Марта веч' дойде - към цветарски подвизи зове!..(22)

• 26 303
  • 398
  •   1
Отговори
# 75
Деси, честит рожден ден и от мен.Бъди много щастлива.

# 76
Много ви благодаря Теди и Тайна.
Теди,
Какво чакаш че още не сме се видели и да сме си чукнали среща? Hug

# 77
  • Виена
Деси единствената причина е,че не живея в БГ.От 10 год.живеем във Виена,но си идвам понякога  Wink.Юли месец си идвам и ще съм си в Севлиево за около месец,може да се видим тогава,кой знае.Ако искаш някое цвете пък от тук може да съм ти от полза  Hug

# 78
Теди,
ти съвсем ме обърка.
Пише че си от от Севлиево,живееш във Виена,а на представянето ти виждам че си от Варна.
И без цвете ще ми е приятно да се видим(малки цветя ли сме ние)

# 79
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
момичета кокичета,
попитах за гинкото, никой не ми отговори. ей ви на фото

с листенцата
а тук се вижда как едното не расте!

така, ясно е, че саксийката е мизерна, но и кълновете не са големи. лошото е, че през едната дупка излиза дебел корен! какво да правя? newsm78

# 80
  • Виена
Никъде не съм писала,че съм от Варна  Rolling Eyes.Да любимият ми град е,но само толкова.Може вече да ви досадя с моите въпроси,но честно казано от скоро ме обзе манията цветарство и има още много да уча...Много си обичам всичките цветя и искам да им е добре и да не умират.Направо ми се плаче като някое умре или виждам,че не му давам грижите от които се нуждае  Rolling Eyes.Искам да ви попитам за това цвете http://www.snimka.bg/album.php?album_id=199201&photo=45 знам,че е сукулент и се гледа като кактусите,но колко трябва да го поливам?И дали ще стане по голямо някога,то сега е миниатюрно.И освен сукулент,има ли си друго име?
 А вие изкарали ли сте си някои цветя вече на терасите.Тук доста захладя последните  дни,но въпреки това гледам,че доста хора са си изкарали юките навън в градинките.Чудя се дали да не последвам примера им и аз и да понапека и моята юкичка.

# 81
Tedito_799, някаква красула е.
незнам каква, виж в нета, ще ти излезе нещо.
тясна саксийка и умерено поливане...

# 82
Теди,
Извинявай аз като моите ученици -  те като видят първата буква и си нагласят нататък,както им дойде.Та виждам аз В и то си пише Виена ама аз си чета Варна.  bouquet
Може би е от почерпката за рождения ден.
Аз моите цветя още не съм ги изкарала,че сутрин и вечер е студено.А толкова ми се иска да ги види малко слънце.

# 83
  • Русе
Аз изкарах някои- само тези , които знам , че ще оцелеят- драцените и традесканциите. Но пък нашия балкон е остъклен и целодневно напечен (направо парник , ако е затвотен)

Имам няколко пъпки на (н)албата  (така и не научих как се пише алба или налба). И коледарчето ми ще цъфне за 8 март  Flutter . Китайската роза от 8.12 не е спирала да цъфти  Flutter По-късно и снимки.

# 84
момичета кокичета,
попитах за гинкото, никой не ми отговори. ей ви на фото

с листенцата
а тук се вижда как едното не расте!

така, ясно е, че саксийката е мизерна, но и кълновете не са големи. лошото е, че през едната дупка излиза дебел корен! какво да правя? newsm78
Абе чета тука,че никой не отговаря на питанката ти...Сигурно щот' нямаме такива рядкости....Като гледам покаралите гинко си мисля дали да не поизчакаш още малко.Много са крехкички да ги разбутваш ми се струва... newsm78  ,а това ,че има корен отдолу е хубаво.Друго което ми хрумва е да приготвиш една голяма саксия,да си направиш дренаж и да сложиш пръст донякъде.Отгоре да сложиш кутията дето са поникнали сладурчовците и да я разрежеш внимателно като гледаш да не се разбутат.Махаш я и досипваш пръст.Така няма да усетят,че са присадени.
  Ей това ми роди главата...  Hug

# 85
  • Виена
 asyalein мерси,наистина е такова  Hug.
 Деси няма проблем и аз така чета понякога  Wink  Hug.
 Днес ако е слънчево и аз мисля да си поизкарам за малко някои от цветята.И без това в къщи въздухът е много сух и е винаги прекалено топло.И аз искам Китайска роза,но ме е страх да си взема.Адриана твоята от колко време я имаш и лесно ли се гледа ?

# 86
здравейте,да ви се похваля вече имам живо камъче /вид катус ,който трябва да цъфти/

# 87
  • Русе
И аз искам Китайска роза,но ме е страх да си взема.Адриана твоята от колко време я имаш и лесно ли се гледа ?

От свеки ми е  Flutter
От миналия март. Много лесно се гледа- иска много слънце и много вода. Лятото - тор. Това е

# 88
здравейте,да ви се похваля вече имам живо камъче /вид катус ,който трябва да цъфти/

секулент е, май не цъфтят толкова скоростно, те и бавно растат.
и аз имах, много си го харесвах, ама го дадах на един съсед да го полива и резултата беше смърт чрез удавяне!  #Cussing out

да допиша за гинкото.
и аз се чудя дали да го местя, защото са дребни, ама онова без листата е на този хал от 3-4 месеца! не расте и няма листа.

чудя се: студено ли му е? тясно ли му е? мъжко растение ли е, че е плешиво?... newsm78

Master, кимионът загина, май му е било студено на перваза. Tired
пак ще засея де... Sunglasses

Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 10:36 от asyalein

# 89
мъжко растение ли е, че е плешиво?... newsm78

Master, кимионът загина, май му е било студено на перваза. Tired
пак ще засея де... Sunglasses

За кимиона съжалявам много....Дано да си захванеш пак!Аз сях ...да видим дали ще поникне нещо  Rolling Eyes
  А за "Мъжко растение ли,че е плешиво?"   Joy  Joy  Joy  Joy  Joy  Joy  Joy  Joy
Направо ми повиши настроението до края на седмицата.Сладурка си ти!

Общи условия

Активация на акаунт