За скъпата и евтината козметика

• 260 590
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 470
Днес направих малък преглед на всички шампоани които се продават в търговската мрежа
от така наречения нисък клас във всички основният пенител е  SLES  така по накратко го наричат Sofi и CI   само в един от шампоаните на Пантен той всъщност е 2*1  шампоан балсам
пенителят беше   Ammonium laureth sulphate  !  С риск да стана досадна макар че беше обяснено
в предните страници ще помоля CI , Sofi да напишат основните  добри  съставки които трябва да съдържа един балсам за коса примерно първите 5-6 и какво действие имат върху косата ?
Съжалявам ако ви карам да се повтаряте но за мен поне химията е загадка!
С ваша помощ ще влезем в час... дано е скоро ...
ееее, при балсамите навлизаме в дълбокото вече - с отмиване, без, маски, за суха; боядисана;увредена; мазна; руса, червена и прочие коси. Те са вече и емулсии!
Всичките имат някакъв мастен алкохол (цетилов и фамилия), кватернер (цетримониев или други хлорид, метосулфат и прочие), екстракт, нещо за скалпа и така. Но са много по-разнообразни от шампоаните!

# 1 471
Не питах за "биороза", а за "биофреш".
Аз съм много далеч от идеята да давам уроци по маркетинг. Опазил ме Господ!
Темата е за козметика, не за маркетинг.
(Ако беше щеше да ми е много интересна стратегията за налагане на бранда.)
Твърдо съм привърженичка да се поскрепя българското производство, ако не беше така щях просто да продължа да посещавам бюти зони и ягодки. Доста по-лесно е.

# 1 472
  • Кацнала на едно дърво.
Не знам дали е подходящ моментът.  Laughing За балсами си говорите, виждам. И толкова научно. Браво.  Hug
Искам да похваля един крем за лице. "Скин йога" на "Артдеко". (Купувам го от тук, т.е. внася се в България).
Ето сайт:
http://www.artdeco.de/en/cosmetics/whats-new/skin-yoga-face-inno … new-products.html
Ако има интерес, бих могла да препиша съставките.

# 1 473
  • София
Някъде напред в темата имаше въпрос за маслата на Икаров, но нямаше отговор. Сега изрових две и гледам че след основната съставка (например Simmondisa chinesis oil на жожобата) другите съсавки са:
Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Citric Acid.
Моля ви, изкажете мнение за тези масла, тъй као повечето сме с впечатление че са абсолютно натурални и полезни продукти.

Да, натурални са, нали за това са растителни масла.
Нещо май не разбрах другата част?

Ами въпроса ми е за доълнителните съставки, които съм написала,не за основната.
И като цяло според теб тези масла ефективни ли са за кожата и косата?

# 1 474
Не питах за "биороза", а за "биофреш".
Аз съм много далеч от идеята да давам уроци по маркетинг. Опазил ме Господ!
Темата е за козметика, не за маркетинг.
(Ако беше щеше да ми е много интересна стратегията за налагане на бранда.)
Твърдо съм привърженичка да се поскрепя българското производство, ако не беше така щях просто да продължа да посещавам бюти зони и ягодки. Доста по-лесно е.
Благодаря за уточнението!
Биофреш е малка фирма, нормално е да не е особено позната. Но маркетинга е в основата на успеха, не само на козметичните фирми!
За съжаление българските фирми са трагични откъм маркетинг, а по мое мнение Биофреш е доста успешна точно заради подхода си! Името е много иновативно (като Арома например), сайта им е готин!
Не казвам, че са най-добрите, това е много индивидуално! Но са една от малкото, които имат нещо като стратегия. Другите...да продават евтинджоси им дай...
И най-вече: залагат на изконните ни традиции: сериите им не се казват "белла" или нещо друго натруфено - ВИНАГИ има името на България! Това е много, много  важно!  

# 1 475
Някъде напред в темата имаше въпрос за маслата на Икаров, но нямаше отговор. Сега изрових две и гледам че след основната съставка (например Simmondisa chinesis oil на жожобата) другите съсавки са:
Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Citric Acid.
Моля ви, изкажете мнение за тези масла, тъй као повечето сме с впечатление че са абсолютно натурални и полезни продукти.

Да, натурални са, нали за това са растителни масла.
Нещо май не разбрах другата част?

Ами въпроса ми е за доълнителните съставки, които съм написала,не за основната.
И като цяло според теб тези масла ефективни ли са за кожата и косата?
другите са витамин Е и вит С естер (и двата маслени антиоксиданти), яйчен протеин, лимонената киселина няма как да е вътре: тя е водоразтворима, и маслонеразтворима.
Маслата, и витамините, са разбира се ОК за кожата, важното е терапевтичната концентрация.
На косата и е все тая.

# 1 476
Ето състав на един подхранващ балсам за коса?
aqua,propylene glycol,cetearyl alcohol,cetrimoniumchloride,myristyl alcohol,imidazolinyl urea,lactose,citric acid,parfum,disodium edta,linumusitatissimum oil,pollyquaternium-7
tocopherol,lactisproteinum , calcium aluminium borosilicate, sodium dehydroacetate ,
sorbic acid, sodium methylparaben, simethicone, tetrasodium edta, silicon dioxide,
diamond powder, ci 77891 , ci 77861 , limonene, linalool, butylphenyl , methylpropional

Предполагм , че повечето се интерисуват от балсами за подхранване и за боядисани коси
при възможност ще потърся още съставки на балсами ,  а какво ти е мнението за този?

pollyquaternium-7  това не действа ...

# 1 477
Биорозата е готов за сертифициране натурален продукт (ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ОПИТ ВЪОБЩЕ), т.е. в него всички съставки отговарят на немските критерии за натурални продукти. Учудвам се, че сте готови да дадете 50-100-200 лв за небългарска марка, професионал и други дрън-дрън, а за качествен български продукт - не?
Знаете ли колко струва 1 кг розово масло? 5000 (пет хиляди) евро за килограм! Розовата вода мисля е стотина пъти по-евтина, мисля, но и 10 лв/кг не са малко!
Да, основната маса е сходна, затова е и серия - вижте и западните марки. Разликите може сама да си видите, няма защо аз да ги изброявам! Цитирайте ми Нюкс, или Веледа?
И да попитам какво значи което за БГ козметика ми се вижда малко в повече?
Знаете ли по какво се различават болшинството родни продукти от вносните? По нищо! Всички ползват едни и същи суровини, правят се на еднакви машини...Извинявайте, но такова мнение след всичките тука постнати състави може да ме изкара извън нерви!
48 лв за 125 мл силиконов флуид...но на Керастаз! Знаете ли, че този продукт не струва и 4.80? Съвсем сериозно, защото мога много прецизно да го сметна!!! Не казвам, че не струва, дори напротив - чудесен е! Но жена ми например позлва създадения от мен, който е в пъти по-добър!
Но този Керастаз ви изпомпва парите навън...
Сметката ми е следната:Биороза отговаря на немските критерии според тебе,същото твърдят Ап.Шелер за себе си.
Биорозата е 18 лв.,последно си купих Ап.Шелер за около 13 лв.,който ми действа много добре.
В серията на Биофреш Роза(не био),кремовете са 5-6 лв.,в Биото изведнъж стават с по 10 лв. отгоре.Твърдят,че и в двете серии се използва розово масло,само дето в Био-то не слагат консерванти.Откъде идва тази разлика тогава?Ами поради нарасналия интерес на хората към всичко "био"и "еко".Т.е. яхват вълната.Лошо няма,но нали това обсъждаме тук-заслужава ли си даден продукт цената или не?
Освен това имам розова вода от производител,та реших,че кожата ми ще получи достатъчно биороза  Simple Smile.
Аз също съм за БГ производството  Peace Но ми е писнало да ми казват"това в чужбина струва толкова и толкова,значи и нашето трябва да има такава цена"-не само за козметика,за всичко по принцип.Пък дали е покрило критериите и т.н. няма значение.Какво му е специалното на маркетинга на Биофреш?Най-скапаният,който съм виждала.Писах им и ми дадоха имената на десетина обекти в моя град,където зареждат.Нито един не работи с тях,били им слаби дистрибуторите,а във фирмата дори не знаят!!Накрая  ми писаха телефоните на дистрибуторите им да ги търся,за да си поръчам.Моля??Аз да ги търся??
А и смятам,че всеки има право да решава накъде ще си "изпомпва"парите...

# 1 478
.

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 22:47 от gevestra

# 1 479
Момичета и момчета Wink и по-специално към авторката, се обръщам Peace, не мислите ли, че е време за "За скъпата и евтината козметика" 2 част Wink Просто предложение, тъй като настоящата стана доста обширна и вече е "трудоемко" Mr. Green изчитането на толкова много страници, за да откриеш подходящата за себе си информация Peace

# 1 480
Ето състав на един подхранващ балсам за коса?
aqua,propylene glycol,cetearyl alcohol,cetrimoniumchloride,myristyl alcohol,imidazolinyl urea,lactose,citric acid,parfum,disodium edta,linumusitatissimum oil,pollyquaternium-7
tocopherol,lactisproteinum , calcium aluminium borosilicate, sodium dehydroacetate ,
sorbic acid, sodium methylparaben, simethicone, tetrasodium edta, silicon dioxide,
diamond powder, ci 77891 , ci 77861 , limonene, linalool, butylphenyl , methylpropional

Предполагм , че повечето се интерисуват от балсами за подхранване и за боядисани коси
при възможност ще потърся още съставки на балсами ,  а какво ти е мнението за този?

pollyquaternium-7  това не действа ...
Стига с този термин "подхранване на коси" - мъртвец не се подхранва!
Боядисаната коса има нужда от "запушване" на порите, за да не "избяга" боята на първо място.
След това има нужда от "заглаждане" увредените участъци, защото боядисването е много хард процедура, както каза Софи за шишарката - точно такава е косата! Та трябва да "китваме" участъците между  отделните люспици, за да е гладък косъма, и като примерно огледало да отразява светлината - така визията е за "жива, хубава" коса.
Най-лесното е да затворим шишарката с киселина - споменатия евтин цетримониев хлорид работи и като такъв полепва по косата, тушира негативния и повърхностен статичен заряд. Също и лимонена киселина.
Пропиленгликола е вид овлажняващ продукт, но той е за скалпа. Също евтин.
Маслен компонент - цетилов+ стеарилов алкохол - цетеарилов. Евтин компонент.Миристин- тоже.
Боросиликата не го знам, има и някакви силикони.УАУ, димантен прах, кво да кажа...айде няма.
PQ7  е около 1 евро за кило, хубавите са по 20, 30, 40, 50 евро за кило, сещаш ли се защо?
Балсам като балсам е този, обикновен.

# 1 481
Биорозата е готов за сертифициране натурален продукт (ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ОПИТ ВЪОБЩЕ), т.е. в него всички съставки отговарят на немските критерии за натурални продукти. Учудвам се, че сте готови да дадете 50-100-200 лв за небългарска марка, професионал и други дрън-дрън, а за качествен български продукт - не?
Знаете ли колко струва 1 кг розово масло? 5000 (пет хиляди) евро за килограм! Розовата вода мисля е стотина пъти по-евтина, мисля, но и 10 лв/кг не са малко!
Да, основната маса е сходна, затова е и серия - вижте и западните марки. Разликите може сама да си видите, няма защо аз да ги изброявам! Цитирайте ми Нюкс, или Веледа?
И да попитам какво значи което за БГ козметика ми се вижда малко в повече?
Знаете ли по какво се различават болшинството родни продукти от вносните? По нищо! Всички ползват едни и същи суровини, правят се на еднакви машини...Извинявайте, но такова мнение след всичките тука постнати състави може да ме изкара извън нерви!
48 лв за 125 мл силиконов флуид...но на Керастаз! Знаете ли, че този продукт не струва и 4.80? Съвсем сериозно, защото мога много прецизно да го сметна!!! Не казвам, че не струва, дори напротив - чудесен е! Но жена ми например позлва създадения от мен, който е в пъти по-добър!
Но този Керастаз ви изпомпва парите навън...
Сметката ми е следната:Биороза отговаря на немските критерии според тебе,същото твърдят Ап.Шелер за себе си.
Биорозата е 18 лв.,последно си купих Ап.Шелер за около 13 лв.,който ми действа много добре.
В серията на Биофреш Роза(не био),кремовете са 5-6 лв.,в Биото изведнъж стават с по 10 лв. отгоре.Твърдят,че и в двете серии се използва розово масло,само дето в Био-то не слагат консерванти.Откъде идва тази разлика тогава?Ами поради нарасналия интерес на хората към всичко "био"и "еко".Т.е. яхват вълната.Лошо няма,но нали това обсъждаме тук-заслужава ли си даден продукт цената или не?
Освен това имам розова вода от производител,та реших,че кожата ми ще получи достатъчно биороза  Simple Smile.
Аз също съм за БГ производството  Peace Но ми е писнало да ми казват"това в чужбина струва толкова и толкова,значи и нашето трябва да има такава цена"-не само за козметика,за всичко по принцип.Пък дали е покрило критериите и т.н. няма значение.Какво му е специалното на маркетинга на Биофреш?Най-скапаният,който съм виждала.Писах им и ми дадоха имената на десетина обекти в моя град,където зареждат.Нито един не работи с тях,били им слаби дистрибуторите,а във фирмата дори не знаят!!Накрая  ми писаха телефоните на дистрибуторите им да ги търся,за да си поръчам.Моля??Аз да ги търся??
А и смятам,че всеки има право да решава накъде ще си "изпомпва"парите...
Абсолютно си права къде ще си дадеш парите, далеч съм от тази мисъл, опазил ме Бог!
Мисля, че 13-18 лв не е голяма разлика, не смятам Апотеке Шелер за нещо повече, аджеба щото са немски. Не яхват вълната, а правят продукти, които другите родни производители не смеят.
Разликата между обикновената роза и биорозата е огромна. Няма да се впускам в подробности, но не е само липсата на консервант, която, вярвай ми, е доста голяма като пари (в пъти).
Има емулгатор, има маслени компоненти, не е само розовата вода.
Ще вземе да излезе, че рекламирам Биорозата, не дай Боже!
Аз ако имам проблеми пиша на мейла и не се занимавам повече - така е - това са техните пари и те трябва да си ги заслужат! Тук си не 100, 1000 % права!
Нека кажа и подробност за маркетинга на Биорозата - предлага се предимно по хубавите хотели, на определени места, които се посещават от чужденци и по-богати българи. Тези хора могат да оценят продукта, и това смятам за правилно. Няма смисъл да е във всеки магазин - продуктите не са за всеки, точно така, както ЛОреал утепаха претенциите на Арома навремето.
напиши им на сайта - ако не реагират им тегли една майна с най-чисти помисли!
Твоето желание е най-важното!

# 1 482
а по мое мнение Биофреш е доста успешна точно заради подхода си! Името е много иновативно (като Арома например),

Козметиката продава основно мечти в бурканчета. Името е далеч от иновативността. Звучи като препарат за почистване на съдове.
Ако няма търговска марка, от чиято "слава" да се вземе, то звученето се избира по-скоро да е напомнящо на звучна елфическа дума, която не можеш да откриеш в тълковния речник на БАН. Явно не е ориентирана към "медицинска козметика", така че взаимстването от термини също би било неоснователно.

Другите...да продават евтинджоси им дай...

В отрасъл, където субективната преценка на консуматора е по-силна от обективната...
Никой не продава просто вода с еди какви си качества, продават се МАРКИ!

ВИНАГИ има името на България! Това е много, много  важно!  

Не толкова, не толкова.
България е много важно нещо! Наистина много, много важно, милиони са загинали за това!
Имаме разлика в мненията, нищо особено, дори най-нормалното нещо. За мен е иновативно и актуално "био" - то е суперсъвременно (фирмата е поне от 4-5 години), "фреш" - свежо, истинско, природно. ( Никъде не виждам медицински термин, нито козметика. За почистване на съдове - дай ми пример, плс?) Така аз мисля.
Може да се направи козметика, която работи, а не продава мечти. Аз ползвам такава, мога да направя такава.
Мое мнение.
Бренд се прави, няма как наготово. Но трябва труд, труд, труд и пак труд.

# 1 483
Учудвам се, че сте готови да дадете 50-100-200 лв за небългарска марка, професионал и други дрън-дрън, а за качествен български продукт - не?

Аз с удоволствие бих дала тези пари за български продукти но за кои?
Имам няколко опита с българска козметика които се оказаха доста неуспешни , примерно крем за очния контур който така щипеше , и въпреки усилията ми да го ползвам не можах!
За такава боса химичка като мен , е трудно да разгадая състава и да кажа ето това е добро...

# 1 484
Учудвам се, че сте готови да дадете 50-100-200 лв за небългарска марка, професионал и други дрън-дрън, а за качествен български продукт - не?

Аз с удоволствие бих дала тези пари за български продукти но за кои?
Имам няколко опита с българска козметика които се оказаха доста неуспешни , примерно крем за очния контур който така щипеше , и въпреки усилията ми да го ползвам не можах!
За такава боса химичка като мен , е трудно да разгадая състава и да кажа ето това е добро...

Е за това говорим: болшинството сте абсолютно прави, но има един, макар и минимален опит и оппа - ми много скъпо за български продукт! И защо? Откъде накъде? Това ни убива!
Ето това не го приемам!
Просто тези продукти наистина са скъпи, пардон добри, въобще не са скъпи!
Може ли да се дават над 400 лв за ЕЙвън на поръчка?
Айде стига, че пак ще друсна националистическа тирада!
Но по новините за това говорят - българите заминават в Испания и Гърция да берат маслини, щото тука им дават 300-400 лв. Е, как да им дадат повече? Ми дайте им на тези фирми да печелят! Но не на всички!
Моето мнение е: нека да направят наистина добри продукти - ето вие всички тука ще си ги купите! Но наистина добри!

Общи условия

Активация на акаунт