Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява феталната морфология?
Какво представлява амниоцентезата и защо се извършва?
Как мога да сменя личния си лекар в България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява феталната морфология?
Феталната морфология е специализиран ултразвуков преглед, извършван през второто тримесечие на бременността (обикновено между 18-та и 22-ра седмица). Целта на този преглед е да се оцени развитието на бебето, включително неговите органи, кости, мускули и други структури. Може също така да помогне за идентифициране на потенциални аномалии или проблеми в развитието на плода.
-
Какво представлява амниоцентезата и защо се извършва?
Амниоцентезата е медицинска процедура, при която лекарите вземат малко количество течност от околоплодния мехур на бременната жена. Това обикновено се прави между 15-та и 20-та седмица от бременността, за да се провери за генетични аномалии и хромозомни нарушения като синдром на Даун. Препоръчва се предимно за жени над 35 години или тези с висок риск от генетични разстройства.
-
Как мога да сменя личния си лекар в България?
-
Какви са рисковете и процедурата при амниоцентеза?
-
Какво представлява амниоцентезата и кога се препоръчва да се извърши?

Още не съм си взела направление от личната
обаче няма да е утре, че Март, като типично женски месец си показва рогцата
нещо изключително, което ми се случваше за първи път/ и до ден днешен съм убедена, че е имало оплождане, но нещо не се е получило имплантирането/ следва ходене на лекар, при което ми казват че имам някакви неспукани фуликули, които можело да станат на кисти. Аз много се шашнах и взех да подозирам че имам някакъв хормонален проблем пуснах си изследване за прогестерон, беше леко нисък.Междувременно почнах пак следенето за овулация уж я засякох бебеправихме и пак нищо на 15/12/07 ми дойде. При което вече се психясах и реши да почна пълни изследвания на мен и на мъжа ми. Реших обяче да не се затормозявам по празницитеи да отложа всичко за януари, беше ми ясно че няма да е лесо и ще ми трябва търпение. От 15 декември спрях да следя абсолютно всичко нищо не правех секса беше само по желани// а желание имахме доста
Иначе ми харесва идеята за празник на жената и женствеността. И то в сезона, когато цъфтят любимите ми цветя - фрезии и лалета 
пак ще ми е добре. Но да ме оставят да се развихря там както аз намеря за добре. Сама и в кухнята - обожавам. А после гледам усмихнати физиономии и примижаващи очи.
Преди малко се върнах от първия си ултразвук и всичко мина много добре. Сложих снимки в албумчето, ако на някой му се гледа. 
Иначе мяташе най-артистично ръце и крака...и се беше свило в единия ъгъл...много съм развълнувана днес.