Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 505
  • 599
  •   1
Отговори
# 330
Явно всичко си е до късмет накрая  Laughing Последно съм решила да избирам между  ЕЛНА и Хускварна, смятам че няма да сбъркам в избора си и го дължа и на вас   bouquet

# 331
Леля ми има Хускварна, купена преди 15 и повече години и не е мръднала.

Бабъл, а каква марка е шевната ти машина?

# 332
  • 2 етажа над тавана

Бабъл, а каква марка е шевната ти машина?

ooooh! Много съм отнесена, забравих да кажа - Лучник е, старичка малко, от майка ми е още, но ми върши чудесна работа

# 333
# 334
Наистина Хускварна имат много добри модели на добри цени в Технополис. Особено ми хвана окото Huskystar E20-имаше около 35 тегела за 350 лв. Обаче се оказа,че сервизът е само в София-това на практика ме отказва. Звъннах на двата дистрибутори на Хускварна в Пловдив, никой от тях не предлага нито сервиз, нито части.
   Явно ще купувам Елна 2110 , поне ще мога да разчитам на цели 5 години гаранция, а и се оказа че сервизът им е на две крачки от нас  Simple Smile
  Dame , видях твоята Сингер Дива , страхотна е  newsm10
  Интересното е,че в Технополис видях Тойота Джийнс с метални части на същата цена като вчерашната Тойота Джийнс с пластмасови  Shocked

# 335
Dame , видях твоята Сингер Дива , страхотна е  newsm10

О благодаря!  Grinning
На мен всъщност не ми трябваше чак такава машина, защото вече нямам време да шия кой знае колко, единствено държах да има свестни поръбващи бодове, и ушиване на илик в една операция. Изглежда това с илика обаче го има само при по-скъпите модели. Така или иначе, нямах възможност сама да си избера машината, тази мъжа ми ми я подари за Коледа. А той все се изхвърля да купи най-доброто.

# 336
Бедата е там,че в Технополис не могат професионално да те консултират за шевните машини коя какво може и какво не може. Чак сега прочетох от нета,че Huskystar E20 има едностъпков илик  Shocked и това при условие,че машината струва само 350 лв. Оооф , така ми се иска да си я купя, само тоя пусти сервиз ме смущава  Sad Ако живеех в София , въобще не бих се поколебала

# 337
Е все пак, не си купуваш машина с очакването, да ползваш сервиза често нали?  Wink
Ако толкова ти харесва, вземи си я! В крайна сметка София не е на другия край на света. Ако недай боже се наложи да ползваш услугите на сервиза, какво пък, тъкмо ще се поразходиш.  Simple Smile

# 338
Ами като се замисля бая време и пари ще ми глътне тази разходка  Wink Но това в кръга на шегата... Разбира се,че се надявам да не ползвам сервиз често, обаче и това е много важно!!!
  Някой ще ми каже ли толкова ли е голяма разликата между еднастъпков или и четиристъпков? Защото не съм шила на такива машини и не ми е много ясно.

# 339
При едностъпковия илик имаш една приставка-краче, в което слагаш копчето, за което е предвиден илика и шиеш. То ти прави четирите стени на илика на веднъж. За четиристъпковия съответно, четирите стени се шият една по една и трябва да си играеш да напасваш.

# 340
Предполагам,че нито при едностъпковия ,нито при четиристъпковия илик има срязване автоматично?!?
   Dame,много ли е труден четиристъпковият илик?

# 341
Не, няма срязване естествено.  Simple Smile Към машината би трябвало да има едно специално ножче, с което се реже. Става много лесно.
Четиристъпковия чак труден не може да се нарече. Но другия си е много удобна глезотийка. И винаги става перфектен. Mr. Green

# 342
  • 2 етажа над тавана
Dame, благодаря, че се отзова Hug  bouquet

# 343
Моята е Тойота 2640-С. Купувана е по безумното време когато долара стигаше до някакви странни стойности. Има пласмасови зъбчати колела. Шиех много преди. От 4 години не бях я поглеждала, но скоро я смазах и шие безупречно. Май е въпрос на късмет. За елици има пласмасово краче, което прави елика със завъртане на програматора. Стават прилични елици. А крачето за шиене на копчета никога не съм ползвала. Успех при избора!

# 344
Бедата е там,че в Технополис не могат професионално да те консултират за шевните машини коя какво може и какво не може. Чак сега прочетох от нета,че Huskystar E20 има едностъпков илик  Shocked и това при условие,че машината струва само 350 лв. Оооф , така ми се иска да си я купя, само тоя пусти сервиз ме смущава  Sad Ако живеех в София , въобще не бих се поколебала

Моята Husqwarna  е на 15 години-само смазване и работи безотказно.  Надявам се ,че няма да има нужда от ремонт скоро. Не мисли за ремонти. И аз съм мнооого далече от София.  Нали човек като се жени не мисли колко са трудни разводите  Joy Joy Joy Пожелавам ти да направиш най-добрия избор  bouquet
Не знаех, че има едностъпкови илици. Но като ги правиш само на зиг заг /при старите машини/ четиристъпковия е направо мечта.
Аз лично предпочитам механичните модели с по- малко електроника.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2008, 22:30 от Льо

Общи условия

Активация на акаунт