За скъпата и евтината козметика

• 260 618
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 080
Мама Тин, тези продукти които описваш да не са точно на Forever living с алое? newsm78
Да, купих си новата козметика Соня, та ми се иска да ми я поразшифроват специалистите тук, за което ще съм им благодарна.

# 1 081
Color Index, благодаря за отговора. Имах някакви съмнения, че са агресивни към кожата тези съставки. Ти ми потвърди съмненията.

# 1 082
Момичета,много интересна тема. Все още имам 25 страници да прочета от нея, но искам да ви питам какво мислите за този крем, че се чудя дали да си го поръчвам :
Light Face Moisturiser Ingredients:
AQUA; VEGETABLE GLYCERIN; HELIANTHUS ANNUS; OLIVE OIL; CYCLOPENTASILOXANE; LAURETH-4; VITAMIN E OIL; CETEARYL ALCOHOL; CAPRYLYL GLYCOL; PRUNUS DULCIS ALMOND; BUXUSCHINENSIS; GLYCERYL STEARATE SE; CARBOMER; ETHYLHEXYL GLYCERIN; SODIUM EDTA; POTASSIUM HYDROXIDE

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 18:02 от JeniB

# 1 083
Aqua/water *eau*/,sodium c14-18 olefin sulfonate,isopropylamine dodecylbenzenesulfonate,lauramide dea,glycol stearate,hyrolyzed vegetable protein pg-propyll silanetriol,peg-150 distearate,pantenol,ppolyquaternium-11,hydrolyzed wheat protein,hydrolyzed keratin,simmondsia chinensis(jojoba) seed oil,helianthus annuus(sunflower) seed extract,ppg-2, hydroxyethyl cocamide,parfum(fragance),lecithin caprylic/capric triglyceride,peg-12 oleate,propylene glycol,butylene glycol,phosphoric acid,sodium chloride,dmdm hydantoin,iodopropynyl butylcarbamate,ci 17200(red 33),ci60730(ext.violet 2)

Bed Head Superstar Sulfate-Free Shampoo
http://www.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=82744&goChar=T#DETAIL
чудесен пример за дисбаланс между супер неща и определено опаснички:
isopropylamine dodecylbenzenesulfonate, dmdm hydantoin - формалдехид отделящ консервант!,iodopropynyl butylcarbamate - също проблемен
Иначе състава е супер!

Добър е така ли?

# 1 084
съжелявам че се повтарям но наистина ме интересува това само с две думи кажете вредно ли е или не ( имам един въпрос,който много взе да ме тормози напоследък,навсякъде пише че талка е канцерогенен,а аз понякога слагам на дупенцето на моето момченце,особено когато по често ачка и кремчетата не помагат срещу зачервяване,вредя ли му така,да спра ли да го слагам,докато още не е научен на гърне)

# 1 085
  • Sofia
Екатерина, аз съм абсолютен непрофесионалист, ще оставя по-запознатите да се изкажат, но аз лично след последните мнения, които четох за талка се опитвам да купувам talk-free продукти за себе си, а на детето определено ще избягвам да ползвам такива, дори и да е все още спорен въпроса, поне докато не се изясни.
Какви кремчета ползваш? Може би просто трябва да смениш твоя с по-ефикасен.

# 1 086
Ах, колко жалко, че чак сега откривам тази тема. Изчетох всички 54 страници, макар че нямах търпение да задам въпросите си, но от уважение към труда на Sofi, ColorIndex и другото момиче (забравих ника Embarassed) реших първо да се уверя, че не са задавани същите въпроси преди мен. (И между другото страшно са дразнещи безмислените заяждания с хора, които така отзивчиво помагат със съвети).

Та ето моят проблем- на 31г съм, 13 от които в непрекъсната борба с акнето Sad Какво ли не съм пробвала, скъпо, евтино, процедури...Преди 2 месеца родих, уж щяло всичко да мине докато съм бременна, като родя...Нищо подобно. Naughty Е, има разлика, а и кожата ми вече не е мазна, а комбинирана, но спра ли да ползвам анти-акне козметика и пак излизат пъпките. Имам чувството, че от акне ще мина направо на бръчки Confused Впрочем пробвах и така коментираните 3 стъпки на Клиник. На първото ползване бях доволна, следващото-не. Между другото така е и с доста други продукти. Имам чувството, че кожата ми "привиква" към активните съставки и те престават да действат. newsm78 Възможно ли е това?
Та ето основното, което ме интересува- най-добър резултат получих от серията Проактив, за която в Америка сигурно си чувала Софи. Рекламира се от Бритни Спиърс и прочее. Въпреки скептицизма ми се оказа, че действа. След като ми свършиха опаковките, които ми изпратиха от Канада си закупих от Българския сайт. За моя изненада ефекта беше доста по-семпъл. Пак е добро, но далеч от американското. Проверих дали е същото и какво се оказа- в БГ варианта липсва най-активната съставка - Benzoyl peroxide.Вместо нея бг варианта е направен със силицилова киселина. Проверих и другите европейски сайтове на продукта- същото. Писах на фирмата - оказа се, че в Европа не е разрешено да ползват тази съставка. Взех да се чудя каква е причината- още чакат разрешение или е действително вредна?

Моля кажете ми безвредно ли е да ползвам продукти с тази съставка?
Вие какви анти-акне продукти за не съвсем млада кожа бихте ми препоръчали? Какво да гледам в съставките?

Интересно ми е и мнението на ColorIndex за бг продуктите на Талодерма.

И ако все пак ви истане време- нещо недоизказано остана за силикона в бюста Sunglasses Ще съм благодарна ако споделите мнение и за това   bouquet

ПП. В момента кърмя и ми е адски важно продуктите да не се отразяват на кърменето, т.е да са безопасни. Направо съм в шах какво да купувам вече. Ориентирам се към Веледа и Forever living, но още се колебая Rolling Eyes

Много хубав бебок! Браво!
Акнето се предизвиква от 3 фактора: единия е бактериален (мисля стрептококов), другия е хормонален (андростенолов), третия - забравих.
 Най-важното е да не се запушват порите на кожата, да се използват себумпопиващи продукти.
Така няма да има захранка на бактериите.
Бензоил пероксида, както всеки пероксид, отделя атомен кислород, който е много мощен бактерицид. Не е еднакъв със салициловата киселина, която също е антисептик и бета-хидрокси киселина. Бензоил пероксид (1 молекула) при разпадане дава бензил алкохол (2 молекули) - също бактерицид. Може би тука е цаката? Незнам.
Екстракт репей, смрадлика и други съдосвиващи продукти, лайка и невен и други успокояващи и регенреиращи продукти. Тоници - те са водно-алкохолни и гаранция няма да запушат порите.
А бръчките нямат общо с акнето. Избягвай на всяка цена ПВЦ-шишета, и особено меко ПВЦ - балатум, линолеум - най-добре стъклени бутилки, биберони от естествена гума, не се лакирай, бягай от талка - използвай крем Здраве.
Веледа - добре, Бюбхен (не съм ги гледал отдавна, но имам хубави спомени).
Талодерма...Направо питай за конкретен продукт, ще донеса инфо от извора.
За имплантантите - виж, тука не съм в час, но все си мисля всичко лошо е вече изучено.

# 1 087
Екатерина, аз съм абсолютен непрофесионалист, ще оставя по-запознатите да се изкажат, но аз лично след последните мнения, които четох за талка се опитвам да купувам talk-free продукти за себе си, а на детето определено ще избягвам да ползвам такива, дори и да е все още спорен въпроса, поне докато не се изясни.
Какви кремчета ползваш? Може би просто трябва да смениш твоя с по-ефикасен.
За съжаление хич не е спорен...

# 1 088
Момичета,много интересна тема. Все още имам 25 страници да прочета от нея, но искам да ви питам какво мислите за този крем, че се чудя дали да си го поръчвам :
AQUA; VEGETABLE GLYCERIN; HELIANTHUS ANNUS; OLIVE OIL; CYCLOPENTASILOXANE; LAURETH-4; VITAMIN E OIL; CETEARYL ALCOHOL; CAPRYLYL GLYCOL; PRUNUS DULCIS ALMOND; BUXUSCHINENSIS; GLYCERYL STEARATE SE; CARBOMER; ETHYLHEXYL GLYCERIN; SODIUM EDTA; POTASSIUM HYDROXIDE

Хм, нека някой друг се изкаже, на мен нещо ми е куц този състав...Всичко е супер, но липсва...емулгатора!Чак на 5о място, и то 1, и то по-скоро хумектант...Да не е ... руски?

# 1 089
ColorIndex, само моите ексфолианти останаха недоанализирани ooooh!

# 1 090

Хм, нека някой друг се изкаже, на мен нещо ми е куц този състав...Всичко е супер, но липсва...емулгатора!Чак на 5о място, и то 1, и то по-скоро хумектант...Да не е ... руски?
А за какво служи този емулгатор? Rolling Eyes
Не е руски, английски е. Защо реши, че руски?  Grinning
Ето сайта- http://www.purity-project.com/

# 1 091
ColorIndex, само моите ексфолианти останаха недоанализирани ooooh!
според мен няма, толкова знам. ако някой знае друго/повече: е нека! Ще ми е интересно и аз да науча нещо!

# 1 092

Ами руснаците (Мира козметик) не уважават изискванията на България да изписват целия си състав...емулгаторите - това са "спойващите" вещества между едно масло и водата.
Иначе знаеш какво става - разделяне на две.

# 1 093

Ами руснаците (Мира козметик) не уважават изискванията на България да изписват целия си състав...емулгаторите - това са "спойващите" вещества между едно масло и водата.
Иначе знаеш какво става - разделяне на две.
Това е целия състав на крема. Малко ли съставки ти се виждат?
Мерси иначе за отговора.   bouquet

Ще чакам и другите момичета да видя какво ще кажат.

П.С. Вече ми останаха само 8 страници непрочетени от темата Laughing Много е интересна..
Само да добавя малко инфо за да кажете дали е добре кремчето за мен - на 24, смесена кожа.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 22:05 от JeniB

# 1 094
Говорейки за талка:
lancome poudre majeur excellence

TALC, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, NYLON 12, SILICA, DIMETHICONE, TITANIUM DIOXIDE, LAUROYL LYSINE, PANAX GINSENG ROOT EXTRACT, GLYCERIN, GINKGO BILOBA/GINKGO BILOBALAEF EXTRACT, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, ALUMINA, MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE, CITRONELLOL, CETYL DIMETHICONE, BUTYLPHENYLMETHYLPROPIONAL, PARFUM, ALPHA-ISOMETHYLIONONE, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENECARBOXALDEHYDE, HEXYL CINNAMAL, ISOBUTYLPARABEN, METHYLPARABEN, PHENOXYETHANOL, PROPYLPARABEN, ETHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, [+/-MAY CONTAIN CL15850 / RED 7, CL19140 / YELLOW 5 LAKE, CL 42090 / BLUE 1 LAKE, CL73360 / RED 30, CL75470 / CARMINE, CL 77007 / ULTRAMARINES, CL 77163 / BISMUTH OXYCHLORIDE, CL77288 / CHROMIUM OXYDE GREENS, CL 77289 / CHROMIUM HYDROXIDE GREEN, CL 77492, CL 77499, CL 77491 / IRON OXYDES, CL 77510 / FERRIC FERROCYANIDE, CL  77742 / MANGANESE VIOLET ](F.I.L.B4968/3)

А какво трябва да се избягва в бялата козметика за кожа с розацея?
Ако има конкретни препоръки  Embarassed Hug Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт