Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 585
  • 599
  •   1
Отговори
# 210
  • най-шареното място
Моля, пак заповядай!
Чакам снимки на измайстореното за благодарност Wink
не че толкова съм помогнала, ама искам снимки Simple Smile

# 211
  • густо майна Филибето
Аз не съм шила на свястна машина от 10г , но ще се постарая да направя и нещо за снимка Simple Smile Днес уших торба за щипките Laughing Предната я правих с ръчната полуразвалена машина и се изненадах този път колко бързо стана Grinning
А какви списания с кройки освен Бурда и Бутик има на пазара?

# 212
Да се включа в клуба на храбрата шивачка и аз Simple Smile На мен ми е хоби, винаги когато имам време сядам да тракам на машината.
Ще следя темата с интерес.
Ето измайстореното от мен:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=262470

# 213
  • най-шареното място
ljuboznatelna, много е странно това със скороста Simple Smile
аз го усетих на три машини - ръчна, нисък клас и по към среден, на които първото шиене беше супер бързо, а съвсем скоро едва изтрайвах колко са бавни Simple Smile
мятай снимка на торбата насам Wink

На въпроса  - Патронес, но 3те са за различна конструкция  и ако искаш да ползваш кройките без промени нямаш избор на практика /бутик и патронес може и да са заменяеми, като се замисля, от към конструкция, но стила - не/.

# 214
Здравейте! От доста време търся кройка за панталон до коляното (или под него),но все или не намирам или не ми харесва ... ще ви бъда много благодарна ако дадете някакъв линк   Praynig

# 215
Момичета,благодаря ви за информацията. В моето обикаляне за машина попаднах на Хускварна. Представете си влизам в магазин за триони , резачки и прочее мъжки глупости и докато се обърна да излизам ме настаняват на цял етаж да си шия и пробвам всички операции на избраната машина, че даже и различни мостри на платове :трико дънки, обикновен, вата....Направо онемях Grinning.  Ииии май ще си купя такава машина. В централата на Сингер даже не знаеха какво правят машините им. В Паф само 2 вехти модела ( за домакини де). И никъде не ми дадоха да си шия сама. Е тва е, много исках да ги похваля. Като си купя машина ще ви кажа прави ли и други работи освен да шие. Grinning

Къде се намира този магазин на Хускварна?

# 216
  • София /Абсурдистан
Момичета,благодаря ви за информацията. В моето обикаляне за машина попаднах на Хускварна. Представете си влизам в магазин за триони , резачки и прочее мъжки глупости и докато се обърна да излизам ме настаняват на цял етаж да си шия и пробвам всички операции на избраната машина, че даже и различни мостри на платове :трико дънки, обикновен, вата....Направо онемях Grinning.  Ииии май ще си купя такава машина. В централата на Сингер даже не знаеха какво правят машините им. В Паф само 2 вехти модела ( за домакини де). И никъде не ми дадоха да си шия сама. Е тва е, много исках да ги похваля. Като си купя машина ще ви кажа прави ли и други работи освен да шие. Grinning

Къде се намира този магазин на Хускварна?

И аз се интересувам точно от него, къде се намира? И също - осигуряват ли сервизно обслужване?

# 217
# 218
  • София /Абсурдистан
Ама тук в асортимента им няма шевни машини. В кой магазин от всичките ги продават?

# 219
Ама тук в асортимента им няма шевни машини. В кой магазин от всичките ги продават?

Здравейте храбри шивачки,

Четох, четох и реших и аз да се включа.... Аз също не открих следа в линка за Хускварна за кой магазин точно става въпрос. Но си позволих да ги попитам относно местонахождението на магазин, който предлага разнообразие на модели и т.н., като използвах електронния им формуляр за това. От сайта става ясно, че отговарят много бързо. Та щом имам някакви впечатления ще ви дам знак. Истината е, че много ми се иска да си взема машина. От приятелка, която от 3 г. работи на Хускварана - права и 4 конечен оверлог се надъхах и аз да си взема от тази марка. Приятелката ми няма никакви забележки откакто ги е купила.Единственото, което тогава са й казали е, че резервни части налични в БГ няма, но се поръчват в магазин на Хускварна и се доставят по поръчка ако не дай си Боже се наложи. Simple Smile

# 220
А ето какво открих междувременно, т.е. производителите на Хускварна машините:

http://www.husqvarnaviking.com/ko/464.htm

Каrо, ще споделиш ли цената на машната, ако вече се я платила? baby_neutral

# 221
  • най-шареното място
Mam-mim,  ако не е тайна от кой модел е доволна приятелката ти?
Имам предвид правата машината.

На мен фирмата ми е слабост от години, но когато си избирах нямаше каквото исках.

# 222
Здравей арт мама,

Не съм я питала за конкретен модел, но и правата машина и оверлогът са на Хускварна. Но за повече подробности ще я помоля точно да ми каже модела  и следващия път ще го напиша във форума. Аз междувременно получих отговор на запитването към представителите на марката, който беше много любезен и изчерпателен. Ето част от него:

"София, Младост 2, бул. Андрей Ляпчев 72.
Машините са изложени на втория етаж, където ще може да ги изпробвате
преди да се спрете на конкретен модел.
Работното време всеки ден е от 09:00 до 19:00
"

Поставила съм си за цел до края на другата седмица да си купя машина, т.е. до тогава вече ще съм била на адреса. Като за начало ще си взема една права машина с много операции към нея. Мисля, че 600 лв. ще ми стигнат. Ако има обаче такава компютърна /вървят от 1000 до?... сигурно поне до 2000/ ще се замисля.... може и компютърна да си взема - всичко зависи от това какво може да прави.

После ще мисля и за оверлог. Но най-много искам комбинация от права и бродировъчна, което ще ми струва няколоко хилядарки. Но за това ми желание нямам свободни финанси. Както и да е. Щом имам новина от приятелката ми ще ти дам знак. Също ще пиша и след посещението ми в шоу рума на Хускварна.
До скоро писане и шиене Wink

# 223
  • най-шареното място
Много ти благодаря! Но ако не е удобно, не се главоболи да питаш специално.

Понеже съм била в твоята ситуация - да искам машина за 6-7 хиляди и то без екстрите, макар и след време.... ще ти кажа какво ми помогна. Нямам бродировачна машина за сега, но вече не ме притеснява Simple Smile
Установих, че това не е практично и обикновено щастливците, които имат такава машина не свалят бродировачния модул, а си имат друга компютъризирана машина за шев и декорации без бродерия. Освен това компютъризираността помага, но обикновено в практиката не се използва. Така че когато избираш имай предвид какво ще използваш в действителност в последствие - функции, бодове, екстри. Примамливи са, но са скъпи и не винаги    се използват.

# 224
  • густо майна Филибето
Не ви съветвам да си взимате бродировъчна непрофесионална машина Naughty Работила съм като оператор на бродировъчен автомат, за да се получи качествена бродерия трябва да има качествено направена програма, машината да е читава, освен това има много тънкости с подложката, която се поставя. Въпрос на опит, който в домашни условия няма как да се придобие. С две думи - не си струва. И с по-обикновените модели може да се използва зиг заг за апликации, важното е плата да е много добре опънат в гергефа и подложката и иглата да са подходящи. Трябва да се нагласи и подходящия опън на конеца, от там нататък е лесно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт