11977375, като съм им гледал страничката са адски интересни: включва марките Клоран и Авене, Дюкрей.
френските фирми често комбинират научни лаборатории и козметика и са на много високо ниво.
Но точно Рене-то не мисля са нещо чак кой знае какво.

# 1 032
би ли ми казал някой от знаещите люде нещо за козметиката на eveline и красная линия,дали съдържа вредни съставки,дали е качествена и въобще нещо каквото знаете,чета по форумите че мамите са много доволни от продуктите на eveline ,иска ми се да опитам нещо
Полската козметика е на много високо ниво!
Ейвън имат голям завод там, а фирмите работят на високо иновативно ниво!
Виж, дай да не говорим за Красная Линия...

# 1 033
Аз ползвам Рьоне Фюртре и Фитотератри и ако не съм изхвърлила кутиите ще препиша състави на маски, шампоани и каквото намеря.........нямам идея напудрено добри ли са или наистина са добри, но е факт, че от всичко друго, дори и скъпо като Дюкре например ми се появява страхотен пърхот, чак сърбежи и косопад.

# 1 034
Полската козметика е на много високо ниво!
Ейвън имат голям завод там, а фирмите работят на високо иновативно ниво!
Виж, дай да не говорим за Красная Линия...

ColorIndex, да разбирам ли, че мнението ти за Ейвън е положително?
Какво ви е мнението за новия им нощен крем:

ANEW REJUVENATE Night Revitalizing Cream 
WATER/EAU
PEG-8
ETHYLHEXYL PALMITATE
DIMETHICONE
ISOCETYL STEARATE
TROMETHAMINE
ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER
DILAURYL THIODIPROPIONATE
THIODIPROPIONIC ACID
SALICYLIC ACID
ECLIPTA PROSTRATA EXTRACT
GOSSYPIUM HERBACEUM (COTTON) EXTRACT
PALMITOYL TETRAPEPTIDE-7
TOCOPHEROL
SODIUM HYALURONATE
SQUALANE
SILICA
DI-PPG-3 MYRISTYL ETHER ADIPATE
HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER
LAURYL PEG-9 POLYDIMETHYLSILOXYETHYL DIMETHICONE
CAPRYLYL GLYCOL
ISOCETETH-20
PEG-100 STEARATE
CETEARYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER
PEG-40 STEARATE
POLYSORBATE 60
GLYCERIN
PEG/PPG-20/23 DIMETHICONE
BUTYLENE GLYCOL
STEARETH-20
PARFUM/FRAGRANCE
PHENOXYETHANOL
MICA/CI 77019
TITANIUM DIOXIDE/CI 77891

Както и за околоочния/в две части -дневен и нощен/:

ANEW REJUVENATE 24 Hour Eye Moisturizer SPF 25  A.M. EYE CREAM
ACTIVE INGEDIENTS:
OCTINOXATE (7.50%)
OCTISALATE (5.0%)
AVOBENZONE (2.0%)
HOMOSALATE (2.0%)

OTHER INGEDIENTS:
WATER/EAU
GLYCERIN
DIMETHICONE
BUTYLENE GLYCOL
PEG-8
POTASSIUM CETYL PHOSPHATE
PHENYL TRIMETHICONE
CETEARYL ALCOHOL
ISODECYL ISONONANOATE
PHYTOL
POLYMETHYL METHACRYLATE
TINOSPORA CORDIFOLIA ROOT/STEM EXTRACT
PINUS TAEDA BARK EXTRACT
RETINOL/SACCHAROMYCES POLYPEPTIDE
PHAEODACTYLUM TRICORNUTUM EXTRACT
GLYCINE SOJA (SOYBEAN) SEED EXTRACT
HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED EXTRACT
PLANKTON EXTRACT
HYDROLYZED MILK PROTEIN
SODIUM HYALURONATE
ANDROGRAPHOLIDE
PANTHENOL
TOCOPHEROL
KAEMPFERIA GALANGA ROOT EXTRACT
ORYZANOL
CETEARYL GLUCOSIDE
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
CETYL ALCOHOL
CARBOMER
TROMETHAMINE
SODIUM DEHYDROACETATE
CHLORPHENESIN
PHENOXYETHANOL
DISODIUM EDTA

P.M. EYE CREAM
WATER/EAU
CYCLOPENTASILOXANE
GLYCERIN
DIMETHICONE
BUTYLENE GLYCOL
ISOCETYL STEAROYL STEARATE
ISODECYL ISONONANOATE
C30-45 ALKYL CETEARYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER
BIS-PEG/PPG-14/14 DIMETHICONE
PHYTOL
PINUS TAEDA BARK EXTRACT
TINOSPORA CORDIFOLIA ROOT/STEM EXTRACT
PHAEODACTYLUM TRICORNUTUM EXTRACT
RETINOL/SACCHAROMYCES POLYPEPTIDE
HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED EXTRACT
GLYCINE SOJA (SOYBEAN) SEED EXTRACT
HYDROLYZED MILK PROTEIN
PLANKTON EXTRACT
TOCOPHEROL
PANTHENOL
CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE
MAGNESIUM SULFATE
DIMETHICONE CROSSPOLYMER
ORYZANOL
ANDROGRAPHOLIDE
SODIUM HYALURONATE
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE
DISODIUM EDTA
SODIUM DEHYDROACETATE
PHENOXYETHANOL
CHLORPHENESIN
CHROMIUM OXIDE GREENS

Изключително много се извинявам за дългия постинг, но копирах от официалния им сайт и реших, че е по-добре да не бъркам по оригинала.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 14:22 от gato

Общи условия

Активация на акаунт