Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 345
  • 599
  •   1
Отговори
# 375
Снощи настроих всичко както е по книжката и 1 операция ми е едната дълга част на илика, втората е затяжката, 3 е другата дълга част на илика-определено тук се различава от 1 операция видимо като гъстота, ширина и прочие  Sad , а от мен нищо не зависи-настройките са едни и същи.
   Освен да пробвам още 2-3 пъти и тогава да отида в сервиза да им покажа мострите и да видим какво правим нататък ...

# 376
  • Севлиево
Първо честито за машината Clivia много красиви неща да сътвориш с нея  Heart Eyes
Може да ти се стори тъп въпроса ама краче за илици има ли си твоята машина? Защото моята Тойота си има и много равномерни и хубави стават, провери из частите си. Извинявам се за въпроса, но по себе си съдя, че някой път недоглеждам нещата и не ми се получават работите.

# 377
Момичета, търся някой да ми ушие едно манто, по готова кройка, с хастар и основен плат само, има веревен кант (от готовите) по борда на предниците и подгъва, с кръгла яка.
С два апликирани джоба на предниците и щрифелки на ръкавите, има коланче и две гайки.

Не е особено трудно за изпълнение, но аз лично нямам време, ако някой се занимава по домашному, моля да ми пише на лични. Срещу заплащане естествено Simple Smile Благодаря   bouquet

Аз осигурявам кройката, снимки на готово такова и платовете (хастар и основен). Кройките са за абсолютно всички детайли, и на хастара и на щрифелки всичко има там, само трябва да се изрежат, имат и резерви за шев.
За София става въпрос.

# 378
Има си краче за илици и с него ги правя  Simple Smile Абе явно е най-добре да покажа във фирмата как се получава и те да ми дадат съвет или да ми я заменят.

# 379
  • най-шареното място
Clivia,  това за което ти писах е настройка на машината.
Не е насторойка на бод или илик, а на транспорта /двете страни с еправят различна, едната шие на пред, а другата назад/.

Помага, когато едната страна на илика е по-гъста/рехава от другата.
На някои машини, има винт на гърба, на други има копче отпред на корпуса.

Дано ти помогне това.

# 380
Арт мама, наистина не става дума за настройките за бод или илик, зададох и другите настройки, както е показано специално за илик-гъстота,ширина и прочие.
   Хим не се главоболете за моя илик  Grinning, аз ще се оправя, не е за умиране. Мисля, че от фирмата на място с мостра най-добре биха ми помогнали.

# 381
Льо, хич не се подценявай-гледам че чакаш бебенце, значи хич не си стара   bouquet  А пък сега за отслабване хич не мисли  Wink

Льо, разсмя ме! Ама нещо не ми се връзва профила ти с таз тема дето ще я дириш Simple Smile

/quote]

Мили момочета, де да беше така. Аз за чакане чакам , ама за да си осиновя детенце. Трябва да променя линийката ....ама как ?

За илиците , при мен също в едната посока плата се транспортира по-бавно. Свикнах да придърпвам леко плата и стават супер.

# 382
  • най-шареното място
Нищо не променяй! Разрешаваме ти да четеш заслабващите теми. Simple Smile
Стискаме палци!!!
Различно е, но не е по-леко. Успех!!!

# 383
Момичета,някой знае ли Имена на списания с детски модели и кройки?
Искам да поръчам да ми донесат от германия.

# 384
  • Стара Загора
Момичета, има ли някаква тънкост, когато се шие с трико? Аз все още не съм ушила някаква дреха, но опитвам разни неща върху парцалчета и установих, че когато пришивам лента от плата върху друга част от плат (като за деколте) и после обръщам и я подгъвам, цялата тази ивица става много разтеглена. Машината ми е с 21 операции, има някои еластични бодове - тях ли трябва да използвам?

# 385
Такаа. Тръгнах да сменям скъсания цип на една блуза. Скрит цип. Разших го, тропосах новия и що да видя - двете страни на блузата имат 2 сантиметра разлика. Ама 2 см ви казвам!  Shocked
Ми сега, кво се прави в тоя случай. Ципът е от ляво, задната страна е с правилната дължина, сравних я с дясната. По-странното е, че съм я носила доста тая блуза и не ми е правило впечатление да й има нещо. Да е било набрано и да не съм забелязала ми звучи абсурдно.  Thinking

# 386
Момичета,някой знае ли Имена на списания с детски модели и кройки?
Искам да поръчам да ми донесат от германия.
препоръчвам тези http://www.ottobredesign.com/en/index.html

# 387
Льо, от сърце ти пожелавам чакането ти да се увенчае с успех  Hug
  АmriankА, и в България има такива списания в специализираните магазини за машини например. Аз скоро гледах такова едно за тийнейджъри, май Бурда беше, скъпичка ми се видя около 12 лв.  Confused Виждала съм и други списания за конкретни възрасти, просто трябва да гледаш на корицата какво пише.

# 388
  • София /Абсурдистан
Някой знае ли от къде мога да купя издания на Бурда специал или на други подобни. Интересуват ме списания с кройки за по-големи размери от стандартните.

# 389
В Пловдив мисля,че в момента продават такова на едно място. Ако искаш, мога да мина и да проверя за по-сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт