Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 507
  • 599
  •   1
Отговори
# 315
1. Как се шие тигел със ластика-конец отдлу, нали се сещате да набира плата като се измине. Днес пробвах, като сложих ластика на долен конец, т.е. навих я на калерката, но не стана ,става си просто прав тигел, плата не се набира.
Ластичния конец се навива на калерчето, горния конец е обикновен / една идея по хлабав от обикновено , за да не "пука" шева / 
Това дали ще ти набира зависи от степента на опън на совалката .... на нея има едно малко болтче, което се завиви /отвива ва зависимост от желания опън.
Ако желаеш да е много силен набора и машината ти го позволява , за да не "пука "шева можеш да я сложиш в режим "лек зиг-заг" при 4-5 бода в см.

# 316
Здравейте  Simple Smile Тези дни обикалям да си търся шевна машина и понеже хич нямам вяра на продавачите, реших да попитам вас каква марка ми препоръчвате?!?
   Шия любителски, имам си оверлог , досега съм шила основно на една 100 годишна "Сингер" ръчна, на която бях сложила моторче, с продълговата совалка беше и невероятно шиеше всякакви материи- просто съм възхитена. Разбрах,че Сингер вече не са това качество, което навремето са били.
   Продавачката ми препоръча ЕЛНА 1000. Много бихте ме улеснили с ваши мнения. Предварително благодаря   bouquet

# 317
Здравей, Clivia. Аз лично имам сингер в момента и е много добра. Все още не съм я ползвала много усилено, но малкото пъти, когато съм шила на нея, бяха достатъчно, за да ме убедят, че е класи над старата тойота.

# 318
Това е много интересно, защото на мен продавачката ми каза "на ушенце" всичко друго без Сингер, защото някакъв грък бил купил марката и се продавало какво ли не под тази марка  Thinking
   Иначе сега се порових назад в темата и се замислям за Тойота Джийнс, Хускварна също ми харесва като идея, обаче наистина не виждам шевни машини и цени в сайта им.
   Знам, че ви е до болка позната темата, защото редовно се появяват хора с моя проблем, но ще бъда много благодарна за всяка идея!!!
   Dame, а старата ти Тойота какъв модел беше?!? Кажи ми и новата ти Сингер кой модел е, моля те

# 319
За тойтата, не помня точно, но беше най-високия клас. Тази сега също е висок клас, но не я намирам на сайта им като модел. Казва се Diva 9000, най-близкото на сайта им, което видах е 7436 | Ingenuity™, само че моята е със 100 вградени бода, а не със 70.

# 320
Ееее, това е много висок клас  Simple Smile Аз си търся нещо по-скромно и като клас , и като цена. А твоята машина е супер!

# 321
Здравейте!  Simple Smile
От около седмица търся шивачка в София, която да ми ушие една рокличка. В магазините за бременни трудно се намира нещо подходящо. Не разбирам от платове, но ми казаха че това е трикотажна рокля.
Трябва ми до 2 седмици, защото се глася на сватба да ходя с нея. Ако можете да ми препоръчате някоя опитна шивачка, ще съм ви много благодарна.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2008, 13:16 от utopic

# 322
  • най-шареното място
Clivia,  има много добри предложения - Bernina, Brother, Husqvarna, Janome.
Toyota-та е добър от към цена и стабилност вариант, но няма екстри.

Utopic, роклята не изглежда сложна. Успех! Трико и според мен.

# 323
  • 2 етажа над тавана
Момичета, имам нужда от вашата помощ Praynig

Случайно да знае някоя от вас къде в София продават резервни кабели за шевни машини - много ми трябва, наистина Praynig На моята, след като услужих на позната, се оказа, че се е пречупил кабела точно преди буксата, влизаща в педала и оправяне е почти невъзможно, така че ми се налага да си купя нов - пък макар и в комплект с  педала, ако трябва Tired

Имам да шия някои спешни неща, стоят ми тропосани вече около месец, а малката си я прибирам след около месец и трябва да ги ушия преди това.

Надявам се да можете да помогнете Hug

# 324
Clivia, aз лично препоръчвам Хускварна. Шия на нея 15 години не е мръднала. Бих те посъветвала да огледаш добре машината.  При тази конкуренция гонят по- ниски цени и съм виждала машини на солидни марки ,но много от движещите части са пластмасови. моя приятелка има такaвa  Janome . Успех в избора

# 325
Много ви благодаря за съветите   bouquet , аз вчера пак оглеждах-понеже при вас четох за Тойота Джийнс, видях я и нея, жената ми я отвори и ... пластмасови са й частите  Confused Гледах и много други марки, пак се спрях на ЕЛНА 2110 /швейцарска-естествено е сглобена някъде в Тайланд, Тайван  Wink/Като ми я отвориха веднага се видяха железните части, подсилена конструкция има, има и опции за различни видове платове, приставки различни има.Единствено се притеснявам,че марката не е много известна...  Sad Никой от вас не дава отзиви за нея. Освен това ми направи впечатление, че й дават 5 години гаранция , а на Тойотата или Брадърса например само по 1 година.
   Льо, никъде в нета не мога да открия информация за шевните машини на Хускварна, няма и по магазините в Пловдив, приблизително какви са цените им, защото наистина ме заинтригува...

# 326
Много ви благодаря за съветите   bouquet , аз вчера пак оглеждах-понеже при вас четох за Тойота Джийнс, видях я и нея, жената ми я отвори и ... пластмасови са й частите  Confused Гледах и много други марки, пак се спрях на ЕЛНА 2110 /швейцарска-естествено е сглобена някъде в Тайланд, Тайван  Wink/Като ми я отвориха веднага се видяха железните части, подсилена конструкция има, има и опции за различни видове платове, приставки различни има.Единствено се притеснявам,че марката не е много известна...  Sad Никой от вас не дава отзиви за нея. Освен това ми направи впечатление, че й дават 5 години гаранция , а на Тойотата или Брадърса например само по 1 година.
   Льо, никъде в нета не мога да открия информация за шевните машини на Хускварна, няма и по магазините в Пловдив, приблизително какви са цените им, защото наистина ме заинтригува...
ажна /

За съжаление не мога да кажа нищо за цените. Моята е купена отдавна от ЦУМ. Поразрови се в нета. Ако намериш не се чуди. Аз винаги съм мислела че Сингер са добри. Преди седмица купихме Сингер на снаха ми. Вярно  и цената и такава- 85 $ /това е в Канада/има доста операции ,но е лека като детска играчка/ отворих я няма пластмаса..Опитах да шия -тя подскача на масата. Тук поне не е проблем може да я върнеш  и няма да те питат защо. Не знам за по-  скъпите модели. Аз преди си шиех много- костюми , палта  от всякакви платове. Използвам предимно зиг заг, крачето за илици,  ципове. Даже украсителните не са ми трябвали. Зависи за какво ти е нужна Новите имат и програми за бродерия. 

# 327
  • най-шареното място
Husqvarna Viking, Google  ще ти ги намери Wink
Има всякаква информация, а назад в темата има инфо за Софийския офис на вносителя, иначе има в Технополис.

Елна е много разпространена в щатите, отзивите са добри.
Тoyota има пластмаса при грайфера. Това не е голям проблем, хвърля се на 3-5 години, но има други предимства, замяната е до 50 лв мисля първия път.

Всичко звиси от бюджета и целите ти основно.

# 328
В обедната почивка отивам в Технополис да видя Хускварната  Simple Smile
  А относно целите ми-имам си оверлог, просто ми трябва свестен прав тегел и еластичен тегел-други някакви изисквания нямам-ОСВЕН ДА Е ЗДРАВА, ДА НЕ СЕ ПОВРЕЖДА!
  Четох обаче назад в темата ви,че няма резервни части за Хускварна и се доставят при поръчка само, така ли е наистина и бавно ли става?
    Laughing Вчера прокоментирахме с момичето в магазина моята 100 годишна Сингер-ей такава машина ми трябва, обаче явно вече няма такова производство  Sad Сега ще пробвам в сервиз да ми я оправят, защото си ми е толкова мила.

# 329
  • най-шареното място
Tака казват. Аз бих взела телефона на сервиза им от продавача преди да купя и да проверя преди покупката.
Има неща, които са с Хускварна можеща получиш, но май ти не искаш такива точно. Така че предцени според информацията им. Аз лично не съм имала проблеми с никоя машина до сега (пу-пу) /нямам хускварна/. А и не вярвам да доставят бавно.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт