Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 591
  • 599
  •   1
Отговори
# 195
  • Севлиево
Според мен няма машина за начинаещи. Най-добре си вземи машина с повечко операции най-важните от които са:
- прав бод
- зиг-заг
- ако има зачистващ бод ще е много добре
- операция за шиене на илици
- еластичен бод ако обичаш трикотажните дрешки
Различните видове декоративни шевове са си вече допълнителна екстра, която също си заслужава да имаш.
Моята машина е Toyota Jeans и без да искам съм улучила един бод, който ползвам за оверлог и за покривна машина.
А за марките нямам впечатления от нито една от двете, ама май и двете са си хубави.
Успех в начинанието ти. Hug

# 196
http://media.snimka.bg/0032/006319740.jpg
http://media.snimka.bg/0032/006319741.jpg
http://media.snimka.bg/0032/006319743.jpg

Ей тая рокличка скалъпих на работа.Сега шия на мъжа ми спортни гащи, ще ги снимам и тях някак.
  Бебока на doci е сладур HugПоздравления за костюмчето Peace

# 197
  • Севлиево
Много е хубава рокличката и манекенката също   bouquet Hug

# 198
Момичета,благодаря ви за информацията. В моето обикаляне за машина попаднах на Хускварна. Представете си влизам в магазин за триони , резачки и прочее мъжки глупости и докато се обърна да излизам ме настаняват на цял етаж да си шия и пробвам всички операции на избраната машина, че даже и различни мостри на платове :трико дънки, обикновен, вата....Направо онемях Grinning.  Ииии май ще си купя такава машина. В централата на Сингер даже не знаеха какво правят машините им. В Паф само 2 вехти модела ( за домакини де). И никъде не ми дадоха да си шия сама. Е тва е, много исках да ги похваля. Като си купя машина ще ви кажа прави ли и други работи освен да шие. Grinning

Аз си купих машина на Хускварна  Peace За сега не мога да кажа нищо за машината, защото още не съм я подхванала. Но ми струва добър вариант цена-качество.

Момичета, никъде ли не предлагат шивашки курсове  Confused Аз съм мноооого начинаеща в това и имам нужда от разяснения за елементарни неща как стават. Дори от тобяснението на шошкото нищо не разбрах, защото не знам дори какво е верев  ooooh!  Embarassed Та ми се щеше да мина един курс  Rolling Eyes

# 199
верев е по диагонал на нишката на плата(не по хоризонталните или вертикалните нишки)
Аз лично доста неща съм разучавала как стават по схеми в списание Бурда. Ако има кой да ти даде повечко, да поразгледаш ще е добре.

# 200
  • най-шареното място
Честита машина !!!

Въпрос на подход и нагласа е.
Ако можеш да се научиш от списания е чудесно, лесно и бързо може да стане, но за вависи дали този тип учене е в твоя стил.
Може и от готова ушита конфекция . Или дори разглеждайки в магазин за дрехи. Опитай смело, може да стане и така.

Курса е хубаво нещо, но не е гаранция. Майка ми завърши такъв, но аз дето никога не съм била на курс шия каквото ми щукне без проблем. Опита е по-важен.
Грабвай машината и трупай дрешки за теб, семейството и къщатата!

ПС показаните творения са супер, почти колкото моделите Simple Smile

# 201
  • София /Абсурдистан
В съседната тема препоръчах няколко помагала за конструиране на дрешки, да ги постна и тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=301308.msg8009120#msg8009120

# 202
  • густо майна Филибето
Купих си тази шевна машина, и започвам да шия Simple Smile Не виждам да има шев за еластични материи, освен тройния зиг заг, това значи ли, че не може да шие еластични материи? Rolling Eyes А дали ще мога да шия с двойна игла, ако не е указано, че има такъв аксесоар?

# 203
Аз лично доста неща съм разучавала как стават по схеми в списание Бурда. Ако има кой да ти даде повечко, да поразгледаш ще е добре.

Да, и за виждам, че в Бурдата има много обяснения. И при самите кройки се обяснява кое как се пришива, какъв плат е подходящ. Но нищо не разбирам от немски  Tired

Иначе и книги си търся, но са основно на руски. Няма ли нещо на англ  Tired

# 204
Unknown_lady, сега прочетох  Peace
и арт мама права си, въпрос на нагласа и опит е  Peace
veselina_s_p, впускай се смело, първо с по- евтинки платове и леки модели.

# 205
  • густо майна Филибето
Памучните се шият най-лесно, слепват добре пластовете и не се "лигавят"

# 206
  • София
Според мен няма машина за начинаещи. Най-добре си вземи машина с повечко операции най-важните от които са:
- прав бод
- зиг-заг
- ако има зачистващ бод ще е много добре
- операция за шиене на илици
- еластичен бод ако обичаш трикотажните дрешки
Различните видове декоративни шевове са си вече допълнителна екстра, която също си заслужава да имаш.
Моята машина е Toyota Jeans и без да искам съм улучила един бод, който ползвам за оверлог и за покривна машина.
А за марките нямам впечатления от нито една от двете, ама май и двете са си хубави.
Успех в начинанието ти. Hug

Здравей, аз също имам Toyota Jeans , би ли ми казала кои от бодовете използваш за оверлог и покривна. Благодаря предварително.

# 207
  • най-шареното място
Купих си тази шевна машина, и започвам да шия Simple Smile Не виждам да има шев за еластични материи, освен тройния зиг заг, това значи ли, че не може да шие еластични материи? Rolling Eyes А дали ще мога да шия с двойна игла, ако не е указано, че има такъв аксесоар?

Не значи, но ще трябва да дейставаш по-хитро Simple Smile, а зависи и от материята все пак.
За двойната игла, провери какъв е пътя на конеца - има ли начин да мине втори. Обикновено има едни допълнителни куки преди иглата, едва ли са ги спестили. Ако има, можеш -  само трябва да си купиш и да съобразиш разстоянието.

# 208
  • Севлиево
Reny31 №19 може да се ползва само за оверлог и съединяване, а №18 може да се ползва за оверлог и покривна.

# 209
  • густо майна Филибето
арт мама, благодаря за отговора  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт