Марта веч' дойде - към цветарски подвизи зове!..(22)

• 26 319
  • 398
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте цветенца,
Бучнах си авокадото и сега ще чакам нешо да изникне.
Нали от разпуканото се очаква на излезе?
На моята бегония (тази новата)много бързо й опадаха цветовете.
Дали е от адаптацията към новата среда?
Здрасти Десе   bouquet
От разпукнатото ще излезе коренче ,да...
А за бегонията сигурно се нагажда към дома ти   bouquet

# 316
  • София
Здравейте цветенца,
Бучнах си авокадото и сега ще чакам нешо да изникне.
Нали от разпуканото се очаква на излезе?
На моята бегония (тази новата)много бързо й опадаха цветовете.
Дали е от адаптацията към новата среда?

Деси, ето снимка на поникващо авокадо, от пукнатото трябва да излезе стъбълцето. Peace

# 317
Ааа,
Връщам го във водата - не изглежда такова.Трябва да чакам още много докато се разполови

# 318
geleva ,моето е в пръстта цялото и пак поникна....Тази снимка е много хубава,ще видим какво ще стане с моето авокадце,като е ядката е под пръстта.... newsm78

# 319
  • София
Деси, аз моето изобщо не съм го държала във вода, посадих го веднага и то си се разпукна в пръстта. Така че можеш да го оставиш. Peace

# 320
Добре,няма да го местя,че от туй пипане насам - натам цветята ми са тоя хал.
Ще го оставя пък каквото ще да става,ще чакам.

# 321
  • София
geleva ,моето е в пръстта цялото и пак поникна....Тази снимка е много хубава,ще видим какво ще стане с моето авокадце,като е ядката е под пръстта.... newsm78

TheNMaster, ти твоето кога го посади, колко е голямо? Моето вървеше много добре, но зимата му окапаха листата и сега си седи гола пръчка, но е живо още, зеленее. Rolling Eyes

# 322
днес си закупих луковици на гладиол и бегония и сьщо чувалче с торфена смес,та да ви питам вие засадили ли сте вече цветятя за на открито?

# 323

TheNMaster, ти твоето кога го посади, колко е голямо? Моето вървеше много добре, но зимата му окапаха листата и сега си седи гола пръчка, но е живо още, зеленее. Rolling Eyes
Ами първите дни от януари го посях...Сега е около 4-5 см високо,още няма листа.Само едно червено езиче представлява.....

# 324
  • София
Здрасти Вив   bouquet
Според мен покаралото може да е и лимон и мандаринка и портокал...Те си приличат....Но е хубаво,че се е показало най-накрая....Честито!
А подаръка от майка ти не е ли азалия?На такова ми прилича.....

За драцената не мога да помогна.Не разбирам от драцени  Embarassed

Да, азалия е  Heart Eyes Толкова много й се радвам, дано не я уморя, че толкова трудно се гледат ...

виви  азалията ти е прекрасна ,пожелавам ти да те радва много с прекрасните си цветове ,а това което е поникнало ,прилича на манзаринка ,но по сигурно ще е когато покарат втората двойка листенца ,тогава се различават  Peace

За драцената знам ли ,не е ли възможно просто да съхнат по старите листенца  newsm78

Благодаря ти миличка за пожеланията  Hug
За мандаринката, ще изчакам, но поне важното за мен е, че този път не е някой бурен  Mr. Green
За драцената - ми мисля, че не жълтеят от стареене, защото това е само по крайчетата. По скоро на някаква болест може да се дължи  Thinking
Не беше ли това липса на желязо или пък на първа страница четох, че може да е от преполиване, макар, че не я преполивам. Гледам я от години и тя си е направо дуракоустойчива Blush

# 325
Много интересна информация ми предложих те, според вас трябва ли да подрежа цветето http://picasaweb.google.com/lh/viewPhoto?uname=ani4kap&aid=5 … 76841174584521010 и тези,които изрежа дали може да се хванат? И не разбрах много корените трябва ли да се режат?

# 326
  • Виена
 Hug
 Аз пак се занимавам с глупости,но не устоях и преди малко си вземах един кокос от магазина.60 цента,нищо работа,струва си да опитам да си засадя едно кокосче,току виж пък се захванало  Flutter.Само,че си нямам на идея как трябва да го засадя...Преди бях чела някъде,но не помня къде,дали тук или в друг форум не мога да се сетя  Rolling Eyes.Така,че много ще съм благодарна ако някой ми даде малко инфо,ако знае нещо  Praynig Praynig Praynig
 Аз си вземах 2,че никога не съм и опитвала такова нещо между другото,ама даже не знам и как да го отворя пък сега,много е твърд  Mr. Green

# 327
Hug
 Аз пак се занимавам с глупости,но не устоях и преди малко си вземах един кокос от магазина.60 цента,нищо работа,струва си да опитам да си засадя едно кокосче,току виж пък се захванало  Flutter.Само,че си нямам на идея как трябва да го засадя...Преди бях чела някъде,но не помня къде,дали тук или в друг форум не мога да се сетя  Rolling Eyes.Така,че много ще съм благодарна ако някой ми даде малко инфо,ако знае нещо  Praynig Praynig Praynig
 Аз си вземах 2,че никога не съм и опитвала такова нещо между другото,ама даже не знам и как да го отворя пък сега,много е твърд  Mr. Green

Ето:
http://www.dvoribalkon.com/articles/cocos.htm
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=38

# 328
да попитам още нещо-лукувиците като ги посадя сега,после след прецьфтяването може ли да ги запазя и за другата пролет или са едногодишни?

# 329
  • Виена
Благодаря ти TheNMaster  Hug!
 Отивам да го слагам в саксията  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт