По кръчми и разходки шета наш'та СЕПТЕМВРИйска чета!!!

• 13 211
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
Привет мадами, дърти и млади!

Нищо интересно нямам да кажа. Затова ви се усмихвам и изчезвам.

# 106
Здравейте, момичета!
Аз във форума четох, че за феталната морфология се препоръчват три пъти:
11-13 г.с.
18-22 г.с.
32-33 г.с.
Аз останах с впечатление, че най- търсени като специалисти са д-р Марков от Марковс МЦ, лекарите от МЦ Фемина, и д-р Мазнейкова.

# 107
Муцараноооо, а и другите нощтни птици - как става тоя номер - аз в 21:30 търся кревата вече.

За зачеването - ние наш`то го свършихме (доколкото си спомням) между празниците. Нещо тотално сгафихме с пазенето тогава, та и двамата бяхме наясно, че, ако ни е наред всичко, бебето е на път. И така....  fertilizationEFP preggo

А за късното раждане и интелекта - аде де, ние кат не сме се родили късно да не сме тъпи?  smile3533

А за специалните изследвания - честно казано предпочитам да не ги правя.

Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 13:44 от бръмбъзъче

# 108
Хайде да се отчета и аз Peace
Понеже виждам, че все още има въпрси за изследванията, с риск да повторя някои неща, ще почна от по-далече. Аз съм на 37 и преди всичко заради това съм взела решение да направя необходимите изследвания, т.е. всичко което зависи от мен. Какво стана до тук:

1. Направих комбинирано изследване ранен биохимичен скрининг+ултразвук за размера на нухалната гънка. Прави се в Майчин дом, 14 ет. клиниката на проф. Кременски. Прави се само в 11-13 седмица. Взимат кръв за скрининга и те пращат в поликлиниката (2-ри етаж) за ултразвук, ако не си носиш вече направен такъв, но не по-рано от 1 ден преди кръвното изследване. Освен това при ултразвукът трябва да за замерени специални показатели, така че май е по-добре да се прави на място. Скринингът в 11-13 седм. е безплатен, а ултразвукът в поликлиниката е 20 лв. Резултатите излизат до 4 работни дни. Днес си взех моя.Показателите ми са в норма, 1:700, т.е. нисък риск. За сравнение да кажа, че 1:2000 например е просто супер, а при резултат под 1:250 рискът вече е налице.

2. Следващата стъпка е ако искам да повторя скринига в 15-17 седмица, но него смятам да го пропусна.

3. Във вторник (11.03) ще се срещна с доц. Георгиева (Майчин дом, отново клиниката на Кременски) за да коментираме евентуална амниоцинтеза. Да подчертая, че това е по мое желание. Според тях не е наложителна на този етап. Ако все пак реша да правя това, доц. Георгиева ще ми запише час, а самата процедура ще извърши доц. Виолета Димитрова от Майчин дом - казват че е най-добрата. (понеже бях писала, че ще ходя при Мазнейкова - е, промених си решението)

4. Във всички случаи обаче ще правя ултразвук в 17-20 седм. за измерване на органите - фетална морфология и познайте при кого - същата доц. Димитрова, която се оказва, че работи и в частната клиника Фемина и там е призната за най-добрата във феталната морфология.

С това смятам да приключа специалните изследвания извън редовната женска консултация.

А смятам и да приключа този роман, че май вече досадих . Ако нещо съм пропуснала, питайте, че аз много не пиша, само ако имам нещо конкретно да кажа. Peace

Муци, благодаря за хубавото съобщение Hug Hug. Чувствам се добре и съм спокойна, а това е най-важно за всички, нали.

Приятен ден момичета и хубав празник утре!  bouquet

# 109
  • София
Браво за хубавите изследвания unique_v !

# 110
Нанесох нужните поправки в списъка Hug Само адашката още ми се губи.. като я засека в тази тема ще й драсна лично Thinking
Днес комшийката ми преправи едни дънки с платка отпред. Чудничко - мекичко и удобно.
Бебето вече явно се премества нагоре и измества матката. От два дни здраво ме подръпва. А снощи така ме боляха тазовите кости, че ... предния път не помня такова чудо чак да е било. Че и в пубисната кост се появиха бодежи... Всяка бременност - за себе си. За мен тези усещания са нови. Да не мога да си седна на четирибуквието Wink Още не съм си взела направление от личната Embarassed Срааам, голям срам.
Грам кръвчица не са ми източили тази бременност - пазя си я за бебкото Laughing
В понеделник вече трябва да се изстрелям и да се запиша на ЖК, че както съм тръгнала направо за болничния преди термин ще им похлопам на вратата Wink
Гледам нощните конушмаци вървят със страшна сила. аз като заспивам в 9-9.30 няма как да хвана седянката Wink Пък и не ми е за годините Mr. Green Hug
Муцка, аз също мисля, че утре няма да става хич за разходка. Де е време занапред все ще се затопля, та Борисовата ще я завладеем - вижда се Grinning обаче няма да е утре, че Март, като типично женски месец си показва рогцата Grinning

# 111

Гледам нощните конушмаци вървят със страшна сила. аз като заспивам в 9-9.30 няма как да хвана седянката Wink Пък и не ми е за годините Mr. Green Hug

Хе-хе, и аз така!
И аз вече трябва да отида да си направя изследванията, че следващата консултация неближава...

Айде стига изследвания за тази седмица обаче.... я кажете сега, празнувате ли 8-ми март?
Аз не съм му голяма почитателка (нито на измисления св.Валентин), но подаръци никога не отказвам, както и поводи за излизане! Май единствено миналата година се почувствах много разнежена, когато Стени за първи път ми подари цветя!

# 112
Да се отчета ние как направихме бебето. Почнахаме да бебеправим ноември месец. И почнах с температурата с тестове за овулация  следена на церивикална слуз, секс по график абе всичко, аз разбира се бях убедена, че ще стане от първия път. 8  дена след предполагаемата овулация ми дойде #Crazy нещо изключително, което ми се случваше за първи път/ и до ден днешен съм убедена, че е имало оплождане, но нещо не се е получило имплантирането/ следва ходене на лекар, при което ми казват че имам някакви неспукани фуликули, които можело да станат на кисти. Аз много се шашнах и взех да подозирам че имам някакъв хормонален проблем пуснах си изследване за прогестерон, беше леко нисък.Междувременно почнах пак  следенето за овулация уж я засякох бебеправихме и пак нищо на 15/12/07 ми дойде. При което вече се психясах  и реши да почна пълни изследвания на мен и на мъжа ми. Реших обяче  да не се затормозявам по празницитеи да отложа всичко за януари, беше ми ясно че няма да е лесо и ще ми трябва търпение. От 15 декември спрях да следя абсолютно всичко нищо не правех  секса беше само по желани// а желание имахме доста Grinning  отпуска, мързелуване вкъщи............./ имах само някаква идея, че уж трябва да съм в овулация някъде към 31 и ми беше ясно че няма да се грабна да правя секс на връх нова година пияна на чуждо място у други хора. Така и стана  почерпихме се порядъчно на НГ и си пожелахме  февруари вече да имаме добри новини. Дойде януари и гиниколожката ми казва 5 дена след като ми дойде  да ида  да почваме изследванията да ама идва датата за цикъл, а моя го няма реших на другия ден да си измеря базаклната температъра вече знаех че преди да ми дойде леко почва да пада, беше в  събота, меря я аз ама тя вместо да пада се е качила на 37,3  #Crazy Имах тест под ръка, направих го и го гледаме с моя и умуваме черта има ама мн бледа айде в аптеката за втори- пак същото. В неделя тичахме до частна лаборатория за  кръвен тест. И така в неделя по обяд ми казаха новината. Голямо щастие беше!!!  Незнам как точно е станало или Овуто ми се е изместило с няколко дни напред или някой шпионин сперматозоид е изчакал в засада да узрее яйциклетката Grinning

# 113
Ами всъщност аз от дете си знам "8-ми март е ден на мама..."
И откакто съм майка съм много щастлива на този ден. А когато детето ми подарява цветя направо се разтапям Heart Eyes Иначе ми харесва идеята за празник на жената и женствеността. И то в сезона, когато цъфтят любимите ми цветя - фрезии и лалета Crazy
И утре се събираме дружинката квартални мами с идеята да се понагласим и да си оставим децата на мъжете, а ние за два часа да се видим на заведение. Всъщност си правим наш "ден на независимостта" Wink Laughing
Нашият тати ще гледа Сияната и синът на едната комшийка. Изпотрепват се двамата и сме измислили стратегически да пусне едно детско на компа и едно на телевизора, за да му е мирна главата. Ще видим дали ще се обади на 20-тата минута Laughing
И така с две думи - празнувам. И не смятам за излишен подобен ден. Както и първи юни - тя буболечката всеки ден си има дн, но 1-ви е специален. Харесвам специалните дни. Един повече - чудесно  bouquet
Дори и да го прекарам така  chef пак ще ми е добре. Но да ме оставят да се развихря там както аз намеря за добре. Сама и в кухнята - обожавам. А после гледам усмихнати физиономии и примижаващи очи.
Мразя сивотата и тривиалността, но що се отнася до празничната подготовка... Ех Hug Размечтах се Grinning
елс-че, нали ви казах, че тези дни съм особено чувствителна. Пролетта ми действа странно разтапящо Heart Eyes

# 114
Ние заченахме на Бъдни Вечер. Дребната реши да спи с каката под елхата и ние сами в семейното легло...виж кви работи стават. И това с издърпването за предпазване хе хе хе хе...не ставой!

Асе, какво ще сготвиш като си дойда? И празниче ще му измислим, ако трябва Wink

И аз стоя по нощите. Доста рядко съм си лягала преди полунощ. Такава съм си била винаги. И за изпити, пак по нощите си учих.

# 115
Шийла, я ме светни как ти смята календара, че по мои сметки и ние сме бъркали в клякането около Коледа, особено на 25, че ми беше особено много този ден, а ме водиш с цяла седмица

# 116
Веч, ами аз си го сметнах от зачеването. Но ултразвука потвърди, тъй като аз не си знаех точната дата на последния мензис.

Аз използвах този калкулатор, защото има опция да се смята от зачеването (втората) - http://www.magma.ca/~rgiffen/PregnancyCalculator.html

# 117
Момичета,
много съм щастлива.  newsm68Преди малко се върнах от първия си ултразвук и всичко мина много добре. Сложих снимки в албумчето, ако на някой му се гледа.
Същевременно правеха анализ и на риска и изчислиха, че риска от Тризомия 21 ми е 844, а коригирания 4545, а за Тризомия 13/18 е съответно 1495 и коригиран 14098. Аз не съм много сигурна как точно трябва да се интерпретират резултатите, но докторката каза, че имам риск като на 15 годишно момиче, тоест много добри резултати. Ако някоя от вас има резултатите и сподели с мен, много ще съм й благодарна. newsm10
А иначе, аз бях доста притеснена, но сега съм поуспокоена. Изчислиха, че е вече в 12 седмица, и ми промениха термина от 20 на 18 Септември. Само дето това бебе много спи милото, будеха го и после пак заспиваше, голям мързел.  danceИначе мяташе най-артистично ръце и крака...и се беше свило в единия ъгъл...много съм развълнувана днес.
Прегръщам Ви всичките най-чистосърдечно и Ви желая весел уикенд. newsm51

# 118
Браво Тонита! Много е хубаво да ги видим тези бебоци

# 119
  • Бургас
Честито на Юник и Тонита за хубавите вести! Браво, момичета! Радвайте сеееее! Какъв по-хубав подарък за 8-ми март! Hug
Аз също като Ася си празнувам всеки празник, всички са ми позитивни:), само ровя за празници..хихи..как да не разкърша снага:), особено сега, представяте ли си в 5-6 месец с тумбака как играя на сватбата си..,смях голям ще е..Simple Smile
Утре студ не студ, понеже срещата с цел И разходка се отлага, то в 13ч ще се събираме приятелки в сладкарница Джани, до пазар Ситняково..ох, там каква шоколадова Джаная имаа..или сладоледена със смокиня:)))мммммм:))
Та, ако на някое женче от вас му се приизлиза, то да има предвид..
Бръмбъзъчееее, искам да те видя, бе..Кога ще дойдеш насам? Иринче, тебе също...Шейла, ти кога умуваш да идваш към Бъгъ?
 После пак ще дойда..сега ще изляза до магазинчето, че мойто момче го няма да иде, ще бъда мома днес и утре, чак вечерта ще сме заедно;)! Hug

Общи условия

Активация на акаунт