Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 329
  • 599
  •   1
Отговори
# 420
там където има дупка на корпуса не е лошо да се пуска по капка от време на време Wink

# 421
  • най-шареното място
Може да има конци/мъх. Почистването и смазването не вредят.
Аз лично не съм капала в дупките на корпуса никога, макар отдавна да ми бяха казали и шуми когато е мръсна /с мъх/.. А сега май и няма дупки машината.

# 422
В книжката с инструкции на машината има схема къде да се капе с масло. На моята има едни пласмасови зъбчати колелца, на които трябва да се слага грес. Отваря се горния капак и страничния. Има и специални отвертки. За почистване на мъхчетата ползвам четка за рисуване. Става и четчицата от епилатора.

# 423
  • на втория етаж
Не бързай да капеш масло в корпуса на машината!
Първо прочети добре упътването си,ако там не е изрично упоменато смазване в самата машина,а не само около грайфера и совалката,по-добре не рискувай.Попитай ако трябва и в гаранционния сервиз,но не бързай.На новите машини слагат грес и не е добре да се капе отгоре масло,то след време гранясва и поема прах и кончета и после е трудно да се почисти.А пък и не всяко масло е подходящо.
За почистване аз ползвам обикновена бояджийска четчица(по-малка)с естествен косъм,поема праха и кончетата и е много лесно.

# 424
  • Стара Загора
Благодаря ви много, момичета. Наистина към нещата към машината имаше една специална отверчица, с която се отваря капака, който е върху калерчето - имаше страшно много мъх. Като го почистих и капнах масло върху частите там отдолу и машинката си тръгна пак като нова. Всъщност мястото, където се поставя калерчето се разглобява - там също сложих малко масло.

# 425
Калина, страхотни фракове сте сътворили  smile3501
   Старите машини наистина се смазват по-лесно и бързо-не изискват разглобяване. Новата ми машина трябва да се разглобява странично, че тогава да се смазва, но жената ми обясни,че това се прави изключително рядко. Най-честото смазване и почистване било точно около калерчето.
   Съвестно ми е,че обещах да ви покажа творения, а пък все не намирам време да снимам.Освен това имам и проблеми с компютъра  Confused
    Всъщност с новата машина си уших комплект от потник и нещо като жилетка от много фино трико и стана просто трепач   Simple Smile Много бързо и лесно и хубаво. Използвах оверложния тегел за обръщане на подгъвите /имитира покривната/ , но го бях сложила на едра позиция. А... и на илика май вече му посвикнах  Wink
   Льо, няма ли скоро да ни навестиш с хубави вести?!?

# 426
Оф и аз съм си купила сега едно трико, но него ще го мъча като приключа с панталона, който съм почнала. А с него имам голям проблем с поръбването на джобовете. Какъвто и бод да избера, колкото и да отпускам конеца, все събира хастара и го нагърчва.  Confused Явно не правя нещо както трябва. Ти трикото с ластичен конец ли го ши? Аз с триста зора си намерих един, който да се продава на нормална макара, като за машина, а не от ония огромни топузи, дето са за оверлог.

# 427
Ших го с обикновен конец, но с игла за стреч и сега като се замислих-да , с конус го ших. Конусът се слага на масата и оттам се вдява. Нямах проблем, нищо не събираше.

# 428
Калина, страхотни фракове сте сътворили  smile3501
   Старите машини наистина се смазват по-лесно и бързо-не изискват разглобяване. Новата ми машина трябва да се разглобява странично, че тогава да се смазва, но жената ми обясни,че това се прави изключително рядко. Най-честото смазване и почистване било точно около калерчето.
   Съвестно ми е,че обещах да ви покажа творения, а пък все не намирам време да снимам.Освен това имам и проблеми с компютъра  Confused
    Всъщност с новата машина си уших комплект от потник и нещо като жилетка от много фино трико и стана просто трепач   Simple Smile Много бързо и лесно и хубаво. Използвах оверложния тегел за обръщане на подгъвите /имитира покривната/ , но го бях сложила на едра позиция. А... и на илика май вече му посвикнах  Wink
   Льо, няма ли скоро да ни навестиш с хубави вести?!?

Ето ме и мен. Само дето няма новини. Чакам .....ама нищо.  Сигурно съм споменала,че  съм в Канада и чакам отдалече..Тук  има         невероятни шивашки принадлежности. Станах разногледа. Напълних торбите с игли, линийки идр. Постоянно  рева че искам пачуърк ама нямам време. Тук има страхотни памучни платове. Вече имам пачуърк-плата си е с готова щампа.  Ще снимам и ще покажа. Имам и няколко въпроси за шиенето на пердета ,така че пак ще пиша.
Много красиви фракове, Калина . Но  сладурите са още по-красиви.
Ще пиша пак

# 429
Здравейте момичета!
Едва сега открих тази темичка, а съм луда шивачка. Казвам "луда" защото си е така. С две малки деца съм, никой не ми помага в къщи, абсолютна любителка съм, никога не съм учила за шиене и конструиране, ама все шия. Обурудвана съм с 4 машини и най-новата ми страст е машинна бродерия. Ще се радвам да споделяме опит и ако има и някой опитен в тази облас, мога да го затрупам с въпроси, най-вече за софтуерите за бродерия. Не съм чела темата, защото е голяма, а нямам чак толкова време, но се надявам постепенно да ви опозная. Виждам че дори си имам "съгражданка". Аз също живея в Канада и тук е рай за шивачките
Арт мама погледнах ти нещата - страхотни са, много идейни подаръци!
Калина, фраковете, а и момчета са много хубави!

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 20:38 от nevenska

# 430
Здравейте момичета!
Едва сега открих тази темичка, а съм луда шивачка. Казвам "луда" защото си е така. С две малки деца съм, никой не ми помага в къщи, абсолютна любителка съм, никога не съм учила за шиене и конструиране, ама все шия. Обурудвана съм с 4 машини и най-новата ми страст е машинна бродерия. Ще се радвам да споделяме опит и ако има и някой опитен в тази облас, мога да го затрупам с въпроси, най-вече за софтуерите за бродерия. Не съм чела темата, защото е голяма, а нямам чак толкова време, но се надявам постепенно да ви опозная. Виждам че дори си имам "съгражданка". Аз също живея в Канада и тук е рай за шивачките
Арт мама погледнах ти нещата - страхотни са, много идейни подаръци!
Калина, фраковете, а и момчета са много хубави!

Здравей , аз както се казва не съм оттук и съм за малко. На гости съм  близо до Торонто. Толкова много неща има , човек ще си помисли че тия канадци не ходят на работа и са се отдали на всякакъв вид хоби   Joy Joy Joy Добре че не говоря анг. и малко трудно се ориентирам кое за какво служи . Ще си купя от всичко  , а вече  се чудя как ще си нося куфарите . Ако имам нужда от помощ ще пиша. А за бродерията - разгледай  в хоби мисля че има отделна тема .

# 431
  • На село
Здравейте, момичета!

Чета темата още от предишната (Храбрите шивачки 3), но досега не съм се включила, защото не ми остава никакво време за шиене и няма с какво да се похваля. Умея да шия, но не съм хващала машината от няколко години. Мисля обаче това да се промени. Още повече, че сега посещавам един шивашки курс.

Имам две конкретни въпросчета - знаете ли от къде мога да си купя ел. моторче с педал, за да го сложа на стара ръчна машина? За София става въпрос.
И още - съсипаха ми една ножица, лазерно заточена, с рязане върху карфици - там, където е минала ножицата през карфицата сега има едно ръбче и ножицата "заяжда" - може ли да се оправи по някакъв начин или да я отпиша?

Калина, фракчетата и манекените са чудесни!

# 432
Страхотни фракчета, а и манекени Wink
Аз си уших една поличка, най-обикновена.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=262470&pid=8126095
Сега творя на малката пола, от същия плат Simple Smile

# 433
Много е стилна. Карето е убийствено! Със здраве да си я носиш. И да остане време за сакото!

# 434
А аз може ли малко да се оплача ? Започнах да шия пердета-съвсем тънка органза. Реших че няма да стане да  изтегля нишка и стана еднаааа. Хиляда пъти мери един път режи.  Нямам никакъв ориентир. Разчитам поне да е тъкано що годе равно. А трябва  пердето да е над ширита  с 2.5 см. Още съм на първото  и  а  да видим какво ще е след като ушия пердета за 12 прозореца. Очаквайте още тъжни новини

Общи условия

Активация на акаунт