Баба Марта бърза, на ФЕВРУАРчета мартеничка да връзва!

• 20 703
  • 281
  •   1
Отговори
# 210
Привет и днес от мен! Не съм чела на каква вълна сте в момента, само се включвам набързо да ви питам - взех си Дуфалак сироп за бебка (лекарката го изписа), чета в упътването как се взима - пише 5 мл за кърмачета (на нас предписаха 2 - 2,5мл) сутрин цялата доза във вода, кърма или друга течност, но не зная дали на гладно (преди кърменето) или не. Сигурно има значение, все пак съдържа лактулоза и понеже действа в/у червата и съдържимото в тях, аз реших да ви питам, че не ми се звъни пак на педито само за това. Благодаря предварително!

# 211
Честит рожден ден на Георги на Чара!!!Щастливо и безгрижно детство му пожелавам и да бъде добър и послушен батко!!!
За мама

Слънчев и приятен ден  Nature Sunny Hug

# 212
жаси, лекарството е индивидуално, т.е. дава се в зависимост от конкретните оплаквания, така че не смея да ти го препоръчам - ако имаш лекар хомеопат се посъветвай с него. за твоя инфо, лекарствтото се казва "нукс вомика LM".

# 213
Честит рожден ден на Георги на tchara!! Да е здрав и послушен!

Hug

# 214
  • София-там нейде в западната част
здравейте на всички и честита ни темичка в "родени"  Hug
с бебка Андреа сме добре и мисля че ни започноха коликите,едно пъшкане,свиване и пръцкане настава но не плаче много или поне не както кака си Ема ... капките Вигантол ще ги почваме по 2 броя от 20 ден каза педито ни
каката ни беше болна миналата седмица и изкарах най-кошмарните си дни защото освен че се притеснявам за Андреа непрекъсната я мислех Ема как е защото беше при бабите си ... понесе го тежко детето но от вчера си е у дома и е много родостна  Grinning надявам се всичко да е наред днес ще са на контрален преглед с тати  Peace
сега и двечкете спинакт сладко сладко и на мама остава време да погледне във форума  Mr. Green
лек ден на всички   bouquet
Честит рожден ден на Георги на tchara!

# 215
Здравейте,момичета!
Най-после имам малко време за форума!
Благодаря от сърце на всички ви за страхотните поздрави и пожелания!
Ние сме си у дома отдавна,но време все не ми остава да ви пиша.Часовете и дните си летят неусетно!Не е лесно с две деца,но пък си е голямо щастие.
Добре сме,кърмим се засега успешно,за моя голяма радост.Раждането ми мина бързо,макар и трудно пак!Но...всичко е добре,щом свършва добре!
Ето я и моята малка звездичка:
Сега се опитваме всички да си създадем ежедневие и навици,да свикнем с новостите,макар да не е леко!Тони е много щастлив,че бебето е вече при нас,но явно вътрешно го преживява по някакъв си свой начин,много чувствителен е ,и е трудно да се разберем.Отгоре на всичко от къде ли лепна някакъв вирус и от вчера повръща ,и е с разтройство и температура.Моля се само Анна-Мария да е добре,да не я заразим!
Не съм чела нищо от темите.Когато мога,ще ги изчета,за да съм в час!На всички ви пожелавам да сте здрави!
И макар и с голямо закъснение:

ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И НА ВСИЧКИ,НОСЕЩИ МОЕТО ИМЕ!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БАТКО ГЕОРГИ!

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 15:45 от __ZLATO__

# 216
Честит рожден ден на Георги на tchara! Пожелавам му от все сърце да носи чара на майка си.

# 217
  • Варна
Жаси, zdravi4, благодаря ви!  Hug

# 218
Здравеите мили маичета, ние днес се завърнахме от Русе, там се родихме Laughing.
сега само се записвам.
Поздрави на всички!

# 219
  Честит Рожден ден на Георги на мама Чара, да расте здрав, весел и с късмет, да слуша мама и тати и да се грижи с много обич за малкото си братче.size]nbirthday newsm38 Tada

# 220
  • sofia
Момиченца, кокиченца, да се отчета и аз най-накрая!
Имам си момченце - СИМЕОН, роди се на 06 март 2008 г., с размери 3800 гр., 52 см.
Раждането мина много бързо, като по учебник, вече напълно съм се възстановила. От вчера сме си в къщи  и се радвам на бебешонко, каката и цялата лудница, майка ми е тук, та положението горе-долу се издържа засега.

# 221
ЧЕСТИТ  РОЖДЕННИК НА МАМА ЧАРА! НЕКА ДА БЪДЕ НАЙ-ГОТИНИЯ БАТКО ЗА КАМЕН И ГОЛЯМ ПОМОЩНИК ЗА МАМА!
Едно питане имам към мамите, които дават ИНФАКОЛ - ТАКА И НЕ РАЗБРАХ КАКВА ТОЧНО ДОЗА ДАВАТЕ НА ВСЯКО ЯДЕНЕ?
Аз от довечера започвам да ги давам, пък да видим дали ще имат по-голям ефект.Незнам много английски, но горе-долу....като прочетох упътването....пише по един капкомер...дали е правилно...?Разбрах, че те са на принципа на натрупването в организма и ако дозата не е правилна, може да нямат нужния ефект.
Някой знае ли нещо за Евелинар....не се е включвала скоро... newsm78
Злато - прекрасна ти е момата  Hug нека да ти е жива и здрава и много послушна!Дано Тони ти оздравява бързо и да няма последствия за бебка (макар че те са все още с имунитет от мама - риск от зараза винаги има и е добре да внимаваме).Аз самата в момента съм с грип и съм почти непрекъснато с маска - много е гадно.... Tired...но засега, да чукна на дърво Габи е добре.
Спокойна вечер на всички!
p.s.Честито на еми_бадеми - СИМЕОН и на дар77 - малкото слънчице.Да папкат, спинкат и да пълнят пампите редовно.. Wink

# 222
Честит рожденник Чара! Да ти е жив и здрав, много да те радва и слуша!  Hug

Еми честит ти син Симеон! Нека расте много здрав, умен и силен!

И като една дърта свекърва да измърморя, моля намерете време и прочетете поне някоя от статиите които ще копирам долу, тогава вземете своето информирано и лично решение! Защото става дума за здравето на детето за цял живот!
Захранване с твърди храни: струва си да се изчака
Причини да отложим захранването

Становище на Американската академия по педиатрия относно соковете
Защо нашите майки са ни давали сок...
Лекарят съветва да захраните със сок?
Истината за желязото Нуждаят ли се кърмените бебета от хранителни добавки?
Примерът с желязото – проблем на изкуственото хранене

# 223
Ето ме и мен отново!

Честито на Еми-Бадеми и на Дар77 за бебешоците. Еми-Бадеми е сериозен претендент за "Най-мързеливото февруарче"  Wink Да са ви живи и здрави и много да им се радвате!

Днес бяхме на консултация - станахме на 1 месец. Дадоха ни и здравната книжка, както казва "синята книжка", а аз се пошегувах, че добре че не им дават "жълти книжки" на бебоците  Grinning
Иначе новините са добри - станали сме 3920г и 52см, т.е. за един месец сме наддали с 1000г и 2см, което за нас е чудесно. Всичко си й е наред на момата. Боцнаха ни ре-имунизацията за хепатит В и плачкахме, никога не я бях чувала да плаче толкова жално! С едно друго мамче на консултацията се оказа, че сме родили на една и съща дата (и двете на 08,02,08), и даже живеем в една и съща махала, на 100 метра. И тя си кърми нейното бебе, та по този повод доктора се изказа "Вие горномалки (понеже живеем в Горна Махала) сте млекодайни  Laughing !" Това което не ми хареса е, че освен препоръката за даването на Вигантол (вит.Д), по 2 капки на гладно, започна и старата песен за сокчетата от ябълка и морков, от 1-2 лъжички та до 50мл. И аз само си казах на акъла "Като ми пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша..." и смятам да си правя каквото преценя, пък да ми е добре детенцето. А за другия месец ни информираха за ваксините: че сега се слагат 2 ваксини, т.е. БЦЖ-то, и тази за полиомиелит, и че ако искаме можем да сложим Пентаксима, която е 5-валентната, но трябва да се спазят и 3-те приема. Добре е, че поне информират родителите, и сега ще обсъдим с таткото какво ще правим, и ще се чуя с доктора след като решим въпроса.

Пожелавам лека вечер на всички - а на Мери, още един път благодаря за информацията която даваш, защото особено за младите майки с първо детенце е чудесно да се информират, и след това да решат кое е най-добро за дечицата им.   bouquet

П.П. А да, не ми хареса и старата плоча за "отпадането на храненето в 12ч.", т.е. от 10 та направо в 6!!! Поне добави че това било природна работа - ако стане, стане. А ние като ядем по 3 пъти на нощ!  Shocked

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 18:35 от thedragonbg

# 224
Хайде и аз да се отчета Simple Smile
Днес навършваме 40 дни и бяхме на църква  Grinning.  А след църквата заведохме дребосъка на музей  Sunglasses, понеже църквата и без това беше съвсем близо до Националния исторически музей, а там има такава хубава градина  Peace . Разгледахме музея за радост на целия персонал Simple Smile и се кърмихме навън в парка (това ми е второ кърмене навън Sunglasses)
Питка със събиране вкъщи май няма да правя, че не ми се иска още много чужди хора да идват у дома. Те най-близките и без това вече се изредиха да го видят.

Относно грижите за пениса при момченцата, нашата педиатърка също каза да издърпваме кожичката всеки ден, но мен много ме е страх да не би да го боли, или пък да не предизвикаме случайно някоя инфекция, а и четох че тази практика вече я отричат. Вижте това: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73637.0. Споделете какво мислите?

За комплектите за отпечатъци на ръчички и крачета, аз днес купих обикновенна глина от Джъмбо, понеже такъв комплект не намерих. Някой може ли да прати снимка на този комплект от Щъркел-а, ако не стане с глината случайно?

Общи условия

Активация на акаунт