За скъпата и евтината козметика

• 260 473
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 275
Да попитам и аз за състава на този крем

Надявам се да съм препесала правилно всичко  , това е крем на Гатино  / професионален
Хидроминерал .
Благодаря предварително !

Хидро - добре, но минерал ... Не знам какво имат предвид с името. Освен да съм недовидяла нещо измежду всички съставки.
Основната маса на крема е евтина, но вероятно приятна за ползване предвид наличието на течни емолиенти и силикон (това е винаги условно в зависимост от типа кожа).
Според мен активните са в малък процент. Има също много слаба УВ защита.
Смятам все пак, че ако не е много скъп е ОК. Иначе - може и нещо по-добро за високата цена.

Благодаря ти Sofi наистина крема е приятен за ползване , а по отношение на цената струва 72$
за 50 ml , доколко е евтин ... относително понятие, но за мен си права на тази цена
може и по добро!

# 1 276
  • Pierrefonds, CA
Sofi, kakво ще кажеш за тези съставkи. Крема е 'Vital Moisturising Cream' на Trilogy.

Purified water, vegetable glycerin, cetearyl wheat straw glycosides, cetearyl alcohol, rosehip oil, evening primrose oil, jojoba oil, almond oil, aloe vera, carrot oil, grapefruit seed extract, vitamin e, rose geranium oil, frankincense oil, lavender oil. In the product at less than 1%: phenol-xyethanol, iodopropynyl butylcarbamate.

Благодаря ти !   bouquet

Ели, хубави са ти съставките, натурални. Води ли се натурален крема?
Не знам как би ти действал, няма нито един синтетичен емолиент, който би подобрил значително усещането върху кожата. В смисъл, че естествените масла колкото и да са хубави в много случаи стоят прекалено  тежки и мазни.
Но ти си знаеш най-добре - ако ти е приятен ползвай си го, всичко си е ОК с крема.
Примерно аз запалена от вас и желанието ви за натуралност си направих за мен съвсем натурален продукт с всичко най вътре, но не можах да го понеса. Дадох го на майка ми - супер доволна е, нейната кожа е доста суха. Така че зависи от типа на кожата ти.

Мерси Sofi !
Да натурални,огранични са продуктите..
Ето сайта им:
http://www.trilogyproducts.com/main.asp?pid=993&sec=993

# 1 277
  • Торонто
Благодаря ти Sofi наистина крема е приятен за ползване , а по отношение на цената струва 72$
за 50 ml , доколко е евтин ... относително понятие, но за мен си права на тази цена
може и по добро!

72$?
Смятам, че има доста по-добри попадения за тази цена.
Разгледаните по-горе на Nuxe едва ли отстъпват. A сигурно са 40-50 лв.

# 1 278
Sofi, мерси   bouquet

# 1 279
  • София
....
Ето сайта им:

Къде се продават тези продукти? И има ли доставка до БГ?

# 1 280
  • Pierrefonds, CA
....
Ето сайта им:

Къде се продават тези продукти? И има ли доставка до БГ?

adrianna, погледни тук http://www.trilogyproducts.com/locations.asp?countryid=2 - продават се в Европа- Англия, Франция, Испания... Има и онлайн магазини.

# 1 281
може и по добро!

72$?
Смятам, че има доста по-добри попадения за тази цена.
Разгледаните по-горе на Nuxe едва ли отстъпват. A сигурно са 40-50 лв.

Благодаря , с участието ти в темата научих доста неща !  bouquet

# 1 282
Sofi, kakво ще кажеш за тези съставkи. Крема е 'Vital Moisturising Cream' на Trilogy.

Purified water, vegetable glycerin, cetearyl wheat straw glycosides, cetearyl alcohol, rosehip oil, evening primrose oil, jojoba oil, almond oil, aloe vera, carrot oil, grapefruit seed extract, vitamin e, rose geranium oil, frankincense oil, lavender oil. In the product at less than 1%: phenol-xyethanol, iodopropynyl butylcarbamate.

Благодаря ти !   bouquet

Ели, хубави са ти съставките, натурални. Води ли се натурален крема?
Не знам как би ти действал, няма нито един синтетичен емолиент, който би подобрил значително усещането върху кожата. В смисъл, че естествените масла колкото и да са хубави в много случаи стоят прекалено  тежки и мазни.
Но ти си знаеш най-добре - ако ти е приятен ползвай си го, всичко си е ОК с крема.
Примерно аз запалена от вас и желанието ви за натуралност си направих за мен съвсем натурален продукт с всичко най вътре, но не можах да го понеса. Дадох го на майка ми - супер доволна е, нейната кожа е доста суха. Така че зависи от типа на кожата ти.
Интересни продукти, но в никакъв случай не и натурални - за целта трябва всички инградиенти (до един, без изключения) да са натурални или натурално сходни.
Освен това, четейки сайта им, стигам до заключението, че са слаби в R&D- екстрактът от грейпрутови семки може да е антиоксидант (както и Вит Е), но в никакъв случай и консервант! Писах вече, че с него се фалшифицира, но номера върви само при слаби фирми - вътре в тези "екстракти" е фрашкано я с бронопол, я с тиазолинони, я други конвенционални консерванти и съвсем не натурални. В случая има и феноксиетанол и особено iodopropynyl butylcarbamate.

# 1 283
Искам да питам Софи и CI за кремовете, съдържащи витамин С. Много марки предлагат такива кремове. Аз съм чела, някъде, че витамин С всъщност е твъдо вещество и течната форма, която се влага в кремовете няма това действие, което се описва в рекламите.  Има ли разновидност на витамин С, която може да се вложи в крем и да се отрази добре на кожата.Например в момента имам една мостра на крем на La roche-posay Active C,  която съдържа Asorbic Acid - предполагам това вит. С. Та въпросът ми в крайна сметка е има ли такова чудо - крем с витамин С?

# 1 284
  • Торонто
CI, чела съм на няколко места във форума мненията ти за 100% натуралност. Не искам да влизам в спорове с теб, но мисля, че все пак имаш малка грешка - 95% натурални продукти са достатъчни, за да клеймват natural.
Допускам, че информацията ти може да е от сайта на Ecocert, където аз попаднах на същото, което пишеш ти.
Факт е обаче, че в лабораторията имам Formulation Guidelines на Ecocert, който да ни напътства в разработката на натурални и органик продукти и там изрично е написано :95%.

# 1 285
Здравейте!Може ли да ми кажете дали си заслужава този шампоан. Казва се Pregain и е за косопад. Ето съставките:
Вода, лаурил-сулфат, натриев лаурет, лимонена киселина, парфюм, натриев хлорид.

Благодаря предварително!

Сигурна ли си, че това са всички съставки?
Ако да - отврат.
Много по-вероятно е да докара косопад отколкото да го спре.
Колко струва?

Преди 10 години някъде, ми го бяха изписали този шампоан заради силен косопад. Много хубав ми се стори тогава, косата ми много се подобри.

То и за неспециалист е видно, че има 5 съставки на кръст от които: 2 пенителя (най-евтините и дразнещите), парфюм да ти мирише приятно, лим. к-на да свали високото рН от пенителите - сгъстено всичко това с готварска сол (натриев хлорид).
Евентуално може да не влияе зле на косата, но да прави добро - категорично не. Няма дори една съставка, за която да се хванеш, няма нищо, което да действа по някакъв начин за подобряване вида на косата и/или намаляне на косопада.
По-напред CI беше написал, че цената на килограм такъв продукт е 30 ст. (цитирам по памет), но нещо такова е.
Но всеки си решава - на който му харесва да дава 9 лв. за 250 г.

Pregain съдържа:
Вода, ТЕА лаурил-сулфат, натриев лаурет сулфат, кокамид ДЕА, кокамидопропилбетаин, пропиЛенгликол, двунатриев Едетат, лимонена киселина, парфюм, натриев хлорид

Аз си го купих за 7лв и някакви стотинки. За мен съдържанието не е нещото, по което да съдя за качеството на един продукт. Безкрайно много пъти съм наблюдавала умишлени пропуски на съставки в описанието на какви ли не стоки. За ефекта на този продукт не бих се съмнила дори лауреат по химия да ми твърди, че е боклук без да го е пробвал.

# 1 286
  • Торонто
Искам да питам Софи и CI за кремовете, съдържащи витамин С. Много марки предлагат такива кремове. Аз съм чела, някъде, че витамин С всъщност е твъдо вещество и течната форма, която се влага в кремовете няма това действие, което се описва в рекламите.  Има ли разновидност на витамин С, която може да се вложи в крем и да се отрази добре на кожата.Например в момента имам една мостра на крем на La roche-posay Active C,  която съдържа Asorbic Acid - предполагам това вит. С. Та въпросът ми в крайна сметка е има ли такова чудо - крем с витамин С?

Ако е изписано на етикета като ascorbic acid - вероятно става въпрос за прахообразния вит C, който е много нестабилен.
По-стабилни и надеждни форми са: ascorbyl palmitate (маслоразтворим дериватив на вит C - гъста течност е) и ascorbyl glucoside (прахообразен). Те разбира се много по-скъпи от ascorbic acid. Моят съвет е ако искаш крем с вит C да следиш именно за тези начини на изписване.
Ако искаш пусни им една търсачка и на трите и ще излезе много инфо сигурна съм.
Добре ще е CI и да се изкаже като химик коя форма наистина е най-ефективна в козметичен продукт (изключвам напълно първата спомената).

# 1 287

Ако е изписано на етикета като ascorbic acid - вероятно става въпрос за прахообразния вит C, който е много нестабилен.
По-стабилни и надеждни форми са: ascorbyl palmitate (маслоразтворим дериватив на вит C - гъста течност е) и ascorbyl glucoside (прахообразен). Те разбира се много по-скъпи от ascorbic acid. Моят съвет е ако искаш крем с вит C да следиш именно за тези начини на изписване.
Ако искаш пусни им една търсачка и на трите и ще излезе много инфо сигурна съм.
Добре ще е CI и да се изкаже като химик коя форма наистина е най-ефективна в козметичен продукт (изключвам напълно първата спомената).
Може да е енкапсулиран вит С, тогава ОК. Иначе както всички антиоксиданти се скапва много бързо. Иначе маслоразтворимите естери наистина са много по-стабилни и по-скъпи (6-10 пъти), и палмитата и глюкозида обаче са твърди.

# 1 288
  • Торонто
Е добре де, при нас сa както казах гъста течност палмитата, а прах - глюкозида. Значи ли, че има нещо нередно с тях?

# 1 289
Благодаря на Софи и CI за отговорите. Ще се опитам да ги запомня тези съставки или поне ще знам, че не трябва да си купувам крем с asorbic acid. Това, което CI e написал за енкапсулирания витамин С не го разбрах.
Иначе като пуснах  в търсачката тези съставки, които Софи  е написала и на първите две места излезе нашата тема.

Имам още един въпрос и към Софи и към CI. Тази тема в крайна сметка полезна ли е за вас по някакъв начин в професионално отношение? За нас, които четем и пишем, е ясно. Обаче съм се чудила дали въпросите, които задаваме или пък нашите коментари като потребители на козметичните продукти ви носят някаква информация, която бихте използвали в работата си? 

Общи условия

Активация на акаунт