Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 311
  • 599
  •   1
Отговори
# 435
ший с много търка игла 70/75 и сменяй иглата и без причина на 2 пердета

аз да попитам  виждали ли е някой космата кожа като тази http://www.osinka.ru/Zhurnaly/2007/burda/burda_10/slides/29.html ... за качулката ?

# 436
Да си похваля машината. Много добре се справя със трико.   Grinning
Първо се поизмъчих с един еластичен конец, но изобщо не се получаваше. После се ядосах, захвърлих го и пробвах еластичните бодове с нормален конец. И направо се родих!
Много съм доволна. Първата ми трикотажна блуза е вече на гърба ми.  bowuu

# 437
Даме, а с обикновени тегели не пробва ли? Аз не шия трикото с еластичния тегел,че трудно се разпорва, ако се наложи.
   Тези дни пак ших едно трико за бебешки комплект за кошара и стана много добре /изключая разкривяването от самия плат Embarassed/

# 438
Така е, трудно се разпорва. Аз за това гледам да не се налага да разпарям.  Mr. Green
Но с нормален тегел не става. Поне на тази блуза, защото е много тънко трикото. А трябва да се отпусне доста конеца, защото иначе ще се изгуби еластичността. Преди съм подгъвала детско потниче от рипсено трико и там с нормален тегел с двойната игла се получи добре.

# 439
  • Стара Загора
Dame, с кои еластичните бодове на твоята машина го шиеш трикото? Моята има еластичен зиг-заг, еластичен сляп бод и еластичен троен прав бод. Не знам с кой от тях би се получило най-сполучливо на трико.

# 440
  • София /Абсурдистан
Dame, с кои еластичните бодове на твоята машина го шиеш трикото? Моята има еластичен зиг-заг, еластичен сляп бод и еластичен троен прав бод. Не знам с кой от тях би се получило най-сполучливо на трико.
Какво представялава еластичен сляп бод  newsm78

# 441
  • Стара Загора
Ами не съм го използвала още, но освен еластичен, има още и ляв и десен сляп бод. Всъщност ето ги всичките бодове:

Ако нещо ти говорят знаците, изобразяващи бодовете. Ази в началото ги изпробвах всичките на парцалче, но не можах да схвана кой за какво е, в изключение на правите, за илиците, зиг-зага.

# 442
Какво представялава еластичен сляп бод  newsm78

Сляп бод се използва за подгъв на панталон. . Не знам как да го обясня. Плата се прегъва така , че когато машината прави зиг заг захваща само една нишка от плата и на лицето не се вижда. Трудничко е за изпълнение. Иначе аз шия трико с много лек, едва забележим зиг заг. Прочела съм го в Бурда - получава се еластичен тегел и като се опъва конеца не се къса.

# 443
  • Стара Загора
... Иначе аз шия трико с много лек, едва забележим зиг заг. Прочела съм го в Бурда - получава се еластичен тегел и като се опъва конеца не се къса.

От тези, които показах в предишното си мнение, този, който е 2 мм - № 9, ли е най-подходящ за трико?

# 444
  • София /Абсурдистан
Благодаря ви, сега се сетих, че това всъщност е бод за подгъви. Ама наистина много трудно се прави на тънки материи и аз се отказах от него. Правила съм го само на дебели вълнени платове.

# 445
  • най-шареното място
Аз съм правила само на покривки и карета такъв бод.
Свиква се с нагласянето, но леко нагъвах плата, а това оставяше неприятни гънки.

# 446
... Иначе аз шия трико с много лек, едва забележим зиг заг. Прочела съм го в Бурда - получава се еластичен тегел и като се опъва конеца не се къса.

От тези, които показах в предишното си мнение, този, който е 2 мм - № 9, ли е най-подходящ за трико?

На моята машина зиг- зага се регулира постепенно, не са отделни позиции в мм. и не мога да преценя. Опитай с 2 мм може би ще е добре. Дължината на бода също трябва да се намали /не макс. /  Опитай на един парцал различни варианти и което ти хареса.

# 447
  • Стара Загора
Благодаря!

# 448
Поправям се за шиенето на трико с нормален прав бод с двойна игла. Вчера точно видях въпросното потниче (то е на племенницата ми) и цялото се беше накъсало. Ще трябва да го повторя с еластичния бод.

Иначе имам доста такива, които се водят еластични. Аз за сега съм ползвала два - троен прав бод и един пак троен поръбващ. Той представлява троен прав бод от ляво и от дясно долепен нещо като единичен зиг заг. Ако ме разбрахте.  Rolling Eyes Иначе имам троен зиг заг, като №13 на Валя, ако не се лъжа още някакви оверлочни и разни други, които се водят по-скоро декоративни. За еластичен сляп бод не съм сигурна дали имам. Трябва да проверя.

# 449
Нормалния прав бод с двойна игла е идеален за подгъв. Аз не съм шила памучно трико , само еластични материи с много ликра .  На гърба се получава зиг заг между двата бода и не се къса дори при силно разтегляне.

Общи условия

Активация на акаунт