Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 314
  • 599
  •   1
Отговори
# 450
Трикото,което ших е много фино, гръцко-ших го на обикновен прав бод,но с игла за стреч и няма дупки, където е влизала иглата, не се спуква тегела при разтягане, въобще много съм доволна. Мисля,че трябва да се пипнат настройките, за да се получи и с обикновен прав тегел.
   Двойната игла хич не ми допадна,защото е твърде малко разстоянието-ще ми се да имаше опции с по-голямо разстояние между двете игли.

# 451
   Двойната игла хич не ми допадна,защото е твърде малко разстоянието-ще ми се да имаше опции с по-голямо разстояние между двете игли.

Колко е разстоянието на твоята игла? Щото има различни размери. Аз съм си купила 2.5 и 4мм

# 452
  • На село

Двойни игли има и с разстояние 6мм - в магазина на Пфаф на Графа.

# 453
  • най-шареното място
6-те мм са за машини  с ширина на бода до 6 или повече мм.
Сигурно има и с 7-8, но не стават за всяка машина.

# 454
За моята машина стават до 5 мм, но пак ми се вижда малко да речем за дънков външен тегел декоративен. Иначе за трикото сигурно ще е добре.

# 455
  • най-шареното място
E това, е дилемата с машините.... има машини с повече милиметри и апетита расте ли расте Simple Smile
Реално обаче колко често ще го използваш този 8мл двоен тегел? Simple Smile

# 456
  • Стара Загора
Аз намерих такава игла в магазина, но имаха само един вид - мисля, че е около 4 мм или 5. Но как така зависи от машината? Нали иглата се захваща отгоре и всъщност колкото и милиметра да има между иглите, закрепването си е като на единична игла?  newsm78

# 457
Някой има ли идея как мога да 'облека" столовете, че моите мъници много цапат тапицерията?
Трябва плата да е по-дебел, защото мазните ръчички е най-удобно да се изтривая на стола. С тънък плат става, но той не спира мазните петна. А аз от тапицерията не успявам да измисля нищо, което да изглежда добре и да може да се сваля и пере.

# 458
  • най-шареното място
Валя, захваща се горе иглата, но трябва да минава през /и прави тегел и според/ отвора в плочката при зъбите. Правилото е, че колкото милиметра широк тегел прави, толкова мм растояние можеш да си позволиш за междуиглово разстояние при централен прав бод.

# 459
  • Стара Загора
Вярно, Арт мама, не бях се замислила за това, като си купувах иглата  smile3538

# 460
kalina@, не те разбрах, за модел ли питаш, за материя или за двете?  Simple Smile
Що не постнеш една снимка на столовете и ще ги мислим?

# 461
Момичета, включвам се във вашата тема за да ви питам за копчетата (или катарами), които се слагат на сутиените за кърмачки, за да се отваря и затваря капачето за кърмене отпред. Едната част е зашита за презрамката, а другата за капачето. Знаете ли как се казват и откъде бих могла да си намеря?

# 462
може ли от клуба на храбрата шивачка да се прехвърля в клуба на храбрата апликаторка?  Grinning
едно якенце от голямата щерка реших да го освежа, защото ми беше много....тъмно синьо. използвах филц от Джъмбо, защото Слънчоглед ми е много неудобен като местоположение.
ето резултата : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=104692&pid=8417380

Melaniya
, не знам как се казват тези закопчалки, но би трябвало да се продават в кинкалериите. Peace

# 463
Dame, Имам парчета тапицерия - тя е твърда и дебела. В Бурда има страхотни идеи, но всичко е от меки и тънки платове, а идеята е да не мърморя на децата да пазат столовете, а да ги завия с нещо, докато децата поотраснат. Столовете са дървени с доста светла тапицерия, без плат на облегалките. Така, че трябва само седалките да се облекат.Умувах някакъв вариант с ластик, но стане грозно.
На дядо Коледа ще пиша да ми донесе нов фотоапарат.

# 464
  • най-шареното място
Класиката за такива столове е възглавничка или парче с къдрички завързано за основата на облегалката. Лесно се маха, слага и пере. Ако е само парче и ще съхне бързо. Според мен са красиви. И няма значение какъв е плата.

Общи условия

Активация на акаунт