Марта веч' дойде - към цветарски подвизи зове!..(22)

• 26 298
  • 398
  •   1
Отговори
# 45
Тайна ,бамбукът ти отдавна ли е в пръст?добре ли му е така моя е във вода незнам дали да рискувам да го сложа в пръст и аз

# 46
tinito, моят бамбук преживя много.
Купих го съвсем мъничък за да си го отгледам аз.
Разделих го, бяха три пръчки, едната във вода, другите две в пръст.
Този във водата се скапа отвътре и изсъхна от вън.
Този в пръстта е жив и здрав....пу пу пу

# 47
как го поливаш? Трябва  ли винаги да му е мокра почвата или нормално

# 48
Пръстта я поливам веднъж в седмицата , но в чинийката винаги наливам вода,не остава суха.

# 49
  • Варна
това не е ли палма вашингтония newsm78,ако ще я оставаш в легенчето трябва да му пробиеш дупки Laughing,толкова със съветите от мен,моята палма я уморих Mr. Green

# 50
  • Русе
Честит Рожден Ден, Деси!!!

# 51
                                        ДЕСИ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !

# 52
  • В най - голямото село
Деси,

БЪДИ ЖИВА, ЗДРАВА И ОБГРАДЕНА С МНОГО ЛюБОВ!

# 53
  • España (Плевен)
Една свещичка повече гори,         
една сълза в очите ти блести.
Не си с година остаряла,
ти просто повече си помъдряла!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Деси...

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 54
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ДЕСИ!

малък поздрав!

# 55
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
честит рожден ден Деси!!!

кой искаше подпраBки?
да ми пише на лични, утре ще пускам писмо, да пусна и това... Peace

# 56
Geleva,Моите бяха много ситни4ки,прили4аха на шишарки,но мъъъъъъъни4ки....Не намерих снимка,засях ги в малки саксийкипосипах отгоре малко пръст и поливам...Това е.Имам още една поникнала Кобея и едното семенце от Гли4инето/Глициния било на БГ./също Peace

Деси,4естито Hug

# 57
привет момичета...
ето ме и мен млада цветарка във вашите стройни редици. От Коледа живеем в къща и озеленяването на немалкия двор е в мои ръце...
Можете да си представите колко въпроси ще ви задам, затова ви моля за търпение.
Кат овачало ще ви кажа, че до този момент отглеждах всякакви стайни растения/предимно палми и т.н.,а не цветя/, които сега доколкото са оцелели от самотния престой в стария ни апартамент ще преместя в къщата.
Имам голям мерак да направя няколко лехи с пролетни цветя: кокичета, момини сълзи, нарциси, лалета... Засега само засадих  момини сълзи в съндъче. купих ги на готови корени от Бриколаж и те взеха, ч есе хванаха - ароматът им е божествен, макар че цветът не е особено едър...1. Въпрос: според вас удачно ли е да ги преместя в почвата? Ако да - кога - все още май е студено... newsm78 И друго питане - какво става с тях през лятото/зимата - в смисъл остават си в земята и следващата пролет пак цъфват?
Другото, което свърших е, че засадих 5 корена рози. Направих го в първите дни на затопляне. Знам, че са претенциозни, но се надявям да се хванат поне 3 от тях. Проблемът е, че колкото и да изринахме боклук от почвата и засипахме с нова така, все още има тук таме строителни отпадъци като се копае... Та за розите - най-различни сортове култивирани розови храсти са. Засаждането го направих по указание /и на майка ми, която е с повече опит/, оттук нататък - какво и кога да очаквам? принципно кога цъфтят - май лятото някъде? Имате ли препоръки за тор, с която да ги захранвам или въобще за някакви тънкости при отглеждането им?
Имаме поляна, която предстои да засадим с райграс. Кога е най-удачно като месец?
Искам да си направя леха с подправки: магданоз, копър, босилек, риган - Моля посъветвайте ме кога да го направя? Иска ми се директно в земята без предварителен разсад - може ли?

ох, благодаря на всеки, който прояви търпение и прочете този безкраен пост... и двойно благодаря за отговорилите!   bouquet  bouquet  bouquet

# 58
Благодаря ви момичета!
Трогнахте ме.
За всички по едно парче

# 59
привет момичета...
ето ме и мен млада цветарка във вашите стройни редици. От Коледа живеем в къща и озеленяването на немалкия двор е в мои ръце...
Можете да си представите колко въпроси ще ви задам, затова ви моля за търпение.
Кат овачало ще ви кажа, че до този момент отглеждах всякакви стайни растения/предимно палми и т.н.,а не цветя/, които сега доколкото са оцелели от самотния престой в стария ни апартамент ще преместя в къщата.
Имам голям мерак да направя няколко лехи с пролетни цветя: кокичета, момини сълзи, нарциси, лалета... Засега само засадих  момини сълзи в съндъче. купих ги на готови корени от Бриколаж и те взеха, ч есе хванаха - ароматът им е божествен, макар че цветът не е особено едър...1. Въпрос: според вас удачно ли е да ги преместя в почвата? Ако да - кога - все още май е студено... newsm78 И друго питане - какво става с тях през лятото/зимата - в смисъл остават си в земята и следващата пролет пак цъфват?
Другото, което свърших е, че засадих 5 корена рози. Направих го в първите дни на затопляне. Знам, че са претенциозни, но се надявям да се хванат поне 3 от тях. Проблемът е, че колкото и да изринахме боклук от почвата и засипахме с нова така, все още има тук таме строителни отпадъци като се копае... Та за розите - най-различни сортове култивирани розови храсти са. Засаждането го направих по указание /и на майка ми, която е с повече опит/, оттук нататък - какво и кога да очаквам? принципно кога цъфтят - май лятото някъде? Имате ли препоръки за тор, с която да ги захранвам или въобще за някакви тънкости при отглеждането им?
Имаме поляна, която предстои да засадим с райграс. Кога е най-удачно като месец?
Искам да си направя леха с подправки: магданоз, копър, босилек, риган - Моля посъветвайте ме кога да го направя? Иска ми се директно в земята без предварителен разсад - може ли?

ох, благодаря на всеки, който прояви търпение и прочете този безкраен пост... и двойно благодаря за отговорилите!   bouquet  bouquet  bouquet
Здравей!Хубаво е да хвърлите няколко колички естествен тор върху почвата и да я объркате хубаво.Така и райграса ще ви е супер и розите и цветята и подправките  Hug
Подправките и розите вече може да ги сееш.Подправките най-добре вървят когато са в лехи.
Цветята ти питаш за момините сълзи доколкото разбрах...Още е рано да ги пресаждаш на вън.Изчакай по-топло време(огледай се по другите ,съседските градини и ще се ориентираш.Виж,че повечето растенийца още не са се показали).Иначе догодина пак ще си израстат и цъфнат самички...
 Ааа сетих се!Като си купиш семенца за подправки на задната страна на опаковката има указания как  и кога се сади....

Общи условия

Активация на акаунт