Голямата тема за малките масла

• 125 937
  • 684
  •   1
Отговори
# 360
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
за какво ползвате сусамовото масло?
аз готвя с него newsm78, понеже има по-висока точка на кипене и не прегаря бързо.
ползва се в азиатската кухня, при готвенето в уок Thinking Thinking

скоро си сложих 4 капки от масло от чаено дърво в остатъка от шампоана.
гледах, че има шампоан с масло от чаено дърво против пърхут и за чувствителна кожа на скалпа.
и аз да не остана по-назад и ги смесих.
за сега ефект няма, ама аз 1 път се измих само със сместа Blush

# 361
Чаеното масло има силни антибактериални свойства и е фунгицид. Ако ми излезе пъпка я намазвам с него. Ако има болни у дома капвам от него в арома - лампа. Не бях се сетила, че може да се използва против пърхут, но щом е фунгицид, има логика да помага.

# 362
Ако ми излезе пъпка я намазвам с него. Ако има болни у дома капвам от него в арома - лампа.

пъпките не ги мажа, без него ми минават по-бързо Naughty
как го издържаш в аромолампата? то смърди Confused
мен ме дразни запалено....

лекувала съм си възпалени венци с него, доволна съм, помогна ми веднага, а преди това пробвах лекарства, които грам не помогнаха.

доколкото знам при него дозирането е важно, не само защото е силно, а и защото когато е силно разредено и гъбите и бактериите стават резистентни към него и то не помага. Sunglasses

# 363
как го издържаш в аромолампата? то смърди Confused
мен ме дразни запалено....

Смърди, не смърди, много помага, а и като си със запушен нос не се усеща.

# 364

ами като ти е запушен носа пали ментово масло, особено японското ментово масло помага страшно при мигрена, настинки и запушен нос  Peace

п.п. моят нос тече, но никога не е запушен и помирисвам всичко Mr. Green

# 365

ами като ти е запушен носа пали ментово масло, особено японското ментово масло помага страшно при мигрена, настинки и запушен нос  Peace

п.п. моят нос тече, но никога не е запушен и помирисвам всичко Mr. Green
Благодаря! Ще опитам.

# 366
  • Пловдив
за какво ползвате сусамовото масло?
....
Аз го ползвам за мазане на цялото тяло след баня. Децата ми са с АД и много суха кожа, която ги чеше и се лющи като брашно, ако след баня не ги намажа с нещо. Пробвах различни масла, но това от макадамия и сусамовото, засега, им понасят най-добре.   Peace

# 367
Да ви споделя за ментовото масло.
Четох на няколко места, че е подходящо за смесена кожа, а и в няколко продукта, които имам се съдържа (сапунче на Клиник, което вече не ползвам и кремче на Шисейдо)
И си направих следната маска, която до сега съм правила без него:
половин жълтък
чаена лъжичка изцедено кисело мляко
2 капки масло от чаено дърво
2 капки масло от гроздови семена
1 капка масло от салвия и
1 капка ментово

след 2 минути имах чувството, че лицето хем гори, хем имах усещане за охлаждане
след 3 минути измих
Явно е доста силно, но как да слагам по-малко от капка  newsm78

# 368
  • София
Gevestra, при мен се получи същото с лавандуловото, единият път направо имам чувството, че ми гореше кожата.Веднага го измих, де.

# 369
  • София
Етеричните масла се разтварят в базови растителни. На 20мл базово масло се слагат от 1 до 5 капки етерично. И така се получава по-малко от капка. Пробвайте така, момичета и няма да имате неприятни усещания според мен. Аз така действам с лавандуловото масло и нямам проблеми. Иначе се получава доста голяма концентрация.

# 370
  • София
Eстествено, че го разтворих в други масла. Просто имам много тънка, бяла и чувствителна кожа и затова ми създават проблемите. Peace

# 371
  • София
Сусамовото масло е добро за суха кожа, има анти-оксидантни съставки и забавя стареенето на кожата. Има естествен слънцезащитен фактор 2. Добро е и за маски за коса.

# 372
  • През девет планини в десета...
Момичета като чета за ментоловото масло си мисля дали ако си намажа устните с него няма да станат по-обемни?  Sick

# 373
От около седмица може би, вечер  преди лягане вместо с крем се мажа с масла на Икаров.
Редувам масло от гроздови семена с пшенично масло Flutter
Като се събудя сутринтта вс е попило и кожата ми е мн мекичка  Laughing

# 374
Дъщеря ми е с АД - заинтригува ме това, което пишете за сусамовото масло. То трябва ли да се разтваря в друго или се маже направо???  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт