За скъпата и евтината козметика

• 260 431
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 975
ColorIndex, и аз благодаря!

# 976
Доста са, има много добри технолози, но маркетолозите и търговците са им много, ама много калпави и ги спъват и карат да правят евтини продукти.
..........
Това е много странно - предвид кадрите, които бълват икономическите университети.  Thinking

Искам да попитам за Серията с перли на Колагена. Цената на продуктите е над 10-12лв.
Според мен те са може би най-скъпата българска бяла козметика. Значи ли това, че наистина е стойностна?

http://collagena-bg.net/index.php?cPath=26
Някой обаче може ли да ми каже какво аджеба прави перления прах?
Колагенът е безсмислен в козметични продукти - просто силно рисков потенциален алерген,е, има и влагозадържащи свойства, но да навлиза навътре???
Вит С като аскорбинова киселина, вложен така е безсмислен - след 1 месец няма никой.
Вит Н е адски скъп, но тук става върпос явно за витаминозен комплекс.
За Мота 6 - много малка фирма. Ти на каква цена ще купиш 50 буркана и 2000?
Продуктите са скъпи, защото се купуват мн малки количества.
Да не коментирам повече...

# 977
благодаря
Явно си запознат с Биофреш, какво ти е мнението за тях?
Да запознат съм с Биофреш, много добре. Много интересна фирма.
Но не съм циганката Laughing Laughing Laughing Laughing
Вие най-добре да кажете как ви действа.

# 978
Доста са, има много добри технолози, но маркетолозите и търговците са им много, ама много калпави и ги спъват и карат да правят евтини продукти.
..........
Това е много странно - предвид кадрите, които бълват икономическите университети.  Thinking

Искам да попитам за Серията с перли на Колагена. Цената на продуктите е над 10-12лв.
Според мен те са може би най-скъпата българска бяла козметика. Значи ли това, че наистина е стойностна?

Колагенът е безсмислен в козметични продукти - просто силно рисков потенциален алерген,е, има и влагозадържащи свойства, но да навлиза навътре???
Вит С като аскорбинова киселина, вложен така е безсмислен - след 1 месец няма никой.

Стики, ме е изпреварила с питането Crazy В тази връзка искам да те попитам ColorIndex за колагена няма ли значение технологията на производство с оглед усвояването от кожата Thinking. Доколкото съм информирана въпросната фирма използва патентована мембранна технология, за да може колагена да навлезе навътре, а и имам някакви спомени за липозомната технология, която беше използвана, ако не се лъжа за производството на Родиола (там имаше някакво сътрудничество с пловдивката фирма май Rolling Eyes ) Та въпроса е съществува ли изобщо "подходяща" технология, когато говорим за колагена или всичко е рекламен трик? Peace

# 979
..........

Стики, ме е изпреварила с питането Crazy В тази връзка искам да те попитам ColorIndex за колагена няма ли значение технологията на производство с оглед усвояването от кожата Thinking. Доколкото съм информирана въпросната фирма използва патентована мембранна технология, за да може колагена да навлезе навътре, а и имам някакви спомени за липозомната технология, която беше използвана, ако не се лъжа за производството на Родиола (там имаше някакво сътрудничество с пловдивката фирма май Rolling Eyes ) Та въпроса е съществува ли изобщо "подходяща" технология, когато говорим за колагена или всичко е рекламен трик? Peace
Технология отпреди 30 години...патентована...Мисля нещата са доста променени. Знам и за морски колаген...В кожата има 7 вида колаген, съответно в различни слоеве на кожата. Височка им е молекулната маса, някъде имам и структурни формули, та мога да сметна, но няма начин да навлезе, и не трябва. Кожата (здравата) само си го синтезира. На проблемната трябва да и се помогне да го прави или да се попречи на разграждането му (да не използвам ужасни термини). 

# 980

Говори се за това, че избелва лицето. Прави кожата здрава и млада.  Thinking

ОК. Ще мина на други български продукти.
Благодаря за вниманието!   bouquet

# 981
  • Пловдив
ColorIndex, проговори на по - достъпен език.  Simple Smile Аз лично съм доста скептично настроена към повечето активни съставки. Мисля, че трябва се има предвид и това, че козметиката не би трябвало да се намесва в метаболизма на живата клетка. Мнението ми е, че от предлаганите на пазара активки ефект имат основно тези, които действат механично, а не биологично. Разбира се има изключения, но тези изключения са доста скъпи и малко се употребяват.
Това, което аз знам за Биофреш е, че се стараят собствениците да са сравнително конкурентни. Специалистките, които са правили продуктите им са муцка.  Мисля, че имаха една серия Интимо, която страшно ми хареса. Даже беше разделена на мъжки и дамски вариант. Просто мога да кажа, че ако политиката на повечето фирми беше аналогична на тяхната бг козметиката щеше да е една-две класи по-високо. Опитват се момчетата и се надявам да успеят да се установят на пазара по стабилно.
Като тръгнаш да спориш от позицията на технолог с марктетолог или търговец (които най-често не разбират от козметика и идеите им са абсурдни), вероятността да ги убедиш в правотата на твоите твърдения е нищожна и накрая на пазара излизат продукти...  Sick
А за Мота 6 съм чувала, че след всяка варка вдигат капака на машината и работник "излизва" и последната капка продукт.

# 982

Технология отпреди 30 години...патентована...Мисля нещата са доста променени. Знам и за морски колаген...В кожата има 7 вида колаген, съответно в различни слоеве на кожата. Височка им е молекулната маса, някъде имам и структурни формули, та мога да сметна, но няма начин да навлезе, и не трябва. Кожата (здравата) само си го синтезира. На проблемната трябва да и се помогне да го прави или да се попречи на разграждането му (да не използвам ужасни термини). 

ooooh! Значи съм в  hahahaголяма заблуда, аз досега съм си мислела, че продуктите с колаген са ефективни и изглаждат линии и бръчки. А те даже не може да проникнат в кожата Tired  Whistling Благодаря за отговора! Peace

# 983
А за Мота 6 съм чувала, че след всяка варка вдигат капака на машината и работник "излизва" и последната капка продукт.

Възможно е Peace, аз имах възможност веднъж да присъствам на производствения процес и не останах с такива впечатления. Даже напротив, но anything is possible Wink

# 984
  • Пловдив
Така съм чувала. Не твърдя, че е истина, но при малки производства е страшно вероятно да се процедира така. Едно е да бъркаш 3-4 варки по 1000 кг крем и загуби от 30 кг са нищожни, съвсем друго е да забъркаш една варка от 300-500 кг. Просто условията притискат произовдителите.

# 985
  • Торонто
Това, което аз знам за Биофреш е, че се стараят собствениците да са сравнително конкурентни. Специалистките, които са правили продуктите им са муцка.

Сиси, колко момичета са сега там? Hа мен ми бяха казали, че е една...
Тя мисля и сега е там и за мен това е най-добрата специалистка в БГ или поне в челната тройка.
(язък за Д. Георгиев, че я изпусна толкова лесно навремето  Laughing)

# 986
  • Торонто
Стандартизираните екстракти, които задължително съдържат гарантирано заявените от производителя активни съставки и то в посочени концентрации са скъпи суровини и малко фирми си позволяват да ги използват. Масово се ползвуват екстракти с имагинерен химичен състав  и то в концентрации "да го има на етикета".

Ако не е тайна - каква е цената на имагинерните екстракти?
Не мислех, че може да са толкова зле нещата, честно. Българска роза ли е производителя или?
Един стандартизиран екстракт е около 40$/кг - не ми се вижда много скъпо, но знам ли ... ти си по-наясно с нещата там.

# 987
ОБЕЩАВАМ ПОВЕЧЕ ДА НЕ ПРАВЯ ТАКА!

Утрото може би е по-мъдро от вечерта!

А какво всъщност съм направила?
За да не съм голословна и да се види, че не се заяждам, а само коментирам мненията ти, ще си позволя за последно да кажа нещо върху това, което ПОСЛЕДНО прочетох от теб.
Една скоба само - тук не сме само да си правим четки. Не съм съгласна с теб - добре ти кажи защо си права, много е лесно така - "ти се заяждаш". Или живееш в страна, където като те погледне мъж, го съдиш за сексуален тормоз!

А какво мислиш за минералните гримове?
Ingredients: titanium dioxide, zinc oxide, iron oxides, mica, arrowroot powder.
Мисля, че цитираният от теб грим е един съвсем регулярен такъв и не виждам какво го прави по-минерален от останалите на пазара.

Има минерални гримове, които не съдържат повечето от посочените съставки.

Прегледах минералните продукти, които имам - повечето нямаха и две от тези съставки.
Което ме навежда на мисълта, че този продукт е много над регулярните такива.

Серумите са много високопрофитни за компаниите продукти, защото съдържат много малко съставки, а се продават доста скъпо.

Това е Топ 100!
Нека тези, които не ми вярват, погледнат някой серум и да видят колко неща съдържа.
Бърз преглед на печата в нет-а. Ами не видях с по-малко от 20.

Нещата, които си писала за стандартите (мнение 913) - оле, майко!
После каза, че си се шегувала. Извинявай, ама тези "шеги" и това да си играеш на препитване на колегата, рефлектира върху обикновени потребители като мен.
Каква представа ще получа ако се доверя на мнението ти?

Не ми е ясно къде за теб свършва шегата?! Ако изобщо това е шега. Виждам че темата се възприема доста сериозно при това.

И свалям шапка на ColorIndex, че се държи така джентълменски с теб!
(Аз сигурно съм първична и си казвам нещата с истинските им имена, повтарям - нищо лично, коментирам не теб, а това което пишеш.)

Това е форум, за да се чете от всички.
И ако ти виждаш нещо обидно в моите мнения, аз виждам също обиди и често груб тон в твоите.
Особено що се отнася до положението в България! Която съм сигурна, че поне от 5 години не си виждала.

# 988
Стики, и какво от това?
Ами просто не чети тази тема ако ти пречи нещо или някой. Няма смисъл от нерви и умни словоизлияния Peace

# 989
  • Пловдив
Това, което аз знам за Биофреш е, че се стараят собствениците да са сравнително конкурентни. Специалистките, които са правили продуктите им са муцка.

Сиси, колко момичета са сега там? Hа мен ми бяха казали, че е една...
Тя мисля и сега е там и за мен това е най-добрата специалистка в БГ или поне в челната тройка.
(язък за Д. Георгиев, че я изпусна толкова лесно навремето  Laughing)
Повечето им продукти са правени от двете бивши иноваторки на Д. Георгиев. Сега в Биофреш работи само едната. Друга работи с мен.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт