За скъпата и евтината козметика

• 260 548
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 575
  • Торонто
Здравейте,
попадна ми тестер на Perfectionist [CP+] на Estee Lauder - противобръчков серум. Все още няма бръчки, но искам да попитам специалистите, дали този серум е превантивен или по-скоро заглажда вече появилие се бръчки? И като цяло как намирате този продукт? Аз мога само да кажа, че е изключително приятен при нанасяне и попива моментално.

Наблъскан е отвсякъде с какви ли не активки. Изглежда наистина и приятен на апликация с тези силикони. За съжаление silica е доста напред в списъка с цел да попива излишната мазнина ако има такава и да ти прави още по-хубаво усещането, но се асоциира и с белодробни заболявания. Това разбира се е ако се вдишва на прах, но така или иначе има я тази дискусия за него.
Между другото много продукти го съдържат и аз лично не вярвам от крема да влияе на белите дробове. Казвам ти го само защото обикновено се слага по-назад.
Иначе този крем много повече си заслужава парите от кремчето на Герлен, а те даже сигурно са и по-малко.

# 1 576
  • Торонто
Въпросът ми е следният:Има ли съществена разлика, и ако да- каква е тя, между професионалната козметика и тази предназначена за домашна употреба?

Коя професионална визираш? Остави боите за коса на заден план че там е по-засукано.
Другите продукти - аз и да ти кажа ти не вярваш  Wink. Ето говорехме, че Керастаза не е кой знае какво както и Рене, но вие си казахте, че друго няма да купите.

Казвам ти от опит - правим продукти за фирми, които имат професионални салони и Спа центрове, същевременно продават и на дребно по магазините или в интернет. Едни и същи рецептури им даваме и те много добре знаят.
При други фирми може да не е така, но при нас е. А ние имаме много марки и всички до една са на този принцип, затова си вадя извод, че е масова практика.

# 1 577
  • Торонто
Бих искала да попитам какво  е мнението ви за два крема. Първият е  Freezi и го дават като алтернатива на ботокса

Aqua (Water), Cyclopentasiloxane, Camellia Sinesis Leaf Extract, Gynostemma Pentaphyllum Extract, Sorbitan Stearate, Glycerin, Butrospermum Parkii (Shea Butter), Polysilicone-11, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Boswellia Serrata Extract, Hydrolyzed Hibiscus Esculentus Extract, Dextrin, Dimethicone, Stearic Acid, Carnosine, Sorbityl Laurate, Hydrogenated Lecithin, Triethanolamine, Sodium PCA, Thioctic Acid, Carbomer, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben

А този е Elemis

Water (Aqua), Glyceryl Stearate SE, Glycerin, Glyceryl Polyacrylate, Glyceryl Polymethacrylate, Propylene Glycol, Dimethicone, Isononyl Isononanoate, Triticum Vulgare Germ Oil (Wheat), Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojoba), Chlorella Vulgaris Extract, Padina Pavonica Extract, Daucus Carota Sativa Seed Extract (Carrot), Porphyridium Cruentum Extract, Acacia Decurrens Absolute, Rosa Damascena Flower Absolute, Lecithin, Ginkgo Biloba Extract, Phenoxyethanol, Cetyl Alcohol, Stearic Acid, Polyacrylamide, Xanthan Gum, Chlorphenesin, Methylparaben, Laureth 7, Disodium EDTA, Butylparaben, Ethylparaben, Tocopheryl Acetate, Propylparaben, Isobutylparaben, Hydroxyisohexyl 3 Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Citronellol

Благодаря предварително

В първия някои активни не са ми познати, а може би именно те са алтернативата на ботокса, не знам. Няма да го коментирам много, но във всеки случай Oryza Sativa (Rice) Bran Extract е класика в anti-aging продуктите. Много добри изследвания има.

Втория - малко тъпо изглежда толкова много активни, че някои от тях и наистина работещи, но съвсем тривиални съставки за маса - Cetyl Alcohol, Stearic Acid . Вярно, че са по-назад в списъка, няма проблем с тях, но се чудя за какво въобще са ги сложили да развалят картинката.
Добре е, аз го харесвам, като знам особено, че порфиридиума му е 200$ килограма Simple Smile).
Това е вид dark algae, също клеймва anti-age.

