Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да намеря добър ортодонт за дъщеря си на 12 години?
Как да намеря надежден ортодонт за детето си, страхувайки се от нечестни лекари?
Какви са разходите за лечение при ортодонтите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да намеря добър ортодонт за дъщеря си на 12 години?
-
Как да намеря надежден ортодонт за детето си, страхувайки се от нечестни лекари?
Изборът на ортодонт е от решаващо значение, тъй като цените и резултатите могат да варират значително. Възможно е да изберете ортодонт, който не е подходящ за конкретния случай. Пациентите споделят различни преживявания с ортодонтите, като някои препоръчват д-р Маневска, д-р Юлия Симова, д-р Кръстева, д-р Стоилов и д-р Хунджев. Важно е да извършите задълбочено проучване и да се консултирате с повече от един специалист, преди да вземете решение.
-
Какви са разходите за лечение при ортодонтите?
Цените на ортодонтското лечение варират в зависимост от конкретния случай, възрастта на пациента и избрания ортодонт. Например, за брекети цените варират от 2200 до 2300 лв. за цялото лечение, като първоначалните разходи за горните брекети са около 800 лв., а за долните - около 550 лв. Също така се споменават цени от 1500 до 3000 лв. за различни видове брекети.
-
Кога трябва да започна лечение на ортодонт с дете, което все още има млечни зъби?
-
Как да защитите резултата от ортодонтското лечение?
, и сега на тази възраст (24) отново съм с апарат, защото предишното ми лечение е било неадекватно и ми се разклатиха предните зъби. Препоръчвам д-р Стоилов.
. Преди да си сложа брекети направих малко проучване
. Наши семейни познати, зъболекари горещо ми препоръчаха доц. Йорданов. Отидох на консултация и той не ми обърна никакво внимание, каза ми да си извадя непорастналите все още мъдреци и да слагаме брекетите,като най-вече наблегна на цента, нищо повече. После отидох при д-р Стоилов, той подробно ми обясни всяка стъпка, направих си няколко рентгенови снимки и по тях той пресметна как ще се движат зъбите и колко място ще има. Имах 3 коронки, и трите ми бяха на шестите зъби и вместо да извадим непорастналите ми мъдреци извадихме тези с коронките (за да освободим място извадихме четирите шести зъба), сега всичко се намести и мъдреците ми порастнаха и имам повече здрави зъби от преди. Надявам се на есен с песен
да ги сваляме.