Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 509
  • 599
  •   1
Отговори
# 300
Храбри шивачки,имам един въпрос.Къде във Варна мога да намеря шевни машини сингер или брадър.Предварително ви благодаря.

# 301
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Ох,тези съвременни машини,дето всичко им е затворено под корпуса...Няма да стане да разглобяваш горния натегач.

мерси  Hug
ако машината беше моя, веднага бих я разглобила,
ама свеки е една паника  Whistling

дано успея да свърша нещо,
тя ще се радва, ако успея да я настроя  Peace

# 302
Здравейте храбри шивачки!
Ужасно храбра се пиша, но съм намислила да шия фракове за децата. Не съм докосвала машината от около 4 години, но се надявам тя да ме помни. Имам проблем - нямам никаква идея как трябва да изглежда кройката. Попитах гугъл и той ме прати тук. Моля за помощ!

# 303
  • на втория етаж
Здравейте храбри шивачки!
Ужасно храбра се пиша, но съм намислила да шия фракове за децата. Не съм докосвала машината от около 4 години, но се надявам тя да ме помни. Имам проблем - нямам никаква идея как трябва да изглежда кройката. Попитах гугъл и той ме прати тук. Моля за помощ!

Мога да предложа това,само ориентировъчно:
http://club.season.ru/index.php?act=Attach&type=post&id=7050

# 304
  • Стара Загора
Здравейте! Аз, понеже съм начинаеща, искам да ви попитам като се минават тигелите по принцип, в двата края остават конци - накрая какво се правят тези конци - режат ли се и не се ли разшива ушитото, като се отрежат?

# 305
  • Севлиево
Ако тегела е вътрешен по принцип се прави затяжка за да не се разшива и се режат конците, но ако е лицев или украсителен аз издърпвам горния конец от вътре и ги завързвам двата.

# 306
  • Стара Загора
Благодаря!

# 307
Благодаря! Надявам се да се справя.

# 308
Asyalein,  lina kaz е обяснила чудесно възможните причини

Да не би да шиеш еластичен плат?  Много е трудно с настройките на машината , най -често  има такъв проблем . На показаната машина горния конец се регулира в горния ляв ъгъл  / има числа  на плъзгача.  / Струва ми се че проблема е в натиска на крачето. Ако плата е плътен или се прави подгъв и плата е няколко слоя трябва по-голям натиск.

Последна редакция: пт, 29 авг 2008, 07:43 от Льо

# 309
Момичета, влязох тук , първо да ви се оплача, че от няколко месеца имам машина , а не ми остава време да шия и второ да ви питам 2 неща:

1. Как се шие тигел със ластика-конец отдлу, нали се сещате да набира плата като се измине. Днес пробвах, като сложих ластика на долен конец, т.е. навих я на калерката, но не стана ,става си просто прав тигел, плата не се набира.
2. От къде да си купя хубава ножица?

Ластика се вдява на горен конец и се шие опъковата страна отгоре. А ако ти трябва ножица за кроене най -добре в специализираните магазини -Сингер, Пфафф има страхотни на Солинген ,но са скъпи. Ако си начинаещ шивач и не кроиш много ,може да си купиш обикновена.

# 310
аз само се включвам по въпроса с ножиците.
баба ми, лека й пръст, която беше шивачка, си имаше една ножица - май точно Солинген беше и около 50 год. беше кроила САМО с нея. казваше, че не може с друга ножица, тази си я познавала. ножицата - нея и тя - ножицата. даже, когато ни идваше на гости, ако случайно си беше забравила ножицата, отказваше да ми шие. а тя много обичаше да ми шие някакви неща. не можеше да си намери място, пуфкаше и накрая си тръгваше по-рано от предвиденото, защото и я нямала ножицата. беше като част от нея.
та.....такава беше баба по отношение на ножиците.

# 311
  • София
Минавам да с похваля Grinning. вчера ходих до въпросния магазин на Солинген и си купи ножица за кроене Солинген и зиг-заг ножица, която не е солинген, но продавачката ме увери че е много хубава.

Благодаря на всички за помоща в избора Hug Hug Hug

Ластика се вдява на горен конец и се шие опъковата страна отгоре. А ако ти трябва ножица за кроене най -добре в специализираните магазини -Сингер, Пфафф има страхотни на Солинген ,но са скъпи. Ако си начинаещ шивач и не кроиш много ,може да си купиш обикновена.
Ще пробвам и така. Благодаря!!! Simple Smile

# 312
  • Стара Загора
Да се похваля и аз с първото, ама наистина първото ми произведение на шевна машина:

# 313
  • Севлиево
Ауууу много свежо. Браво   bouquet

# 314
Браво чудесен несесер

Общи условия

Активация на акаунт