За скъпата и евтината козметика

• 260 557
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 960
Обаче много се чудя, че никой не споменава впечатления от конкретни марки. Кое му е лошото? Има много теми, в които се говори конкретно за продуктите.

Хайде за българските марки по-разбирам да не се коментира ( евентуално, ако някой работи в българска козметична фирма може да се изтълкува от някои потребители за реклама и "промотиране" на продукти ), ама за чуждите - защо не Peace
Много просто - като нямам конкретни знания (просто нямам време да ги гледам по-подробно, сори)...бай дъ уей, може и да мога да намеря някъде нещичко...знам ли newsm78

# 961
Color Index, позна че маската е тежка. Днес я пробвах и ми остана по кожата едно усещане все едно съм използвала много богат крем. Не пишеше, че трябва да се изплаква, а само да се отстрани това, което не е попило. Обаче моята кожа попи всичко. Не че има значение, защото знам, че марки не коментирате, ама марката е Avene. Не е скъпа, не е ефтина.

Пак да кажа, че ми е много интересно това, което пишете. Не разбирам всичко, признавам си. Обаче въпреки това с удоволствие чета.
не е богат, а мазен, тежък. Много лесен тест има - веднага, щом мислиш, че е попил, пробвай да измиеш дадения участък с вода. Ако е наистина ОК, то кожата ше е гладка и свежа, но в този случай се обзалагам, че ще хлъзга неприятно - толкова твърди мазнини... Имаше и карбомер, нали? Много кофти усещане!

# 962

Вадиш ми думите от контекста! И това не е коректно! Какво можеш да очакваш от една спирала, освен да оцвети и подчертае миглите ти! Някакви биологични действия?

Simple Smile  Знаех, че така ще реагираш. Сори, беше подло, но нарочно избрах този пример, защото спиралата също е козметика и такива обобщения, че евтино не може да е хубаво са излишни.

Сега да допълня - за теб изглежда, че само оцветява миглите, но не е така.
Има видове и видове - volumizing, lengthening, thickening.

Проблемите, с които се бори - тънки, редки  и къси мигли.
Също кондиционираща миглите такава (маркетинга е виновен за всички безумни термини Simple Smile)

Биологичното действие, за което говориш - много нашумяха съставките стимулиращи растежа на мигли и има спирали и праймъри с такава насоченост.
Какъв е биологично активния елемент в обем, олекотяване и въобще каквото и да е при мъртви клетки, каквито 100% са всички косми? Какво кондициониране може да се търси в до 2 см дълги такива - по какъв начин се разрушават?  Тук е 100 %  make up, декоративна козметика пур.
Може и да сме шарани, но нали не се хващаме на бастун?
Междудругото, къде, и как съм употребил груб тон? Стоя зад всяка своя дума.

# 963
ColorIndex явно наистина детайлно е запознат с родните производители и ще ми интересно да разбера кои бг фирми са на ниво според него.
Пак за маската - фактът, че е на Авене (ниво малко над мас маркет продуктите) е показателен, че марката и цената нищо не определят. Всяка фирма си има своя политика относно полуфабриката и в крайна сметка рискува своето си място на пазара. Защото конкуренцията е огромна. Roly Poly, ако кожата ти е много суха е нормално да "изпие" дори такава маса.

Доста са, има много добри технолози, но маркетолозите и търговците са им много, ама много калпави и ги спъват и карат да правят евтини продукти.
Виж, мога да изредя наистина вредно-калпавите фирми:
1. Ивко 3 (или както там се нарича Ивко-то)- опазил ви Бог!
2. Вионас - не гледай какво пише отзад - едва ли има и 80 % истина.
3. Алба неоколор - но комент! Бъркачката им е... дървен кол!
4. ДИТ комерс - произвежда в гараж. Уж има бета каротен, пък продукта бял!!!
5. Релина- май няма и технолог
6. Тивес козметикс - достолепна възрастна дама, със също толкова "актуални" познания.
7. Кокона козметикс - големи претенции, но ...ниски познания - май сте майки всички тука, така че...
8. Една малка фирма, обаче ми избяга името- има търговски наименования в съдържанието (!!!)И няколко други, които се появяват на Арена на красотата...Въобще малките фирми са строго рискови, под 10-12 човека няма как да се прави добра козметика- искат се инвестиции, а как да се връщат с малък оборот?
Има и няколко други фирми, които ако така работят са обречени. Но може и да шокирам, а и може да е лично мнение. Също и някои вносни- Мира козметикс е баси ментрата - няма нормално ИНКИ (само 3-4 неща!!!).

# 964
  • Торонто
Какъв е биологично активния елемент в обем, олекотяване и въобще каквото и да е при мъртви клетки, каквито 100% са всички косми? Какво кондициониране може да се търси в до 2 см дълги такива - по какъв начин се разрушават?  Тук е 100 %  make up, декоративна козметика пур.

Не се третират само миглите, а и кожата на клепача под миглите за стимулиране на hair growth.
Затова тези спирали са безцветни, бели, бледозелени (поне аз само такива съм виждала).

Използват Капилектина на Седерма като биологично активно вещество и клеймват резултатите от техните изследвания (мисля бяха 20% инкрийз). Също и Anageline, убягва ми името на производителя в момента.
НО честно казано не мисля, че този тип продукти има някаква популярност в Европа поне засега.

За обем и дължина не съм казала, че е биологично действието - въпроса беше принципно за козметиката и формирането на цените, а в декоративната козметика спиралата е един ярък пример колко няма значение цената на суровините.

Кондиционирането - самата аз определих термина като безумен и присъщ на маркетолозите, но така или иначе те си го изискват и трябва да им предложиш нещо. Ти като не си шаран да не мислиш, че сума ти женoря по света не се хващат на тази въдица.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 03:26 от Sofi

# 965
  • Торонто
Обаче много се чудя, че никой не споменава впечатления от конкретни марки. Кое му е лошото? Има много теми, в които се говори конкретно за продуктите.
Хайде за българските марки по-разбирам да не се коментира ( евентуално, ако някой работи в българска козметична фирма може да се изтълкува от някои потребители за реклама и "промотиране" на продукти ), ама за чуждите - защо не Peace

kiora, нямам време да ровя назад, но мисля, че си доста отдавна в темата.
Защо си с това впечатление? Нали на всеки, който си постваше състава на крема му напомняхме да слага и имаето на крема, че да го знаем всички. Та доста марки изкоментирахме.

Използвам възможността да отговоря на всички, които ме питат на лични да им препоръчам крем, че нямам против да им погледна състава и да преценя грубо дали е добър или не, но търговски марки не знам (рядко обикалям козметичните щандове, каквото видя в Интернет, но то пък не винаги е налично в БГ).

# 966
  • Торонто
Виж, мога да изредя наистина вредно-калпавите фирми:
1. Ивко 3 (или както там се нарича Ивко-то)- опазил ви Бог!
2. Вионас - не гледай какво пише отзад - едва ли има и 80 % истина.
3. Алба неоколор - но комент! Бъркачката им е... дървен кол!
4. ДИТ комерс - произвежда в гараж. Уж има бета каротен, пък продукта бял!!!
5. Релина- май няма и технолог
6. Тивес козметикс - достолепна възрастна дама, със също толкова "актуални" познания.
7. Кокона козметикс - големи претенции, но ...ниски познания - май сте майки всички тука, така че...
8. Една малка фирма, обаче ми избяга името- има търговски наименования в съдържанието

От тези съм чувала само Ивко - може да са менте, но не продадоха ли прилично голямо количество слънцепредпазни?
И Кокона научих тук от форума и то главно добри отзиви имаше.

Но всеки заслужава своя шанс, може пък да успеят да се разрастнат. Доколкото знам Биофреш, Роза Импекс, Рефан също са започнали с шепа хора, но ето че вече са ОК.

# 967
  • Торонто
СТИКИ,

Явно си подложена на постоянно изкушение да ме апострофираш и не можеш да се въздържаш.
Дори и когато питащата е удовлетворена от отговора, ти не си.

Вече обяви пред целия форум, че съм първокурсничка във Вихипихи и лъжа, че работя козметика.
Вярвай в правотата си и има много лесен начин да не бъдеш мамена от такива като мен - просто не ме чети!

Напротив - ужасно се въздържам! Но просто ти се стараеш да ме предизвикаш. Или по някакъв начин се подиграваш на питащите - не виждам друго обяснение!  Wink

Явно не говорим един език - не разбирам повечето ти мнения и не намирам нищо полезно и ново в тях за себе си.
Права си, няма да те чета. Въпросите, които задавам, не се отнасят за теб!  Peace

Разбира се, сега остава да забележиш само, че аз всъщност никога не ти отговарям.

Ти просто се месиш в отговорите ми към други момичета, което е доста невъзпитано.

# 968
ОБЕЩАВАМ ПОВЕЧЕ ДА НЕ ПРАВЯ ТАКА!

СЕГА СИ ТИ!
И ако наистина искаш да спра, редно е да го направиш и ти, още повече че сама си разваляш темата.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 13:12 от Стики

# 969
А маслото от жожоба има ли комедогенен ефект?

# 970
И аз отдавна се каня това да питам Peace

# 971
Но поне като пише еди-какъв си екстракт, това поне значи че е наистина от растение, нали?

Екстрактите са една група от активни съставки, чието име се използва в повечето случаи с чисто рекламна цел. Има екстракт и екстракт...

Мислех, че въпросът ми е риторичен. И съм учуден ат отговора. Признавам, досега винаги съм вярвала че пише ли " ... extract", това несъмнено е натурална съставка.  Sad
Благодаря за отговора!   bouquet

# 972
Доста са, има много добри технолози, но маркетолозите и търговците са им много, ама много калпави и ги спъват и карат да правят евтини продукти.
..........
Това е много странно - предвид кадрите, които бълват икономическите университети.  Thinking

Искам да попитам за Серията с перли на Колагена. Цената на продуктите е над 10-12лв.
Според мен те са може би най-скъпата българска бяла козметика. Значи ли това, че наистина е стойностна?

http://collagena-bg.net/index.php?cPath=26

# 973
И аз отдавна се каня това да питам Peace
не, няма

# 974
благодаря
Явно си запознат с Биофреш, какво ти е мнението за тях?

Общи условия

Активация на акаунт