Марта веч' дойде - към цветарски подвизи зове!..(22)

• 26 338
  • 398
  •   1
Отговори
# 285
Hug
 Днес отидох до магазина уж за авокадо,но нямаше и си вземах манго.Преди малко го разрязах и останах учудена  Shocked.Костилката му е много голяма,нямам си на идея какво да я правя и как да я засадя  Rolling Eyes http://www.snimka.bg/album.php?album_id=199201&photo=61.От едната страна костилката,(впрочем то си е цяло костилчище ) е пукната.Моля ви някой ако си е засаждал костилка от манго да ми каже какво да я правя  Praynig.А ако я засея направо как да я сложа тая костилка,в какво положение?

Извинявай, но какъв вид ти е бонзая ?  Много е хубав !   bouquet

# 286
В това ми останаха очите,за първи път виждам и много моля за инфо за него
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=199201&photo=12

# 287
Тайна,
наистина е страхотно и екзотично.
До сега се рових,но нищо не намерих.
Утре ще продължа да се ровя в списанията и ще докладвам.

# 288
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ви някой ако си е засаждал костилка от манго да ми каже какво да я правя  Praynig.А ако я засея направо как да я сложа тая костилка,в какво положение?

аз махнах твърдата част накостилката и засях това, което е вътре.
сложих я права, с висящото надолу. ти ще видиш какво виси.

за сега има само корен, чакам и наземна част Peace

# 289
  • Виена
Hug
 Днес отидох до магазина уж за авокадо,но нямаше и си вземах манго.Преди малко го разрязах и останах учудена  Shocked.Костилката му е много голяма,нямам си на идея какво да я правя и как да я засадя  Rolling Eyes http://www.snimka.bg/album.php?album_id=199201&photo=61.От едната страна костилката,(впрочем то си е цяло костилчище ) е пукната.Моля ви някой ако си е засаждал костилка от манго да ми каже какво да я правя  Praynig.А ако я засея направо как да я сложа тая костилка,в какво положение?

Извинявай, но какъв вид ти е бонзая ?  Много е хубав !   bouquet
Благодаря ти и на мен много ми харесва и много си го обичам и му се радвам  Heart Eyes.Казва се Fikus Retusa .

Това е моето сладко юнкусче  Wink.Като го видях в магазина едно такова рошаво не се поколебах и за миг и го грабнах.И аз не бях виждала дотогава.Обича много влага, винаги в чинийката да има вода,не много светло място. Hug
 asyalein благодаря ти  Hug,отивам да оперирам костилката   Mr. Green

# 290
и аз го видях за пръв път в албума на Tedito_799 и много ми хареса, а днес щях да падна-в Метро го има и струва 7 лв Grinning

# 291
Таша, видях, че имаш Циклама. На снимката ти е в същата фаза, в която е и моята сега.  Само дето листенцата по края са посветлели или пожълтели... а като опада цвета останаха тези топченца. Кажи ми ти как я приспиваш твоята и какво правиш с топчетата?

Анче, още не съм намалила поливането, защото до скоро ми цъфтеше но вече спря и ще спра да поливам. Листенцата започват да падат и я прибирам на хладно и тъмно. Късна есен я вадя и започвам да поливам отново. Поливам само в чинийката.

Аз днес я полях. Има 2 цвята, които ще станат и те на топчета. Къде е това хладно и тъмно място? Тъмно като баш тъмно или в коридора например, където няма много светлина? И с топчетата кажи, какво да правя?

Не баш тъмно, аз ги слагам в коридора. Топчетата са семена, които трябва да узреят и може да се сеят, но до сега не съм се пробвала

# 292
  • София
добро утро цветенца,  Simple Smile

имам въпрос за кампанулата: като й прецъфтят цветовете режат ли се?
гледам, че растат нови филизи и на тях има п http://img.chefkoch.de/ck.de/rezepte/17528/62888-big-lachs-spinat-rolle.jpg пки, ама старите режа ли ги?
....
asyalein, за линка който си дала/много вкусничко изглежда/Hug

За фурмите четох, че до две години не се пресаждат, понеже са много крехки коренчетата и ако се наранят растението загива. Лично аз имах две, едната я пресадих и загина, другата ми е при кленчето, но не я пипам. Peace
Видях в Пикадили едни огрромни фурми.Ама огромни ви казвам и са около 30лв за кг.  ooooh!
Решила съм да си взема 3-4 бройки....Дали ще поникнат?

Аз си купих две фурми точно от тези, преди няколко дена ги боцнах и сега съм в очакване. Simple Smile

# 293
Запалихте ме с тези гигантски фурми  Wink Ще взема и аз да отскоча утре до Пикадили да си купя няколко.

Аз много обичам да ям кестени и често си купувам. Някой знае ли ако бучна един дали ще излезе нещо  newsm78

# 294
Определено ще посетя Метро да взема едно юнкусче,не спирам да мисля за него.
брейй едно цвете какво прави Crazy

# 295
  • Варна
Tasha,виждам че си от Варна в кой квартал живееш?/и аз съм от Варна/.!

На Червения площад живея  Peace А ти?

Хехееее,здравейте варненкииии   bouquet   bouquet   bouquet И аз съм варненка...сега живея в София,но лятото идвам да видя мама и тате.Ние сме във Чайка до стадион Черно море....

Аз още не смея да си извадя цветята на балкона,въпреки,че е остъклен...Хладно ми се вижда....

Майка ми цяла зима си държи цветята на осъклен южен балкон. но оставят вратата към стаята открехната и може би затова оцеляват цветята. Даже в големия студ през януари имаше жертви Sad Но ми се струва, че вече е достатъчно топло за остъклена тераса Peace Аз пък си купих 2 теменужки много сладки, в събота ще си купя още една и ще ги пресадя в сандъче Grinning

# 296
За остъклена тераса е добре, но моята не е остъклена и още ме е страх да ги изкарам. Май ще изчакам до края на месеца  Peace

# 297
  • Виена
Вече си засадих Мангото с висящото нещо надолу  Flutter,сега ми остава да чакам.asyalein искам да те попитам още как да го поливам и на какво място да го сложа?Нямам си на идея до сега съм си засаждала само костилки от лимон и поникнаха,но нататък не знам какво да ги правя...
Определено ще посетя Метро да взема едно юнкусче,не спирам да мисля за него.
брейй едно цвете какво прави Crazy

Peace Peace Peaceнаистина е така,аз така бях с Нолината и докато не я имах не мирнах  Simple Smile. Между другото тук беше 3 евро юнкуса,доколкото си спомням.

# 298
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вече си засадих Мангото с висящото нещо надолу  Flutter,сега ми остава да чакам.asyalein искам да те попитам още как да го поливам и на какво място да го сложа?Нямам си на идея до сега съм си засаждала само костилки от лимон и поникнаха,но нататък не знам какво да ги правя...

ами и аз нямам много опит Whistling, аз го бях посяла в малка опаковка от йогурт и стоеше на перваза.
поливах като видя, че отгоре е позасъхнало.

понеже при мен ядката не се покри с почва, понеже кофичката е малка, та реших, че е за хвърляне и го извадих да видя дали е загнило.
тогава видях коренчето и го преместих в по-голяма саксия.

пак е на перваза. предполагам, че обича топло, влажно и светло  newsm78

# 299
  • Виена
и аз я засях в една малка саксиика и го сложих близо до прозореца,ще го поливам и аз така,като засъхне горният слой.Дано скоро се похваля  Simple Smile!Благодаря ти за идеята за малката опаковка от йогурт все пак!Все се чудя къде да си засявам малките ми опитни "зайчета".

Общи условия

Активация на акаунт