Хиперактивност с дефицит на концентрация - 2

• 44 449
  • 317
  •   1
Отговори
# 180
  • София
pepi_r аз още щом го видях Мири и много ми заприлича на моят Мишо като държане.С тази разлика, че Мири е много, ама много по сладък дори от моя.Изслючително красиво дете.Да ни е жив и здрав.Казвам ни, защото знаеш децата ни са някак общи  Laughing.

Ще си позволя да кажа нещо от препоръките на една невероятна психоложка /дано не ми се разсърди   bouquet/Та тя ми даде идеята преди пазаруването да му направя нещо като списък - план за пазаруване.Приготвям си изрезки от рекламните брошурки с които ми пълнят пощата с нещата за пазар.С тези изрезки тръгваме заедно да ги търсим продуктите из магазина.Целите са няколко - от това да се ориентира сам, да опознава група храни, и още и още.Какъв кеф наставаааааа.Колко е важен и колко е горд - да не разправям.Тази идея не е за конкретна диагноза и си позволявам да я споделя тук.

# 181
Когато плача, Мими определено реагира доста неадекватно. Започва да се смее, да ме гледа с интерес и започва да вика "Мама плаче". Опитваме се да и обясним, че когато някой плаче, вероятно е тъжен и не е смешно, но без резултат. Confused

моя син все още има проблем с изразяването  и разпознаването на емоциите. Т.е. все още като е много щастлив или примерно много тъжен неможе да го покаже правилно. Както и да разпознае това в другите. За да го "учат" ползват картите с емоциите - примерно разплакано човече - какво прави човечето? Плаче. То е тъжно. А ти можеш ли да направиш така? Покажи как плачеш. А това човече? То е изненадано. Видяло е нещо което не е очаквал. Я направи и ти така. Точно така - сега си изненадан и ти и т.н.

Аз се изритвам в другата тема, че яко оспамихме тази  Embarassed Embarassed Embarassed

# 182
Къде ще се омитате, те двете диагнози толкова се препокриват, че аз незнам къде е разликата. Laughing
И аз да споделя за пазаруването. Изпращала съм я сама, но само когато сме на детската площадка. Точно срещу нея има магазинче. Така хем я следя с поглед (защото трябва и улица да пресече), хем подвиквам за да я напътствам ("Огледай се да няма кола") Laughing Но повече от 1-2 неща не поръчвам. Защото на този етап не може да се справи, забравя ги.
ZLAMOMA, благодаря! Hug Преди година и половина това беше абсолютен мираж за нас. Успокой се, с работа се постига наистина много.

# 183
Казвам ни, защото знаеш децата ни са някак общи  Laughing.
Да така е Катя  Hug

# 184
Здравейте и от мен:)
Мари Анка-видя ли сега какво стана, а-БРАВО на Мимето и на всички около нея ,които са помагали и преживявали:))И дано и температурата да е спаднала,че моята Никол преди рожденния ден направи гърч-не толкова от една невисока температура,а от РЯЗКОТО и покачване-да, човек се учи най-добре от горчивия си опит..за съжаление:(((Мами от другата тема-не си ходете,дори и виртуално ,а ни разказвайте за успехите на децата.Аз всеки четвъртък се срещам с една групичка от 4-5 деца-аутисти и бащите им,в библиотеката,където водя и нашето момиченце и мога да ви кажа, че ВАШИТЕ дечица имат много по-драстични постижения от това ,което наблюдавам там.Определено съм впечетлена от идеите ви за пазаруване. LaughingТо ,тези татковци само гледат да не се наранят децата и почти не им позволяват да правят неща заедно. SadМисля си ,че се притесняват повече от колкото трябва. newsm78
В сайта http://www.nas.org.uk/nas/jsp/polopoly.jsp?d=1070&a=3106
се опитват да обеснят близостта между ХА и ДВ и аутизмът-с възрастта децата почвали да проявяват по отчетливо симптомите -едните се откъсвали и затваряли в техния свят,а другите "взривяват" около себе си с хиперактивност,липса на концетрация и импулсивност.
И диетата, и за този проклет "живак" с ваксините-уж бил останал само в "антивирусната"..Та , на тази тема да ви споделя мислите си-изчетох каквото можах за ДАН докторите и за Д-р Моралес и вече почти бях се запасила с нет-доказателства  да се включа в дебата в съседната тема.Това ,което ме човъркаше беше "химическия "характер на тази хелация(chelation) терапия.В младостта си съм завършила ядрена физика в Русия и се замислих КОЛКО е трудно да изведеш един тежък метал от организма,особено когато говорим за биохимия и биофизика.Споделих с майката на децата за хелацията и я помолих да контактува с нейния нетуорк от родители(щото тя е поразена от всичко за което пишем по-горе) и тя ми каза,че не е получила нито един отговор позитивен-показа ми сайта с детето от Англия с трагичен край в Америка след объркване на калциевия препарат.Искаше ми се да намеря хора ползвали и с резултат ,отговарящ на очакванията.
Намерих и лаборатория в моя щат Илинойс,която извършва точно тези изследвания и видях ,че действително ,ако си доктор можеш да поръчаш тестовете с косата и не само-вижте листа на услугите: http://www.doctorsdata.com/tests_assessments_info.asp#Environmental
.Но не намерих висок положителен отклик на хелацията и със сигурност знам ,че ТРЯБВА да е в клиника и под строго наблюдение..,и дано Д-Р Моралес да е добре трениран..Отново споделям ,че това е само мое мнение . Аз съм за тези тези тестове,но виждам ,че всичко трябва да строго свързано-тест-терапия-контрол-краен резултат. newsm78
Desi,ти, също си в Америка и виждам ,че си с най-голям ресурс от информация и опит,би ли обяснила по-подробно за твоето отношение към хелацията-за и против.Иначе самите тестове не са скъпи-в сайта има и примерно изглеждащ резултат от тест и много просто и достъпно е обяснено всичко.

# 185
veselcheto, нищо против г-н Моралес, но той не е лекар, нито пък доктор. Confused Ако хелирането не върши никаква работа, тогава защо са ми тези изследвания на косата? Правят ги и установяват висок процент на съсдържание да речем на живак. И после какво следва? Нещо не разбрах. Embarassed

# 186
Здравейте момичета,бързам да се похваля/да не чуе дявол/ моята Ана-Мария прояви мислене Laughing при лепене на картинки в книжка,нали ги знаете тези с празните места на главата,крачетата и т.н.,та моето момиче ги залепи на точните места тези мнооого трудни лепенки Grinning, Е има още какво да се желае,щото не ги залепваше така,че да съвпаднат крайчетата с картинките,но няма да ставам максималистка я Mr. Green,но пък може и да стана newsm78, Стискам ви палци и на вас,да пишете само хубави работи нали  Praynig, и да нямате основание за други  Peace Hug

# 187
oddy, радвам се заедно с теб! Знам какво е, когато видиш напредък в детенце! Да я нацелуваш твоята Ана-Мария! Heart Eyes

# 188
Мари Анка-и аз като теб се замислих,че идва липсата от Доктори,които да имат опита и познанието да боравят с тази хелация.И за това е хубаво, когато говорят за нов метод на" лечение" на  АУТИЗЪМ да бъдат по-предпазливи и по-кротки медиите...може би по-информирани ли.. newsm78А и родителите да са по-реалично настроени в очакванията си.И аз съм за намиране на ПРИЧИНАТА. newsm78
Хубаво е точно днес да говорим за АУТИЗМА.Нека всички станем по-толерантни,по-търпеливи,по-информирани и разгадаем този шарен пъзел.Моето уважение и съпричасност към всички семейства докоснати от него.
Oddy-браво на тази госпожица с красивото име-утре пак да го повторите и да и дадеш една едно стикерче с усмихнато личице:)На времето  на нас в градината ни даваха червени точки-колко радост беше-хем ще те видят и останалите-,хем ще те питат "защо?"  bouquet

# 189
Не съм в Америка  Joy Аз живея в 3-тия свят - в Африка  Joy
За хелациите - това което аз знам, е че е страшно натоварване на организва - заедно с металите излизат всички витамини от тъканите на детето... та ако е единствена неопитана алтернатива - ОК. Обаче ако детето напредва и без нея аз не бих си подложила детето на това. Аз го детоксикирам  Embarassed доколкото мога и му давам много антиоксидиращи неща. Също е и на диета вече година и половина почти(това също чисти организма) За хелациите на нас ни казаха - ако не напредва. Но ние имаме значителен напредък за една година. Освен това преди хлеациите детето трябва да е на диета поне 2 години(диета която никога не се нарушава и с микрон глутен или казеин)...детто трябва да се наблюдава стриктно от лекар по време на хелациите и след това... в БГ няма кой да го прави. Нито хелирането, нито наблюдението.

# 190
Дадох сайта с лабораторията като информация за една ,както тук ги наричат "State of the Art"-super съвременна такава,която работи с известни ДАН доктори, с чисто образователна цел-за да се види нагледно какво ,как и къде се търси.Почти всички изследвания се пращат по пощата,така ,че ни ..остана да намерим ДАН докторите(УМЕЛИТЕ) в БГ и..да останем ....,абе никой да не остане в този ФОРУМ.
Ама, по-малките дечица пробвали ли са да бутат тротинетка преди да почнат с колелетата?
Много ви благодаря с мненията за издухването на носа-аз не ги знаех тези  трикове и..как ги мъчех с една сондичка,ама  отбрах от вашите чалъми  и ви чета с голям мерак:)
Desi- Embarassed благодаря ти много-просто описваш АБСОЛЮТНО същите методи стъпка по стъпка като в Америка.Е, сега вече съм спокойна за безпокойството на мислите ми с тази хелация.Сега да видим и Старият СВЯТ какво ще каже? newsm78

# 191
Веселче, честита ти рожденничка!

Да ти е жива и здрава, умна и хем палава, хем послушна!

# 192
Флора1,благодаря за хубавите пожелания -а на теб и целия МЪЖКИ отбор Ви изпращам здраве,пролетно настроение,любов..абе, все неща които не можем да купим с пари:) Laughing HugИ да пишеш,ей!Чакам аз повече за метода на Дейвис-може и да си я чела тази статия при БРАТУШКИТЕ,ама пак да я лепна:
http://www.dyslexia.org.il/russian/russian_art_overview.htm  bouquet

# 193
Но не намерих висок положителен отклик на хелацията и със сигурност знам ,че ТРЯБВА да е в клиника и под строго наблюдение..,и дано Д-Р Моралес да е добре трениран..Отново споделям ,че това е само мое мнение .
Веселче, както отбелязаха по-нагоре Моралес не е доктор. Той е рехабилитатор и още няколко звания /не мога да ги кажа сега конкретно, не съм си вкъщи/. Абсолютно си права за хелациите. Във всички случаи трябва да се провеждат под лекарско наблюдение, даже и тази която предлага Моралес. Незнам запозна ли се какво предлага той за хелация.
Два дена се кара само на сок от мандарина заедно с кората /при мен беше лимони или круши/, хума и задължително 1,5 литра минерална вода на ден. Това практически е невъзможно да се приложи. Лично съм го изпитала. На втория ден вече психясваш заради състоянието на детето си. Не пие нищо /камо ли 1.5 л вода/, от сока повръща, лежи безпомощно - абе ужас. Задължително захранване на втория ден - не на третия ден сутринта. Просто не съм сигурна, че детето ще издържи втора нощ.
Незнам има ли някой, който дословно да е изпълнил "предписанията му". Ако да да сподели как го е постигнал. За мен е немислимо.
И да допълня. Пишеш да е добре трениран. Той не присъства на хелациите. Те се провеждат в домашна обстановка с родителите.

# 194
Благодаря, Веселче, за пожеланията!

Да, чела съм тази статия за дислексията, какво ли не четох. Моето мнение за метода Дейвис е, че може би има право човека за мисленето в образи. Друг е въпроса, това особеност ли е или нарушение, защото съм чела, че всички деца отначало мислят в образи, тогава при дислектиците значи, че закъснява вербализацията, т.е. мисленето с понятия. Или са хора предразположени да запазят ( а може би и да развият) предимно образното мислене. Но все пак не можеш да не мислиш с понятия. Мисленето в образи и с думи за мене са като двете страни на една монета. Напр. мъжа ми разсъждава вербално в области, в които аз употребявам предимно интуицията си. Той ми е бил много нужен понякога, за да ми каже с думи това което аз чувствам. Получавал се е следния диалог:
- Това ли е което искаш да кажеш?
- Не
- А да не би...?
- Не...
.............
- Аха , да това е което всъщност искам да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт