Марта веч' дойде - към цветарски подвизи зове!..(22)

• 26 350
  • 398
  •   1
Отговори
# 210
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Виях че говорите за торенето, а с какво торите, аз май с нищо  Embarassed ?

аз имaм универсален тор и тор за цитруси.

иначе има за листнодекоративни, за цъфтящи, за кактуси, за азалии и рододендрони, за незнам си какво...

за зеленчуците имам тор за подсилване на разтежа и тор за спомагане образуването на цветни пъпка.

във всяка агроаптека или свестен цветарски magazin ще те консултират... Peace

# 211
........
Започнахте ли са торите цветята вече? Нали до март трябвало да си почиват и тогава да се поднови торенето?
Aз отвреме-навреме слагам на листно-декоративните син кристалон, а луковичните на всеки 10 дни-тор за луковични Simple Smile

# 212
Еха какво попълние,цяла армия.
Станахме не алея, а цял парк.
Добре дошли на новопосадените.
Аз ползвам различна тор и течна и тази от пръчиците,дето се бучват направо в пръстта.
Освен това съм си ги разделила и на такава за растения - бебета и по - силна за по възрастните.
reinalda,
моята бегония е подобна но розаво цъфтяща.
Авокадото ми още се пука,но не виждам нещо бяло за да го засадя.Ще чакам.
А и фурмите ми изглежда спят зимен сън.

# 213
Здравейте!

Пуснах една тема в съседство, но ме упътиха към вас! И се записвам при вас! Цветарки-градинарки Wink

Та, имам аз два въпроса към вас. Надявам се да ми помогнете  Blush

Имам цвете, което не знам как се казва.   Rolling Eyes Листата му приличат на теменужка - кръгли, но цветовете растат нагоре и цъфти с големи прибрани цветове  (моето е с розови цветове). До скоро цъфтеше много. Сега виждам, че от последните цветове е останало само венчелистчето, което е като топка на края на стъбълцето. Предполагам, че това са семената. Идеята ми е как се процедира с присаждането? Благодаря    bouquet

Другият ми въпрос е:

Преди около година бучнах в една саксия (на палмата) две костилки от фурми. След няколко месеца взеха, че покараха и сега си имам два стръка на фурми в една от големите саксии. Не знам как да ги пресадя, за да не повредя коренчетата. А те вече са доста порастнали. От начало имаха само по едно стръкче, сега гледам е започнало да се показва и второ.

Още веднъж,   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 214
Анче,
Можеш ли да го снимаш?Прилича ми на вид бегония.Расте ли високо?

# 215
Анче,
Можеш ли да го снимаш?Прилича ми на вид бегония.Расте ли високо?

Мне, не е бегония... абе като теменужка е, с мъхести листа, но самите цветчета не остават между листенцата а стават по-високи и са големи. Rolling Eyes

# 216
Да питам - шарения фикус оставя ли се да расте на височина или се реже отгоре с цел да направи разклонения. И евентуално - колко висок трябва да стане?

# 217
Шарения ли бенджамин имаш предвид?

# 218
Шарения ли бенджамин имаш предвид?

Да. Ама на мен ми прилича на фикус по-скоро.....

# 219
Момичета здравейте!
Имам въпросче.
Купих си арека и сега се чудя за пресаждането й,има ли нещо по особено ,което трябва да зная?
В момента коренчетата й са леко над пръстта,така ли трябва да остане,и в каква саксия да я пресадя,голяма или малка?

Като я пресаждаш не дели коренчетата и я посей по същия начин - леко да се подават над пръста

# 220
Мами,
Самия бенджамин го подрязваш така че да стане като храстче.
Можеш да го оформяш както искаш, на височина, на обем.Височината си я оформяш по твой предпочитания.Аз лично искам да е и двете и голям и обемен и  с много преплитания.

# 221
Циклама! Макйа ми каза, че цвететто с розовите цветчета е Циклама.  Mr. Green Joy

Кажете и за фурмата, моля ви  Hug

Имам Бенджамин, но от този с бялото по лситата. Като го подрязах по върха и пусна настрани. Това, което отрявзах го сложих във вода и вчера шресадих в саксия. Дано се хване, бая корен беше пуснал.

И как се оплита?

# 222
Попаднах на интересен сайт http://www.gradinata.bg/index.php?id=1.
Има полезна информация (повечето е за градината, но все пак...)

# 223
Анче,
Зависи на каква височина е .
Докато е младо още(т.е. да са му жилави стеблата)хващаш едното стебло и внимателно да не му откъснеш листата почваш да го увиваш около другото стебло.После следващото и така докато преплетеш повечето стебла.Можеш да оставиш 2,3 за да придават обем.

# 224
Аха, кажи за Цикламата сега  Hug

Общи условия

Активация на акаунт