Марта веч' дойде - към цветарски подвизи зове!..(22)

• 26 333
  • 398
  •   1
Отговори
# 270
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
asyalein,
Казваш да го сея, но няма коренчета.Не трябва ли да изчакам още?
Анче,
Внимателно извади с лъжица костилката от фурми с издънките и внимавай да не прекъснеш това което е израснало.

Деси, сей...
моите не са били във вода, сега около метър високо.  Peace

не смятам, че фурмите могат да се вадят с лъжица, защото корените са им на дълбоко. трябва да се извадят без да се пречупят.
затова предложих, ако разсажда палмата домакин, да отдели фурмите.  Sunglasses

Аним, купих си глоксиния миналата година и я нападна нещо гъбично.
спасих 2 листа, пуснаха коренчета, посях ги.
после и 2те и3cъхнаха, но еднотo е направило грудка. сега поливам, но листенце не се е показало...  Confused

# 271
Аз останах с впечатление че става въпрос за малки израстъци на фурми, а не на големи.
При това положение наистина не става с лъжици.

# 272
Аз останах с впечатление че става въпрос за малки израстъци на фурми, а не на големи.
При това положение наистина не става с лъжици.

каквито ще да са, фурмите правят корени на дълбокото.
дори израстъкат да е 5-10 см. то коренът си е стабилен...
аз имам 2 фурми в една саксия и се наложи да ги мия, та видях колко са големи.  Peace

# 273
Ася,абе кога почва да пуща листенца т'ва авокадо?Моето е около 4-5 см. и представлява една червена пръчка....пръчица де  Laughing ,ама само толкова

# 274
Аз нали си нямам фурми Sad от къде да знам как изглеждат.
Нали ръчках и бутах от любопитство  -  на ти сега.

# 275
Ася,абе кога почва да пуща листенца т'ва авокадо?Моето е около 4-5 см. и представлява една червена пръчка....пръчица де  Laughing ,ама само толкова

ми при мен стана около 50 см за няколко дена и после горе се появиха.

та значи: пърBо излиза пръчка между 2те половинки на костилката (не помня какв цвят беше), после листата.

на моето нещо са му увяхнали старите листа. новите са свежи...незнам защо...  Thinking
уж го пресадих на по-широко  ooooh!

# 276
  • София
Аним, купих си глоксиния миналата година и я нападна нещо гъбично.
спасих 2 листа, пуснаха коренчета, посях ги.
после и 2те и3cъхнаха, но еднотo е направило грудка. сега поливам, но листенце не се е показало...  Confused

Ами според мен още не е късно да излезе листенце, ама не го ровичкай за сега. Поливай си го, и старата грудка също, ако не си я изхвърлила дее Laughing ...но аз държах листата във вода докато почнат да образуват грудка, грубо казано Laughing ...подобие на грудка всъщност. И си вземи още една грудка и я посади, за да не го мислиш толкова...понякога не става, ама аз не се отказвам hahaha

# 277
Видях в Пикадили едни огрромни фурми.Ама огромни ви казвам и са около 30лв за кг.  ooooh!
Решила съм да си взема 3-4 бройки....Дали ще поникнат?

# 278
За глоксиния,сингиния и каменно цвете трябва да се знае,че в 1 грам има от 15 до 20 хиляди семена.Семената може да се засяват поетапно през цялата година,стига да има достатъчно висока температура при засяването - около 22 градуса.За субстрат се използва смесен и пресят торф,листовка и пясък.Съда за засяване да не е дълбок.Достатъчни са 6-7 см субстрат.След засаждане не се покриват с почва.Поливката е чрез пулвелизиране или в подложвата чинийка.В зависимост от сорта първите цветове се появяват след 6-8 месеца.При преовлажняване или по дълбоко засаждане се появява гниене и растението загива.Чувства се добре при влажен въздух,но не трябва да се оросява,особено ако е с цвят.Грудката се приспива и се съхранява в саксия.Събуждането става  с пръхвърлянето на грудката в нова почва през февруари.Полива се умерено.С появата на прираст се започва и с торенето.Тъй като е растение на дългия ден за по добър цъфтеж през зимата да се доосветява.
Това намерих за каменното цвете.
Сега кажете че ще го сея авокадото ще го сея,но как .
Трябва да е с тъпото,но до къде,нали до половината?

# 279

Трябва да е с тъпото,но до къде,нали до половината?

дa  Peace

# 280
  • София
Е сега ме амбицира да пробвам и със семена Crazy ама и аз трябва да си взема още една грудка тогава Thinking та да опрашвам. Малките едва ли ще цъфнат тази година въпреки, че това
В зависимост от сорта първите цветове се появяват след 6-8 месеца.

е обнадеждаващо Grinning
Мерси за информацията Hug

# 281
Трябва да е както е казала Ася,но при мен цялата костилка е под пръстта и пак покара....пу-пу-пу...

# 282
  • Виена
 Hug
 Днес отидох до магазина уж за авокадо,но нямаше и си вземах манго.Преди малко го разрязах и останах учудена  Shocked.Костилката му е много голяма,нямам си на идея какво да я правя и как да я засадя  Rolling Eyes http://www.snimka.bg/album.php?album_id=199201&photo=61.От едната страна костилката,(впрочем то си е цяло костилчище ) е пукната.Моля ви някой ако си е засаждал костилка от манго да ми каже какво да я правя  Praynig.А ако я засея направо как да я сложа тая костилка,в какво положение?

# 283
Здравейте, цветета!
Като ви разглеждам снимките, какви хубави цветя имате. Ви завиждам благородно   bouquet
Аз в момента нямам особено време за моите  и са ми останали 10-тина саксийки с непретенциозни цветя. Но само да отрасне малкия мушморок  Simple Smile ще си възобнова цветния ъгъл в апартамента.

# 284
Добре дошла  Hug
Готови сме за снимки и цветя,каквито и да са те
Предполагам малкия мушморок  ти е голям помагач  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт