За скъпата и евтината козметика

• 260 378
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 620
Още един такъв шампоан- "Ревалид", но старата формула. Новият "Ревалид" в нова опаковка и с уж подобрен състав е със СЛЕС на втора позиция. Все още по аптеките има от старото производство в годност.

# 1 621
Аз не гледах тия 2 в 1, защото ми замазняват нещо (с мазен скалп съм)..........обаче от тези, които бяха за мазна коса, и пантен и уош енд го (то ми бръмна главата от гледане) имаха на второ място СЛЕС. Инак ясно е , че от по-скъпите би трябвало да има нещо по-щадящо. Какво излиза, че човек не може да се измие, ако не хвърли 20-30 лева (и то пак не е сигурно). Е как после да не съм фалирала. Да взема скини да тръгна, та да си реша въпроса. Разгледах и 6-7 детски - при тях същата работа, СЛЕС е на второ място - само един Веледа намерих и го купих (няква миниатюрна тубичка) за към 6 лева. И един Нивея, но пък той може нещо друг да има - не съм преписвала никакви състави, гледах само дали има СЛЕС и на кое място е посочен. Фито едно гледах за мазна коса (май Фитопанама беше) и то имаше СЛЕС, вярно беше по средата, това беше напредъка.

# 1 622
Не може ли в началото на темата да се даде малко инфо за тези вредни и безвредни съставки, все пак са 80 страници.. Crazy
В смисъл, какво да търсим в съставките при избора на крем или шампуан например и какво да избягваме. Peace

# 1 623
и Пантен съдържа Амониум Лаурет Сулфат

Не всички видове може би , това което видях го съдържаше.

# 1 624
Не може ли в началото на темата да се даде малко инфо за тези вредни и безвредни съставки, все пак са 80 страници.. Crazy
В смисъл, какво да търсим в съставките при избора на крем или шампуан например и какво да избягваме. Peace

Да, наистина би било добре. Заинтригувана съм много от темата и в продължение на 2 дни чета, но много от нещата съм ги изпуснала.

# 1 625
Аз не гледах тия 2 в 1, защото ми замазняват нещо (с мазен скалп съм)..........обаче от тези, които бяха за мазна коса, и пантен и уош енд го (то ми бръмна главата от гледане) имаха на второ място СЛЕС. Инак ясно е , че от по-скъпите би трябвало да има нещо по-щадящо. Какво излиза, че човек не може да се измие, ако не хвърли 20-30 лева (и то пак не е сигурно). Е как после да не съм фалирала. Да взема скини да тръгна, та да си реша въпроса. Разгледах и 6-7 детски - при тях същата работа, СЛЕС е на второ място - само един Веледа намерих и го купих (няква миниатюрна тубичка) за към 6 лева. И един Нивея, но пък той може нещо друг да има - не съм преписвала никакви състави, гледах само дали има СЛЕС и на кое място е посочен. Фито едно гледах за мазна коса (май Фитопанама беше) и то имаше СЛЕС, вярно беше по средата, това беше напредъка.
И аз съм с мазен скалп и не ползвам 2*1, но за информация гледах. CI беше писал някаде в темата ,че ако има  СЛЕС в състава,то поне да е след 3-4 място .
Имам и от по -къпите  шампоани ,но и те го имат- L'Occitane шампоан душ гел на второ място СЛЕС , а не са от най евтините,а са и натурални...
А като погледнах и геловете за лице и там на второ място , и то гел на Ювена !

# 1 626
Нямам спомени, прочетох около 30 шампоана....бях писала, че по-скъпите марки (Рьоне Нюкс, Виши, Фито) ги изключих. Исках да прегледам до около 12-15 лева с какво може да се измие човек. (съобщението ми е изтрито обаче - нямам идея зящо)

От моята обиколка, която беше около 5 часа прегледах всички налични марки в парфюмерии, магазини,аптеки и всички шампоани го съдържат ! От толкова тъсене намерих само един шампоан на Алфапарф който съдържаше Амониум Лаурет Сулфат  и струваше 12-14 ,утре ще погледна и точното му име , вторият който открих е на Bioderma, - Node fluid цената му беше 22 лв  и един шампоан на Фито с ром и яйчен жълтък , него вече го купих довечера ще погледна мисля че той е с Амониум Лаурет Сулфат ! За мен е парадокс че  от толкова известни марки не можеш да намериш нещо добро за употреба ,това със шампоаните е по лесно а като се сетя за всички останали мазила които ползвам...
Забравих и един шампоан 2*1 на пантен беше с Амониум Лаурет Сулфат, но там въпроса е може би в съставкана на балсама ,не ми е ясно за него?
L'Occitane  душ гела също го съдържа .
Обикновенният Пантен класик е с АМОНИУМ ЛАУРЕТ СУЛФАТ на второ място и АМОНИУМ ЛАУРИЛ СУЛФАТ на трето.
Bastet
Вреча цял час прекарах в една аптека Ремедиум. четох ли, четох шампоани, от най-горе до най-долу и обратното из стелажите, задуших се, падна ми кръвното, изобщо поболях се.....С една дума нищо не открих , в което на второ място да няма Содиум Лаурет Сулфат. В едни бебешки на Нивеа и Веледа открик някакъв друг Содиум с М започваше и един на Хоум Иститют (пак същия Содиум М........), но в него имаше готварска сол (натриев хлорид)............то това със шампоаните стана кауза пердута. Тоя шампоан на Хоум Инститют мисля, че беше по-напред анализиран от нашите знаещи, че е нищо и половина заради солта - или пък се лъжа newsm78........
Bastet, ами този на Bioderma, дето  CI каза, че е хубав? Мисля, че е беше нещо от сорта на Bioderma Node. Аз не съм го ползвала, но съм решила да го пробвам.
Същият този Пантен няма СОДИУМ ЛАУРЕТ СУЛФАТ има Sodium chloride i Sodium citrate i sodium benzoate. newsm78
А какво е това СЛЕС, на латиница как се пише, нищо подобно не откривам в съставките.

# 1 627
СЛЕС е съкратеното наименование на  СОДИУМ ЛАУРЕТ СУЛФАТ .

# 1 628
СЛЕС е съкратеното наименование на  СОДИУМ ЛАУРЕТ СУЛФАТ .

Аха, ясно, мерси.   Hug Сега пък четох Фруктиса го има, пък по руската гледах едно предеване, където правиха изследвания на най известните марки шампуан - хед енд шолдерс, пантен, нивея, гарниер.. и победител беше Гарниера, като най-добър и аз незнам защо...

# 1 629
Нямам спомени, прочетох около 30 шампоана....бях писала, че по-скъпите марки (Рьоне Нюкс, Виши, Фито) ги изключих. Исках да прегледам до около 12-15 лева с какво може да се измие човек. (съобщението ми е изтрито обаче - нямам идея зящо)

От моята обиколка, която беше около 5 часа прегледах всички налични марки в парфюмерии, магазини,аптеки и всички шампоани го съдържат ! От толкова тъсене намерих само един шампоан на Алфапарф който съдържаше Амониум Лаурет Сулфат  и струваше 12-14 ,утре ще погледна и точното му име , вторият който открих е на Bioderma, - Node fluid цената му беше 22 лв  и един шампоан на Фито с ром и яйчен жълтък , него вече го купих довечера ще погледна мисля че той е с Амониум Лаурет Сулфат ! За мен е парадокс че  от толкова известни марки не можеш да намериш нещо добро за употреба ,това със шампоаните е по лесно а като се сетя за всички останали мазила които ползвам...
Забравих и един шампоан 2*1 на пантен беше с Амониум Лаурет Сулфат, но там въпроса е може би в съставкана на балсама ,не ми е ясно за него?
L'Occitane  душ гела също го съдържа .
Обикновенният Пантен класик е с АМОНИУМ ЛАУРЕТ СУЛФАТ на второ място и АМОНИУМ ЛАУРИЛ СУЛФАТ на трето.
Bastet
Вреча цял час прекарах в една аптека Ремедиум. четох ли, четох шампоани, от най-горе до най-долу и обратното из стелажите, задуших се, падна ми кръвното, изобщо поболях се.....С една дума нищо не открих , в което на второ място да няма Содиум Лаурет Сулфат. В едни бебешки на Нивеа и Веледа открик някакъв друг Содиум с М започваше и един на Хоум Иститют (пак същия Содиум М........), но в него имаше готварска сол (натриев хлорид)............то това със шампоаните стана кауза пердута. Тоя шампоан на Хоум Инститют мисля, че беше по-напред анализиран от нашите знаещи, че е нищо и половина заради солта - или пък се лъжа newsm78........
Bastet, ами този на Bioderma, дето  CI каза, че е хубав? Мисля, че е беше нещо от сорта на Bioderma Node. Аз не съм го ползвала, но съм решила да го пробвам.
Същият този Пантен няма СОДИУМ ЛАУРЕТ СУЛФАТ има Sodium chloride i Sodium citrate i sodium benzoate. newsm78
А какво е това СЛЕС, на латиница как се пише, нищо подобно не откривам в съставките.
Да, Пантен е амониева сол. Аз това имах предвид, като някъде писах, че ги има по супермаркетите. Просто СЛЕС (Sodium Laurylether/Laureth Sulfates, SLES) е много агресивен и измива всичко - дето трябва, и дето не трябва - писах и за ефекта "скърцане" на мокра коса - това е пре(из)миване!!! Освен това иритира очните лигавици и оттам се плаче - за no thears в бебешките слагат много Polysorbate 20, а хубавите не трябва да го имат! В смисъл - нито Джонсън, или Нивеа кидс са наистина подходящи за бебета.
Натриевият хлорид не е опасен дори ако е много(1-2-3 %), но ако е назад в съдържание (под 0.5 %) това означава, че СЛЕС-а е малко!
Да не стане много сложно, но:
Може и СЛЕС да е втори след водата, например 3 % (което си е ОК, но ние това не го знаем) - в такъв случай обаче натриевия хлорид е след 6-7о място, тъй като по технология го има в промишления СЛЕС винаги.
Натриев цитрат е регулатор на киселинността (рН)-цитрат-сол на лимонената киселина, а натриевия бензоат е консервант - ползва се и за туршии.
Натрий - Sodium.

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 18:43 от CI

# 1 630
Страхотна тема!Дълго време я избягвах,защото ми звучеше като поредната тема,в която ще се хвалят скъпоструващи кремчета и лосиони.Докато не реших да видя какво толкова се пише вече 60 страници.И така,чета ви близо 4 дена,водя си записки  Mr. Green Благодаря най-чистосърдечно на Софи,от която разбрах нещо много важно-да не слагам вечер крем със фактор на лицето си.Много се кефя на разясненията на CI,въпреки че понякога ми се налага да ги чета по няколко пъти  #Silly Имаше и още е дно момиче,но скоро май не е влизала.  bouquet на всички ви! Ще се включа с конкретно питане утре,защото сега крема не ми е под ръка.Аз имам питане за козметиката,която ползвам за дъщеря ми-Себа мед,но ще препиша утре състава на кремчето за дупе,от което лично съм много доволна.

# 1 631
Софи,
благодаря ти, че отделяш от времето си да ни четеш питанията и да ни консултираш   bouquet

Здравейте,
попадна ми тестер на Perfectionist [CP+] на Estee Lauder - противобръчков серум. Все още няма бръчки, но искам да попитам специалистите, дали този серум е превантивен или по-скоро заглажда вече появилие се бръчки? И като цяло как намирате този продукт? Аз мога само да кажа, че е изключително приятен при нанасяне и попива моментално.

Наблъскан е отвсякъде с какви ли не активки. Изглежда наистина и приятен на апликация с тези силикони. За съжаление silica е доста напред в списъка с цел да попива излишната мазнина ако има такава и да ти прави още по-хубаво усещането, но се асоциира и с белодробни заболявания. Това разбира се е ако се вдишва на прах, но така или иначе има я тази дискусия за него.
Между другото много продукти го съдържат и аз лично не вярвам от крема да влияе на белите дробове. Казвам ти го само защото обикновено се слага по-назад.
Иначе този крем много повече си заслужава парите от кремчето на Герлен, а те даже сигурно са и по-малко.

# 1 632
И мен това ме интересува. За каква възраст е и дали по-скоро е превантивен или заглажда някак си вече появилите се бръчки?
Тука похвалихте много Перфикшъниста на Ести, обаче това е единственото нещо, което на мен мо докара "кир"-ефект..... newsm78
И аз ползвах мострата наистина усещането е перфектно .За каква възраст е?

# 1 633
И аз съм с мазен скалп и не ползвам 2*1, но за информация гледах. CI беше писал някаде в темата ,че ако има  СЛЕС в състава,то поне да е след 3-4 място .
Имам и от по -къпите  шампоани ,но и те го имат- L'Occitane шампоан душ гел на второ място СЛЕС , а не са от най евтините,а са и натурални...

Ако шампоана не е натурален,задължително има содиум, амониум или алуминиум лаурет сулфат, ...просто по-добре измиващи основни пенители не са създадени.А основното предназначение на шампоана е да измива и косата да е жива и еластична, нали.
Моля не изпадайте в крайности.Четете и по нататък  INCI, трябва да откривате и натурални меки пенители и обратно омазняващи компоненти, активки....За мазен скалп и коса става- Lavender-seboregulating- Biofresh BG 

# 1 634
dgeni1966, не им е на Ювена силата с миещите препарати си мисля. Нали са част от концерна Байерсдорф, предполагам , че са подобрени състави на Нивеа-та.

Общи условия

Активация на акаунт