Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 496
  • 599
  •   1
Отговори
# 345
Льо, и аз съм за по-малкото електроника. Иначе за илици досега винаги съм предпочитала да ми ги направи жена на професионална машина за илици-стават перфектни!
   Ами поне вече съм свела избора си до 2 машини и не се колебая между безброй марки и модификации, така че имам време да решавам до заплатата  Simple Smile
  После като ми остане време, ще ви снимам това-онова от моите произведения  Wink

# 346
Льо, и аз съм за по-малкото електроника. Иначе за илици досега винаги съм предпочитала да ми ги направи жена на професионална машина за илици-стават перфектни!
   Ами поне вече съм свела избора си до 2 машини и не се колебая между безброй марки и модификации, така че имам време да решавам до заплатата  Simple Smile
  После като ми остане време, ще ви снимам това-онова от моите произведения  Wink

Чудесно. Сигурна съм че ще видим много красота и професионализъм. Hug

# 347
Здравейте на всички, шиенето ми е страст отдавна. Шия си почти всичко стига да намеря подходящия плат. Аз съм от Пловдив и скоро открих магазините "Ивна". Имат много богат избор от машини за воа и индустриални. Там видях почти всички марки, които се предлагат в България, а може би и всички. Имат и интернет магазин: www.ivna-bg.com , но е по-добре да се пазарува на място при тях, защото и обслужването им е безупречно. Обесняват ти всичко, правят демонстрация на цялата машина и ако нещо не ти е ясно можеш да питаш на място и ти да пробваш да го ноправиш, т.е. да те научат да го правиш. Например аз много исках да се науча да правя срит подгъв на панталон и нигога не съм си мислила че там ще ми покажат, а те дори ме и научиха. Много съм доволна и вече си купил машина и след това и оверлог на Елна- швейцарска марка. Много съм доволна от машините ! Сега смятам да си взема и покривна Елна, защото за трикото и блузките е по-хубаво да ги минавам на покривтна, става по-хубаво.

# 348
Преди да си звема новите машини имах един стар Лучник и им го занесох на ремонт пак там в "Ивна", защото ми казаха че техният сервиз и най-силен в Пловдив и обслужва и машините и на Технополис, т.е. ако имаш машина купена от Технополис отиваш пак в "Ивна" при нужда от ремонт. Хората ми го направиха и сега мога и на него да шия, но изобщо не може да се сравнява с новата "Елна" - страхотна е и много здрава и е с метални части и няма електраника. При мене илика също е едностъпков и е много по-удобно. Те продават и списания и кройки на Бурда.

# 349
Мариела, коя модификация ти е ЕЛНА-та, защото смятам и аз да си купя другата седмица?

# 350
  • София /Абсурдистан
Чие производство са тези машинки?

# 351
Пише Швейцария , естествено че са произведени в други страни. Разбрах, че имат поне 100 годишна традиция с шевните машини и арт мама каза,че са доста разпространени в Америка. Дават им 5 години гаранция!!!

# 352
Aма и аз съм една тиква! Машината ми е дива 91, а не дива 9000!  ooooh!
Нищо чудно, че не я намирам в нета.  Joy

# 353
Реших и аз да се взема  в ръце и да ушия нещо.. Не съм шила от много време. Ама нали не съм си у дома много ми липсват моите шив.  принадлежности. Затова като начало си спретнах игленик. Не си мислете че вече съм на новогодишна вълна- реших да използвам апликацията от една стара детска дрешка. Ето какво се получи

# 354
Льо, красиво и еко- рециклиране на старите дрешки Wink

# 355
Здравейте, храбри шивачки!
Кажете ми моля, с колко се свива хасето на метър? В магазина ми казаха 5 см/метър, но аз имам някакъв спомен за 10-ина см/м. Не съм шила доста отдавна и спомените ми някак бледнеят... Говоря за обикновено българско хасе.
Благодаря предварително за отговорите!

# 356
Ами според мен точни мерки няма, просто си отрежи повечко-това е рецептата за мен  Simple Smile

# 357
  • най-шареното място
До 10% обикновено.
Но няма мярка, зависи как е тъкано. И понякога се свива и в двете посоки.

# 358
Здравейте, храбри шивачки!
Кажете ми моля, с колко се свива хасето на метър? В магазина ми казаха 5 см/метър, но аз имам някакъв спомен за 10-ина см/м. Не съм шила доста отдавна и спомените ми някак бледнеят... Говоря за обикновено българско хасе.
Благодаря предварително за отговорите!

Ако шиеш нещо за себе си, за по- сигурно първо пране  на хасето при  висока темп. Всяко хасе е различно , а така няма да има изненади. 

# 359
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт