Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 347
  • 599
  •   1
Отговори
# 360
На мен това ми е принцип. Винаги преди да шия, независимо от материята, изпирам плата предварително. Така няма неприятни изненади после.

# 361
Вчера накрая си купих шевна машина http://www.i-plovdiv.com/shop/ivna/?2,elna-2110 и съм мнооого щастлива. Снощи до късно й се радвам и пробвах и не мога още да й се нарадвам колко лесно и красиво става всичко. Единствено малко ме затрудни четиристъпковия илик-не винаги се получава, но това е може би заради липсата на опит  Simple Smile
   В магазина ме обучаваха близо час: питах-разпитвах, те показват, много са любезни и търпеливи от "Ивна"  Laughing Много ми хареса бродерията в кръг, която се прави с помощта на едно като габарче-супер простичко и лесно.
   Иначе са ми ремонтирали и старите машини, та сега остава само да се отприщя и на шиене  Wink Камари платове си седят така, да видим само време откъде...

# 362
Честито! Много красиви неща да сътвориш с нея!  Grinning

# 363
Благодаря много   bouquet !!!

# 364
  • София /Абсурдистан
Честито и със здраве да си я ползваш!
После да снимаш и да покажеш творенията Peace

# 365
  • на втория етаж
Честита придобивка!Със здраве да си я ползваш.

# 366
честито за машината и от мен  Grinning, моята е модел 2130 с едностъпков илик, кой модел си взе ти?
А оверлога ми е 654. Хайде приятно шиене!

# 367
  • София
Clivia ЧЕСТИТО! Пожелавам ти да имаш време да твориш. Hug

# 368
  • най-шареното място
Честито! Със здраве и много вдъхновение да я ползваш!
Илика хич не му мисли - само такива съм правила - винаги стават, сега имам в една стъпка, но не съм го пробвала даже.

И чакаме снимки на сътвореното, нали знаеш!? Wink

Последна редакция: чт, 11 сеп 2008, 09:22 от арт мама

# 369
Clivia , честито и спорна работа.  bouquet  bouquet  Действай и показвай! Аз като си купих машината шиех денонощно/ а бяхме младииии/

# 370
Много , ама много сте мили!!! Направо ме трогнахте с вниманието си  Embarassed Благодаря ви от сърце. Сега съм много заета, но ще се постарая да метна няколко снимки с идеи за това-онова с уговорката,че съм самоука аматьорка  Wink

# 371
Много , ама много сте мили!!! Направо ме трогнахте с вниманието си  Embarassed Благодаря ви от сърце. Сега съм много заета, но ще се постарая да метна няколко снимки с идеи за това-онова с уговорката,че съм самоука аматьорка  Wink

Не си само ти самоука. Аз не знам и дума немски -благославям  г-жа Енне Бурда./ Мир на праха и  Praynig /Само с гледане на списанието се научих . Има страхотни нагледни уроци. Имаше дълъг период през който не съм шила , но навика да си купувам сп. си остана.  Имам стари броеве и  на руски - те много ми помогнаха. . Напоследък модата е малко шантава / за по- стари като мен  Laughing/ но има невероятни класически модели. Според мен едва ли има по-точни кройки от техните. Не умея да кроя сама . Шиех без никакво отклонение от кройката - всичко е супер. Сега не знам дали ще стане?  Joy Joy Joy Нали се сещате защо ? Я да почета темичката за отслабване  Embarassed

# 372
  • най-шареното място
Льо, разсмя ме! Ама нещо не ми се връзва профила ти с таз тема дето ще я дириш Simple Smile

Аз пък не съм Бурда конструкция, но също много съм научила от там и от конфекция и след няколко години шиене няма значение дали уменията са ти от курс, техникум или практика.

# 373
Льо, хич не се подценявай-гледам че чакаш бебенце, значи хич не си стара   bouquet  А пък сега за отслабване хич не мисли  Wink
   По отношение на Бурда- и аз съм доволна, но сякаш още по-доволна съм от Бутик-италианските списания. В Бурда много ме изнервя недовършената кройка-продължете еди колко си сантиметра под еди-какъв си ъгъл?!???  Rolling Eyes Докато при Бутика няма такова нещо-ако е твърде дълга-кройката се наставя-от две части е-долепваш ги и готово-поднасят ти я цяла и нямаш проблеми. Освен това ми се струва,че специално на мен много по-добре ми стоят кройките от Бутик, отколкото от Бурда, по-добре оформят, подчертават. Затова напоследък купувам само техните списания, съзнателно избягвам Бурдата. То май напоследък спрях да купувам въобще, защото хем ми се виждат скъпи, хем кройките се повтарят-като имаш около 20 списания, все някъде ще откриеш това, което търсиш  Simple Smile
   Искам да ви питам нещо-упражнявах се да правя илици на новата машина, обаче ми се струва,че едната страна на илика е доста различна от другата-на вас случвало ли ви се е такова нещо?!?

# 374
  • най-шареното място
Има настройка за баланса на илиците обикновено. Логично е и твоята Елна да има.
Би трябвало да е някъде по машината като болтче или копче.
Погледни си книжката на машината.

Общи условия

Активация на акаунт