Гоблени-19

• 46 454
  • 525
  •   1
Отговори
# 345
  • ГР. ВАРНА
Цитат
Намерила си схема на това?
да схемите ги имам оригинални,даже го видях и ушит,обаче опитах се да ги снимам схемите и нещо не се получи,не се вижда добре .............то е сняколко детайла едно към едно, става много кракив

# 346
  • в зоната на здрача

Тези ли са ,ако ДА ето ги..   http://dump.ru/files/o/o0296575148/

от 18 тема,на страница 2-ра..

# 347
да! благодаря, кетри! smile3525 ужасно много ги харесвам! свалих си ги и само да попитам : каква е Аидата и тези номера на кави конци са? ДМЦ ли?

# 348
Почерпете се за мое здраве

# 349
  • Варна
Честит празник на всички именници и от мен! Марулка, веднага се записвам на сладкарски курсове при теб - останаха ми очите и в двете ти торти, невероятни са! Та по този повод, ние варненките няма ли да се съберем на срещичка - толкова искам да се запозная с всички вас. Аз понеделник тръгвам в командировка за три дни, но после съм на линия - та какво ще кажете да си спретнем и ние една варненска среща?

Роси09, гоблена е Трявна, нали? Много е хубав, малко му е останало. Сега да ти покажа как се качва цяла картинка - на мен навремето Хипатия ми обясни, за което съм и много благодарна, пък и без да се познаваме с теб Стара Загора ни свързва (аз съм заралийска снаха, но прилъгах мъжо да дойде да живее е родна Варна). Та така - като копираш лаинка, маркираш го и натискаш първата икона най-вляво на втория ред, точно под иконата с буквата "В" на bold. Надявам се разбра какво написах.

# 350
 ted,
благодаря за почерпката и честит празник:)
Честито и на всички други празнуващи.
 ketri,
това оргиналната схема на Ланарте ли е?
Мързи ме да свалям файла та затова питам:)
djuri,
ако някога сканираш схемите или ги снимаш би ли ми ги дала?

# 351
  • ГР. ВАРНА

djuri,
ако някога сканираш схемите или ги снимаш би ли ми ги дала?
с най голямо удоволствие , само да намеря скенер или да измисля друг начин.
За среща в Варна съм навита,но за жалост мога събота или неделя,ще се разберем стига да се организираме.

# 352
     Времето малко и е кът напоследък, но бях обещала да покажа готовите Пермини. Изработих ги в срок,че бяха за подарък. Ето ги и тях:
http://lh3.google.bg/anthonyy80/R9qBuWy_f5I/AAAAAAAAAFE/GxKaCTtP … s144/PICT0001.JPG
http://lh4.google.bg/anthonyy80/R9qBumy_f6I/AAAAAAAAAFM/6F0_bwIO … s144/PICT0003.JPG

Първият съм го шила точно по ключа и с ДМЦ. Стана много хубав( че съм и скромна ).
Вторият обаче тръгнах сама да комплектовам от колекцията конци "сбирщайн" и малко пооплесках нещата, но въпреки това го довърших!

# 353
  • в зоната на здрача
Ами трябва да е оригиналната,гледам ключа е Ланартов..
Конците са DMC,но аидата май каквато си я избереш,аз бих избрала 16-ска..

# 354
djuri,
благодаря:)
Според оригиналната схема маргаритките се шият на панама с равномерно преплитане на нишките ,които са с еднаква дебелина или така наречената  evenweave, с цвят слонова кост/Ivory/ с 27 count

ето така изглежда тя

това не е необходимия цвят,просто давам снимка на панамата:)
благодаря, ketri:)
И моята е тази,мислех си да не би някой да е направил ерзац и на тази схема:)

# 355
Manzhelka, да гоблена е Трявна, и благодаря за поясненията. като го направя ще го кача по твоите съвети! Simple Smile
Хипатия и Кетри, благодаря и на вас за разясненията. ако не открия такава панама evenweave (между другото не бях виждала такава и ми се струва че ще е сложничко да шия върху нея), ще си взема аида.

# 356
  • в зоната на здрача
Девойки ,мили..
срещата ще се състои...
              на 19.03.2008-сряда от 12ч. в Мола на Стамболийски..

Този път може и направо горе в долапчето да се съберем,
а ако има някой който не знае къде е долапчето да се обади в темата ,та да го чакаме долу някъде..
Надявам се да успеем да се съберем повечко този път.. Hug

# 357
  • варненка от София
Девойки ,мили..
срещата ще се състои...
              на 19.03.2008-сряда от 12ч. в Мола на Стамболийски..

Този път може и направо горе в долапчето да се съберем,
а ако има някой който не знае къде е долапчето да се обади в темата ,та да го чакаме долу някъде..
Надявам се да успеем да се съберем повечко този път.. Hug

МММММММ, мен нема да ме има и Шушел тоже  Cry Cry Cry
Приятно изкарване, ама да ви липсваме.

# 358
кой търсеше Казанската богородица?
И намери ли се?
Аз разполагам с вилеровата схема. Гоблена е наистина малко тъмен, но може би само така изглежда на снимката.

Имам и този на Солария. Той е по светъл и някакси по- миролюбив, но пък вилеровият е по-автентичен:)

# 359
  • в зоната на здрача
Малеее,тая тъмната никога не бих я шила,много е страшна.. Confused

Силве,то е ясно че ще ни липсвате,еле пък Шушел.. Heart Eyes

че сега се сетих.. Crazy
Силвето и Гери като шихте арабчето и африканката ,малки модели..
не искате ли и тази ..пак малък модел.. Wink имам четлива схема.

Последна редакция: сб, 15 мар 2008, 19:19 от ketri

Общи условия

Активация на акаунт