Марта веч' дойде - към цветарски подвизи зове!..(22)

• 26 346
  • 398
  •   1
Отговори
# 255
...........................................................................................
Какъв цвят ти е каменото цвете...аз си търся бяло Tired
Пробвай Август месец да си захванеш от листо...много е показателно как се образува грудка Hug

Моето/ако ме види мъжът ми какви ги пиша,щото си е негово/,е лилаво с бяло,страхотно е като цвят.
Ама как така от листа да захвана,я кажи?
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=225102&photo=24

# 256
Таша, видях, че имаш Циклама. На снимката ти е в същата фаза, в която е и моята сега.  Само дето листенцата по края са посветлели или пожълтели... а като опада цвета останаха тези топченца. Кажи ми ти как я приспиваш твоята и какво правиш с топчетата?

Анче, още не съм намалила поливането, защото до скоро ми цъфтеше но вече спря и ще спра да поливам. Листенцата започват да падат и я прибирам на хладно и тъмно. Късна есен я вадя и започвам да поливам отново. Поливам само в чинийката.

Аз днес я полях. Има 2 цвята, които ще станат и те на топчета. Къде е това хладно и тъмно място? Тъмно като баш тъмно или в коридора например, където няма много светлина? И с топчетата кажи, какво да правя?

# 257
  • София
Моето/ако ме види мъжът ми какви ги пиша,щото си е негово/,е лилаво с бяло,страхотно е като цвят.
Ама как така от листа да захвана,я кажи?
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=225102&photo=24

Страхотно е Heart Eyes
Август, втората декада откъсваш листо от него и слагаш във вода. В началото пуска коренчета и след това ще видиш Laughing Но ако доливаш вода или я сменяш листото се вади, за да не го мокриш. Каменното цвете не търпи мокрене на листата.
Бях пускала и друг начин, някъде назад по темите от миналата година, но не съм го пробвала. Листото се реже на малки парчета по жилките и след това директно се засажда. Ще потърся линка, че имаше и снимки newsm78

# 258
Благодаря ,Anim
ще пробвам със сигурност това Peace

# 259
http://picasaweb.google.com/lh/viewPhoto?uname=ani4kap&aid=5 … 76842514614317474 ето го и моето цвете. Миналата година ми подариха, не можах да се справя, сега имам отново дано поне сега успея. Не знаех, че не трябва да се полива отгоре. Днес му сложих водичка в купичката... 
Искам да ми кажете нещо за това цвете, искам да се оправи  http://picasaweb.google.com/lh/viewPhoto?uname=ani4kap&aid=5 … 76839937633939730

# 260
Момичета здравейте,
Имам един въпрос :
ако авокадото(костилката)стои във вода и отгоре вече се е разпукало може ли да се слага в пръст или трябва повече да се разпука и да пусне коренчета?
Нямам търпение да го бучна,но ме е страх да не стане като с фурмите - от прекалени грижи -нови сложих.

# 261
Кажете за моите фурми. Как да ги извадя от саксията с голамата ми палма? Rolling Eyes

# 262
  • Силистра
Anim, как точно се слага листенце на каменното цвете във вода, цялото или само дръжката? Защото аз пробвах потошено с дръжка и ми изгни във водата...

# 263
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

ако авокадото(костилката)стои във вода и отгоре вече се е разпукало може ли да се слага в пръст

Деси, сей го  Peace

Анче, тези палми правят големи корени.
ако ще си разсаждаш палмата, то отдели 2те фурми. ако много им порастнат корените после ще станe по-Tpyдно.

моята глоксиния не показва признаци на живот, може да ровна днес...  Rolling Eyes

и едно друго грудково не иска да се показва... хич ме няма с грудковите, що ли само си ги купувам?  Tired

# 264
  • София
Само дръжката, и не се мокри....на майка ми също й изгниха, незнам защо newsm78 Забравих да спомена, че се избира най-голямото здраво листо Hug
Да не си го сложила в голям съд с вода ?newsm78 Моите бяха в детско бурканче, с вода до половината...някъде около 2 см потопени, не цялата дръжка. От четири листа, 3 са покарали Grinning

asyalein, миналата година садих по това време камено цвете...показа се доста по-късно...към края на април. Дай им още време Hug

Последна редакция: ср, 12 мар 2008, 16:04 от Anim

# 265

Днеска си купих семенца за Комос. Чудя се кога да ги насадя.
Идеи ?

# 266
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
asyalein, миналата година садих по това време камено цвете...показа се доста по-късно...към края на април. Дай им още време Hug

не съм го сяла сега.
миналата година спасих 2 листа. видях, че има само една грудка. много мизерна, ама 1. от нея не се е показало нищо още... Confused

# 267
  • София
Въобще не те разбрах Embarassed за листата ли говориш или за старо растение newsm78
Последното от листо, което се показа при мен беше преди дни...но ги посадих всичките в една саксия Crazy не вярвах, че ще се прихванат...демек поливала съм си го барабар с другите две, които се показаха по-рано Crazy
Може пък и 4-тото да излезе Joy

# 268
asyalein,
Казваш да го сея, но няма коренчета.Не трябва ли да изчакам още?
Анче,
Внимателно извади с лъжица костилката от фурми с издънките и внимавай да не прекъснеш това което е израснало.

# 269
asyalein,
Казваш да го сея, но няма коренчета.Не трябва ли да изчакам още?
Деси,сей веднага без страх! То ще си пусне коренчета веднага....

Общи условия

Активация на акаунт