# 1 578
  • Торонто
по повод кремовете на NUXE искам да попитам на какво се дължи така наречения " кир ефект" или по точно при нанасяне крема попива добре, но после започва да се рони ? 
Взех си два различни крема от техните но и при двата се получава този ефект ?

Аз ще ти кажа, тя Софи се чуди какво не им харесвам на карбомерите -точно този "кир ефект". Гадна работа!
Може да се получи и при гадна формулация с много твърди мазнини - стеарин, цетилов алкохол, глицерин моностеарат.
Вкарваш ксантанова гума и го няма това, силиконов еластомер - заспива кадифен, мек филм, уникален на допир!
[/quote]

С първата причина сем съглaсна, но с втората за карбомера няма как да се съглася.
Кремове с до 0.3% карбомер са си супер гладки. За по-голям процент не знам.
Отделно пък има продукти изцяло на база silicone crosspolymer, които определено си отделят кир след намазване (за DC 9040 става въпрос, но наистина в огромен процент).
Иначе по принцип за усещането от силиконите аз съм последният човек, който ще го оспори.

# 1 579
  • Торонто
Здравейте, побутвам си въпроса от преди няколко страници за околоочния ми крем. Доколкото разбирам, е доста натурален, стои естествено, но когато си мия лицето чувствам, че сякаш ми се свлича от кожата. Това означава ли че кожата не го абсорбира?

Ingredients: Purified Water, Glycerin, Witch Hazel Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Green Tea Extract, Aloe Vera Gel, Stearic Acid, Glyceryl Stearate SE, Cetyl Alcohol, Jojoba Oil, Xanthan Gum, Allantoin, Panthenol, Ascorbyl Palmitate (Vit. C), Pycnogenol®, Hyaluronic Acid (Actimoist® Bio-2), Tocopheryl Acetate (Vit. E), Retinyl Palmitate (Vit. A), Citricidal®, Phenoxyethanol.

Изобщо, кремове, които се "държат" така, долнокачествени ли са?

Благодаря!

За състава мога да ти кажа, че е средна работа според мен. Макар че зависи, може и като добър да се класифицира пред вид, че има 3 екстракта в приличен процент. А и други активни има, определено. Не ми харесва, че масата е доста тривиална и вероятно не дава някакво уникално усещане върху кожата. Може и затова да не ти попива добре, не съм сигурна обаче.

# 1 580
CI, Благодаря ти за отговорите които си ми написал. Ценя мението Ви както и това на Софи и с удоволствие 4ета тематаHug

# 1 581
  • Paris
Въпросът ми е следният:Има ли съществена разлика, и ако да- каква е тя, между професионалната козметика и тази предназначена за домашна употреба?

Коя професионална визираш? Остави боите за коса на заден план че там е по-засукано.
Другите продукти - аз и да ти кажа ти не вярваш  Wink. Ето говорехме, че Керастаза не е кой знае какво както и Рене, но вие си казахте, че друго няма да купите.

Казвам ти от опит - правим продукти за фирми, които имат професионални салони и Спа центрове, същевременно продават и на дребно по магазините или в интернет. Едни и същи рецептури им даваме и те много добре знаят.
При други фирми може да не е така, но при нас е. А ние имаме много марки и всички до една са на този принцип, затова си вадя извод, че е масова практика.

Благодаря, Софи. Не си права, че не вярвам и с удоволствие бих пробвала  марка шампоан по твоя препоръка Hug

# 1 582
след дълго четене аз се спрях на този крем:
ето съставките - water , glycerin , cyclohexasiloxane , alcohol denat,hydrogenated polyisobutene , myristyl , myristate , stearic acid , potassium setil phosphate , ammonium polyacryloydimethyl , taurate , xantan gum , polyphosphorcholine glycol acrylate , acrylates  copolymer , butylene glycol , phenoxyenthanol , caprylyl glycol , parfum
дано нищо не съм пропуснала , много ще бъда благодарна за мнение   bouquet
защо само аз не получих отговор , вече си прехвърлям въпроса няколко страници  Rolling Eyes

# 1 583
Здравейте,
попадна ми тестер на Perfectionist [CP+] на Estee Lauder - противобръчков серум. Все още няма бръчки, но искам да попитам специалистите, дали този серум е превантивен или по-скоро заглажда вече появилие се бръчки? И като цяло как намирате този продукт? Аз мога само да кажа, че е изключително приятен при нанасяне и попива моментално.

.
Иначе този крем много повече си заслужава парите от кремчето на Герлен, а те даже сигурно са и по-малко.
    ooooh!
  Сега вече,преди да си купя,какъвто и да е крем,първо ще му поствам съставките в тази тема! Grinning Стига Софи(както  и CI) все така  имат време и желание да ни косултират.  bouquet

# 1 584
Здравейте, побутвам си въпроса от преди няколко страници за околоочния ми крем. Доколкото разбирам, е доста натурален, стои естествено, но когато си мия лицето чувствам, че сякаш ми се свлича от кожата. Това означава ли че кожата не го абсорбира?

Ingredients: Purified Water, Glycerin, Witch Hazel Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Green Tea Extract, Aloe Vera Gel, Stearic Acid, Glyceryl Stearate SE, Cetyl Alcohol, Jojoba Oil, Xanthan Gum, Allantoin, Panthenol, Ascorbyl Palmitate (Vit. C), Pycnogenol®, Hyaluronic Acid (Actimoist® Bio-2), Tocopheryl Acetate (Vit. E), Retinyl Palmitate (Vit. A), Citricidal®, Phenoxyethanol.

Изобщо, кремове, които се "държат" така, долнокачествени ли са?

Благодаря!

Точно това е теста, по който аз лично определям лошите продукти, без да им знам състава - ако след нанасяне и попиване се намокриш с вода и се "разлигавят" - сякаш ми се свлича от кожата. Това означава, че кожата не го абсорбира. Правят гаден твърд филм върху кожата. Ето ги виновниците:
Stearic Acid, Glyceryl Stearate SE, Cetyl Alcohol
Всички до един евтини твърди мазнини и емолиенти.

# 1 585
след дълго четене аз се спрях на този крем:
ето съставките - water , glycerin , cyclohexasiloxane , alcohol denat,hydrogenated polyisobutene , myristyl , myristate , stearic acid , potassium цetil phosphate , ammonium polyacryloydimethyl , taurate , xantan gum , polyphosphorcholine glycol acrylate , acrylates  copolymer , butylene glycol , phenoxyenthanol , caprylyl glycol , parfum
дано нищо не съм пропуснала , много ще бъда благодарна за мнение   bouquet
защо само аз не получих отговор , вече си прехвърлям въпроса няколко страници  Rolling Eyes
Овлажняващ крем, нищо особено. Сигурно е приятен на нанасяне, може да стои като гел дори. - акрилати, акрилати, полимери.

# 1 586
Здравейте,

.
    ooooh!
  Сега вече,преди да си купя,какъвто и да е крем,първо ще му поствам съставките в тази тема! Grinning Стига Софи(както  и CI) все така  имат време и желание да ни косултират.  bouquet
А най-доброто за мен би било малко от малко да се понаучите, или да питате тези, които искат да ви продадат нещо. Не може всичко да се знае, но може да се научи човек къде да търси и какво да чете.

# 1 587
- акрилати, акрилати, полимери.
а за по-неуките какво означава това ?

# 1 588

Благодаря, Софи. Не си права, че не вярвам и с удоволствие бих пробвала  марка шампоан по твоя препоръка Hug
По принцип би трябвало да има. Професионална в смисъл, че се поставя агресивно нещо, което още повече е на място, което сам не можеш да си обслужиш или трябва много прецизно да се премери и засече време - боя, пилинг, прическа, масаж. Например определен цвят боя, специфичен спрямо тези в магазините, която няма как да се продаде в десеткихиляден тираж, но определени хора за определени случаи ще искат. Кичури, специален ефект и т.н.
Или пилинг с висок % киселини. Или специфичен продукт за даден дерматологичен проблем.
Но вече дотолкова се спекулира с това, че въпросът май става риторичен...Всеки бренд има свой "профешънъл"...Да бе, да!

# 1 589
- акрилати, акрилати, полимери.
а за по-неуките какво означава това ?
синтетични полимерни сгъстители, с които се работи мн лесно, но аз не съм им фен.
Има достатъчно натурални и с далеч по-готино усещане, но тези са си евтинджоси и те така.

Общи условия

Активация на акаунт