Аз съм elektrichar и съм активен участник в темите „Каква шевна машина и откъде“ и „Клуб на храбрата шивачка“.
С времето забелязах, че много потребители имат сходни проблеми със своите шевни машини – често поради неправилно вдяване, лоша настройка или незнание как да се направи идеален шев, независимо дали става дума за шевна машина, оверлог или покривна.
Без значение дали машината е стара или нова, домашна или индустриална, механична или електронна – тук всеки е добре дошъл да сподели своя проблем, да поиска съвет или просто да попита.
Ще се старая да отговарям редовно, а се надявам и други потребители с опит в шевната техника да се включват.
Няма глупави въпроси – описвайте модела, какво точно се случва, какво вече сте пробвали. Ако може – добавяйте и снимки. Ако се касае за лош шев – фокусирана снимка на лицевата и опаковата страна в едър план. В много случаи може да се помогне и машината отново да заработи както трябва.
А за да работи дълго време безотказно – не забравяйте почистване и смазване.
Старите домашни машини имат отвори за смазване, но при новите домашни е нужно да се свалят пластмасовите капаци, за да се смажат частите, които се въртят, трият и плъзгат.
Поздрави,
elektrichar