Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 343
  • 599
  •   1
Отговори
# 390
Някой знае ли от къде мога да купя издания на Бурда специал или на други подобни. Интересуват ме списания с кройки за по-големи размери от стандартните.
в магазина на Бурда  , но ако си купуваш редовно списанието НЯМА смисъл , защото в този /последния брой/ на Бурда+ са всички публикувани вече кройки от обикновените списания
Можеш да се възползваш и от индивидуалните кройки

# 391
Аз продължавам да търся кройка на фрак за двама 4-годишни мъже. Имате ли идяе дали в някой от броевете на Бурда са пускали. Шила съм по техни кройки и се справям прилично като за аматьор. Остават ми 3 дни и май няма да успея да ги ушия.

# 392
  • най-шареното място
Кройка за детско сако, с докроени от теб "опашки"?
Имаше схема постната за целта, изглеждаше супер.... но 3те дни...

# 393
Комшийката ще помага. Ако трябва и тате ще шие. Ризи имаме без яки защото пще не знаем дали ще има фракове. На сватба ще са мъжете.

# 394
Льо, стискам ти палци. много силно.  Hug

аз сега се каня да ушия няколко броя клинчета от трико за двете кифли за детската. защото след няколкодневно обикаляне по магазинчетата, нищо не харесах....явно съм много претенциозна,но някак си не можаха да ме убедят, че натрупването на паиетки и лъскавини непременно е красиво. само се чудя дали машинката ми ще се справи с трикото. пише, че трябва да може.
дали трябва с ластичен конец да шия или с обикновен? newsm78

# 395
  • най-шареното място
Калина и ние скоро бяхме на сватба и имах предложения за фрак.
На мен обаче не ми се занимаваше за един ден да шия цял ден.
Намерих супер бяла риза и с бяла папионка се получи чудесно.
Но ти май ще шиеш Wink Дерзай!

Iviche, според мен с нормален, а с еластичен бод ако можеш.

# 396
мисля да пробвам с нормален и да не си усложнявам излишно живота. Grinning

# 397
  • на втория етаж
Аз продължавам да търся кройка на фрак за двама 4-годишни мъже. Имате ли идяе дали в някой от броевете на Бурда са пускали. Шила съм по техни кройки и се справям прилично като за аматьор. Остават ми 3 дни и май няма да успея да ги ушия.

Кройка за фрак не съм срещала,но за детско сако намерих в този брой:

Пробвала съм я,сполучлива е.Стига да можеш да си намериш броя,доста от отдавна е  Twisted Evil newsm78

# 398
Здравейте, браво на всички вас, много красиви неща и готини идеи.  bouquet
Днес си взех кашмир-сив /от един магазин за италиански платове/ за палто до коляното, имам и кройка но не знам дали ще се справя с измайсторяването, особено с прикачването на хастара-някакви идеи?
За илиците не се притеснявай, или поне това за мен не е нещо супер важно, аз рядко правя илици.
Някой знае ле дали кашмира се свива при пране и дали и него трябва да го кисна в студена вода като хастара?
Благодаря Ви!

# 399
  • София /Абсурдистан
При първо, а понякога и при второ пране, свива се всеки плат, в който има някаква естествена нишка, та дори и да е в минимално количество. Преди кроене задължително топя всичко във вода. Дори да го дадеш на химическо, ако не е изтопено предварително, пак се свива.

# 400
В брой 8 от 94 година открих спортно яке, което с малко промени и с опашка се доближава най-много до фрак, за който намерох скици за кройка от един руски сайт за изисквания за облекото при спортни танци. Ако се справя се записвам при храбрите шивачки. Стискайте палци! Имам три дни.

# 401
ок благодаря, ще го натопя преди да го кроя.  Simple Smile

# 402
Здравейте, мили дами,

Търся си добре заредени магазини за копчета в София - с много цветове и модели. Можете ли да ми помогнете с инфо?

Благодаря ви предварително и приемете извиненията ми, че се намесвам в темата ви с трясък   bouquet

# 403
не знам дали е за тук въпроса ми, но се чудя дали мога да намеря памучен плат, който да не е оцветен, т.е. без оработка, с естествения си цвят newsm78 и най-важното от къде

# 404
  • густо майна Филибето
американа не е ли такъв? (в магазини с платове за чаршафи)

Общи условия

Активация на акаунт