А за парите не съм съвсем съгласна - да 300-400 лв. чисто за 10 часово отсъствие от къщи не е приемливо, но ако ги изкарваш за 4 часа, според мен е отговорно да се приеме, защото децата имат нужда от курсове, книги и други. От майките, които чета тук само при няколко видях да учат децата си на елементи от история, естествени науки. Гледам програмата тук http://www.alisahouse.org , за мен не е възможно да науча детето си на тези неща. Следователно трябва да се плати за обучението. А от друга страна се чудя дали са нужни на възрастта 5-6 години такива знания, по скоро мисля, че са нужни.
Искам да питам майките, чийто деца ходят на полудневни забавачки в Двореца на децата или на друго място. Децата ви плачеха ли сутрин? Аз се притеснявам, че моето няма да иска да остава, а никой няма да го търпи да реве, докато свикне

....вече от почти 11 години съм преди всичко майка. Имам две момичета - каката на 11, малката на 8. Е, почти - лятото ще ги навършат. С един брой първолаче и една почти тийнейджърка ми се струва неразумно да градя кариера. Преди...около две години опитах и това - започнах работа, свекърва ми пое грижите за децата и някак беше добре, докато тя живееше с нас- това допринасяше всяка вечер, сутрин да съм с тях и се чувствах добре. НО! Дойде лятната ваканция. Баба и внучета отидоха в нейният дом (жената не е длъжна да живее у нас...), мен ме повишиха и работата стана по- сложна, по-отговорна и съответно - с по-дълго работно време. Излизах сутрин рано и се връщах вечер късно....Месеци наред успявах едва да зърна дечицата си за малко преди да заспят и то само един- два пъти в седмицата. Освен отрицателно настроените колеги, проблемите и отговорностите свързани с новата ми длъжност това беше просто убийственно за мен. Някак се преборих с работата, но не можах да се преборя с липсата на време да съм майка. Напуснах. Избрах да съм с децата си. Да ги водя на любимите им извънкласни занимания, да им помагам за училище....просто да съм с тях и да си говорим. Трудно е. Имаме нужда от още една заплата (то кой ли няма нужда
Та....така.
моите родители са били щастливци - мен епри едната баба, брат ми при другат аа те лайф из лайф живели са си сами и са работели. майка ми е лекар тадобре и е дошло. а сег атя си прави оглушки и си ходи на работа за жълти стотинки, а аз да му мисля след времекой ще ме храни